Şimdi Ara

Renault Clio 0.9 vs Reault Clio 1.0 (yeni)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
3.393
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Eski 0.9 clio ile yeni 1.0 xtronic clio arasında seçim yapsak fiyat performans olarak hangisi daha önde?

• HAKTAN06 kullanıcısına yanıt
    HAKTAN06 demiş ki;
    Mesajı Yerinde Gör
    quote:

Orijinalden alıntı: HAKTAN06

Abi dalga mı geçiyorsun Corsa tabiki hiç Clio ya binmedin galiba Corsa nerde Clio nerede bence sen araba alma

Alıntıları Göster
    Asıl siz dalga geçiyorsunuz galiba.

İki modelde daha yeni çıktı bilmemesi ve soru sorması normal değil mi?

Yollarda Clio çokça görüyorum ama Corsa daha hiç görmedim.

Testlerde Corsa sürüş dinamikleri açısından bayağı beğeniliyor orası ayrı ama fikir soran birine bu şekilde yaklaşmak çok saçma.
  • 10 yıllık kasayı sıfır araç diye mi alacaksın abi başka işin mi yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: HAKTAN06

10 yıllık kasayı sıfır araç diye mi alacaksın abi başka işin mi yok
    Peki yeni Opel Corsa mı yeni Renault Clio mu sizce?
  • otomatik clio 118'di. düz vitesli sce motorlu modelle arasında çok az fiyat farkı vardı. şimdi niyeyse farkı epey açılmış. yollarda görüyorum renkli renkli clioları. iyi satıyor herhalde. sırf yeni kasa ve otomatik vites için 40 bin lira fark vermek üzer beni açıkçası.

Renault Clio 0.9 vs Reault Clio 1.0 (yeni)
  • quote:

Orijinalden alıntı: WP Maokai

Alıntıları Göster

bu videoda clio vs corsa cevabını bulabilirsiniz

• quote:

Alıntıları Göster
    Abi dalga mı geçiyorsun Corsa tabiki hiç Clio ya binmedin galiba Corsa nerde Clio nerede bence sen araba alma
  • Yeni Corsa ve yeni clioyu karşılaştırırsak Clio bir tık daha konforlu (corsaya kıyasla daha konforlu yoksa b segment konforlu değil biliyoruz), Clio bagajı net daha büyük, motor şanzıman ikilisi olarak 1.2t eat8 corsayı clioya tercih ederim ama pahalı kalıyor bütçenize o yüzden 1.0 tCe mantıklı hale geliyor. Donanım olarak clio baz donanımda daha bonkör üstlere çıktıkça eşitleniyor bir üstünlük söylemek doğru olmaz. Kısacası Clio 5 f/p olarak çok mantıklı, hızlı olsun yol tutsun, bir iki kişi bineriz diyorsan corsa çok iyi bir tercih.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yeni Aveo Sedan 1,2 LS
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • X-tronic sanzimandan uzak durun, Nissan-Renault ortağı olan Jatco firmasının ürettiği CVT sanzimanlar saatli bomba gibi.
  • Clio ve Corsa İkiside pahalı , aldığımızi farz edersek ben corsa' yi tercih ederdim. Model ve şanzıman nedeniyle. Üst yazan forumdasin dediği gibi jatco cvtler problemli. Corsa da taş gibi eat8 var
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fredd_35

Clio ve Corsa İkiside pahalı , aldığımızi farz edersek ben corsa' yi tercih ederdim. Model ve şanzıman nedeniyle. Üst yazan forumdasin dediği gibi jatco cvtler problemli. Corsa da taş gibi eat8 var
    Hocam elimde Ford C Max 2012 manuel vites dizel var bunu satıp İstanbul trafiğinde otomatik park etme sorunu olmayacak bir araç bakıyorum ancak boyum da 186 olduğu için polo kadar küçük olan araçlarda rahat edemiyorum. Bana en mantıklı Renault Clio gibi göründü sizin bir tavsiyeniz var mıdır?
  • quote:

Hocam elimde Ford C Max 2012 manuel vites dizel var bunu satıp İstanbul trafiğinde otomatik park etme sorunu olmayacak bir araç bakıyorum ancak boyum da 186 olduğu için polo kadar küçük olan araçlarda rahat edemiyorum. Bana en mantıklı Renault Clio gibi göründü sizin bir tavsiyeniz var mıdır?

Alıntıları Göster
    Hocam yukarıda ikimiz de yazdık, Clio’da kullanılan Jatco marka CVT şanzımanlar saatli bomba gibi ve tamiri de yok. Arıza durumunda direkt yeni şanzıman gerekiyor ve şanzıman maliyeti $5-6 bin dolar civarı.

• WP Maokai kullanıcısına yanıt
    186 ile önde sığmama sorunu olması için Mazda Mx5 filan almanız lazım, ön tarafta rahatlık açısından i20 güzeldir şuan en geniş iç mekan hala i20 de olması lazım. Benzinli manuel olması problem olmayacaksa Kia Ceed 1.4 0 km ler 142.900e satılıyor onlarda bakılabilir. İlla B sınıfı olacaksa Corsa hala en mantıklısı.
  • Bu motor 0.9'un üstüne mi kurulu yoksa sıfırdan tasarımı yapılan bir motor mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: FurkanEmir411

186 ile önde sığmama sorunu olması için Mazda Mx5 filan almanız lazım, ön tarafta rahatlık açısından i20 güzeldir şuan en geniş iç mekan hala i20 de olması lazım. Benzinli manuel olması problem olmayacaksa Kia Ceed 1.4 0 km ler 142.900e satılıyor onlarda bakılabilir. İlla B sınıfı olacaksa Corsa hala en mantıklısı.
    Hocam bir şekilde sığmaktan bahsetmiyorum poloya binine arkama kimse oturamıyor.
  • WP Maokai kullanıcısına yanıt
    Hocam hem B sınıfı olsun hem benim (ben de uzunum) arkama biri otursun diye bir şey hiç bir araçta söz konusu değil ki zaten. Bazı C sınıfı araçlarda bile uzun birinin arkasına oturmak dert olabiliyor siz bindiğiniz araca devam edin veya daha geniş iç alanlı bir mpv bakın o zaman.
  • Ek olarak oturma pozisyonunuz da biraz hatalı olabilir, kısa yolculuklarda da kimsenin oturamaması gibi bir durum olmuyor çünkü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cormen

Bu motor 0.9'un üstüne mi kurulu yoksa sıfırdan tasarımı yapılan bir motor mu?
    0.9 un üstüne kurulu piyasada 1.0 turbo rekabetinde bulunmak için hacmi 1.0 a çıkartmışlar gücü artırmışlar.
  • quote:

Alıntıları Göster
    2008 c-max satıp 2016 sıfır corsa almıştım, boy 1.97. C-max sonrası c sınıf geniş araçlar bile dar geliyor. Şehiriçi, arkamda oturan yokken corsa çok yeterliydi fakat arkaya oturan olunca daralıyordu, yine uzun yolda aynı rahatlığı vermiyordu. Ben o dönemde neredeyse para vermeden aracı sıfırlamak için almıştım, 2017 başı bayide kalan araç denk gelmişti.

• quote:

Alıntıları Göster
    O ikilemi yaşadım bana göre tasarımın daha sportif olması ve özellikle şanzımanı için Corsa aldım.
  • Motor olarak 1.0 daha yeni, haliyle daha başarılı.
    Clio, corsa arasında kalmış olsam, Clio alırdım. Corsa çok çirkin.
    Eğer tipe önem vermiyorsanız donanıma bakardım ben olsam.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.