Şimdi Ara

RENAULT GRAND SCENIC 3 & SCENIC 3 (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2.314
Cevap
42
Favori
164.536
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: SİBBAT

quote:

Orijinalden alıntı: medonk

Benimkinde cok titreme var.
    Servise gösterdim,çözüm bulamadılar.
    Neden olabilir ki?

On konsol yerine tam oturmuyodur. Buda fazla titreme yapiyodur. Hic konsol indimi aracta? Diger taraftan eger baska bir yerden (mesela motor kaynakli olsa) kaynaklansa konsol harici yerlerdede titreme olur. Mesela dikiz aynasi, direksiyon yada vites topuzu gibi...

yok arkadaslar , kaza yaptığımda tamponlar ve bagaj kapağı hariç değişen olmadı.
    Kapı, dikiz aynası vs. titreme ile ilgili sorun yok.
    konsol oynamış olabilir mı?
    servis baktı falan, motorda bir iki yer sıktı falan ama değişen bir şey olmadı.
    var mıdır konsolun vidası falan?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: msaltik

bugün bluetooth ile görüşme uyuz etti beni. Fluence'te devamlı kullanıyodum. belki 1-2 kere söylediğimi anlamadığı olmuştur. Bunda ismi 50 kere söylüyorum tık yok.

neyi değişik yapmışlarsa çok kötü olmuş... rehbere giriş aramayı yaptırdım en son... bi de camlar falan da kapalı yani, yanılmasın diye

Bluetooth da karsı tarafa ses çok boğuk gidiyor.
    servise de Mais'e de şikayet ettim , çözüm yok.
    Tlf. uyumlu mü? Listeden bakiyoruz evet.
    Versiyon güncel mı? Evet
    O zaman yapacak birsey yok. zaten servis müdürü de sorun yasıyormuş

Renault bluetooth'u baştan savma yapmis.

• quote:

Mobil 'in sitesinde araçlarımız icin önerilen yağ şu;http://www.mobiloil.com.tr/Turkey-Turkish-LCW/carengineoils_which-oil.aspx

5-30 yağ öneriliyor.
    Ama anladığım kadarıyla Renault servis giderlerini düşürmek icin 5-40 yağ kullanıyor.

Şimdi bir forumda buldum.....
    "
    evet aracınızda DPF var ise kesinlikle 5-30 kullanmanız gerekmektedir. bu ayrıntyı özden kaçırmışım özür dilerim..castrol edge veya mobil1 esp sizin motorunuzun yağ şartnamesini karşılar..."

http://www.vwturk.com/forum/showthread.php?76566-VW-Jetta-ya-Hangi-Ya%F0-Numaras%FD-Kullan%FDlmal%FD.&s=32c0becce174ec8d8779234db440d016

O zaman şu durum ortaya çıkıyor.

Tekrar bakım yaptırdığınızda aracınıza yine 5/40 yağ koyarlar ise; servisten motor yağı kaynaklı bir DPF arızasında tüm sorumluluğun kendilerinde olduğunu belirtir imzalı kaşeli bir evrak isteyin.

Bakalım ne yapacaklar

Ben bu istemi bizim MST nin cam krikoları değişimi sonrası kapı içi izolasyonlarını yenilemek yerine eskilerini tekrar takan IZMIR BORNOVA MAIS servis e yapmıştım.

Sonuç olarak efeeeem müşteri menuniyeti için biz bu parçayı yeniliyoruz dediler ve yenilediler (bla bla bla)

Diyeceğim odur ki hakımızı sonuna kadar aramazsak bu adamlar istediği gibi bizim paramız ile a koştururlar.

İyi forumlar...

• quote:

quote:

bugün bluetooth ile görüşme uyuz etti beni. Fluence'te devamlı kullanıyodum. belki 1-2 kere söylediğimi anlamadığı olmuştur. Bunda ismi 50 kere söylüyorum tık yok.

neyi değişik yapmışlarsa çok kötü olmuş... rehbere giriş aramayı yaptırdım en son... bi de camlar falan da kapalı yani, yanılmasın diye

Versiyon güncel mı? Evet

inanki Fluence'te öyle birşey yoktu. Hatta ilk zamanlar herkes şaşırıyodu, arabadan olduğu hiç anlaşılmıyo falan diye...

sıkıntı Scenic'te var...

bir de şunu söyliyim, illa konsolda sıkıntı olunca konsol sökülecek diye bişey yok. onun arkasında 50 tane vidi vidi vardır mutlaka :)

onların birine ulaşmak için de sökülmüş olabilir...

• quote:

Orijinalden alıntı: melodramm

quote:

Mobil 'in sitesinde araçlarımız icin önerilen yağ şu;http://www.mobiloil.com.tr/Turkey-Turkish-LCW/carengineoils_which-oil.aspx

5-30 yağ öneriliyor.
    Ama anladığım kadarıyla Renault servis giderlerini düşürmek icin 5-40 yağ kullanıyor.

Şimdi bir forumda buldum.....
    "
    evet aracınızda DPF var ise kesinlikle 5-30 kullanmanız gerekmektedir. bu ayrıntyı özden kaçırmışım özür dilerim..castrol edge veya mobil1 esp sizin motorunuzun yağ şartnamesini karşılar..."

http://www.vwturk.com/forum/showthread.php?76566-VW-Jetta-ya-Hangi-Ya%F0-Numaras%FD-Kullan%FDlmal%FD.&s=32c0becce174ec8d8779234db440d016

O zaman şu durum ortaya çıkıyor.

Tekrar bakım yaptırdığınızda aracınıza yine 5/40 yağ koyarlar ise; servisten motor yağı kaynaklı bir DPF arızasında tüm sorumluluğun kendilerinde olduğunu belirtir imzalı kaşeli bir evrak isteyin.

Bakalım ne yapacaklar

Ben bu istemi bizim MST nin cam krikoları değişimi sonrası kapı içi izolasyonlarını yenilemek yerine eskilerini tekrar takan IZMIR BORNOVA MAIS servis e yapmıştım.

Sonuç olarak efeeeem müşteri menuniyeti için biz bu parçayı yeniliyoruz dediler ve yenilediler (bla bla bla)

Diyeceğim odur ki hakımızı sonuna kadar aramazsak bu adamlar istediği gibi bizim paramız ile a koştururlar.

İyi forumlar...

Aralik'da bakacağız bakalım ne yapıyorlar.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

Versiyon güncel mı? Evet

inanki Fluence'te öyle birşey yoktu. Hatta ilk zamanlar herkes şaşırıyodu, arabadan olduğu hiç anlaşılmıyo falan diye...

sıkıntı Scenic'te var...

bir de şunu söyliyim, illa konsolda sıkıntı olunca konsol sökülecek diye bişey yok. onun arkasında 50 tane vidi vidi vardır mutlaka :)

onların birine ulaşmak için de sökülmüş olabilir...

Araştırırsan Megane'da da Fluence'de de Bluetooth sorunu yaşayan çok.

• Benim aracımda parrot marka Bluetooth kit(MK9200) var. Ben çok memnunun (2011 Temmuz çıkışlı aracım ve bluetooth tusunami dolayısı ile gelmemişti:(() . İtirazlarım üzerine Renault Parrot'un Iphone'a uygun(Şarj girişi ve USB bağlantıları olan renkli ekranlı) bir kit taktı. Ben çok memnunum her görüşmemi onun üzerinden yapıyorum. Bir kere bile aksaklık yaşatmadı. Fotolarını koyarım.
  • Bu haftasonu 1 saatimi harcayarak, araclarımızın ÖN PANJURLARINA kolayca uyan krom- nikelaj çitalardan alarak taktım.

Not: Medonk sen krom sevmiyordun galiba ama idare edersin bu seferlik:)

Not: Plakamı istek üzerine kapattım.

RENAULT GRAND SCENIC 3  & SCENIC 3
  • yok yaaaaa, ben dün "küçük emrah" gibi oldum. Bağırıyorum arabanın içinde "anneeeeeeem, anneeeeem" :))))))))))))))

konuşma kısmında yine problem yok. görüşme gayet iyi ama şu sesli arama çok seçici... "tolerans" çok düşük ayarlanmış sanki...

bu arada kromları bi de ters açıdan çekseymişin, daha net görünürmüş sanki...
  • Sibbat guzel olmuş.Karanlık olduğu icin pek belli degil.
    Çok siritmayanlari begeniyorum.
    Eline saglik.

• 19 gün sonra kaskom bitiyo

tavsiye var mı
  • Muafiyetsiz olduktan sonra büyük şirketlerin hangisi daha ucuza veriyorsa onunla anlaşabilirsin. Ben 3 hafta önce 0'ı aldığımda groupama çok iyi fiyat verdi ve 3 yıl üst üste onlarda kalmam durumunda 0 aracı pert edebilirsem direkt yenisini vermeyi taahhüt ettiler. Malum, sigortacı hasarda belli olur. Orasının o zaman görürürüz. ama axa'nın %30 altındaydılar.
    Rakam hasarsızlık indirimi olmadan 1.314TL-10 taksitle...
  • ERGO dayım ben. en üst hasarsızlık indirimi ile 580Tl 12 taksit... araç bedeli 55.000tl
    1 sefere mahsus hasarsızlık koruma klozlu...
    çok uzun yıllardan beri aynı firmadayım sorun yaşamadım ama acenteden acenteye değişir elbette.
  • uffffff o nasıl rakam öyle

ben geçen sene Fluence'i 541TL'ye yenilemiştim. 2 ay sonra Scenic'i alınca 475TL fark vermişim... 54'e almıştım Scenic'i

axa çok uygun çıkmıştı diğerlerine göre. 5 kere yaptırdığım grupama'dan baya bi farklıydı.

neye göre değişiyoki bu. acenta karı falan mı oynatıyo.

sen benim dediğimin tam tersini söylüyüyosun mesela
  • Dogrudur önceki Scenic'in'de kaskosu indirimlerle 660TL falandı. Şimdi araç bedeli 68 küsür oldu. ilk olduğu için hasarsızlık indirimimde yok. Yaş/cinsiyet/istanbul gibi faktörler eklenince sanırım böyle bir fiyat çıktı. Acentenin öyle çok büyük bir karı olduğunu sanmıyorum.. Birde bazı firmalar dönem dönem acayip iyi indirimler yapıyorlar. Bunda poliçe adetlerindeki hedefe ulaşma ve büyüme gibi faktörler etkili olabiliyor. Bana groupama denk geldi. Mesela Eylül ayına girdik bu ay da Axa dibe vurabilir. Yani o günün şartlarında hangisi en uygunsa oraya dönmek lazım.. Eskisi gibi sabit fiyat stratejisi yok.. Sen bize göre 1-0 öndesin 34 plaka kullanmadığın için...
  • Ben de Anadolu siorta'dan yaptırdım.
    Digerleri 1100-1200 tl civarı iken 950 tl dedi, 64500 araç degerine.Hasarsızlık indirimim vardı.
    Bana yakın servise aradım Anadolu Sigorta bizim ve sizin icin iyi dediler.
    İyikide de tercih etmisim.Kazadan sonra hiç sorun çıkmadı ve hasarsizlik icin 2 hakkım olduğu icin hasarsizligimda bozulmamış oldu.
    Kullandığınız servise de sormak lazım sigortayı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi medonk -- 5 Eylül 2012; 15:47:30 >
  • yaw işte bide öyle bi korku senaryosu hazırlamışlarki

kasko olmasa kendini çıplak hissediyosun. evimizin değeri 3-4 tane alıyo bu arabadan, ona sigorta yok... ve bunun yanında ne kadar uygun aslında

ama risk işte, hele hele istanbul gibi yerlerde.

bazen yolda 34 plaka araçlar görüyorm, tatile izne falan gelmişler... öyle abuk subuk araç kullanıyolarki. kaza kaçınılmaz
  • quote:

yaw işte bide öyle bi korku senaryosu hazırlamışlarki

kasko olmasa kendini çıplak hissediyosun. evimizin değeri 3-4 tane alıyo bu arabadan, ona sigorta yok... ve bunun yanında ne kadar uygun aslında

bazen yolda 34 plaka araçlar görüyorm, tatile izne falan gelmişler... öyle abuk subuk araç kullanıyolarki. kaza kaçınılmaz

Ewt 34 Plakalar bir garip kullanıyolar.

Yaw adam yanımda geçip önüme atlıyo bide fren yapıyo.

Aynısını yapınca da tuhaf tuhaf tuhaf bakıyo.

Terbiye etmek lazım birazcık (sözüm meclisten dışarı)

İyi forumlar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: melodramm

quote:

yaw işte bide öyle bi korku senaryosu hazırlamışlarki

Ewt 34 Plakalar bir garip kullanıyolar.

Yaw adam yanımda geçip önüme atlıyo bide fren yapıyo.

Aynısını yapınca da tuhaf tuhaf tuhaf bakıyo.

Terbiye etmek lazım birazcık (sözüm meclisten dışarı)

İyi forumlar...

Arkadaslar istanbulda baska turlu trafikte hayatta kalabilme sansiniz yok:) bayanlar bile soylediginiz gibi kullaniyor.

• http://otomobilden.com/renault-eylul-firsati/

Renault eylül ayı kampanyasına başladı
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.