Şimdi Ara

[REHBER]Cowon D2' leri Cowon D2+' a dönüştürme: Yeni 3.02 FW'e göre Güncellenmiştir (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
255
Cevap
2
Favori
33.938
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • biraz daha herşeyin rayına oturmasını beklemek lazım sanırım
  • ben birinci sayfadaki adımlarla d2+ dönüştürdüm adımları doğru anlayıp uygulayınca çok basit gerçi 4 adımın yarısını okumadan atladığım için uzun bir süre uğraştım ben paylaşım için teşekkürler
  • arkadaşlar dönüştürme sonrasında cihazın ses şiddeti azaldı sanki daha az ses çıkıyor gibi sizde de böyle bir durum varmı
  • mrb. arkadaşlar...d2 mi d2+ ya dönüştürmeyi başardım. ama aşağıdakinleri birtürlü yapamıyorum. bana yardımcı olabilirmisiniz. msn adresim relicsalp@hotmail.com eklerseniz msn den görüşelim lütfen...

1- d2+ ya çevirmeden önce tüm flash skinlerin olduğu bir dosya vardı müzik kısmında. onu tekrar birtürlü yükleyemedim..nasıl yapılacağını bulamadım

2- d2+ da yazı karakterlerini nasıl büyütürüm onu bulamadım...fontpatch dosyasını falan indirmiştim ama yapamadım...

ilgili yabancı sitelerede baktım ama anlayamadım...buda benim beceriksizliğim sanırım...destek verebilirseniz sevinirim..şimdiden teşekkürler...
  • quote:

Orjinalden alıntı: m_aakin

arkadaşlar dönüştürme sonrasında cihazın ses şiddeti azaldı sanki daha az ses çıkıyor gibi sizde de böyle bir durum varmı

kulaklarımda sorun olduğunu düşünmüştüm beni yanılttığın için çok teşekkürler hocam evet bende d2+ ya geçtim ses kalitesi berbat nasıl d2 ye dönücez acaba
  • merhaba arkadaslar... d2+ da sesin d2ye gore dustugu dogru ama zaten ses seviyesini eski dinlediginiz ses seviyesinden biraz daha yukseltseniz her sey tamam ki kimse 50ye cikabildimi onu da merak ediyorum...
    herneyse d2 temalarını d2+ da kullanmak isterseniz diye bunu da paylasiyim dedim... tema dosyasi olan d2n_rs.bin dosyasini d2ye atin ve ismini d2n_p_rs.bin olarak degistirin ve d2yi acin..yukleme bittikten sonra d2 kapanacak tekrar acin ve tema tamamdir..
    relics msne ekledim ama musait degildin galiba.. flash skin derken temami yoksa music.swf yi mi kastediyon tam olarak anlayamadim.. eger biraz acarsan belki yardimci olabilirim...
    serkan bence ses kalitesi d2 den daha iyi sadece eq ayarlarini kurcalarsan halledersin diye dusunuyom...ama gene d2ye tcctool ile geri donebilirsin sanirim arkadaslar daha onceki sayfalarda o konuyu paylastilar galiba...ama ben tcctool kullanmadan d2ye donusturebilme olanagi varsa onu kendim denedikten sonra basarili olursam burdan paylasirim...

• Ben D2 mi burada anlatılanlara göre D2+ ya çeviren ilk kişilerdenim ve şunu belirteyim eskisine göre ses çok daha güzel oldu. Örnek BBE efektini önceleri 2 seviyeye ancak getirirdim şimdi 10 seviyede kullanıyorum.
  • bende 50 ses seviyesinde kullanmıyorum ama d2 ile d2+ nın ses çıkış güçleri aynı eğer dönüştürmeden sonra böyle bir durum oluşuyorsa dönüştürme işlemi başarılı sayılmaz ozaman ses kalitesi hakkında bişey söyleyemicem akg 324 kulaklık aldırdım elime ulaşınca anlayacaz kalitesini
  • Kolay gelsın arkadaslar.Ben eski bir D2 kullanıcısı olaraktan (erzıncanlı bır cay bardagı hesabı :D )...
    Uzun zamandır gıremıyorum buraya.Başlığı görünce Kardeşime verdiğim D2 mi update etmek istedim :)
    yanlız 3.02 firmware lınkı ölmüş galiba bi bakabilir misiniz size zahmet..
  • Bağıntıda sorun yok aynen 3.02 çekilebiliyor oradan.
  • Resident arkadaşım emeğin için gerçekten teşekkür ederim. Aleti bugün aldım ve aynı gün içerisinde sayende D2+ yaptım. Saygılar
  • Bu aleti alınca özellikle İriver T10 num ile mukayese etme imkanım oldu.
    İlk geldiğinde 2.46 versiyon yüklüydü. Herşey güzeldi ama ses kalitesi bakımından iriver T10 un bariz bir üstünlüğü söz konusuydu. Özellikle ses ayarı 40 ın üzerine çıktıktan sonra alet bana philips in ses kalitesizliğini hatırlatır oldu. Çok yüksek sesle müzik dinlemeyi sevmediğim için d2 nin kalitesi karşısında bu eksikliği görmezden gelecektim. Ta ki resident arkadaşımın D2+ a yükseltme yönergesini okuyana kadar. Yazılımla bir ses kalitesinin bu kadar değiştiğini görünce kulaklarıma inanamadım. Gerçekten D2+ la gelen ses kalitesi iriver T10 takıntısı olan biri olarak beni mest etti. Anlaşılan o ki Cowon, "mümkün olduğunca yüksek ses olsun; kalite düşsede olur" görüşünden vazgeçerek, "mümkün olan en iyi kaliteye göre en iyi ses yüksekliği" anlayışını benimsemiş. Zira iriver ın yaptığı budur. İriver aletlerinde en başta gelen husus ses kalitesidir. Bu yüzden iriver ın ürünlerinde net ve kristal berraklığında ses alırsınız.
    D2+ ses kalitesi konusunda bariz bir fark sağladı. Evet, ses yüksekliğinde düşüş sözkonusu ama hakkını yemeyelim bu haliyle de piyasadaki aletlerin iki katı güçlü. Kulakları sağır etmeye değmez.

Resident e teşekkürleri borç bilirim.

• zavzaga diğer konuya yazmıştım D2+ yap diye sen çoktan yapmışsın. Bu yazdıklarına aynen katılıyorum. Ben D2 yi ilk aldığımda ses kalitesi bana çok iyi gelmemişti. Sonra yazılım güncellemeleriyle gittikçe güzelleşti ve en sonunda Resident arkadaşın da yardımlarıyla D2+ yaptım ve ses çok daha güzel oldu. En son dün de yine Resident arkadaşın yardımlarıyla cihaza Rock Box yükledim şimdi onu inceliyorum çok ayrıntılı ekolayzır ayarları var.
  • Eski D2 kullanıcısı olarak kulaklarıma zarar verdi .. Ses çok yüksek bende saftiirik olduğum için zarar verdim sonra sattım... Güzel haber D2+ ama göremeden gitti makine : )
    Eskisine oranla ne kadar ses kaybı var ? (Yükseklik olarak)
    quote:

Orjinalden alıntı: zavzaga

Bu aleti alınca özellikle İriver T10 num ile mukayese etme imkanım oldu.
    İlk geldiğinde 2.46 versiyon yüklüydü. Herşey güzeldi ama ses kalitesi bakımından iriver T10 un bariz bir üstünlüğü söz konusuydu. Özellikle ses ayarı 40 ın üzerine çıktıktan sonra alet bana philips in ses kalitesizliğini hatırlatır oldu. Çok yüksek sesle müzik dinlemeyi sevmediğim için d2 nin kalitesi karşısında bu eksikliği görmezden gelecektim. Ta ki resident arkadaşımın D2+ a yükseltme yönergesini okuyana kadar. Yazılımla bir ses kalitesinin bu kadar değiştiğini görünce kulaklarıma inanamadım. Gerçekten D2+ la gelen ses kalitesi iriver T10 takıntısı olan biri olarak beni mest etti. Anlaşılan o ki Cowon, "mümkün olduğunca yüksek ses olsun; kalite düşsede olur" görüşünden vazgeçerek, "mümkün olan en iyi kaliteye göre en iyi ses yüksekliği" anlayışını benimsemiş. Zira iriver ın yaptığı budur. İriver aletlerinde en başta gelen husus ses kalitesidir. Bu yüzden iriver ın ürünlerinde net ve kristal berraklığında ses alırsınız.
    D2+ ses kalitesi konusunda bariz bir fark sağladı. Evet, ses yüksekliğinde düşüş sözkonusu ama hakkını yemeyelim bu haliyle de piyasadaki aletlerin iki katı güçlü. Kulakları sağır etmeye değmez.

• quote:

Orjinalden alıntı: jimi1984

Eski D2 kullanıcısı olarak kulaklarıma zarar verdi .. Ses çok yüksek bende saftiirik olduğum için zarar verdim sonra sattım... Güzel haber D2+ ama göremeden gitti makine : )
    Eskisine oranla ne kadar ses kaybı var ? (Yükseklik olarak)
    quote:

Orjinalden alıntı: zavzaga

Bu aleti alınca özellikle İriver T10 num ile mukayese etme imkanım oldu.

Ses yüksekliği %15-20 düştü diyebilirim. Tabi farklı farklı kulaklıklarla oluşabilecek sonuçları dikkate almak gerekir. Ben iki kulaklık ile denedim. Creative ve Panasonic RPHJE300E. Creative monitör kulaklığı, panasonic ise kulakiçi kulaklık.
    Şahsen, kulaklıkla kullanılan bir alete bu kadar çıkış gücü verilmesini gereksiz buluyorum. Zira bu aletin en son sesinde kulaklıkla ancak 1 tane şarkı dinlenebilir. Daha fazla şarkı dinlenirse kulak malamat olur allah korusun. Yaşlılıkta bu maraz daha da bir belli olur.

• ayrıntılı okunup biraz da sakince düşünülürse d2 den d2+ ye ve d2+ den d2 ye geri dönüşüm kolaylıkla yapılabiliniyor. ben dün gece adımlarda yazan SAKIN yapmayın aşamasını yaptım ve daha sonra başa dönüp D2 yazlılımı attım ki yapılacak şeyler gerçekten aynı mantık aynı yani bu arada resident e de çok teşekkurler gayet açık yazmış herşeyi

ses düzeyi biraz düşmüş önceden 15 de dinlediğim şarkıyı 22 de dinliyorum d2+ de şiddeti düşmüş ama sanki daha berraklaşmış gibi geldi bana

ayrıca görsel olarak ikonlar gayet güzel tasarlanmış ekstra tema yüklenmesine gerek yok sanırım
  • ben 8. adımdan itibaren anlamadım windowsda çalıştır ne demek komut istemine girince sırasıyla hangi komutları girip entera basıyoruz bu arada tccttool klasörünü c'ye attım
  • tamam çözdüm biraz dikkatli okuyunca insan yapıyor şimdi rockbox yükleme zamanı teması yazıları çok hoşuma gitti ama daha müzik dinlemedim
  • Resident ftp://andiators.homeip.net/D2%20rockbox/2009.04.01%20rev20603/ bu linki çalıştıramadım bana cowon 3.59 fw rockbox patch lazım bi zahmet başka sunucuya upload edebilirmisin. TEŞEKKÜRLER
  • nmm1716 link sorunsuz çalışıyor. Belki tarayıcıdan kaynaklanan bir problemdir. Ben Mozilla Firefox kullanıyorum ve sorunsuz açılıyor.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.