Şimdi Ara

REKLAM ENGELLEM NASIL YAPILIR? BİLENLER YARDIMCI OLSUN LÜTFEN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
529
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar telefonum sony xperia s lt 18i

bu yaz telefonun ağırlaşmasından bunalıp ankara necatibeyde bi telefoncuya götürüp root mu atıyon, ram rom ne yükleniyosa yükle hafıza doluyo cihaz donuyo ağırlaşıyo beni bundan kurtar dedim adama. 3saat sonra gel al dedi 40 tl bayıldım. bayıldım çünkü burda anlatılanlardan uğraşıp başaramadım root vs olaylarına uzağım yapamadım verdim parayı yaptı adam.

ilk zamanlar reklam yoktu ama sonradan kurduğum uygulamalardan olsa gerek reklamlar artmaya başladı. bazıları mesaj gibi ses de çıkarıyo.

beni ve benim gibi bu işe illet olanları kurtaracak bi babayiğit aranıyor! selamlar saygılar!

• Öncelikle her önünüze gelen uygulamayı yüklememeniz gerekir. Ayrıca reklamlardan daha fazla başınızı ağrıtacak şeyler olabilir, özellikle cihaz root edilmiş durumdaysa. Onun dışında kimseye para bayılmanıza gerek yok, internette yeteri kadar döküman var eğer dikkatlice uğraşırsanız halledebilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: |ZorbeY|

Öncelikle her önünüze gelen uygulamayı yüklememeniz gerekir. Ayrıca reklamlardan daha fazla başınızı ağrıtacak şeyler olabilir, özellikle cihaz root edilmiş durumdaysa. Onun dışında kimseye para bayılmanıza gerek yok, internette yeteri kadar döküman var eğer dikkatlice uğraşırsanız halledebilirsiniz.

teğmenim dövseydin! yardım istedik kabahatli olduk yaw.

denedim ama beceremedim ayrıca kayınbiraderim de denedi o bu konularda biraz daha deneyimli bir kaç kez kendi telefonlarını rootlamıştı o da beceremedi.
    para vermeye meraklı değilim.

cevabın hiç yardımcı olmadı ama şu soruya cevap verirmisin acaba?!!

uygulama yüklemeyeceksek neden akıllı telefon alıyoruz? ücretli güvenilir uygulamalar deme de! çünkü kart numaramı vermem öle her yere

• quote:

Orijinalden alıntı: caglarengin78

quote:

Öncelikle her önünüze gelen uygulamayı yüklememeniz gerekir. Ayrıca reklamlardan daha fazla başınızı ağrıtacak şeyler olabilir, özellikle cihaz root edilmiş durumdaysa. Onun dışında kimseye para bayılmanıza gerek yok, internette yeteri kadar döküman var eğer dikkatlice uğraşırsanız halledebilirsiniz.

denedim ama beceremedim ayrıca kayınbiraderim de denedi o bu konularda biraz daha deneyimli bir kaç kez kendi telefonlarını rootlamıştı o da beceremedi.

uygulama yüklemeyeceksek neden akıllı telefon alıyoruz? ücretli güvenilir uygulamalar deme de! çünkü kart numaramı vermem öle her yere

Adam yardımcı olmaya çalışmış bu nasıl üslup? Dediği gibi internette bin bir türlü döküman mevcut bu iş için. Ayrıca bu işi yaptırdığın telefoncu google play'e verdiğin kart numarandan daha tehlikeli olabilir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Joe.Joe

quote:

Orijinalden alıntı: caglarengin78

quote:

Adam yardımcı olmaya çalışmış bu nasıl üslup? Dediği gibi internette bin bir türlü döküman mevcut bu iş için. Ayrıca bu işi yaptırdığın telefoncu google play'e verdiğin kart numarandan daha tehlikeli olabilir

sende sağol yüzbaşım sağol!!!

yalnız ben bu günlerde biraz gribim vücut fonksiyonlarım pek normal değil kafamda artık basmıyor galiba duruma bakılırsa.
    arkadaşın nasıl yardımcı olduğunu anlayamadım mesajın içinden çözüm getiren kısmı gösterebilirmisiniz ?!!

birde arkadaşın üslubunda sorun yok demi?

• caglarengin78 C kullanıcısına yanıt
    şimdi dostum eger telefonun root lu durumda ıse raklamları kaldırmak ıcın Lucky Patcher uygulamasını yukluyorsunuz. uygulamayı actıgınızda butun programlarda Google reklamı bulundu yazar yanı reklam olanlarında. onları secıp reklamları kaldır dıyorsun sorunun cozulmustur
  • Adaway var o sorunun çözecektir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: rissiqua

şimdi dostum eger telefonun root lu durumda ıse raklamları kaldırmak ıcın Lucky Patcher uygulamasını yukluyorsunuz. uygulamayı actıgınızda butun programlarda Google reklamı bulundu yazar yanı reklam olanlarında. onları secıp reklamları kaldır dıyorsun sorunun cozulmustur

teşekkürler teğmenim

hemen deniyorum. ilginize teşekkürler bilginize sağlık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: PLATINIUM

Adaway var o sorunun çözecektir

binaşım bunu da deneyeceğim

ilginize teşekkürler, bilginize sağlık
  • Lafı bile olmaz hocam ne demek

• Coolmarket ve blackmart programlarıyla uygulamaların tam sürümünü yükleyin bence. Sonra reklam görmezsiniz. Uygulama bilgileri menüsündeki bildirimleri de kapatırsanız bildirim çubuğunda da reklam görünmez. Türk yapımı programların tam sürümü olmayabilir!
  • Rootlu ise google'a adaway yaz sorunun cozulecektir.

• :(( telefonum rootlu değilmiş yaw!

nasıl oldu anlamadım yazın telfoncuya gittim sony xperia arc s dahili belleği 512 mb
    android uygulqma derken bellek hemencecik doluyo ve telefon kasıyo

kasma sorunu artınca ve de uygulama kuracak yer kalmayınca root etmeye çalıştım beceremedim
    kayınbirader kendi farklı modellerdeki birkaç telefonuna root yapmıştı o denedi beceremedik.

tuttum ankara necatibeydeki telefoncuların yolunu anlattım derdimi 2 3 saat sonra gel al dedi

gittim tel sıfırlanmış uygulamaların tümü android işletim sistemi de dahil sd karta taşınmış

bellek sorunu aşılmış kasma sorunu yok reklam herşey çok güzel

ama şimdi adaway ve lucky patcher uygulamalarını yükledim ama ikisi de root izni yok diyor.

bu adam ne yapmış root yapmadıysa anlamadım.

ilgilenen arkadaşların hepsine teşekkürler ama cahille uğraşmak zor daha telefonum rootlumu değilmi onu bile bilememişim :((

• Merhaba tekrar,

Öncelikle uslubumu böyle kötü yorumlamanıza üzülüm. Art-kötü niyetli bir yorum ve üslup kullanmadım, ama size öyle aksettiyse kusuruma bakmayın.

Cihazınızı böyle her defasında telefonculara bırakırsanız yakında daha kötü sonuçlarla karşılaşabilirsiniz. Android işletim sistemi tıpkı Microsoft ürünleri gibi internette dökümanları oldukça bol, konu anlatımı-kullanıcısı geniş bir sistemdir. Telefoncuların yapabileceğinden çok daha fazlasını siz evde kendiniz yapabilirsiniz.

Android işletim sistemi SD karta taşınmış demişsiniz, Allah aşkına bu nasıl mümkün olur :)) Ayrıca uygulama yüklemeyeceksek Akıllı telefonun özelliği ne demişsiniz. Ben size uygulama yüklemeyin demiyorum, HER ÖNÜNÜZE GELEN UYGULAMAYI yüklemeyin diyorum.

Linux'da - Android'te virüs olmaz diye bir kaide asla ve asla yok. Root (SU) yetkisi almadığınız sürece virüs bulaşmayabilir lakin reklam içeren, telefon numaralarınızı kendi databaselerine çeken, mesajlarınızı, resimlerinizi ve videolarınızı alan uygulamalar yükleyebilirsiniz. Ve bu uygulamalar, bu işlevlerini gerçekleştirirken ruhunuz bile duymaz.

Hele ki şimdide gelmiş ROOT dan bahsediyorsunuz, bence biraz telefonunuzu ve Android dünyasını keşfedin, ondan sonra böyle bir işe kalkışın.

Saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Solnishko -- 3 Ocak 2014; 18:42:17 >

• quote:

Merhaba tekrar,

Öncelikle uslubumu böyle kötü yorumlamanıza üzülüm. Art-kötü niyetli bir yorum ve üslup kullanmadım, ama size öyle aksettiyse kusuruma bakmayın.

Cihazınızı böyle her defasında telefonculara bırakırsanız yakında daha kötü sonuçlarla karşılaşabilirsiniz. Android işletim sistemi tıpkı Microsoft ürünleri gibi internette dökümanları oldukça bol, konu anlatımı-kullanıcısı geniş bir sistemdir. Telefoncuların yapabileceğinden çok daha fazlasını siz evde kendiniz yapabilirsiniz.

Android işletim sistemi SD karta taşınmış demişsiniz, Allah aşkına bu nasıl mümkün olur :)) Ayrıca uygulama yüklemeyeceksek Akıllı telefonun özelliği ne demişsiniz. Ben size uygulama yüklemeyin demiyorum, HER ÖNÜNÜZE GELEN UYGULAMAYI yüklemeyin diyorum.

Linux'da - Android'te virüs olmaz diye bir kaide asla ve asla yok. Root (SU) yetkisi almadığınız sürece virüs bulaşmayabilir lakin reklam içeren, telefon numaralarınızı kendi databaselerine çeken, mesajlarınızı, resimlerinizi ve videolarınızı alan uygulamalar yükleyebilirsiniz. Ve bu uygulamalar, bu işlevlerini gerçekleştirirken ruhunuz bile duymaz.

Hele ki şimdide gelmiş ROOT dan bahsediyorsunuz, bence biraz telefonunuzu ve Android dünyasını keşfedin, ondan sonra böyle bir işe kalkışın.

Saygılar

ÜSTAT! art niyetli olduğunuzu ne söyledim ne ima ettim. sadece bu işlerle fazla iç-içe olduğunuzdan herkesi sizin gibi biliyor kabul ediyor ve yanlış yaklaşımlara anlamayanlara biraz yukarıdan bakıyorsunuz. "farkında olmadan" aşağılar gibi yorum yapmışsınız. yorumunuz bana yardımcı olmaktan yada yol göstermekten çok kendimi kötü hissetmeme sebep oldu. kötü bir yorum yada hakaret niyetim yoktu biraz alındım alındığımı da şakayla karışık belirtmek istemiştim. konunun bu kadar uzayacağını tahmin etmemiştim. Ayrıca üzülmenize üzüldüm.

cihazımı telefonculara bırakmak zorunda kaldım. daha önce de belirttiğim gibi kendin denedim her ne kadar internette döküman çok olsa da beceremedim. ankarada kayınbiraderimle denedik. kendisi farklı marka ve modellerde birkaç telefonunu rootlamış daha önce .bu forumdaki programları indirdik, tek tek verilen talimatları uyguladık aç kapat şuraya bas buraya bas şunu yükle bunu yükle. hatta bişeyleri yanlışmı anladık diye tekrar tekrar denedik. sonra acaba başka bişeyimi kastediyo diyerek farklı şeyler de denedik. olmadı beceremedik. MECBUR KALDIM. daha fazla kurcalama ve telefonu bozma lüksüm yok DAHA FAZLASINA CESARET EDEMEDİM. ben SİNOPun GERZE ilçesinde çalışıyorum. burası 10 000 nüfuslu küçücük bir yer burda teknik destek, servis vs hiçbişe yok. çevremde bilen kimse de yok. burada kargo firması bile yok belli günlerde SİNOPtan geliyolar. yani bi arızanız burda günler değil haftalar içerisinde ve pahalıya halloluyor.

cihazımı ilk aldığımda dahili hafızası 512 mb olduğu için çok az sayıda ve küçük kapasiteli uygulamalar kullanabiliyordum ve uygulamaların bir kısmını telefonun izin verdiklerini telefondan diğerlerini de yanlış hatırlamıyorsam "one click easy" yada onun gibi bir uygulama ile sd karta taşımama rağmen bellek yetersiz (100mb den mi 75mb den mi ne az kalınca) uyarısı alıyordum. telefoncuya derdimi anlattım (forumda işletim sisteminin sd karta taşınabileceğini okudum yada bu sonuca vardım bilmiyorum, bu şekilde rootlanınca herşeyi sd karta taşıyarak bellekte yer açılabiliyormuş dedim) ve ne yaptıysa teslim aldığımda telefonumda bir hayli boş yer vardı ve şu anda eskiye göre daha çok sayıda ve büyük uygulamalar kullanmama rağmen yetersiz hafıza uyarısı almıyorum.

uygulama seçiminden de kısaca bahsetmek gerekirse. neyi yükleyip neyi yüklememin sakıncalı olduğunu bilemiyorum. play store dan indirdim uygulamaları ve buranın güvenli olduğunu düşündüm. bu hataysa sadece "hata etmşisin şunlara şunlara dikkat et!" demenizi beklerdim. burda ve diğer forumlarda sizlere ÜSTAT, HOCAM, USTAM, TEĞMENİM, BİRNBAŞIM vs diyerek saygımı belirtiyorum çünkü siz benden fazlasını biliyosunuz ve yüce gönüllülük yaparak bilgilerinizi burada benim gibi cahillerle paylaşıyorsunuz. ben cahil (bu konularda) olduğumun farkındayım ama bunu yüzümüze vurmanıza yada çok belli etmenize de gerek yok. bu da beni üzdü.

burada bana çok yardımınız dokunmasa da bu ortamın bu sistemin çalışmasına katkıda bulunuyor insanlara yardım ediyorsunuz. bu yüzden siz ve sizin gibi tecrübeli paylaşımcılara saygı duyuyor ve teşekkür ediyorum. sizden özür dileyerek bu polemiğe son vermek istiyorum (en azından tek taraflı). tabii ki cevap hakkınız var cevabınızı polemiği devam ettirmek yönünde algılamam. saygılarımla.

• Anlıyorum.. Lakin benim size üstten yaklaşmak gibi bir niyetim asla olmadı. Ne sıfatla olabilir ki zaten, hangimizin burda birbirinden bir üstünlüğü var? Olsa bile bu Android bilgisiyle olacak birşey değil :))

Android ve Linux tabanlı işletim sistemlerinin kullandığı bellek formatı ext(3veya4)tür. SD kartınızı ext olarak tanıtmış ve bir bütün gösterip ROM'u öyle kurmuş olabilir. Çok kolay bir işlem olduğunu söylemem. Telefoncu arkadaş bunu hallettiyse diğer sorunlarınızıda rahat rahat çözebilir. Pek iyi bir sistem değildir fakat işinizi görüyorsa ne ala.

Reklam konusuna gelirsek;

Lütfen google playden indirme yaparken yorumlara bakın. "Çok fazla reklam var, virüs var " gibi yazılar çoğunluktaysa onu kurmayın.

Sizin gibi kullanıcılar için aslında virüs/reklam analizi yapan anti-virüs işlevi gören yazılımlar da var lakin bunlar raminizi çok tüketir. Özellikle düşük ramli cihazlarda sıkıntı çıkaracaktır. O yüzden bu şıkkı geçmekte fayda var.

Sizin kullanmanız gerekenler şunlar;

Adaway : indirme linki --https://f-droid.org/repo/org.adaway_47.apk

Rootlu kullanıcılar için olan bu program /etc/host dizinine reklam sitelerini ekleyerek bloke eder. Çoğu reklamı önleyebilir niteliktedir.

Lucky patcher : indirme linki --http://lucky-patcher.netbew.com/download/get.php?file=Lucky+Patcher+v3.9.3.apk

Lucky patcher, uygulamaların pop-up şeklinde açtığı reklamlar için idealdir.

Biraz kurcalayarak çok rahat çözersiniz programları.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.