Arkadaşlar merhaba, Nasip olursa egea almaya karar verdik. Fakat 1.3 multijet mi olsun, 1.0 benzinli mi konusunda kararsızım. Yıllık 20.000 km yapıyorum. İkisi de manuel. Her iki yakıt tipinde de lounge + güvenlik paketiyle almayı planlıyorum. Arada 8 bin TL fark mevcut. Aşağı yukarı yıllık 4bin TL yakıt sarfiyatım fazla olacak. Bu çok önemli değil zira benzinli araç her zaman daha rahat kullanım sunuyor. Tek sıkıntı 1.0 araçlarda klimanın verimli çalışmaması(düşük devirlerde) ve motor ömrünün kısa olacağı düşüncesi. Saygılar, |
Fiat Egea 1.0 Benzin vs 1.3 Multijet: Hangisi Daha İyi?
Fiat Egea, 1.0 Benzin ve 1.3 Multijet motor seçenekleriyle kullanıcılarına farklı ihtiyaçlara uygun seçenekler sunuyor. Bu iki motor seçeneği arasında karar vermekte zorlanıyorsan, işte bilmen gerekenler:
1.0 Benzin
- 1.0 FireFly motor, 100 beygir güç ve 190 Nm tork üretiyor.
- Daha uygun fiyatlı ve yakıt tüketimi daha düşük.
- Egea 1.0 Benzin kullanıcı yorumları, düşük yakıt tüketimi ve uygun fiyatını vurguluyor.
- Motor performansı sakin ve günlük kullanım için yeterli.
1.3 Multijet
- 1.3 Multijet motor, 95 beygir güç ve 200 Nm tork üretiyor.
- Daha yüksek güç ve performans sunuyor, ancak yakıt tüketimi daha yüksek.
- Egea 1.3 Multijet yakıt tüketimi yorumları, performansına kıyasla makul olduğunu gösteriyor.
- Uzun yolculuklar ve yüklü araçlar için daha uygun.
Yakıt Tüketimi
- Egea 1.0 Benzin'in ortalama yakıt tüketimi 5,7 litre/100 km iken, 1.3 Multijet'in 6,2 litre/100 km'dir.
- Yakıt tüketimi kullanım koşullarına göre değişebilir.
Motor Performansı
- 1.3 Multijet, daha yüksek beygir gücü ve torku ile daha iyi hızlanma ve çekiş gücü sunar.
- 1.0 Benzin ise daha sakin bir sürüş deneyimi sunar ve günlük kullanım için yeterlidir.
Hangisini Seçmelisin?
İhtiyaçların ve bütçen seçimini belirlemende önemlidir.
- Düşük yakıt tüketimi, uygun fiyat ve sakin bir sürüş deneyimi istiyorsan 1.0 Benzin daha iyi bir seçenek olabilir.
- Daha fazla güç, performans ve uzun yolculuklarda rahatlık istiyorsan 1.3 Multijet daha uygundur.
Sonuç olarak, Fiat Egea 1.0 Benzin ve 1.3 Multijet farklı ihtiyaçlara hitap eden iki iyi motor seçeneğidir. İhtiyaçlarını ve bütçeni göz önünde bulundurarak doğru seçimi yapabilirsin.