Şimdi Ara

Renault 19 vites problemi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.595
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    1995 model renault 19 1.4 kaburatörlü aracım var.
    Araç 2. viteste giderken 3. vitese geçirmek istediğimde vitese geçmiyor. Diğer vites geçişlerinde sorun yok.
    Ancak araç ısındığında (yaklaşık 7-8 km. gidildiğinde) bu sorun ortadan kalkıyor.
    Bu sorun neden olabilir.

• merhaba aynı sorun benim 2000 1.6 RNE ALİZE de var motor ısınmayınca vites geçişleri cok zor ama ısınınca düzeliyor kronik sanırım bu sorun reno 19 da özelliklede 3 vites geçmiyor nedense
  • şanzıman yağından olabilir diye tahmin ediyorum.
  • Arabayı çalıştırmadan önce viteslerin hepsine sırayla geçirip tekrar boşa alarak çalıştırınız. Yağdan kaynaklıysa düzelebilir. Diğer ihtimal de vites kolunun takip ettiği yolda sıkıntı olabilir. 19' daki sistemi bilmiyorum ama 12' de geri vites kızağı aşındığı için 1. vitesi bulamıyordum. Oradan bir tahmin yürüttüm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DH Konsey

Arabayı çalıştırmadan önce viteslerin hepsine sırayla geçirip tekrar boşa alarak çalıştırınız. Yağdan kaynaklıysa düzelebilir. Diğer ihtimal de vites kolunun takip ettiği yolda sıkıntı olabilir. 19' daki sistemi bilmiyorum ama 12' de geri vites kızağı aşındığı için 1. vitesi bulamıyordum. Oradan bir tahmin yürüttüm.

Motor çalışmazken vites geçişlerinde problem yok. Ama dediğniz gibi vites kolunun takip ettiğ yolda sıkıntı var sanki.
    Seyir halindeyken 3. vites bulamıyorum. İlginç olan motor iyice ısındığı zaman geçişler kolaylaşıyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Megane 4 vites sorunu
    4 yıl önce açıldı
    honda accord 2.4 şanzıman sorunu
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.