Şimdi Ara

Kasım 2022 Renault fiyat listesi açıklandı! İşte yeni fiyatlar (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
80
Cevap
0
Favori
7.675
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Krone K kullanıcısına yanıt
    350000 TL lik aracın bugün Fransa fiyatı 18000 euro = 270000 TL
    Fransa devleti de vergi alıyor yada almayı biliyor. Sağ olsun bizim devlet vatandaşın ırzına geçiyor.
    Birde Fransada tecrübeli mühendis maaşı ortalama 4300 euro. Adamın 4 aylık maaşı yani. Bizde tecrübeli mühendis maaşı hadi 10000TL diyelim yeni yılda. Bizim 35 aylık maaşımız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umit.ozturk -- 10 Ocak 2022; 23:20:15 >
  • İşte seçimde oy verirken bunlar aklınıza gelsin, sözde yerli üretim araçlar bile ev parası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saltanat1299 -- 11 Ocak 2022; 00:30:32 >
  • Tutumlu olun, çok gezmeyin, evlilik-arkadaş böyle şeylerden uzak durun, o zaman güzel bir ayakkabı alabilirsiniz.

• düşünsene 900.000TL yani eski parayla 900 MİLYAR veriyosun ve reno talisman alıyosun.

• önümüzdeki aylarda otomobil satış rakamlarını takip edilmeli. eğer satışlar artmasa bile düşmez ise bu millette para var demektir.

• 2019da işe başladığımda iyi hatırlıyorum fiat egea 123bin liraydı. o zaman bile diyordum ayda bin lira bile kenara atsam kredi çekmek için gereken peşinat ücretine 35 ayda ulaşabiliyorum nasıl araba alacağım ben diye.

şu an baktım aynı versiyon olmuş 380bin lira ve bende 5 kuruş birikmiş yok. eski araba yok, babadan-dededen kalma ev-arsa yok. götü boklu kuş serisi 40bin liradan başlıyor. tek umudum citroen ami'nin 80-90 liradan çıkması ki o da sadece şehir içi kullanılıyor.

benim gibi hayata sıfırdan başlayan insanlar için bu ülke gerçekten çok zor. tamam eskilere de zordu ama en azından millet zamanında iyi kötü ev-araba alabilmiş. köyde arsaları falan olmuş. yaş oldu 30 daha dikili ağacım yok. sadece hayatta kalmak için eşek gibi çalışıyoruz. hayırlısı ya

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kangaetemo kullanıcısına yanıt

yalnız değilsin bro, seninle neredeyse aynı hisleri paylaşıyorum.

• DH Misafiri D kullanıcısına yanıt

Maaşlı çalışanlar olarak yurtdışına çıkacağız veya artık araba falan alamayacağız. Zengin şirketler ve galeriler ne kadar pahalı olursa olsun

gelen stokları tüketip sanal olarak piyasayı döndürdüğü için bizim gibi gerçek kullanıcılar aldıkları maaş ile malesef bu yüksek fiyatları veremez hale geldi.

• shockwave error kullanıcısına yanıt

madem öyle millet nasıl alıyor bunları ?

• Bu arabaları alan yoktur bence

• crow in cornfield C kullanıcısına yanıt

Şu an zaten alamıyor. Örneğin ben, şu an aracımı değiştirmem gerekiyor, ama piyasa yüzünden vaz geçtim. Aracı sıfır aldım, 150-200 bin km'ye geldiğimde tekrardan sıfırlarım diyordum. Ilk defa bu döngüden çıktım, aracıma detaylı bakım yaptırıp kullanmaya devam edeceğim.

Daha önceleri de araç aldığımda aracın fiyatı ortalama bir 2+1 / 3+1 daire fiyatının hep 1/5 veya 1/4 değerindeydi. Şu an araç fiyatları ev fiyatları ile aynı. Sıfır araçlar 400-800 bin TL arası desek, şu an Türkiye'nin birçok yerinde 500 bine küçük de olsa daire alabilirsiniz.

Dünya'nın hiçbir ülkesinde eskiyen, zamanla değeri düşen mekanik bir alet olan arabalar ev fiyatlarına satılmıyor. Bir arabaya ev parası vermek zaten mantıklı değil, ev alıp kiraya verirsiniz.

Ben kendimi orta-üst gelir grubunda görüyorum ve ben araç alamıyorsam, memleketin büyük çoğunluğu alamıyor demektir. Yeni ekonomik durumun araç piyasasına etkilerini 2-3 yıl sonra bariz göreceğiz. Insanlar eskiyen araçlarını yenilemeyecek, ortalık eski araç kaynayacak. TR piyasasını artık sedan'dan minik hatchback'lere kayacak, çünkü minik hatchback dışındaki araçları sadece üst gelir grubu alabilecek. Bu da zamanla 2.ele yansıyacak, satılık araçların çoğu hatchback, minik motorlu baz donanım araçlar olacak.

• Bethesta kullanıcısına yanıt

millet yine alıyor cayır cayır. ne para varmış anasınısatem bitmediler . sorsan memleket asgari ile geçiniyor. bu evleri arabaları kim alıyorsa artık. 3 yıla iktidar değişir dışarıdan sıcak para gelir. aynen böyle devam . hatta keko tabirle dewamke.

• Fiyatlar hala az daha fazla olmali bence tatmin olmadim.

Aynen herkes araba alıyor. Halkın tamamı araba alıyor, te allahım ya bu zihniyetle avmler dolu ekomoni süper diyen zihniyet aynı. Aynen kardeş herkes çok zengin aslında, seni kandırıyoruz biz

Söylediklerin gerçekleri yansıtmıyor... tanıdığın üç beş kişi araba alıyor diye herkes araba alıyor olmuyor. Boş tahminlerde bulunmaya gerek yok, şu an örneğin kişi başı araç sayısı en az hangi ülkede, araba satış rakamları hangi ülkede düşük, bunları görebiliyorsunuz...

Şu an satış rakamlarımızı kıyasladığınızda bizde Surinam'dan, Libya'dan, Trinidad ve Tobago'dan bile daha az araç satılıyor, ama sen bunu herkes araba alıyor olarak yorumluyorsun.

Herkes araba alıyor diyorsun ya, bu durumda bile TR'de 1000 kişiye düşen araba sayısı 233! Trinidad ve Tobago'da bu rakam 353!!!! San Marino gibi 1000 kişiye düşen araç sayısı 1263 olan ülkelerle kıyaslamıyorum bile...

Sizinkisi dayıların "yeğenim AVM'ler dolu" muhabbetine geliyor...

• kangaetemo kullanıcısına yanıt

Gerçekten aynı hisleri paylaşıyorum 29 yaşındayım peugeot 206 2004 model aracım var başka hiç bişeyim yok oda her gün arıza veriyor yeni bi araba almak istiyorum çok büyük rakamlarda kredi cıkıyor onuda vermiyorlar zaten geçende araba kiraladım clio 5 yeni kasa 2 günlük resmen sıfır arabaya binip kendimi çok mutlu hissetim ruhumuz fakir çünki bizi.Bizi bu eski araçlara alamamaya mahkum eden sistemin Allah belasını versin

• Bethesta kullanıcısına yanıt

dolarla mı maaş alıyorsun gibi saçma birşey şu dünyayla satış rakamı kıyaslaması.

• coolsten kullanıcısına yanıt

bu kafa varya , emlak balonu patlıcek ülkede şu var bu var deyip millete ev aldırmayan kafa. km öteden anlarım. al bak ne oldu ? patlayan senin arkanda patladı. evler milyona dayandı hala cayır cayır satılıyor . sen babanın verdiği harçlığa talim edebilirsin ama millette para var .

• saltanat1299 kullanıcısına yanıt

bunların hayatı yalan. zaten burada yazanların çoğu kopil. baba parasıyla geçiniyor. şimdi tayyip bi faiz indirimi patlatsın babaları gavura vurur gibi mühür vurmak için sıraya geçer. bizim milletin işi gücü yalan dolan.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.