Şimdi Ara

Rega Brio R son hayal kırıklığım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
86
Cevap
0
Favori
4.764
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Hifi macerama yaklaşık 1 ay önce koç gibi çalışan Megaworks Thx550 sistemimden sıkılıp daha kaliteli bir sistem arayışına girerek başladım. Megaworks bassları gerçekten çok güçlü uyduları da bana göre tatminkar idi. Fakat midlerin eksik olması beni bu arayışa itti. Neyse Bursalı Adem abimden Wharfedale 9.2 yanına da onun tavsiyesiyle 90lı yılların entegre stereo amfisi Pioneer A305R alarak dünyaya adım attım. Bu arada devamlı okuyup bilgimi arttırmaya çalışıyorum. Sistemi ofise kurdum. Hoparlörleri bilgisayar monitörümün iki yanına yerleştirdim. İkisinin arası 80-90 cm kulağıma da yine 70-80cm gibi mesafeleri oldu. Fakat hoparlörler hiç te satınaldığım yerdeki gibi açık çalmıyordu. Daha sonra bunlara ayak alarak mesafeyi 2metreye çektim.
    En büyük kazanımı ayaklarla yaşadım. Bu arada Dsd ve flac arşivimi genişletmeye devam ediyordum. Ses bariz iyileşmekle birlikte ancak eski Megaworks sistemim seviyesine geldi. Sahne ve enstrüman ayrımı noktasında üzerine çıkamadım. Sonraki aşamada 300Tlye Sony Ta790 preamfi/amfi aldım. Satıcı bariz fark duyacağımı söylemekle beraber sonuç öyle olmadı. Hiçbir fark duyamadım. Sadece preamfinin eq ayarları fayda kattı. Hoparlör kablolarını profigold flatflex diye bir kabloyla değiştirdim, olmadı odam küçük diye küçük hoparlör alayım dedim QA Q2020i aldım. Hassasiyeti eskisine göre 2db daha yüksek ses şiddeti haricinde yine fazla birşey kazanamadım. Rasberry Pi3 Allo boss dac aldım, Topping D30 dac aldım olmadı.
    2 gün önce Rega Brio R aldım 30 senelik amfiye göre yine pek bir fark göremedim. Ve en son dün son umutla Ecosse Maestro MA2 interconnect aldım.
    Tizlerde ve enstrüman ayrımında 1 tık ilerlemekle birlikte yine aradığımı bulamadım.

Arkadaşlar acaba ben mi çok beklenti içindeyim, yoksa farkedemediğim bir sıkıntı mı var. Hoparlör kablolarım profigold flatflex ler gözüme biraz ince geliyor. Dinleme mesafem 2metre mi az geliyor yoksa hoparlörleri mi değiştirmeliyim?

Bursa da olupta bana destek olabilecekler varsa içim çok rahatlar.

• Hifi camisında söylenen çoğu şey fazlasıyla abartılı. Söylenenleri 10'a böl gerçekçi sonuca ulaşırsın. Yok usb kabloyu değiştirdim ses uçtu. prizi değiştirdim sistem coştu vs. hepsi de abartılı ifadeler. Bazı çok üst seviye sistemlerde bazı bileşenler kısıtlı miktarda etki etse de aradaki fark onların size düşündürdüğü kadar atla deve değil. Bu yüzden piyasada bunu kullanan işe yaradığını söylenen ama hiçbir işe yaramayan(snake oil) ürün dolu. Bazen hoparlörün konumunu değiştirmek bile bileşen değiştirmekten çok daha fazla etki yapabiliyor.

Mesela hoparlör kablosu konusu. Sesin farklı frekanslarına kablo farklı direnç gösterebiliyor. Farklı türde iletken kullanan ve farklı örgü yapısındaki ve kalınlıktaki kablolar sesi değiştirdiği doğru. Ama bazı sistemlerde güzel çalan bir kablonun senin sisteminde nasıl çalacağını bilemezsin ve bu aslında bir nevi equalizer gibi birşey. Ama sorsan bu arkadaşların hepsi equalizer a karşı. Flat dinliyorlar. Belki benim kullandığım bileşenler ve yaptığım equalizer ayarı seninkinden daha flat olmadığını nerden biliyorsun. Ya da benim böyle hoşuma gidiyor.

Hobi ile uğraşan ve yorum yapan herkese de uzman gözüyle bakmayın. Pc bileşenleri, otomobil, diğer elektronik eşya forumlarında ne kadar bilen bilmeyen varsa burda da var. Hatta ses ölçmesi zor ve yoruma açık kavram olduğu için bunda yalan yanlış bilgi çok daha fazla. Yok hobiye gönül vermiş üstatlar falan bırak abi bunları. 50 yaşında üst frekansları duymayan, kulağı yıpranmış adamlar üstat oluyor . Arabasına işe yaramayan şeyler takan, bilgisayarına ihtiyacı olandan çok daha fazla acayip soğutma sistemleri donanımlar takan adamlar olduğu gibi aynısı burda da var. Onlarda olduğu gibi pek işlevsel olmayan ve fiyatına göre çok az fayda gösteren ürünler çok yüksek fiyatlara satılabiliyor. Araba da iş A noktasından B noktasına güvenli ve konforlu gitme işinden saptığı, binlerce liralık bilgisayar alan adamın adam gibi bilgisayarında iş yapmadığı gibi burda da kaliteli müzik dinleme ve kaliteli ses alma amacından sapıp iyi cihaza sahip olma yarışına dönüyor. Araç olmaktan çıkıp amaç haline geliyor. Bu yüzden arabasının turbosuyla oynayan, bilgisayarına overclock yapan kadın göremezsiniz. Hifi cı kadın da göremezsiniz. Çünkü akıllılar.

Zamanında böyle bir konu açmıştım. Ama yukarda bahsettiğim tipte bir yönetici konunun gittiği yerin hoşuna gitmiyor olmasını gerekçe göstererek kilitledi konuyu.https://forum.donanimhaber.com/bir-hi-fi-deneyimi-ve-yasanan-hayal-kirikligi--123906947

Size gelince muhtemelen subwoofer lı sistem sonrasında alt frekanslarda eksiklik hissediyorsunuz. 5.1 sistemlerde de orta frekansların zayıf kaldığı doğru. Özellikle iyi bir stereo sistemden geçince daha iyi anlıyorsunuz bunu. Hoparlörü değiştirmenizi tavsiye ederim. Dynaudio Emit M10 veya Kef q150 yi dinleyecek bir ortam bulup denemeye çalışın.

Bir de siz de benim gibi bilgisayarda dinliyorsunuz. Ben de şu an dynaudio xeo 2 kullanıyorum. Cihazdan daha önce kullandığım audioengine A5 e göre daha çok memnunum. Hacminden beklenmeyecek bir alt frekans tepkisi var ama şöyle bilgisayarın başından kalkıp 2 metre geri çekilince daha bir güzelleşiyor ses. Özellikle hoparlör çapı arttıkça bu etki daha fazla hissediliyor. Belki ben de ilerde Triangle, Bose gibi 2.1 sisteme geçip bunu da oturma odasına falan çekebilirim.
  • Megaworks Thx550 nesi vardı? güzel bir mid ses veren uydu ile denemek lazımdı şahsen.

hasılıkelam,
    bu bir başlangıç zaman alacaktır ama en nihayetine varacağını düşünüyorum.
  • Açıkçası Allo BOSS seçiminizin hatalı olduğunu düşünüyorum.

Gerekçesi Rega zaten klasik bir İngiliz, mümkün olduğunca flat çalar. Kullandığınız allo boss dac da PCM çipe sahiptir o da fazlaca flat çalan bir çiptir, detaya inmez. Hal böyle olunca, sisteminiz kaynaktan ne geliyorsa onu iletiyor.

Kablolarınız ve hoparlörleriniz de çok iyi değilse yavan bir ses almanız kaçınılmaz hala geliyor.

Benim tavsiyem D30 sizin sisteminize daha uygun çünkü kullandığı çip CS4398 daha renkli çalar.

Özellikle ES9018 ya da ES9023 çip kullanan x4000 gibi daclar çok daha detaylı çalarlar.

Tabi burada pi ve DAC'ı nasıl beslediğiniz de önemli.
  • Bayağı maddi harcama ötesine geçememişsiniz. Adem bey de 5890lı Onkyo'lar vardı bilirim kendisini.

Ek olarak bende de mevcut THX550 PC'de genel olarak iyi bir cihaz bir dönem elime JBL SCS140 vardı 2 takım dedim birinin uydularını buna takayım ne olacak.. Ses uçtu resmen tabi kendi uydularına nazaran. Sonra sökmek istemedim ama aşırı cihaz fazlalığından satmak zorunda kalmıştım. Uyguna bulursanız edinin en azından ben 2.1 olarak kısmi stereo dinleme yaptım kendi çapına göre gayet iyiydi. Orta ve üstler baskın ve fazlaydı ama keyfinize göre kumandasından dizginlersiniz en azından buna müsade ediyor logitech gibi değil..

Şimdi o sistem ile normal stereo sistem karıştırıp karşılaştırmak pek doğru olmaz.

Dolaylı yoldan bir iki ekipman edinmişsiniz zarar etmez biraz daha doğru yerlere müdahale ederseniz istediğinizi elde edeceğinizi düşünüyorum öneriler doğrultusunda. Ama en azından hoparlör olarak Dynaudio Emit/Excite serisinden birşey alsanız çok daha güzel olur.

• Merhaba,
    Wharfedale'dan Q2020i'e geçiş yaparak bence hata etmişsiniz. Oda küçük diye geçmek zorunda kalmış olabilirsiniz. Ancak bahsettiğiniz durumun hoparlör kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Eski bir Rega Brio R kullanıcısıyım. Mucizeler yaratmasa da, benzer sınıftaki cihazlardan daha iyi çaldığını düşünüyorum. Amfinizi alıp, bulunduğunuz şehirdeki satıcılarladaki hoparlörler ile denemeler yapmanızı öneririm. Küçük bir yapıda olduğu için çok kolay oluyor.
  • abacus kullanıcısına yanıt
    Geçiş yaptım derken Wharfiler duruyor. Ara sıra onları da denemelere dahil ediyorum. Oda küçüklüğünü alt frekanslardaki uğultunun sebebi olarak görmüştüm ama ayakları sisteme dahil edip dinleme mesafesini arttırınca o problem ortadan kalktı. Aslında bugün Batur Hifi'a gittim birkaç dinleme yaptım. Aurum cantusun bir tower modelini bir de Davis'in bir bookshelf modelini dinleme fırsatı buldum. Basslarının zengin olması ve dip gürültüsünün sıfır olması haricinde yine ağzım açık kalmadı. Acaba kulaklarımda veya beynimde mi bir sorun var.
    Bugün 40Tl lik Philips , 130TL lik audioquest ve 1000 Tl lik Ecose mastro MA2 interconnectleri kapıştırdım. Yine bir sonuca varamadım. En ufak bir fark duyamıyorum. Korkuyorum ki bir delilik yapıp Sonus Faber Verene de alsam bir halt anlayamayacağım.
  • yigitboylu kullanıcısına yanıt
    hocam onkyo 656 avr var hoparlörler heco 302 onkyo 656 pure dırect modda klasmanında stereoda en basarılı amfilerden birisi stereo amfiye çok para vermeyi düşünmediğim için forumdaki arkadaşlarında tavsiyesi ile Lepy 2020A aldım oynatıcı olarak sony s780 bluray player var 30 civarı orj cd var 320 kbps mp3 lerimde var lepy 100 liralık amfi orj cdlerle 320kbps mp3lerle denemeler yaptım sony s 780 ile lepy arasına 5 liralık kablo kullandım sese gelince işte dedim stereo müzik budur sahne ses süper dinleme mesafesi 3mt bana yakın olsanız gelin dinleyin tecrübe edin çıkan sese inanamazsınız
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Once iyi bir hastahanede isitme testi yaptirin bence . Sizin icin en az masrafli tespit bu olur . Kendim yaptirmistim icimdeki soru isaretleri kalkmisti en azindan .

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Popüler müzikleri mi dinliyorsunuz ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Venere'yi iyi bir hoparlör mü sanıyorsunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: yavuzazgin

Once iyi bir hastahanede isitme testi yaptirin bence . Sizin icin en az masrafli tespit bu olur . Kendim yaptirmistim icimdeki soru isaretleri kalkmisti en azindan .

Alçak sesleri duymada sıkıntım yok da harmonik distorsiyonum yüksek olabilir diye şüpheleniyorum :)

stakanar %75 popüler, %25 jazz dinliyorum.

delerıum fiyat olarak son sınırımda olduğu için onu örnek verdim, yoksa araştırmışlığım yok. İş ortamında dinlediğim için raftipi kullanıyorum ama taşınabilirliği olan bir tower uyarsa düşünebilirim. Wharfedale 9.6 gibi bir seçeneğim var ama?

odesy inan çok isterdim dinlemeyi, konumun nedir?
  • Cok yorum yapacak seviyede degilim bu konuda haddim olmayarak belirteyim, bende yillarca megaworks,z2300,z5500 turevi kendi segmentinte ust duzey cihazlar kullandim,yapay ve renkli ses tonlari mevcut,populer muzikle de cok iyi gidiyorlar,sonra yas ilerledi ve daha mutevazi heco 302 ve denonun bi amfisine gecis yaptim , basta bende yadirgadim alisik olmadigim icin, o yapay ama renkli , altlari dolu multimedya setlerinden sonra , fakat dinledigim muzik turlerini degistirince zamanla alistim bu duruma , bence sende sorun yok,beklentiyle alakali bir durum oyle ki cok ciddi butcelerle kurulan fakat duz calan setler kimine yavan gelebiliyor.

Tavsiyem mumkunse sisteme subwoofer takviyesi yaparak altlari biraz doldurabilirsin,renk katar.
  • ProAC, Dynaudio ikinci elde değerlendirin hatta Ikon2 mk2 bile olabilir. Lakin popüler müzik ve türevine ve bunlardaki inorganik enstrümanların verdiği genellikle yapay ve şişirme seslere alıştıysanız doğru ses üreten (ya da daha müzikal hoparlörler diyeyim)hoparlöre alışmanız zor gelebilir. Rega amfi kısmında bana göre pek başarılı değil f/p ürünleri var elbet ama Hegel H80 gibi bir amfi ile yukarıda yazdıklarım gayet güzel olacaktır tabi şahsi görüşüm. ve yine tabiki zevk, bütçe tercih meselesi.

Biraz tahta müziği denen jazz ve türevine organik enstrümana kulağınızı alıştırmanızı öneririm öncelikle. Kablo vb. sonraki işler eğer sistem oturmuş ise.

Kolaylıklar dilerim
  • Arkadaşlar ezbere konuşuyorsunuz.. Proac - Dynaudio tavsiye ediyorsunuz sonra dali ikon2 mk2 diyorsunuz.. Bir kere şunu rahatlıkla söylemek isterim denendi ve kanıtlandı Adnan arkadaşımız tarafından Q Acoustics 2020i Dali İkon2'den daha müzikal ve sahnesi çok daha iyi bir ingiliz hoparlörüdür ben de aynı şekilde tecrübe ettim bunu denemediğim Q Acoustics modeli sadece concept500 var. Arkadaşın yadırgadığı konu multimedia sistemlerden sonra ilk hi-fi sistemi ve beklentisini çok yüksek tutmuş olması ve kulağının henüz bu tür flat çalan sistemlere alışmamış olması büyük ihtimalle.

Biraz zaman, biraz deneme-yanılma, biraz tecrübe ile doğru sisteme doğru ilerleyeceksiniz. Bu belirttiğim süreçte maddi anlamda kayıplarınız olacak ama aynı zamanda da bu hobi için önemli tecrübeler elde etmiş olacaksınız. Rega brio-r kesinlikle kötü bir amfi değil ama mucize de beklemeyin sonuçta giriş seviyesinde yer alan eli yüzü specleri düzgün bir amfi bu. Minör farklar elde ettiğiniz doğrudur. Zaten kesenin ağzını sonuna kadar açmadıktan sonra çok büyük farklar yaratan markalara yönelmediğiniz sürece elde edeceğiniz farklar küçük farklar olacaktır.

Q Acoustics fiyat performans anlamında fiyatı göz önüne alındığında bedavaya yakın bir bedelle mucizeye yakın performans vermekte. Sizin beklentileriniz fazla yüksek ve bu tür sistemlere yeni geçiş yapmakla ilgili sorunlarınız var. Bol bol mağaza gezin ve bol bol demo yapın. O zaman evdeki sisteminiz ile karşılaştırma şansınız da olur. Böylece anlamış olursunuz beklentileriniz mi yüksekmiş yoksa gerçekten evdeki sistem mi kötü çalıyormuş.

• Alpere katılıyorum ve bir ekleme yapmak istiyorum. All in one ve ht sistemlerden sonra hifiye ilk adim attığımda bir ekolayzer ihtiyacı hissetmiş ve almıştım. Bir müddet kullandım. Geciş döneminde kulakların yadirgamasi durumu da var aslında. Şu anda evde ipek gibi çalan sese nazaran sinema sistemindeki subwoofer sesini ve kamçı gibi tizleri beğenen misafirlerim de olmuyor değil.

• Ezberlik bir durum yok sadece sistemde orantısız harcama olmuş özellikle de IC kabloyu kastettim. Sonra Venere arzulanmış buna istinaden diğerlerine bütçe aşar ise Ikon en azından demek içindi.

Birde zaten geçmişteki PC tabanlı sistemin sesi var kulakda hala ve mevcut sese alışılamamış. Belli bir bütçe oluşturacak seviyede cihaz ve ekipman olmuş bunlar toparlanıp satılıp önerileri o doğrultuda aktardım sadece. Yoksa ne QA hoparlörler ne de Brio R için f/p konusunda diyeceğim birşey yok beğenen eşleştiren kullanır mutlu mesut.
  • Benim fikrimde , daha fazla masraf yapmadan oluşturduğunuz sistemi 2-3 ay kadar dinleyin. Şuan ister istemez kulağınız referans olarak eski sisteminizi alıyor. Ayrıca günümüz pop şarkılarını dinlerken spotify ya da cd arasındaki farkı dahi anlamak oldukça zor.Bu süreden sonra da hala hoşunuza gitmiyorsa o zaman yeni bir arayış düşünülebilir. Oda akustiği ile alakalı bir sorunda olabilir. Eski sistemde bir subwoofer ile alt frekansları dinlerken şuan hem orta hem de alt frekans veren bir sürücüden dinliyorsunuz. Kulağınız o derin bassları arıyordur. Bence bundan sonraki aşama stereo sisteme uyumlu bir sub ekleme olmalı
  • dumtıs dumtıs tısçak tısçak arıyorsanız subwooferli bir sistem kurun hatta araba teybi bile olur equaliserlı power amfili falan.ama müzik mi dinlersiniz gürültü mü onu bilemem artık.
  • Bassları özlediğim doğrudur :( Hepinize hak veriyorum arkadaşlar. Alışma sürecinde olduğumu idrak ettim. Alt frekansları daha kuvvetli bir hoparlör mü bulsam acaba. Bu arada İfi micro idsd aldım 2 tık fark etti D30a göre. Yalnız direct çıkışını kullanıyorum brio bağlantısında. Bu yüzden xbass ve 3d efektleri devredışı. Preampli çıkışını kullansam brio yu yakarmıyız? Bir tavsiyeniz olur mu?
    Popüler müzikler de hifi sistemler pek tat vermiyor ama sisteminizin caz gibi müzikler de sizi tatmin edeceğini düşünüyorum.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.