< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi conax -- 19 Temmuz 2017; 12:46:30 > |
Reklamsız internet için 'Pi-hole'
-
-
başarılı uygulamaya benziyor ancak acaba verileri kontrol ediyor mu? malum konu şu sıralar kullanıcı verilerini gözetlemek kısaca "kim ne yapıyor". ağı kontrol eden bir uygulamaya benzediği için şüphelenmedim de değil :) -
quote:
Orijinalden alıntı: sınav_testmis_kanka
quote:
Orijinalden alıntı: seglopsi
başarılı uygulamaya benziyor ancak acaba verileri kontrol ediyor mu? malum konu şu sıralar kullanıcı verilerini gözetlemek kısaca "kim ne yapıyor". ağı kontrol eden bir uygulamaya benzediği için şüphelenmedim de değil :)
Devir veri madenciliği.
şuanda bir uygulama geliştiriyor olsam bunun üzerinde çalışırdım aslında. reklam engelleme uygulamaları bile en çok hangi reklam engelleniyormuş diye log tutup bunu ilgili yerlere servis ediyorlar. (ad-block dışındakiker)
veri madenciliği demeyelim de biz ona özel hayat madenciliği diyelim en doğru tanım bu olsa gerek.
-
Hocam pi Hole YouTube reklamlarını engelliyor mu? -
Banapi projeler icin kullaniyorum uzun zamandir pi-hole yuklememistim dun tekrar yukleyip agimda kullaniyorun youtube reklamini engellemiyor.
Reklam listelerini sisteme ekliyorum belki youtube icinde bisey bulurum ama simdilik engellemiyor
Browserleri yavaslatan ad block uygulamalarindan daha iyi -
Cevap için teşekkürler hocam. Son durum nedir engelenebiliyor mu?quote:
Orijinalden alıntı: conax
Banapi projeler icin kullaniyorum uzun zamandir pi-hole yuklememistim dun tekrar yukleyip agimda kullaniyorun youtube reklamini engellemiyor.
Reklam listelerini sisteme ekliyorum belki youtube icinde bisey bulurum ama simdilik engellemiyor
Browserleri yavaslatan ad block uygulamalarindan daha iyi -
youtube engellemiyor engelliyeceginide sanmıyorum sonucta dunyanın en büyük şirketlerinden ve geliri reklam -
Aradan zaman geçmiş ama yinede yazayım. Pi-Hole'ın içine gerekli filtreleri eklerseniz her türlü reklamı engelleyecektir. Şu adreste bir çok filtre mevcut:quote:
Orijinalden alıntı: steganography
Cevap için teşekkürler hocam. Son durum nedir engelenebiliyor mu?
Alıntıları Göster
filterlists.comFilterLists | Subscriptions for uBlock Origin, Adblock Plus, AdGuard, ...https://filterlists.com
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Celonfix -- 24 Şubat 2019; 9:55:33 >
-
Mobil YouTube uygulamasında çıkan ara reklamlarda engellenebilir mi hovam. Denediniz mi?quote:
Orijinalden alıntı: Celonfix
Aradan zaman geçmiş ama yinede yazayım. Pi-Hole'ın içine gerekli filtreleri eklerseniz her türlü reklamı engelleyecektir. Şu adreste bir çok filtre mevcut:
filterlists.comFilterLists | Subscriptions for uBlock Origin, Adblock Plus, AdGuard, ...https://filterlists.com
Alıntıları Göster
-
Normal youtube uygulamasını kullanmadığım için bilmiyorum engelleyip engellemediğini. youtube.com üzerindeki reklamları engelliyor pi-hole. Normal youtube yerine şunları kullanabilirsiniz:quote:
Mobil YouTube uygulamasında çıkan ara reklamlarda engellenebilir mi hovam. Denediniz mi?
Alıntıları Göster
https://youtubevanced.com/ (youtube vanced)
https://newpipe.schabi.org/ (newpipe)
Bunlardan beğendiğinizi kullanın reklamlardan kurtulmak için. Arka planda oynatma özelliğide var ikisinde. Newpipe'da ayrıca video ve ses indirme seçeneğide var. Ayrıca pi-hole olmadan sadece telefonunuzdaki reklamları engellemek için Blokada,DNS66 veya AdAway kullanabilirsiniz. Çalışma mantığı aynı Pi-Hole ile. filterlists.com üzerinden filtre ekleyebiliyorsunuz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Celonfix -- 24 Şubat 2019; 11:14:32 >
-
Windows'a nasıl kuruluyor bu yazılım? İllaki Linux üzerinden mi kurulum yamak gerekiyor? -
Modem gibi düşünün hocam.quote:
Orijinalden alıntı: Guest-751620F32
Windows'a nasıl kuruluyor bu yazılım? İllaki Linux üzerinden mi kurulum yamak gerekiyor?
Eğer sadece windows istiyorsanız adguard DNS, adblock felan var ama buradaki mentalite ağa bağlı olan tüm cihazlar için reklam engellemek. -
Hocam programın mantığını biraz anladım. Modeme bağlı cihazların hepsinde reklam engellemeye yarıyor anladığım kadarıyla.quote:
Modem gibi düşünün hocam.
Eğer sadece windows istiyorsanız adguard DNS, adblock felan var ama buradaki mentalite ağa bağlı olan tüm cihazlar için reklam engellemek.
Alıntıları Göster
Kimisi Raspberry Pi cihazına kuruyormuş bunu ve ağ bazında engelleme yapıyormuş.
Benim merak ettiğim şey bu yazılımı sadece Linux işletim sistemine mi kurabiliyoruz? Çünkü internette araştırdığımda hep Linux için kurulum yöntemini söylemişler. Eğerki Windows'a yüklemek mümkünse denemek istiyordum.
-
Evet.
AdGuard Home, Windows destekliyor. Yapılan iş hemen hemen aynı.
Edit: TYPO.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Der Meister. -- 27 Ocak 2020; 23:41:46 > -
Teşekkür ederim hocam. Yazılımı inceleyeceğim. -
baya iş görüyor teşekkürler -
Smart TV ve ios cihazlarda ki YouTube app sen reklam engelleme özelliği var mı? Adguard DNS engelleyemiyor eğer bu yöntem ise yararsa denemek isterim -
Aradan zaman geçmiş baya, güncel bir kurulum videosu buldum, işime yaradı. Birilerinin işine yarayabilir diye buraya bırakıyorum. -
odroid xu4 docker-compose ile pi hole+doh kurmak isterseniz;
aşağıdaki kodu docker-compose.yml olarak kaydedip docker-compose up -d yazarak kurulumu yapabilirsiniz
version: "2"
services:
cloudflared:
container_name: cloudflared
image: visibilityspots/cloudflared:latest
restart: unless-stopped
networks:
pihole_net:
ipv4_address: 10.0.0.2
pi-hole:
container_name: pi-hole
image: pihole/pihole:latest
restart: unless-stopped
ports:
- "8080:80/tcp"
- "53:53/tcp"
- "53:53/udp"
environment:
- ServerIP=10.0.0.3
- DNS1='10.0.0.2#5054'
- DNS2=''
- IPv6=false
- TZ=CEST-2
- DNSMASQ_LISTENING=all
- WEBPASSWORD=xxx
networks:
pihole_net:
ipv4_address: 10.0.0.3
dns:
- 127.0.0.1
- 1.1.1.1
cap_add:
- NET_ADMIN
networks:
pihole_net:
driver: bridge
ipam:
config:
- subnet: 10.0.0.0/29
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ÇevreMühendisi -- 23 Ocak 2021; 21:22:55 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: Celonfix
Aradan zaman geçmiş ama yinede yazayım. Pi-Hole'ın içine gerekli filtreleri eklerseniz her türlü reklamı engelleyecektir. Şu adreste bir çok filtre mevcut:
Alıntıları Göster142 sayfa Liste var burada hepsini eklemek çok uzun sürecek. Ayrıca hangisi neyi engelliyor bilgi yok gibi. Sizin tavsiyeniz var mı? Şu listeleri kullanıyorum gibi.
Benzer içerikler
- eps dosyası nedir
- hidrofor basınç şalteri ayarı
- evde bazı prizler çalışmıyor
- sigorta attı kaldırdım elektrik gelmiyor
- rgb led kumandasız çalıştırma
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X