Şimdi Ara

<<<< RENAULT 19 KULÜBÜ >>>> (90. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
9 Misafir (3 Mobil) - 6 Masaüstü3 Mobil
5 sn
2.052
Cevap
42
Favori
602.970
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8889909192
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Cevap yazan yok iso614300.araba garajda yağ bekliyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iclever İ kullanıcısına yanıt
    Sanrof maliyeti nedir hocam bilgin varmı sonradan açtirsak

• bilgim yok benimki orjinal
  • Merhaba arkadaşlar size bir sorum olacak. 1.6 rte enjeksiyonlu olanlara lpg uyumsuz diye duydum doğru mudur.?

• quote:

Orijinalden alıntı: *Blue*

Merhaba arkadaşlar size bir sorum olacak. 1.6 rte enjeksiyonlu olanlara lpg uyumsuz diye duydum doğru mudur.?

O araç kazalı çıkınca almaktan vazgeçtim. 2 hafta önce aynı model araç denk geldi ve aldım. Geçen sene alamadım kısmet bu seneye imiş.
  • Merhaba @iclever,

Far ayarından kastınız nedir?

Saygılar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: infra_dark

Arkadaşlar 96 model Reno19'umda 2 tane problemim var.

İlki kalorifer-havlandırma-klima fanı. Kafasına göre çalışıyor. Özellikle kışın sıkıntım daha büyük cam buhulanıyor fan çalışmıyor. 5 dakka sonra çalışıyor tekrar susuyor. Çok canımı sıktı bu problem. Kendim bakacam herhangi bir temassızlık-pas vs var mı diye ama ön göğsü sökmem gerektiğini söylediler. Acaba bu motor tam olarak nerede bilen var mı?

Diğer problem ise daha önemli aslında. Aküm sıfır öncelikle bunu yazayım. Arabada elektrik harcayan bir kaç ekipmanı açınca (farlar-arka cam ısıtıcı-radyo-fan vs) şarj lambası (kırmızı akü ışığı) yanıp sönüyor. Önceleri şarj dinamosunda bir yada birkaç diot patlamıstır diye düşünmekteydim ancak sonradan farkettimki, araç boşta çalışırken ne kadar ekipman çalışırsa çalışsın ışık yanmıyor. Vitese takıp gaza basınca yanıp sönmeye başlıyor. Bir bilene sordum müşür arızalı olabilir dedi. Sizin fikriniz nedir.

Çözümü aşağı yukarı ne kadar turar. Ankaradayım
    Uzmanlardan cevap bekliyorum.

Kalorifer konusunda başına bu durumların gelmesi r19 u olanlar için artık normaldir... Eğer araç klimalı ise kalorifer bir durup bir çalışıyorsa kafasına göre (özelliklede en ihtiyaç olduğu zamanlarda), hiç düşünmenize gerek yok kalorifer hız ayar ünitesi bozulmuştur yani rezistans... Sorunu da rezistans bağlantı soketi eriyor aşırı yüklenme yada yılların verdiği deformeden... kalorifer motorunun yeri motor kaputunu açınca akünün üzerindeki plastik parçayı söküp baktığınız zaman eğer araç klimalı ise akünün bulunduğu yerin tam zıttıdır... yani direksiyon tarafındadır... şekli sanki bir salyangoz kabuğuna benzer... artı göğüs sökülmeyecek ama gösterge sökülerek göstergenin arkasındaki kaloriferi tutan 2 adet vida var onun sökülmesi lazım kalorifer motorunu çıkarabilmek için, kalorifer motorunu çıkarmak lazım salyangoz koruma kapını birleştiren tırnakları açıp içindeki rezistansa ulaşabilmek için, klimayı kompresörünü sökmek lazım kalorifer motorunu yerinden çıkarabilmek için... yani anlayacağınız 50 tl işçilik yaklaşık 150 tl parçalar vs, yani tahmini 200 civarı bir masraf olabiliyor... neden derseniz benim şu an 1995 R19 1.4i RT model tek nokta enjeksiyonlu arabam var ve şu an bu sorunla uğraşıyorum... resmen bezdirdi beni ama yapılınca fırın gibi yapacaktır içeriyi eminim...

• CANELCAN C kullanıcısına yanıt
    bilgilerden dolayı teşekkür ederim bakalım nasıl çözeceğim
  • Sine Wave kullanıcısına yanıt
    ön farlar yukarı aşağı doğru ivme verilmektedir açıları 4 farklı modda yukarı ve aşağı doğru ayarlanabilmektedir.
  • Merhaba @iclever,

Öncelikle cevapladığınız için teşekkür ederim. Far ayar kolunun / butonunun fotoğrafını ekleyebilir misiniz?

Saygılar.
  • Araç bagajdan su alıyor ya sinir oldum. Birde otomatik camlar çok yavaş, bir şekilde açıp bakmam lazım. Umarım hallederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: *Blue*

Araç bagajdan su alıyor ya sinir oldum. Birde otomatik camlar çok yavaş, bir şekilde açıp bakmam lazım. Umarım hallederim.

otomatik camların yavaşlaması, cam motorlarının zayıflamasından kaynaklı oluyor.. soğuk havalarda da yavaşlama yapabiliyor..
  • Merhaba ben de 8 aydır R19 2000 1.6 RTE klimalı sahibiyim. Gayet memnundum arabamdan. Kars ta görev yapıyorum arabam la Çorum a giderken bu antifreeze in hortumlarından biri çıktı. Bir kamyonu solladım baktım hararet yükselmeye başlamış hemen sağa çektim durdum sonra hortum çıktı kaputtan baharlar çıkmaya başladı. Neyse hortumu taktım yine anti freeze aldım benzinlikten havasını aldım bir 100 km daha gittim yine aynısı oldu. Tekrar antifreeze tekrar vidalama yaptım yine aynı (bu arada antifreeze koyup havasını alınca fan çalışıyor ). Sonunda baktım olacak gibi değil Erzincan da otel de kaldım sabah sanayi ye gittim dedi conta yakmıştır adam marş a bastığı anda şişedeki su dışarı fışkırıyor dedi ki usta conta değişecek. Neyse fiyat çok pahalı gelmesine rağmen mecburiyet ten yaptırdım conta değişti yağ değişti antifreeze koydum gün bitti işi bitmedi yarın bir daha gideceğim zaten araba sanayide. Adam dedi orjinal mais conta olmalı olmazsa tekrar yakar dedi 250 TL ona gitti 400 işçilik yağ su falan derken 1000 TL yı bulacak. Normal mi bu fiyatlar ??? Bir de düzelir mi ? Sizce satmalı mıyım? Bir daha böyle yolda kalmak istemiyorum yorum bekliyorum moralim çok bozuk

• Merhaba
    1995 model renault 19 1.4 kaburatörlü aracım var.
    Araç 2. viteste giderken 3. vitese geçirmek istediğimde vitese geçmiyor. Diğer vites geçişlerinde sorun yok.
    Ancak araç ısındığında (yaklaşık 7-8 km. gidildiğinde) bu sorun ortadan kalkıyor.
    Bu sorun neden olabilir.
  • Benim aracın (hatchback) bagajını yokuş yukarı açtığımda askı takılıysa geri kapanıyor. Bu sizde de böylemi yoksa benim amortisörler zayıf mı kalıyor.?

• *Blue* kullanıcısına yanıt
    Merhaba; Aynı sorun tam olarak benim 1.6 e alize de var bagaj dan su alıyor özelliklede stoplara giden kablolar ıslanıyor stopları söktüm baktım su girecek biyer yok sapa sağlam yinede giriyor kronik bi sorunmudur acaba, birde camlar var tabi sağ cam açılma hızı güzel sol cam aheste aheste iniyor tuş takımlarını değiştirdim yine aynı çok sinir bozucu.
  • CANELCAN C kullanıcısına yanıt
    Merhabalar Arkadaşım bi kaç sorum olacak bu klima ve kalorifer üzerine bilgilisiniz sanırım, 1.6e alize 2000 model reno 19 um var aynen anlattığınız gibi önceden klimanın olduğu yeri açmıştım akünün zıttı taraf o salyangoz gibi olan parça ile klima kompresörünün arasında filtre gibi sünger var ve simsiyah olmuş bunu nasıl temizliyebilirim yine göstergelerin sökülmesi gerekiyormu, birde o salyangoz gibi parçanın soketlerini önceki sahibi çıkartmış ben geri taktım klimayı açtım yolda giderken tamda soketi taktığım yerden tak tak diye sesler gelmeye başladı nedeni nedir acaba soketi çıkarınca ses yok soket takılıyken yapıyor.
  • cegabo85 kullanıcısına yanıt
    Merhaba bende 4 ay önce 15.600 e almıştım 2000 model 16e alize 127 binde 18.500 dedi 15.600 e zorla aldım babamın arkadaşından tam bi emekli adam arabası 1.6 4 nokta enjeksiyonludur 98 99 2000 2001 modeller sadece 98 modeller havayastıklıdır rne veya rte dir 90 bg 140 nm tork megan 1 motorludur km de şuan 18 kuruş yakıyor cok ideal bi araba
  • arkadaşlar merhaba
    bu aracın 1.8 motor olanları nasıldır
    genel itibariyle değerlendirirsek nasıl yorumlarsınız
    ben kafamdaki soruları yazayım
    137 ve 110 beygir olarak iki ayrı motor var sanırım (1.8 ler için)
    enjeksiyon mu karbüratör mü var
    1.8 lerin motor parçaları kolay bulunmadığı doğru mudur
    yakıt olarak ne kadar yakarlar
    şimdilik aklımdakiler bunlar
    cevap veren arkadaşlara şimdiden teşekkürler
  • Bende var 1.8 çok nokta enjeksiyon 8 valf 107 Bg. Klima elektrikli aynalar sürücü koltuğu bel desteği hafif ve atik bir araç. Benzin de kullanırsan İstanbul şehir içi 9 - 10 litre arası Lpg'de 12 litre bu aralar ayağıma hakm oluyorum tatlı tatlı kullanıyorum 20 tl lik gaz ile 90 kilometre gidiyorum.

Benim araç ithal misal fransa montaj. Tavsiye ederim güzel araç
  • 
Sayfa: önceki 8889909192
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.