Şimdi Ara

Renault 9 spring Sorun

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
1
Favori
14.081
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar benim bir sorunum var yardımcı olucak veya başına bu şekilde arıza gelen oldu mu?

rena spring 93 model tüplü arabam var.Sorunum şu;
    ayağımı gaza basıp kontoağı çevirdiğimde marj dönüyor ama araba çalışmıyor.Elimi kontaktan çekmeyip ayağımı gazdan çekersem çalışıyor.Yada hiç gaza basmadan kontağı çevirdiğimdede araba çalışıyor.Sorun ne olabilir? Bobin olabilir mi?Ustanın birisi gaz verinde araba boğuluyor fılan dedi.Hangi ustaya götürdüysem çözüm bulamadılar.Tüpçü Elektrikçi tamirci Karburatörcü vs...

• Distrübitör kapağına sök bak bobinden gelen orta uçta erime çatlama varmı ayrıca ayağını gaz pedalına direkmi basıyosun yoksa pompalıyomusun?
  • araba gazlı olduğu için hafif basıyorum.Pompalamıyorum.Ne sonuna kadar basıyorum.Sıcakken soğukken fark etmiyor.Ayrıca buji kablolarını ve bobinden gelen kabloları 1-2 ay önce değiştirmiştim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tebessum07 -- 12 Haziran 2009; 10:03:47 >
  • Lpg sistemi nedir?
  • Brc sistemi
  • distrübitör kapağına bak genede
  • Tamam baktırırım. AMa şunu söyliyeyim ddistrübitör kapığı buji kabloları platin bunları değiştirmiştim.2-3 ay önce
  • karbiratör memesi yada boğaz kelebeği pislenmiş olabilir he unutmadan karbiratörün altındaki manifold keçesinden hava alıyor olabilir oda yapar bu sorunu
  • Sabahları ilk çalıştırma esnasında bu sorunla karşılaşıyorsanız jikle kullanmanızı öneririm..

Onun dışında gazı fazla pompalama yaparsanız zaten çalışmaz..boğulur..

İşin enterasan tarafı sizin araç çalışıyor..Yani ortada bir sorun yok gibi
  • Sabahları çalışıyor jikle çekicek bir durum yok.Arabaya gaz pedalına basmadıktan sonra sabah akşam gece çalışıyor.Sorun ben gaz pedalına hafif basınca çalışmıyor.Hangi ustaya gittiysem bu nasıl arıza dedi
  • Hatta şunuda anlatayım.Tüpçü arkadaşın yanına gitmiştim.Çok kızdı.Ordaki esnefa.İş yok derler alın size iş bulun arızayı alınm parayı ama hepsi birbirinin üstüne atıyor arızayı kimse uğraşmıyor.Basit iş gelsinde yapalım diye aç gözle müşteri bekliyorlar demişti

Ama onu boşver olan bize oluyor :(

• Önceki arabam 94 spring ti..3 yıl kullandım..Ufak tefek nazlanmalar dışında bana büyük bir problem yaşatmadı..Çalışma ile ilgili bir problem yaşamıştım..Akü dediler aküyü yeniledim..Bobin dediler bobini yeniledim..Sorun devam etti,ustayı yeniledim

Distribütör kapağıymış..Yeniledim kurtuldum..
  • Aynen dostum Buji kabloları dediler aldım.distrübitör kapağı dediler aldım.platin dediler aldım.Bobin dediler çıkma bulduk taktık denedik ondan değilmiş allahtan.Ustanın birisi kontak elektrik kaçırıyor.onu değiştir dedi.Bende ustaya gittim eğer benim sorunum kontaktansa değiştir.Ama değilse parasını alırım dedim.Değiştirmedi :)) En son karburatörcü alttan hava alıyor diye kablo değiştirdi.Ondan sonra bu sorun çıktı.Ama başkada karbüratörcü yokki memlekette.Uyuz olmustum zaten adama.
  • BEYLER..........SPRİNG GAYET GÜZEL ARABA, SABAHLARI VE SOĞUKKEN ÇALIŞMAMA DERDİ OLANLAR...........HEMEN TAMİRCİYE GİDİN DİSTRÜBÜTERİNİ TOROS DİSTRÜBÜTÖRÜ OLARAK DEĞİŞTİRİN, BAKIN SABAHLARI GAZDA VE SOĞUKTA NASIL ÇALIŞIYOR, BİZZAT DENEDİM, BENDEDE 93 SPRİNG VAR...........SELAMLAR.
  • Selam Bizdede 93 spring var aynı sorun bizdede var ama biraz farklı bizim kontağı çevirdiğimizde gaza basmassan lpg de arbaa kesinlikle çalışmıyo.Ama gazı pompalarsan 2 kerede falan çalılıyo soğukken zor sıcakken kolay çalıyo acaba neden lgp ayar yaptırdık abi gine ayarı kaçmış istop ediyo ben gördüm nası ayar yaptıgını arabayı rölantide toravidayle vida var onu çeviriyo hangiş ses uygunsa onda bırakıyo ...
  • Selamun aleyküm benım reno 9 um var fakat araba marş basıyor ama çalışmıyor acaba neden?
  • quote:

Orijinalden alıntı: reprezant07

Selamun aleyküm benım reno 9 um var fakat araba marş basıyor ama çalışmıyor acaba neden?

Bende de geçen aynı sorun oldu usta getirdim baktı boğmuşsun arabayı dedi. LPG göstergesindeki düğmeyi ortaya alıp çalıştırdı mal hemen çalıştı. Benim araç yarım kontakta ışıklar yanarken gaz pompalıyor o şekilde biraz bekletmiştim bir gün sonra çalıştıramadım marş bastığı halde. Belki sizin de benzer bir sorununuz vardır dediğimi deneyin. Yani araba ne gazda ne benzinde olsun göstergedeki düğme ortada iken çalıştımayı deneyin.
  • Saolasın gardaşım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.