Şimdi Ara

RENAULT 12 Ve TOROS KULÜBÜ (10. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
620
Cevap
31
Favori
475.159
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar.. Eskiyi çok severim.. eski arabaları pek değil ama.. orjinal boyası ile duran daha hiç dokunulmamış 40.000 Km de bir 12 Görmek isterseniz Kemal Tepretoğullarına haftasonu gidin.. ben bile duygulandım.. 74 model 40.000 Km de bitane var.. arabanın orjinal boyası duruyor.. sanki fabrikadan daha yeni çıkmış gibi..
  • Önce dürbün göğüs olarak bilinen derin göstergeliydi renault 12 ler.Sonra tek parça tablo üstünde tasarlandı.Şimdiki otomobillerde yine görülmeye başladı bu tip göstergeler.Vayy..daha o zaman ne kadar sportif duruyor...keşke bu tip üzerinden geliştirselermiş.
    quote:

Orjinalden alıntı: BX4TC

Dürbün göğüs ilk üretilen modellerdeki göğüstür. Göstergelerin etrafındaki çerçeveler dürbüne benzer. Dediğiniz gibi Jaeger markadır. Eğer sizin araçtaki gösterge de böyleyse bulmak çok zor ama Toros gibi yeni tip göğüs ise bulmak fazla sorun olmaz. Sadece devir saatlisi bulunmayabilir.
     RENAULT 12 Ve TOROS KULÜBÜ

• Kayseriden buldurdum galiba. Onunda elle km sayan kısmı bozukmuş ama ne yapak. Komple üçüne 50 demiş. Çıkma alacaz mecburen galiba. Ahanda benim göstergeler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kesbi -- 20 Mayıs 2008; 19:23:45 >
  • süper bir konu hazirlamissiniz...hepiniziwww.toroskulup.tr.cx sitemize bakliyorum...
  • Kimseden ses çıkmıyor yaw. Bu arada bizim emmoğluda station almış bi tane
  • Aranıza hoş geldim, Ben fırat yani EnergyBlue
  • s.a r 12 ciler arkadaşlarrr bizde r 12 1993 toross wardı sw deildi ahhh ahhhhh o rabayı unutamıyommm sıfır aldık tam 10 sene bindikk bir kere olsun tık demedi çamurda bayırda dağdaa devamlı gitti bizi yolda bırakmadııı hiç lpg taktırmadık orginalliği bozulmasın diee çekişi nefisdii hatırlarımm hiç unutmann 3. viteslee rampada en kapalıı dönşler girerdiii 3 le çıkardııı zorlamada olmasdııı ahhh ahhhh ne arabaydıı torosumuzz tam 116.000 km kullandık onu otoyola çıktıkmı 130 140 basardıkk dahada giderdiii ne arabaydıı o az kahrımızı çekmediii torosummmm şimdi de imzada olduğu gibi tofaşa biniyommmmm ama torosumu onutamdımmmmmmm

• Dostlar tam 12 yıl 1984 R12 TSW kullandım bi sorununuz olursa haberim olsun
  • bu da bizim renault

• güncell
  • Dostum arabanın distrubitör kapağını söküp bobinden gelen kısma alt kısma bak çatlama kırılma parça kopması kararma varmı aynı zamanda buji ve buji kablolarını yenile birde siboplar yağlanmış demişsin arabayı çalıştır benzinde motor yağ kapağını veya yağ çubuğunu çıkartıp vites boştayken biri gaza bassın sen arkadan eksoza bak eğer mavi duman varsa motorun yarı rektefiye gerektirir
  • renault 12 gts lerde otomatik ön cam varmış diye duydum doğrumu acaba?
  • Birşey daha sormak istiyorum 77 model renault 12 aracımda giderken içeriye aşırı toz alıyor.Kapı fitillerini filan değiştirdim olmadı.En sonunda kaportacıya götürdüm ön çamurlukların değiştermek lazım dedi ne alakası olduğunu çözemedim.Yardımcı olursanız sevinirm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brodwayrni39sd -- 2 Ağustos 2008; 15:47:25 >
  • S.A.
    arkadaşlar birşey sormak istiyorum kayınpederde 77 renault sw war ve orijinal 65000 de bi albaydan almış daha kazasız boyasız değişeni yokken sağ arka çamurluktan vurdular ayrı:D neyse konumuza gelelim kendisi bazı sorunlardan dolayı ön göğsü sökmüş ve göğüste bi diyot var onu kırmış değerüne baktım 1n989 yazıyor 1n989 ise 150volt zener diyot en alaka anlamadım, sizden ricam bu diyot nedir bilen varsa yardımcı olsun lütfen
    Teşekkürler
    Saygılar...
  • ya söle bi durum var.siboplar ve buji yağlanıyor dedim.bujı kablolaları fena deil iyi.2 nci gözün bujı fişini söküyom elk alıyormu diye bakıyom cıt cıt elk alıyor ama rölantıyi hiç değiştirmiyor.4. bujı olsa farketmezdi dedi usta ama böle cok yakıyor bişde cok yağ atmaya başladı tekliyor.karbüratör milinden benzin kaçıroyor tamirci çıkma al dedi.acayip benzin yakıyor 1 ytl km de yakıyor binmiyorum artık yatıyor kapının önunde.bulunduğum yerdeki ustalar afbuyur bi b... tan anlamıyor konyaya götürecem.ama reno beni çok üzüyornapacam bilmiyom masrafı ner olacak acaba.
  • quote:

Orjinalden alıntı: yavuzlar24

ya söle bi durum var.siboplar ve buji yağlanıyor dedim.bujı kablolaları fena deil iyi.2 nci gözün bujı fişini söküyom elk alıyormu diye bakıyom cıt cıt elk alıyor ama rölantıyi hiç değiştirmiyor.4. bujı olsa farketmezdi dedi usta ama böle cok yakıyor bişde cok yağ atmaya başladı tekliyor.karbüratör milinden benzin kaçıroyor tamirci çıkma al dedi.acayip benzin yakıyor 1 ytl km de yakıyor binmiyorum artık yatıyor kapının önunde.bulunduğum yerdeki ustalar afbuyur bi b... tan anlamıyor konyaya götürecem.ama reno beni çok üzüyornapacam bilmiyom masrafı ner olacak acaba.

Motoru yeniletsen sağlam bir ustaya bizim orda olsa 500 Ytl..Cirlop gibi de olur..Bakımsız kalmış araban anlaşılan..
  • Arkadaşlar herkese selam..

Biraz geç kaldım ama bende üyeniz olmak istiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Logistic -- 15 Ekim 2008; 13:09:17 >
  • RENAULT 12 TOROS 5 VT KONUSUNDA YARDIMCI OLABİLİRİZ
    ANKARADA ÇIKMA PARÇA İŞİ YAPMAKTAYIZ.
    TOROS MEGANE R9 R11 R19 CLİO KANGOO MODUS SCENIC ŞANZUMAN KONUSUNDA YARDIMCI OLABİLİRİZ.AYRICA KANGOO MEGANE LAGUNA MODUS CLİO SCENIC KAPORTA MEKANİK ÇIKMA PARÇA MEVCUT İYİ SOHBETLER
    SAYGILAR
    LEVENT
    03123964264
    05447836668
  • s.a abiler arkadaşlar.. beni de o listenin bir köşesine iliştirirseniz, bir reno 12 sever olarak memnun olurum.
    arabaların kralını burdan selamlıyorum..
  • Selam arkadaşlar,

Belki de içinizde en eski Renault 12 TS kullanıcısıyım. 1880-1993 yılları arasında kullandım. O zamanlar rahmetli babam almıştı sıfır olarak. Ehliyeti olmadığı için ailemizi hep ben gezdiriyordum. O arabamı asla unutmayacağım. Sizlerin değerli yorumlarınızı okuyunca eski gençlik günlerimi hatırladım. Tam bir memur arabası idi. Benzinini, yağını koy gerisine karışma. Parçası ucuz, servis ağı yaygın, sağlam… daha ne olsun. 13 yılda beni hiç yolda bırakmadı (bir-iki kez lastiğin patlaması dışında). Adana'da aldığımız aracı İstanbul Cennet Oto pazarında ağlaya ağlaya satmıştım. On gün kendime gelememiştim.

Tüm Renault 12 sahibi arkadaşlara saygılar.

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.