Şimdi Ara

Rehinli Aracı Satın Alma!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.283
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar arkadaşıma ait bir arabayı satın almak istiyorum.ancak arabanın 8 aylık bı kredı borcu mevcut.

bu durumdayken bankaya gidip kredi borcunu kendı uzerime gecirebiliyormuyum?ardındanda notere gıdıp uzerime alabılırmıyım.

kısaca arabayı rehinli halıyle satışı oluyormu?

• Satılır, ama borçlarıda alanın sorumluluğuna geçer. Ayrıca mülkiyeti muhafaza şartı konulmuş ise satın almayada izin verilmez diye biliyorum.
    Böyle bir durumda yapılabilecek en akıllıca iş, olanaklıysa bu tür bir satın almaya girişmemektir. Yada arabayı satan kişinin senden alacağı paranın içinden o sekiz aylık borcu bankaya ödemesi ve rehininin kaldırılmasıdır.
    Özetle; rehinli araç alınmaz.Arkadaşına çok güveniyorsan o başka. Bir aksilik durumunda hem paran hem dostluğun gider. Anladığım kadarıyla arkadaşın sıkışık maddi açıdan. Arabayı satarak ek finansman sağlamak peşinde. Hani taksitle beyaz eşya alıp ucuza peşin satanalar vardır, sonunda genellikle haciz memurlarıyla karşılaşırlar bu vatandaşlar.

Rahat etmek istiyorsan uzak dur derim.
  • Rehin için bankaya gidilir.Borçlar kapatılır.Bankadan noter onaylı rehin kaldırma yazısı alınır daha sonra bu yazı ile trafiğe gidilir trafikten rehin kaldırma yazısı alınır.Daha sonra trafikten alınınan yazı ile noter satışı yapılır.Daha sonra bilindiği gibi ruhsatlar için muameleciye vekaletname verilir ruhsatlar çıkar.bu bu kadar basittir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Otospot

Rehin için bankaya gidilir.Borçlar kapatılır.Bankadan noter onaylı rehin kaldırma yazısı alınır daha sonra bu yazı ile trafiğe gidilir trafikten rehin kaldırma yazısı alınır.Daha sonra trafikten alınınan yazı ile noter satışı yapılır

Astra'mı satarken aynen böyle yaptık son kalan taksitleri fiyattan düşüp kredi borcunu kapattık ve noter satışını verip gönderdim en sağlıklısı da bu sanırım ...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.