Şimdi Ara

Renault flash alınırmı (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (2 Mobil) - 4 Masaüstü2 Mobil
5 sn
100
Cevap
0
Favori
44.039
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Z1mBaBwE
    Araba almak ne zor işmiş :) arkadaşın biri flashın motoru güçsüz demiş o kasaya yeterde artar bile 950kg ağırlığı var o yıllara göre epeyce güçlü motoru yeni bir çok arabayı 3.vitese kadar rahatlıkla geçebilirmiş birisi anlatıyor flashla 210Km hıza çıkmış tekerler yola basmıyordu diye anlatıyor birdaha hayatta o hıza çıkmam 140km geçince araçta kontrol yok diye bahsediyordu flashtan flashtaki fren problemini bir nevi azaltmak için disk fren sistemi yapıyorlarmış reno twingonun fren sistemi uyuyormuş flash'a.İlk başta aslında broadway hastasıydım ancak o aracada modifiye fazla gitmiyor çirkin oluyor flash biraz daha iyi o yönden gidip en sonunda 131 doğan alıcaz flash falan yalan olucak

Bak arkadaşım geçmiş sayfalarda yazmıştım görmemişin anlaşılan tekrar söylüyorum. FLAS VE FAİRWAY BU İKİ ARAÇ ŞAKAYA ALINMAZ... Şakaya alırsan ışıklarda ve kalkışlarda bu gün ben diyen 2010 model araçlara plakasını okutturur. Bilmeyenler,işkembeden sallayanlara kulak asma flas'ın değerini kullanan bilir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lacano -- 9 Haziran 2010; 20:03:13 >

• Yok bence Flash'tan vazgeçmeyin. Kuş serisiyle mukayese bile edilmez. Ancak Tipo'yla karşılaştırılabilir.
    91-96 arası Flash sahibiydik. Arabayla ilgili yorumlarımı şunlar:

Öncelikle motor gücü ve çekiş olarak hafif olması nedeniyle de son derece yeterli. Modern 1.6 arabaları aratmaz. Karbüratörü çift boğazlıdır ve belli bir devirden sonra 2. si açılır. Motor olarak tek dezavantajı enjeksiyonlu olmamasıdır ama bu durum çok da sorun değil.

Türkiye de üretilen Renault 11'lerin yerden yüksekliği orjinal Fransız versiyonuna göre arttırılmıştır. Standart haliyle aracın yol tutuş sorunu olduğu doğrudur. Hele ki belli bir hızdan sonra arabanın altına giren hava yerle teması zayıflatır ve tehlike yaratır. Bu durumun çözümü arabanın uygun şekilde alçaltılmasıdır. Bunun içinde helezonların kısalarıyla değiştirilmesi ve buna uygun amortisörler kullanılmalıdır(tercihen yükseklik ayarlı olanlardan). Bu şekilde yol tutuşu mükemmel hale gelir.

Frenlerde aracın bir diğer zayıf noktası. O şekilde disk uygulaması olabildiğini bilmiyordum eğer sağlıklı bir uygulamaysa iyi bir sonuç alınabilir. Ya da olmadı iyi kalite balata ve lastik kullanımın da bir miktar faydası olacaktır.

Son olarakta bu araçların pas koruması zayıftır. Buna da dikkat edin.

Eğer bunlarla uğraşmayı göze alıyorsanız sonuçta çok hoş bir araba elde etmiş olursunuz. Ama işin bir de masraf boyutu var. Bu işlemlerin toplam maliyetini hesaplamak lazım. Önceki mesajımda Peugeot 306'yı tavsiye etmemin nedeni budur yoksa bu işlemler yapılmış bir Flash karşısında 306'nın çok da bir üstünlüğü yoktur.

Açıkçası şunu da belirteyim bu işlemlerin uygulandığı hazır, temiz bir Flash bulsam 2. araba olarak hiç düşünmeden alırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Lacano

quote:

Araba almak ne zor işmiş :) arkadaşın biri flashın motoru güçsüz demiş o kasaya yeterde artar bile 950kg ağırlığı var o yıllara göre epeyce güçlü motoru yeni bir çok arabayı 3.vitese kadar rahatlıkla geçebilirmiş birisi anlatıyor flashla 210Km hıza çıkmış tekerler yola basmıyordu diye anlatıyor birdaha hayatta o hıza çıkmam 140km geçince araçta kontrol yok diye bahsediyordu flashtan flashtaki fren problemini bir nevi azaltmak için disk fren sistemi yapıyorlarmış reno twingonun fren sistemi uyuyormuş flash'a.İlk başta aslında broadway hastasıydım ancak o aracada modifiye fazla gitmiyor çirkin oluyor flash biraz daha iyi o yönden gidip en sonunda 131 doğan alıcaz flash falan yalan olucak

Bak arkadaşım geçmiş sayfalarda yazmıştım görmemişin anlaşılan tekrar söylüyorum. FLAS VE FAİRWAY BU İKİ ARAÇ ŞAKAYA ALINMAZ... Şakaya alırsan ışıklarda ve kalkışlarda bu gün ben diyen 2010 model araçlara plakasını okutturur. Bilmeyenler,işkembeden sallayanlara kulak asma flas'ın değerini kullanan bilir...

94 model fairway almıştım geçen sene satmak zorunda kaldım ve kız gibi arabayı sırf 1.6 motor tutulmuyor diye 5800e sattım içim hala yanıyor.Eğer adı broadway olsaydı kesinlikle 7den aşağı gitmezdi.Neyse konuya dönersek arkadaş fairway al hem ucuz hem de motoru 1.6 hem de broadway ile aynı vergi hem de uzun yolda 90 km hızda broadwayden daha az yakar ve en önemlisi bu araç benzinde kalıkışlarda o hafif kasa ve 80 beygir 127 nm torklu motoruyla bugünkü o enjeksiyonlu arabalara toz yutturuyor.Bu söylediğime çoğu kimse inanmıyor olsun inanmasın ben söyleyeyim.Benzinde kullandığım birgün trafiği sıkıştıran bir bmw 320 benim gazı kökleyerek aracı uygun devirlerde tutmamla sollamakta zorlandığını adamın beni geçerken dik dik bakışıyla gördüm.Renault servis müdürü arkadaşımın nezaman 140 yaptın daha ışıklardan yeni kalkmadık mı sözlerini hala hatırlıyorum.Şimdi birileri dalga geçecek ama ben bunları yazıyorum bu tepkileri neden aldığımı da açıklayayım, araç yaşına kaportasına ve motoruna göre hiç beklenmeyen bir performans sunduğu için hayret uyandırıyor yoksa tabiki günümüz araçlarından çok geride.Temiz bir fairway rahat bulursun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ototube -- 9 Haziran 2010; 21:16:31 >

• @ototube

Temiz Fairway bulmak gerçekten çok zor... =(
  • Oturduğum semtte bir çok modifiyeli ve bakımlı flash görüyorum hatta sabah akşam aracını yıkayan pasta cila yapan bile var :) Fairway'ler donanım olarak flashtan biraz daha üstün yanılmıyorsam.R9 ve R11'lerin süspansiyonları pek iç açıcı olduğu söylenemez çok yumuşak arkaya 2-3 kişi bindimi araç çöküyor helezonları kestirdim diyelim problem çıkarırmı çünkü yeni kasa bir kaç broadwayde görmüştüm arka dolu olunca araç yere yapışıyor bazı rampalardan çıkarken aracın tamponun yere vurduğunu görmüştüm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: samet

quote:

Orijinalden alıntı: Calpi84

quote:

Hocam valla herkez farklı birşey söylüyor hangi arabayı alcağımı şaşırdım doğrusu mazdalar tamam güzel araç ancak piyasada yaptığım araştırmalara göre çoğu parçası bulunamıyor bulunsada çok yüksek fiyatları var eski konulardan birinde gördüm araştırma yaparken adamın biri 323 sedanın far kolunu bulamadım diyor ben parçası bulunmayan ve piyasası iyi olmayan arabayı almak istemem şahsen flasha gelince sanayiye gitsek heryer broadway,flash,şahin,doğan vs. parçası kaynıyor hangi parçası bulunamıyor merak ettim doğrusu parça fiyatlarına gelirsek broaway,flash vs. araçların parça fiyatlarının tofaş kuş serisine göre biraz daha yüksek olduğu doğrudur ancak bu araçlardan daha iyi oldukları kesindir.

Flashların piyasası hiç iyi değil ki.Satması zordur.Bir kere o arabada 1721cc motor var vergisi hala yüksek.1,6 motordan sonra vergiler çok yükseliyor.1,7 motor var ama motor aslında zayıf 93 beygir artık 1,4 arabadan 110 beygir çıkarılıyor.Parça fiyatlarına gelince broadwaylerin parçaları ucuz flashlar ayrıdır.Flashların kendi parçaları pahalı olur.Birçok parçası piyasada yok zaten arka camını zor bulursun.Flashı aldın diyelim 140-150 zor yaparsın yolda dengeli gitmez savrulur 20 yaşında araba her tarafı eskimiş denge tutmaz.Ben 11 yaşında palioyla 120'yi geçmiyorum sallanıyor.Bir dünya para harcaman lazım flashı adam etmek için.Zaten temiz flashlar 7 lira civarına satılıyor ucuz bir araba değil.Broadway,şahin,doğan kolay satılır flashı satmak için uğraşırsın zarar ettirir.

temiz flash anında satılır 2 yıl önce 91 model 172 bindeki pırıl pırıl flashımı pazara çıkarttıktan 2 saat sonra 5750 liraya sattım...3-4 kişi 5500 teklif etti 2 saat içinde...ortalık 3500-4000 liraya flash kaynıyordu ve satılmıyordu aylardır...yani temizi alınır kolaycada satılır meraklısı çok...parçasıda pahalı falan değil gayet ucuzdur...sadece arka cam pahalıdır oda çıkma bulunur...vergisi en son 50 liraydı bumu pahalı? 18 yaş üstü bu araçlar vergisi ne kadar pahalı olabilirki?

Ben düz flashlarla ilgilenmiyorum.Düz olanlar 20 yaşına geldiğinden vergisi düşüktür.İlgi alanım 93-95 arası uzun farlı flash s modelleri.2 yıl önce 99 model palio arabamdan 95 flashın vergisi fazlaydı.
    Antalyanın finike ilçesinde okuyorum.Burası fairway ve flash meraklılarıyla dolu bir yer.Temiz bir 95 model fairway veya flash 7-8 lira ediyor.Temizi kolay satılır ama temizi pek yok.Modifiyeciler bu arabalarla çok oynadı kazalısı çok var.Temizini 2-3 yıl önce çok aradım bulduklarım uçuk fiyatlar istedi arabalarına geneli hep döküktü.Orjinal bir tane bulsam kaçırmam ama bakıyorum arabayı acayip boyamış,orjinalliğini bozmuş,önden kazalı kaput aralık duruyor böyle arabaların gözümde hiç değeri yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: Calpi84

quote:

Hocam valla herkez farklı birşey söylüyor hangi arabayı alcağımı şaşırdım doğrusu mazdalar tamam güzel araç ancak piyasada yaptığım araştırmalara göre çoğu parçası bulunamıyor bulunsada çok yüksek fiyatları var eski konulardan birinde gördüm araştırma yaparken adamın biri 323 sedanın far kolunu bulamadım diyor ben parçası bulunmayan ve piyasası iyi olmayan arabayı almak istemem şahsen flasha gelince sanayiye gitsek heryer broadway,flash,şahin,doğan vs. parçası kaynıyor hangi parçası bulunamıyor merak ettim doğrusu parça fiyatlarına gelirsek broaway,flash vs. araçların parça fiyatlarının tofaş kuş serisine göre biraz daha yüksek olduğu doğrudur ancak bu araçlardan daha iyi oldukları kesindir.

Flashların piyasası hiç iyi değil ki.Satması zordur.Bir kere o arabada 1721cc motor var vergisi hala yüksek.1,6 motordan sonra vergiler çok yükseliyor.1,7 motor var ama motor aslında zayıf 93 beygir artık 1,4 arabadan 110 beygir çıkarılıyor.Parça fiyatlarına gelince broadwaylerin parçaları ucuz flashlar ayrıdır.Flashların kendi parçaları pahalı olur.Birçok parçası piyasada yok zaten arka camını zor bulursun.Flashı aldın diyelim 140-150 zor yaparsın yolda dengeli gitmez savrulur 20 yaşında araba her tarafı eskimiş denge tutmaz.Ben 11 yaşında palioyla 120'yi geçmiyorum sallanıyor.Bir dünya para harcaman lazım flashı adam etmek için.Zaten temiz flashlar 7 lira civarına satılıyor ucuz bir araba değil.Broadway,şahin,doğan kolay satılır flashı satmak için uğraşırsın zarar ettirir.

Hangi parçası pahalıymış merak ettim imdi. Sadece arka cam ve bagaj kapağı pahalı. Ancak araştırılırsa Hatchback arabaların hemen hepsinin arka cam , bağaj kapakları çok pahalıdır. Yürüyen aksamı boradwayle aynı. Motor desen komple rektefiye 1200-1500 tl civarında. 1,4 motordan 110 beygir güncel arabadan çıkıyor. Flashı kendi yaşındaki araçlarla kıyaslarsan yaşıtlarından daha güçlü. 92 model flashı 92 model BMW ile kıyaslarsan ayıp olur biraz. Vergisi ne kadar pahalı olabilir ki benim flashım 18 yaşında 60 lira civarındaydı sanırım pulu 1,6 olsaydı 40 lira civarında bir para ödeyecektim. Bir flash eğer bakımlıysa yürüyeni düzgün ve amortisörler de patlak değilse kolay kolay savrulmaz. bir defa denemek için biraz bastım 170 kmyi gördüm. Hemen gazdan çektim ayağımı. Frenlere gelince orjinal balatalar kullanılırsa abartıldığı gibi zayıf değil. Ama masraftan kaçınılır bir hidroliğin değişmesi bile masraf görülürse flashın değil bütün arabaların freni tutmaz. Ama tabi ki flash kullanmak tamamen tercih meselesi. Ben flashımı geçen sene 4.900 tl ye almıştım. Değişensiz komple boyalı düzgün bir araç olduğu için tercih ettim. 4.900 tl ye ancak 87-88 model renault 9 bulabildim. 5.000 tl lik araçtan ne kadar zarar edilir ki ben de 4.500 tl ye satarım olur biter. Tercihimi bu yönde kullandım.

• Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim flashı kesinlikle alıcam zaten alırken yanımda tanıdık iyi bir ustayla gidicem kazalı flashlarda olduğu gibi sağlam diri olan flashlarda mevcut aracı aldğımda ilk yapacağım iş lpg ve frenleri bakıma sokmak olucak sırasıyla motor ve alt takımında bakımlarını yaptırıcam dikkatli kullandıktan sonrada arka cama birşey olmaz.Kırılsada çok fazla masraf çıkartmaz herhalde bir arka cam kaç para olabilirki en fazla 500-600 TL olur diye düşünüyorum.Aracın komple bakımını yaptırdıktan sonra yavaş yavaş para toplayıp parça parça olarak modifiye yapmayı düşünüyorum ilk olarak alarm ve jantlar sonrasında ise egzoz,ses sistemi ve farlarda bir takım değişiklikler yapıcam.
  • sattığım flash 2 yıl önce 5750 ye sattım 2 saat içinde gitti...orjinalini temizini bulursan kaçırma...

Renault flash alınırmı
  • Konu ölü ama 2. el araç arayanlara, yok 6 bin til param var ne alayım bunumu alayım diyenlere bir sözüm var, ne flash nede diğerleri alınmaz konuyu tararken bir arkadaş ; paran cebinde kalsın demiş haklı olarak çünki adam tofaşa almam diyor yok o parayla senin beğendiğinmi olacak burası türkiye buradaki yaşam şartları belli o paraya tabikide şahin yada doğan alacaksın parçası ucuz herköşe başında var hem acemisin çarpa çarpa gezeceksin. Beğen yada beğenme o paraya alınabilecek en iyi araç şahin yada broadway dır bu böyle biline sonra sanayilerden çıkamaz parça derdi cebinizi delerse ah vah edersiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr.Optech -- 14 Ekim 2010; 14:31:30 >
  • quote:

sattığım flash 2 yıl önce 5750 ye sattım 2 saat içinde gitti...orjinalini temizini bulursan kaçırma...

Renault flash alınırmı

Lae bu araba 5750 ye satılırmı? Fabrika çıkışı gibi duruyor hay allahım tam da aradığım araba, burda bulsam 10000den aşağı demezler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Halleluja

quote:

sattığım flash 2 yıl önce 5750 ye sattım 2 saat içinde gitti...orjinalini temizini bulursan kaçırma...

Renault flash alınırmı

Lae bu araba 5750 ye satılırmı? Fabrika çıkışı gibi duruyor hay allahım tam da aradığım araba, burda bulsam 10000den aşağı demezler.

sattım valla hatta millet iyi satmışsın dedi çünkü piyasa 3-4 bine hurda flash kaynıyordu ben 2 saatte sattım...araba 91 model ve 172 bin kmdeydi...ama öyle temiz bakımlı flash bende göremedim bi daha yaklaşık 3 yıl oluyor satalı....umarım sende bulursun gönlüne göre bişey...

• Flash alınır mı pek bilmem ama Renault alınmaz.
  • Neden alınmasın?? Her marka her model arabanın temiz olanını bulmak mümkündür.
  • büyük ihtimalle bunca zamanda almışsındır araba ama bu konuya bakan arkadaşlara fikir olsun diye yazayım dedim. bende mazda 323 HB var. farları açılandan. LPG 2 tl iken 165-175 bin tl (eski parayla) yakıyordu. yol tutuşu iyi 240 göstergesi var. seri bi araba. hidrolik dreksiyon 4 cam otomatik. 1. viteste 40 2. viteste 80 3. viteste de 120+ üstüne çıkıyor. 1500 motor. 1991 modelin 70-80 tl vergisi var. spor olduğundan koltuğuna oturunca yarış arabasına binmiş hissi veriyor. amortisör yaylanması çok iyi. iyi bakımlı bi 323 ün motoru 400.000-500.000 i görür diyorlar. ammmmmmmmmaaaaaaaaaaaa.....
    mazda honda gibi arabaları temizse alacaksınız yoksa parçası pahalı. kolay kolay sorun çıkarmaz. ama çıkarsa parça pahalı bide bulması da zor. ama benim araba 175 yakarken arkadaşın doğan 1995 280 yakıyordu şehirdışı. ayrıça modifiyeye de süper yatkın bi araba. şahin kıçını kaldırana kadar siz aynadan bakıyo olursunuz. seri bi araba. AAAAMMMMAAAA....
    araba temiz değilse kesinlikle ALMAYIN...

• merak vettim aldınmı flash ı
  • Flash in arka kaputunu iyi kolla arabadan pahali

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ulaş2014 kullanıcısına yanıt
    Hayır almadım araçların çoğu kötü durumda hor kullanılmış.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Piyasa da yine de 5. 6 bin tl ye alınabilecek araç flash gibi duruyo 79 reno ya adamlar binilebicek bi arabaya 5 6 istiyorlar bende bütçem doğrultusun da arıyorum ama hala bulamadım 78 79 reno ya da o paraları vermek hakkaten zoruma gidiyor almak ayrı bi dert satmak daha ayrı şaşdim bu işe

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ARAÇ BULDUNMU BULAMADIYSAN BENDE VAR E30 CUPE 316 FİYATI UYGUN ARAÇ GÜZEL YARDIMCI OLURUM BENDE İZMİRDEYİM
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.