Şimdi Ara

Renault 12 sigorta değerleri lazım

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
0
Favori
9.542
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aracımda zamanla sigortalar attıkça yerlerine olması gereken değerde değil hep ya elde o anda sigorta olarak ne varsa o takılmış yada aceleyle uçlar arasına ince tel bağlanmış...

Şu an bunu düzeltmek ve her yuvaya uygun değerde sigorta takmak istiyorum fakat hangisine kaç amper gerektiğini bilmiyorum, internette ne bir bilgi nede en azından sigorta renklerinden tanıyabileceğim bir resim bulabildim

sigorta değerlerini sırasıyla bilen veya elinde bu kısmın resmi olan varsa çok makbule geçecek..

• Yapay Zekanın Yanıtı

Renault 12 Sigorta Değerleri

Renault 12 araçlarının sigorta değerleri, aracın yılına, modeline, kilometre durumuna ve hasar geçmişine göre değişmektedir. Sigorta şirketleri, bu faktörleri dikkate alarak aracınızın sigorta değerini belirlerler.

Sigorta değerini öğrenmek için sigorta şirketinizle iletişime geçebilir veya aracınızın ekspertiz raporunu inceleyebilirsiniz. Ekspertiz raporunda, aracınızın sigorta değeri de yer alacaktır.

Renault 12 modellerinde sigorta kutusu genellikle direksiyonun alt kısmında bulunur. Sigorta kutusunun kapağını açtığınızda, her bir sigortanın hangi devreyi koruduğu belirtilmiş olacaktır.

Anahtar Kelimelerin Kullanımı:

• Renault 12 sigorta değerleri, aracın çeşitli özelliklerine göre değişir.
    • Sigorta şirketleri, sigorta değerini belirlerken aracın yılını, modelini, kilometre durumunu ve hasar geçmişini dikkate alır.
    • Sigorta değerini öğrenmek için sigorta şirketinizle iletişime geçebilir veya aracınızın ekspertiz raporunu inceleyebilirsiniz.
    • Renault 12 modellerinde sigorta kutusu genellikle direksiyonun altında bulunur.
    • Toros sigorta kutusu Renault 12 modelleriyle aynı konumda olabilir.
    • Sigorta kutusunun kapağını açtığınızda, her sigortanın hangi devreyi koruduğu belirtilmiş olacaktır.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Dostum babamda renault toros war. kullanma kılavuzunda war istediğin bilgiler. torosla r12 aynıdır heralde.

İstersen gönderebilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Impressor

Dostum babamda renault toros war. kullanma kılavuzunda war istediğin bilgiler. torosla r12 aynıdır heralde.

İstersen gönderebilirim.
    Çok iyi olur valla, sağol, merakla bekliyorum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: djoz

Çok iyi olur valla, sağol, merakla bekliyorum...

Alıntıları Göster
    sıra / amper / görevi
    1- 16A Kontak devresi
    2- 16A Arka cam silici (sw mod.)
    -- 5A boş (yedek)
    3- 5A Vantilatör (kabin ısıtıcı)
    4- 8A Sinyaller
    5- 8A Tavan lambası ve bagaj lambası
    6- 8A Cam yıkayıcı ve silicisi
    7- boş
    8- boş

İnşallah işini görür. Hadi kolay gelsin.

• quote:

sıra / amper / görevi
    1- 16A Kontak devresi
    2- 16A Arka cam silici (sw mod.)
    -- 5A boş (yedek)
    3- 5A Vantilatör (kabin ısıtıcı)
    4- 8A Sinyaller
    5- 8A Tavan lambası ve bagaj lambası
    6- 8A Cam yıkayıcı ve silicisi
    7- boş
    8- boş

İnşallah işini görür. Hadi kolay gelsin.

Alıntıları Göster
    Eski model renault-12 ler ile toroslarin sigortalarinin siralamasi az birsey farklidir.Fakat degerleri aynidir.1990 oncesi renault 12 lerde GTS ler haric 5 sigorta bulunur.

En ustte: 16 amper arka cam rezistans,gostergeler,geri vites lambasi,stoplar(kontak M ye getirildiginde calisanlar kisaca)
    2. sirada sigorta yok

3. 4. 5. ve 6. siralarda ise sinyaller,kalorifer motoru,bagaj,ic aydinlatma ve silecek,cam yikama sigortalari var. Ancak sirasini tam bilemiyorum.
    Dortlu flasoru olan modeller icin bu sigortalarin tamami 8A, olmayan 75 oncesi modeller icin sinyalleri kontrol eden 5A, gerisi 8A olmali. Deneyerek hangi sigortanin neyi kontrol ettigi bulunabilir.Seninki 77 olduguna gore 1. sigorta 16A, 2. bos, gerisi de 8A olmali.

Hangi sigortanin neyi kontrol ettigini merak edersen elimde 600 sayfalik renault-12 bakim kitabi var orada anlatmis ama sadece 1975 oncesi modellere gore yazmis. Degerler ayni ama siralamada bir iki farkli yer vardi not etmistim.Yarin torpidoya attigim notlardan bakip tam sirasini yazarim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-25B1CCF06

Eski model renault-12 ler ile toroslarin sigortalarinin siralamasi az birsey farklidir.Fakat degerleri aynidir.1990 oncesi renault 12 lerde GTS ler haric 5 sigorta bulunur.

En ustte: 16 amper arka cam rezistans,gostergeler,geri vites lambasi,stoplar(kontak M ye getirildiginde calisanlar kisaca)
    2. sirada sigorta yok

3. 4. 5. ve 6. siralarda ise sinyaller,kalorifer motoru,bagaj,ic aydinlatma ve silecek,cam yikama sigortalari var. Ancak sirasini tam bilemiyorum.
    Dortlu flasoru olan modeller icin bu sigortalarin tamami 8A, olmayan 75 oncesi modeller icin sinyalleri kontrol eden 5A, gerisi 8A olmali. Deneyerek hangi sigortanin neyi kontrol ettigi bulunabilir.Seninki 77 olduguna gore 1. sigorta 16A, 2. bos, gerisi de 8A olmali.

Hangi sigortanin neyi kontrol ettigini merak edersen elimde 600 sayfalik renault-12 bakim kitabi var orada anlatmis ama sadece 1975 oncesi modellere gore yazmis. Degerler ayni ama siralamada bir iki farkli yer vardi not etmistim.Yarin torpidoya attigim notlardan bakip tam sirasini yazarim.

Alıntıları Göster
    Bu arada @renaultt elinde madem toros kitapcigi var aklimdayken sorayim.

Motor yagi icin hangi viskozite sinirlarini yazmis kitapcikta? Kis aylarinda 10W-40 dusunuyorum ama cok mu ince gelir diye de tereddutlerim var.

Birde bu kitapciklari renault servislerinden alabiliyor muyuz? En azindan toros bile olsa %90 ortak parcasi var.

• quote:

Bu arada @renaultt elinde madem toros kitapcigi var aklimdayken sorayim.

Motor yagi icin hangi viskozite sinirlarini yazmis kitapcikta? Kis aylarinda 10W-40 dusunuyorum ama cok mu ince gelir diye de tereddutlerim var.

Birde bu kitapciklari renault servislerinden alabiliyor muyuz? En azindan toros bile olsa %90 ortak parcasi var.

Alıntıları Göster
    Çok teşekkürler arkadaşlar...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: djoz

Önemli değil dostum işini gördüyse ne ala

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: djoz

Önemli değil dostum işini gördüyse ne ala

Alıntıları Göster
    selamlar,

üstadlar elinizde olan toros kullanma kılavuzu ve 600 sayfalık bakım kitapçığını bir şekilde nete upload imkanı yok mu??

biz de yararlansak bu bilgilerden...

scan vs...sizin için zor olur ama kamu hizmetidir neticede...

bir düşünelim bakalım bu iş mümkün mü veya nasıl olur...

saygılar...

• quote:

Orijinalden alıntı: engingulcan

selamlar,

üstadlar elinizde olan toros kullanma kılavuzu ve 600 sayfalık bakım kitapçığını bir şekilde nete upload imkanı yok mu??

biz de yararlansak bu bilgilerden...

scan vs...sizin için zor olur ama kamu hizmetidir neticede...

bir düşünelim bakalım bu iş mümkün mü veya nasıl olur...

saygılar...

Alıntıları Göster
    600 sayfa bakim kitapcigi scanli olarak duruyor zaten. Bir ara upload etmeyi dusunuyorum uygun bir zaman oldugunda. Bunun disinda da yine dokumanlar var elimde pdf olarak ama agirligi fransizca.

• quote:

600 sayfa bakim kitapcigi scanli olarak duruyor zaten. Bir ara upload etmeyi dusunuyorum uygun bir zaman oldugunda. Bunun disinda da yine dokumanlar var elimde pdf olarak ama agirligi fransizca.

Alıntıları Göster
    thnx pcdata...

4 gözle bekliyorum, herhalde 600 sayfanın scanli hali baya bi geniştir...sana şimdiden kolay gelsin yardım edeceğimiz bişey varsa ilet biz de elimizden geleni yapalım...

saygılar...

quote:

Orjinalden alıntı: pcdata76

• quote:

thnx pcdata...

4 gözle bekliyorum, herhalde 600 sayfanın scanli hali baya bi geniştir...sana şimdiden kolay gelsin yardım edeceğimiz bişey varsa ilet biz de elimizden geleni yapalım...

saygılar...

quote:

Alıntıları Göster
    Bende R-12 nin kullanici kitabini ariyorum.Parca kataloguna kadar herseyini buldum ama kullanici kitabi bulamadim R-12 nin. Eger sizde yakininizda falan varsa bir sekilde scan edip koyarsaniz iyi olur.

Su ara 600 sayfa scani optimize ediyorum en uygun kalite ve boyuta. Bitince koyacagim.

• quote:

Bende R-12 nin kullanici kitabini ariyorum.Parca kataloguna kadar herseyini buldum ama kullanici kitabi bulamadim R-12 nin. Eger sizde yakininizda falan varsa bir sekilde scan edip koyarsaniz iyi olur.

Su ara 600 sayfa scani optimize ediyorum en uygun kalite ve boyuta. Bitince koyacagim.

Alıntıları Göster
    üstad ne alemde scan işi...

http://www.sahibinden.com/pls/sahibinden/AdDetail.DoIt?AdId=3454642

ilanda kullanma kılavuzu durduğu belirtilmiş...ilan sahibine ulaşılırsa belki upload imkanı vardır...bu arada geçenlerde sanırım sizin kitaptan gitti gidiyorda satılıyordu açık artırmadaydı...onun da linkini yazarım tekrar bakınca...
    kolay gelsin...
    edit: bu arada ilan linki vermek yasak mı değil mi bilmiyorum kuralları okumaya da niyetim yok varsa bi problem affola...

quote:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi engingulcan -- 13 Ocak 2007; 11:47:46 >

• quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Bende hem torosun hemde r12 nin var.
    r12 yi nasıl göndercem sana...

• quote:

quote:

Bende hem torosun hemde r12 nin var.
    r12 yi nasıl göndercem sana...

Alıntıları Göster
    scanner in varmi?ya da iyi cekim yapabilen dijital kamera da olur onlarda iyi cekiyor :)

Gittigidiyordaki kitabi bende gordum,bahsettigim kitabin bir onceki baskisi o,bendeki baskiya birseyler daha eklemis yazar.
    Scan isi bitmek uzere rapid veya benzeri bir siteye upload ederim bitince de buraya yazarim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-25B1CCF06 -- 13 Ocak 2007; 16:08:30 >

• quote:

scanner in varmi?ya da iyi cekim yapabilen dijital kamera da olur onlarda iyi cekiyor :)

Gittigidiyordaki kitabi bende gordum,bahsettigim kitabin bir onceki baskisi o,bendeki baskiya birseyler daha eklemis yazar.
    Scan isi bitmek uzere rapid veya benzeri bir siteye upload ederim bitince de buraya yazarim.

Alıntıları Göster
    Evet arkadaslar dun uploadi bitirdim 50 MB tuttu

http://rapid-share.com/files/11589056/R-12.rar.html

(aradaki - olmayacak,yildizli gozukmesin diye boyle yazdim)

Elimde karburatorle ilgili birkac pdf var,onlari da upload edecegim. Bunun disinda ingilizce ve fransizca olarak R-12 ve R-18(ic mekan ve kasa disinda 1400 motorlu versiyonu R-12 ile %90 ayni)pdf ler var,emule den indirdigim icin emule linklerini koyarim.
    Birde parca katalogu var aradiginiz parcayi ve kod numarasini bulmak icin ise yariyor,onun da emule linkini koyacagim.

• quote:

Evet arkadaslar dun uploadi bitirdim 50 MB tuttu

http://rapid-share.com/files/11589056/R-12.rar.html

(aradaki - olmayacak,yildizli gozukmesin diye boyle yazdim)

Elimde karburatorle ilgili birkac pdf var,onlari da upload edecegim. Bunun disinda ingilizce ve fransizca olarak R-12 ve R-18(ic mekan ve kasa disinda 1400 motorlu versiyonu R-12 ile %90 ayni)pdf ler var,emule den indirdigim icin emule linklerini koyarim.
    Birde parca katalogu var aradiginiz parcayi ve kod numarasini bulmak icin ise yariyor,onun da emule linkini koyacagim.

Alıntıları Göster
    üstad eline sağlık başladım indirmeye...

bana büyük katkısı olacağına eminim...

bu arada renaultt dijital fot mak la çekeceksen makroya almayı unutma...hatta bence k750 ve üstü serisi cep teller bile rahat çeker...sana da kolay gelsin...

bu arada emule linkinden emule olmadan indirme imkanı var mı...

• quote:

üstad eline sağlık başladım indirmeye...

bana büyük katkısı olacağına eminim...

bu arada renaultt dijital fot mak la çekeceksen makroya almayı unutma...hatta bence k750 ve üstü serisi cep teller bile rahat çeker...sana da kolay gelsin...

bu arada emule linkinden emule olmadan indirme imkanı var mı...

Alıntıları Göster
    pcdata76 çok teşekkürler, çok işimize yarayacak...

• quote:

pcdata76 çok teşekkürler, çok işimize yarayacak...

Alıntıları Göster
    Birsey degil arkadaslar, maksat bindigimiz ve sevdigimiz arabalari daha iyi taniyalim,ilgisiz uckagitci ustalara yolunmayalim. Ben bu kitap ve bir iki kitap daha sayesinde el yetenegi ve asiri ilgim olmasinin yardimiyla da arabanin neredeyse hertarafini sokup takiyorum. Bunun gibi servis kitabi olmadan bazi seyleri yapmak imkansiz,cunku bazi degerleri bilmek gerekiyor orn. buji tirnak boslugu,platin boslugu,avans dereceleri,subap bosluklari v.s.
    Yine de kitapta anlasilmayan yer falan olursa elimden geldigince yardimci olmaya calisirim.

emule linkleri emule veya edonkey programlarindan biri ile indirilmek zorunda. Aslinda bu sekilde rapide de koyabilirim ama hepsi 100 MB i gecer,upload uzun surer diye emule linki koyayim demistim. Olmazsa en cok ise yarar 3-4 tanesini rapide atarim.
    Bu arada kitap eski oldugu icin 1982 den sonra cikan renault-12 lerle ilgili bazi konularda bilgi yok yada ufak farkliliklar var.Mesela far ayarinin anlatimi dikdortgen tekli farlara gore yapilmis. Sigortalarin aciklamasi 75 oncesi modellere gore. Yine mars motoru,alternator gibi bazi parcalarin markalari farkli. Onerilen bujiler ise o zamanin bujileri,artik uretimleri yok ama esdegerleri var piyasada. Ancak ayar degerleri ve anlatim falan acisindan oldukca faydali.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-25B1CCF06 -- 14 Ocak 2007; 21:51:34 >

• quote:

Birsey degil arkadaslar, maksat bindigimiz ve sevdigimiz arabalari daha iyi taniyalim,ilgisiz uckagitci ustalara yolunmayalim. Ben bu kitap ve bir iki kitap daha sayesinde el yetenegi ve asiri ilgim olmasinin yardimiyla da arabanin neredeyse hertarafini sokup takiyorum. Bunun gibi servis kitabi olmadan bazi seyleri yapmak imkansiz,cunku bazi degerleri bilmek gerekiyor orn. buji tirnak boslugu,platin boslugu,avans dereceleri,subap bosluklari v.s.
    Yine de kitapta anlasilmayan yer falan olursa elimden geldigince yardimci olmaya calisirim.

emule linkleri emule veya edonkey programlarindan biri ile indirilmek zorunda. Aslinda bu sekilde rapide de koyabilirim ama hepsi 100 MB i gecer,upload uzun surer diye emule linki koyayim demistim. Olmazsa en cok ise yarar 3-4 tanesini rapide atarim.
    Bu arada kitap eski oldugu icin 1982 den sonra cikan renault-12 lerle ilgili bazi konularda bilgi yok yada ufak farkliliklar var.Mesela far ayarinin anlatimi dikdortgen tekli farlara gore yapilmis. Sigortalarin aciklamasi 75 oncesi modellere gore. Yine mars motoru,alternator gibi bazi parcalarin markalari farkli. Onerilen bujiler ise o zamanin bujileri,artik uretimleri yok ama esdegerleri var piyasada. Ancak ayar degerleri ve anlatim falan acisindan oldukca faydali.

Alıntıları Göster
    http://rapid-share.com/files/11969169/Renault.rar.html

Arkadaslar buda bahsettigim diger dokumanlar emule yerine upload yaptim rapide. Boyutu toplam 100 MB icinde 6-7 tane pdf var ingilizce.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.