Şimdi Ara

RENAULT 21fan club 21ciler BURAYA!!!! efsane araç 21 optima-manager-concorde-turbo-quadra (491. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10.098
Cevap
39
Favori
1.312.164
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 489490491492493
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Allah kolaylik versin valla ne diyeyim hallettim torsiyonu cok basit aslinda ama ah ahh :)) boş kaldikca ugrasiyorum aracimla ya o kadar keyif aliyorum o kadar guzel ki valla ya anlamaz ama onlar anlamaz :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • concorde2000 kullanıcısına yanıt
    kendim hallettim şöyleki sanayide tanıdık ustanın lifte kaldırıp söktük arka dingili komple aksları ve dingili işaretledim konum karışmasın diye :D sonra eski burçları falan çıkarttım yerinden çekiçle keskiyle vs dingile zarar vermeden yenilerini yine aynı şekilde balyozla falan yerine çaktım aksları takmadım yalnız dingili yerine monte ettik daha sonra aksları aracın arkasının duruşuna göre yeine taktık ancak biraz yüksek bıraktım bilerek daha esnek oluyo diye ancak çok yüksek birakmısım 1 2 gün daha sürüp az daha indiricem onu :D
    sigortamı 1 ay önce yaptırdım 1000 tl minimumdu onu yaptırdım güneş sigortaya :D yazık valla milletin cebini soyuyor şerefsizler.
    rölanti motoruna gelince aynen öyle tıpkısının aynısı bmw ile hatta bir çok parça aynı mesele kelebek konum sensörü vaarya oda bmw ile aynı :D maşallahı var maşallahı :D
    arka taraf rahatladı sanki aracın ya kasislerde falan essnekliği arttı eski yıpranmış burçlar daha iş görmez halde oldugu için, hemen buldum ya 50x2 100 tl aldım ancak değiştirmek için işinin ehli bir usta lazım ben eski arabamda da değiştiğim için şimdi böyle basit abasit anlatıyorum :D kangoo nun benzinli bi modeliyle uyumlu ama tam bilmiyorum ya. yazıklar olsun böyle sisteme ne diyelim olan bizim 1000 liraya oldu :D
    aynen süspansiyon sistemi bende de ayni bende diyodum vay be muhendislige bak belkide bütün arabalarda ayniddir bilmiyorum :) neyse sarj konusuna gelince bende değiştirmem gerek galiba aracin farlari sisleri falan acinca korna calmiyor yada fan acinca tik tik yapiyor korna normalde bir sey yok caliaiyor galiba sarjdan diye düşünüyorum. rolanti isini cok guzel yapmissiniz bende rölanti motoruna giden borunun icine bijon taktim kelepceyle sıktım daha hava almiyor ordan diğer hava filitresi tarafinda da vana var zaten onuda kapattim simdi dediginiz gibi 700 de calisiyor titremeden sonra 800 900 arasi takılıyor :)))

benim tek sikintim yol bilgisayarinda anlik veri ve ort. tuketim calismiyir göstermiyor hic bir sekilde motor icindw hangi parca bu görevi sağlıyor bilmiyorum bakacaz artik

• aynen hocam vallahide billahi yaziklar olsun bizim ustalara benimde aracin marspiyelleri mahvettiler göctü hep iceri ne yazikki Allah'tan plastik marspiyeller var görünmüyor :) hayirlisi hocam napalim cekiyoruz masallah aracinizin ilk baski balatasi benim aracinda öyle galiba akslar falan hep fabrika cikisi duruyor hala. o 1. vitesten atma isi bu aracimda yapmiyor ama bir onceki concorde de yapiyordu anlayamadim öyle kaldi bende hic ellemedim viteslere zor girme isi de aracin altinda ustten gelen cubukla sanzimana birlesen yerde bi burc var ondan yapiyor diye düşünüyorum ben orayi saglamlastirdim cok guzel oldu.

o dediginiz elktronik devre ellenmemis duruyor calisiyor diye düşünüyorum aracin kilometre saatide calisiyor birde aracin beyin kutusu icinde debimetre var galiba o da yol bilgisayari icin veri sağlıyor birde hava borusunun üstündeki sensor varya o da olabilir diye düşünüyorum bakacaz artik :) suam sadece derece calisiyor yol bilgisayarinda o da dogru yani yanlis degil

• Selam arkadaşlar aramıza yeni katildim benim 91 model menejir var benzin göstergesi ibresi kalkmiyo ve bitdi işi yanmiyo yardımcı olurmusunuz

• Acil yardim lütfen

bu zamanda afam gibi usta bulmak zor valla o yuzden aracin bütün islerini kendim yapiyorum hic kopek agzi dinlemiyorum :) agir isler olunca tabi götürüyorum sanayiye ama yag degisimi hava filitresi vs bunlar basit seyler artik hepsini degisiyorum :)

• Delifişek58 D kullanıcısına yanıt
    şamandira degisecek 300 400 lira bisey

sizin 1. vitesten atma disliden yüksek ihtimal me kadar olsa asiniyor araclar metal yorgunu yani hocam o yuzden atiyor eski yaginin icindeki metal parcaciklsriyla falan àtma yapmiyordu simdi yagi taze koyunca atma yapabilor yani duzelmeside dedigim gibi 1.vites dislisi degismek gerek. usta biraz sallamis yani kafasından atmak icin vana öyle geliyor yag ince olursa daga kolay atar yani vitesten yag kalin mi koymus o yuzden demekk biraz vitesiniz ağırlaştı. evet o vites kol cubugunun sanziman ayagina baglandigi yerde bi gecmeli yrr vardi oda etki ediyor vitesin gecislerine. evet daha nerde eskinin saglam 5 10 yil giden parcalari yaa ey gidi zamanlar

• Merhaba bir konuda yardim istiyom benzin göstergem ibresi kalkmıyo bitdi işi yanmiyo

• Arkadaşlar başka bir ihtimal yokmudurmu sizce bugün arabaya arkadaş bakdi elektrik olabilirmiş şase almiyo olabilir dediler benzinde uzun zamandır benzin almamışlardır şamandıra takılı kalmıştır dediler kafam katıldı arkadaşlar bu arabayı çok çekinerek aldım ama yol gidişi hoşuma gitdi sizce nasıl İSK arabam sayılır

aynen hocam nam yapmislar ama bi numara yok eskinin kara düzen ustalari Allah iyilerle karsilastirsin ne diyelim :) hobi olarak ugrasiyorum yoksa baska aracim var ya ama kapinin önünde bi concorde duracak arkadas :) insana gülüyor sanki araba bakinca ya :) kaput izalasyonu kesinlikle lazin olan bir sey bizim araclar icin ama ne yazik ki koymamislar motor buyuk sicak kaputun rengi 1 yil sonra yaniyo ben hic ugrasmadim onla aslinda olabilir manifoltun ustude kapatilabilir bakacam o işe iyi dediniz :))

öyle ki 2 kişi kaldık zaten forumda kimse daha yok teee :D hiç önemli değil tek başımıza bile kalsak o araba kapının önünde çürüse bile 1000 lira verip sigortasını yaptıracam dediğiniz gibi hafta sonları binecem arkadaş :)) maşallah hocam iyi masraf yapmışsınız benim arabanın da var gerci bi kaç işleri ama böyle sürüyorum şimdilik avrupada insanlar akıllı binilecekaraba eski arabalar adamlar o biçim revizyona sokup biniyorlar arabalara valla bizim Türk milleti gibi yeni model hastası değiller ki işimi görsün yeter diyo adamlar bizimkilerde yok öyle şu olsun bu olsun oda olsun derken aracta yılda bir araba değişiyolar :))

Bakin ne diyorsunuz radyatör 21 senelikti inanin reno parcacisi arkadasla konuşuyorum kaza yapmamis sembolmus daciaymis vs 4 5 seneye radyator degisiyo valla sizin arabalar zamanin bilmem makam arabasi vs herkes bunu diyo sonrasina ama ekliyor parca pahali ama tutmadi vs vs :))) Allah akil fikir versin ya 1. ayda ben islem yapmadan 192 odemistim galiba ya oyle seyler duymuştum ama baktim benim vergi normal :) birde muayenede kalorifer sistemine bakiyorlar mi ya benim arabanin dijital sistem bozuk düğme yardimiyla kullaniyoruz ama nasil yapacam bilmiyorum gideyim bakayim hele muayeneye :)

demekki bir kaç önemli şey dışında kafalarına göre bakıyorlar ya yuh yazıklar olsun :) hocam tek vergiydi galiba kredi kartından çekmiştim internetten yanlış hatırlıyorda olabilirim. hayırlısı muayene dursun bakalım 1 2hafta sonra giderim arık :) benzinde de çalıştırdım aracı maşallah on numara bi sıkıntı görünmüyodu ancak enjektörlerin contalarını(oring diyorlar) değişmem gerek biraz ayarsız çalışıyo araç hava alıyo enjektörlerin dibinden bakıp oonlarıda halledeceğim. öyle olmasına ragmen basıyorum benzinde aklı cıkıyor arabanın ya :)
    aynen saydığımız parçalar sıkıntı yok ya benden önceki sahibi elektrikçiye vermiş çok karıştırmışlar lanet olsun ki bende elletmedim bi tuşla çalışıyo şimdillik :)
    şerefsizlik başka bir şey değil vallahi cam motorlarını söküp bakım yaptım kömürlerini değiştim sildim güzelce bi şimdilik çok iyiler maşallah :)
  • 
Sayfa: önceki 489490491492493
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.