Şimdi Ara

RENAULT GRAND SCENIC 3 & SCENIC 3 (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.314
Cevap
42
Favori
164.859
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: msaltik

bizim silecekler burda varmış... servisteki net fiyat nedir acaba? %20 indirimi beklemeden alınır mı burdan

yada daha ucuz nerden bulunabilir

http://www.otostart.com/index.php?option=com_otostart&task=urun&syf=FORD-PEUGEOT-SILECEK-SUPURGESI-TAKIMI-574680-VALEO-46#sekmeler

Aslında biraz el marifeti ile, sadece lastik kısım alınıp eski silecek üzerine takılabilir.

İyi forumlar...

• yaw el mahareti kısmı tamam da, Fluence'inkileri kendim dediğin gibi yapıyodum

gözler kapalı 1 dak, gözler açık 30sn'de söküp takıyodum :))))))

bunun yapısı biraz farklı galiba. gerçi hala bakmadım da...
  • Scenic lerin arka stopları ve farları LED mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: dowlozing

Scenic lerin arka stopları ve farları LED mi ?

Bildigim kadari ile arka stoplarda(fren lambalari olmayan kisim) led bir bolum var. On farlarda ise sadece 2012 mart ssonrasindakilerde gunduz farlari led. Diger farlar tum modellerde halojen yada bi-xenon.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eşim için ufak benzin motorlu bir araç arayışına girdim. Ama firmalar sanki aralarında anlaşmış gibi . Cep telefonlarında oynanan oyunları oynuyorlar sanki. Aracın olmazsa olmazları:debriyajsız olacak ve hillholder olacak, maksimum 1500 cc lik stop&start sistemli benzin motoru, scenicteki gibi eller serbest giriş ve çıkış ve anahtarsız marş . Entegre navigasyon olursa çok iyi. Farklı marka araçları takip eden arkadaşlar yardımcı olabilirse çok sevinirim. Bu arada yeni Clionun tüm özellikleri yukardakilerle örtüşüyor ancak renaultun sitesinde yazdığına göre edc li yeni clio 2013 ün ilk çeyreğinde gelecek diyor. O kadar beklemem mümkün değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hbedel -- 12 Kasım 2012; 23:21:41 >
  • quote:

yaw el mahareti kısmı tamam da, Fluence'inkileri kendim dediğin gibi yapıyodum

gözler kapalı 1 dak, gözler açık 30sn'de söküp takıyodum :))))))

bunun yapısı biraz farklı galiba. gerçi hala bakmadım da...

İthal araç oluşu; burada eksi puan olarak geri dönüyor.

FLUENCE yerli olması sebebi ile daha rahat sökülebilir bir sileceğe sahipti.

İyi forumlar...
  • bizim aracın arka farlar LED değil diye biliyorum
    o şekilde görünüyo.

doğan görünümlü şahin hesabı
  • melodramm, senin Hepsiburada'dan önerdiğin sileceklerin ebatını sormuştum. Ancak bugün cevap geldi...

"Merhaba Murat Bey ;
    Öncelikle sizden gecikme için Özür dileriz. ürünün ölçüleri
    65cm 80cm dir.
    teşekkürler
    "
  • quote:

melodramm, senin Hepsiburada'dan önerdiğin sileceklerin ebatını sormuştum. Ancak bugün cevap geldi...

"Merhaba Murat Bey ;
    Öncelikle sizden gecikme için Özür dileriz. ürünün ölçüleri
    65cm 80cm dir.
    teşekkürler
    "

Hakikaten profesyonel çalışıyorlar.

ÖZÜR dileğini peşin alıyolar ki; bu kadar çok özür diliyolar ama bitmiyo.

İyi forumlar...
  • buna da şükür

yalnız burda ilginç olan, yine 75cm bulamadık :))))))))))))))))))))))))))))))))

70 var, ilk defa 80 gördüm. ama yine 75 yok :))))))
  • Bu Scenic'te kullanılan ölçülerde bir problem var..

Lastiklerde de 205 değilde 215 ile başlasa bir sürü seçenek ve uygun fiyat var.. Kış lastiği için aynı çapta muadil ölçülerden birine bakmayı düşünüyorum artık..
  • 215 olarak aynı yüksekliği yakalayamıyosunuz

215 50 olursa az bişey kısa kalıyosunuz

225 50 olursa tam ölçü olur varsa tabi...

siz hangi ebatı düşündünüz? heralde ufak farkı gözardı edeceksiniz
  • bu arada Fluence de öyleydi, Hatta ilk çıkan Scenic'lerin de lastiği oydu sanırım, (jantlara bakarak)

205/60 R16 lastik kullanıyoduk, aynısının 205/55 R16 olanı olsa dünya kadar fark ediyodu fiyat ve kilo işi buluyosun piyasada. Çünkü C sınıfı araçların %80i o ebatı kullanıyor.

Haa bunu söylerken ebatın vermiş olduğu o yüksekliğin avantajını da sonuna kadar kullanmıştım
  • Teşekkürler , saygılar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: typhoone

Bu Scenic'te kullanılan ölçülerde bir problem var..

Lastiklerde de 205 değilde 215 ile başlasa bir sürü seçenek ve uygun fiyat var.. Kış lastiği için aynı çapta muadil ölçülerden birine bakmayı düşünüyorum artık..

205 55 17 95H olarak kış lastiği sadece Pirelli ve Michelin var. Ben 4x375 tl ye Pirelli aldım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şimdi baktım 4 Adet Muadil ölçü var bizim araç için kapı içerisinde yazan

205/60/16
    205/55/17
    225/50/17
    225/45/18

16" ve 18" Jant değiştirme masrafına girmek istemediğim için baştan elenmiş oluyor.

205/55/17 Michelin Alpin PA3 490TL

225/50/17'ye gelince Michelin X-ICE XI3 520TL'ye çıkıyor.. Burada sadece Goodyear Ultra Grip 8 Performance 450TL nispeten uygun gibi bir rakamda..

Tabi burada araç toplamda 1cm alçalacak. Buna değer mi diye düşünüyorumda..

Zaten şehirler arası çok seyahat etmeyen biri ve istanbul gibi bir yerde kış lastiği çok gereksiz bir durum.. Yılda en fazla 2 bilemedin 3 hafta kar görüyoruz.

Meteoroloji'nin sayfasından da kontrol ettiğimizde (istatistik linki) istanbul için Ocak ve Şubat aylarının istatistiğide ortalamanın 6,6°C olduğu yönünde.. Yani sınır olan 7°C'ye çok yakın. Zaten büyük bir kısmında da 7°C'nin üzerinde seyrediyordur..

Bu durumda ben pes ediyorum kış lastiği işinden.. Zaten mevcut lastiklerimde yeni.. Bu kışı atlatırız..

• Michelin hala benim 4. lastiği göndermedi. o yüzden önler yeni arkalar eski şekilde devam ediyorum

Yalnız hakikaten yağmur performansından etkilendim. Suyu çok iyi dışarı atıyor olacak ki, çekme mekme hiçbirşey yapmadı. Ama tüketimi artırdı işte biraz. O da güvenliğin yanında ihmal edilebilecek bişey.

Çünkü 2 gündür öyle böyle değil ciddi yağış var. Yollarda gölleme yapan yerlerin sayısı arttı.
  • quote:

Şimdi baktım 4 Adet Muadil ölçü var bizim araç için kapı içerisinde yazan

205/60/16
    205/55/17
    225/50/17
    225/45/18

16" ve 18" Jant değiştirme masrafına girmek istemediğim için baştan elenmiş oluyor.

205/55/17 Michelin Alpin PA3 490TL

225/50/17'ye gelince Michelin X-ICE XI3 520TL'ye çıkıyor.. Burada sadece Goodyear Ultra Grip 8 Performance 450TL nispeten uygun gibi bir rakamda..

Tabi burada araç toplamda 1cm alçalacak. Buna değer mi diye düşünüyorumda..

Zaten şehirler arası çok seyahat etmeyen biri ve istanbul gibi bir yerde kış lastiği çok gereksiz bir durum.. Yılda en fazla 2 bilemedin 3 hafta kar görüyoruz.

Meteoroloji'nin sayfasından da kontrol ettiğimizde (istatistik linki) istanbul için Ocak ve Şubat aylarının istatistiğide ortalamanın 6,6°C olduğu yönünde.. Yani sınır olan 7°C'ye çok yakın. Zaten büyük bir kısmında da 7°C'nin üzerinde seyrediyordur..

Bu durumda ben pes ediyorum kış lastiği işinden.. Zaten mevcut lastiklerimde yeni.. Bu kışı atlatırız..

hocam dün yazmıştım

225 50 17 alırsan tam ölçüyü yakalıyorsun alçalma yok...

205 x 0.55 = 112,75mm

225 x 0.50 = 112,50mm

yani 0,25mm'lik bir fark var... mm'nin 4te 1'ini de ihmal edebiliriz sanırım :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi msaltik -- 14 Kasım 2012; 15:40:29 >

• quote:

Orijinalden alıntı: emrullah bozlak

quote:

Bu Scenic'te kullanılan ölçülerde bir problem var..

205 55 17 95H olarak kış lastiği sadece Pirelli ve Michelin var. Ben 4x375 tl ye Pirelli aldım.

430TL'ye michelin'de bulunabiliyor piyasada. Sahibinden'de görmüştüm. 375TL verdikten sonra 55 daha verip Michelin alınmazmıydı?

Kış gelmediği içinde pirelli'den memnuniyetinizi soramıyorum henüz?

• 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.