Şimdi Ara

RENAULT GRAND SCENIC 3 & SCENIC 3 (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.314
Cevap
42
Favori
164.723
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: SİBBAT

Arkadaslar istanbulda baska turlu trafikte hayatta kalabilme sansiniz yok:) bayanlar bile soylediginiz gibi kullaniyor.

benimki de hepten genelleme oldu da, hakkatan bi gariplik var. aynı melodramm'ın söylediği gibi, önce geçiyo, sonra yavaşlıyo :))))

ule niye geçtin :))))

hayır arkadaşım ondan sonra bu arabanın tüketimi yüksek diyosunuz :))))))))))))))

msaltik yalancı oluyo :))
  • Evet ne yazıkki istanbul'un trafiği çok ilginç... Bir şekilde bizde adapte olmuşuz işte.. Bazen yurtdışında araba kullanırken tek şeride düşen yolda "kesin tek akıllı olduğunu sanan birileri sağdan sağdan gidip tek şeridi 3 şerit yapar önümüze girer" diye düşünürken buluyorum kendimi. Yani benim gibi sakin bir adamın bile psikolojisini bozmuş bu istanbul.. Adamın üzerine doğru sürmezsen arabayı sokaktan caddeye çıkmanın imkanı yok.. adam akıllı (bir aracın girebileceğinden daha dar olması gerek) takip mesafesi bile bırakamıyorsunki.. Böyle olunca sürekli gaz-fren-gaz-fren.. Ondan sonra ortalamam niye yüksek? msaltik haklı :-)
  • quote:

Orijinalden alıntı: typhoone

Evet ne yazıkki istanbul'un trafiği çok ilginç... Bir şekilde bizde adapte olmuşuz işte.. Bazen yurtdışında araba kullanırken tek şeride düşen yolda "kesin tek akıllı olduğunu sanan birileri sağdan sağdan gidip tek şeridi 3 şerit yapar önümüze girer" diye düşünürken buluyorum kendimi. Yani benim gibi sakin bir adamın bile psikolojisini bozmuş bu istanbul.. Adamın üzerine doğru sürmezsen arabayı sokaktan caddeye çıkmanın imkanı yok.. adam akıllı (bir aracın girebileceğinden daha dar olması gerek) takip mesafesi bile bırakamıyorsunki.. Böyle olunca sürekli gaz-fren-gaz-fren.. Ondan sonra ortalamam niye yüksek? msaltik haklı :-)

• bi arkadaş İstanbul'da doğmuş büyümüş, Kpss ile bizim kuruma atandı, yolda gelirken ender de olsa bi kazadan mazadan bişeyden 1-2 dakka duraksama yaşayınca biz çıldırıyoruz tabi. arkadaş da dönüp garip garip bakıyor bana :)))))

hatta dün bahsi geçti. 10.000 lira maaşım olsa istanbulda yaşamayı istemem demiştim :) 20.000 diye sordular... orda bi düşündüm :)
  • Bu arada huey'in değinmediğini hatırladığım ama asıl mesajını bulamadığımdan aklımdan kalanlarla makyajlı kasa ile ilgili bir kaç ek tespitim var;

-Radyo BERBAT.. ses konusunda değil ama ergonomi açısından eskisini mumla ararsınız. kanal değiştirmek (eğer hafızaya almadıysanız) imkansız gibi birşey.. İnanamayıp kitapçığıda okudum ama malesef böyle.

-Navigasyon Live olarak geliyor. Ne işe yarıyorsa? Live'ın hiç bir özelliği (en önemlisi trafik gecikmeleri) Türkiye'de çalışmıyor. Ayrıca seslendirme bildiğin google translate ile yapılmış.. Hatta google translate'in ilk zamanları gibi... (sen gitmek yüz kilometre, sonra dönmek sola) Hiç bir cümlesinde yüklem yerinde değil. Beşiktaş'ı Besiktas diye okuyor daha ne diyeyimki? Eskisi daha iyiydi. Tek güzel yanı eskiden müziği keserek konuşurdu şimdi konuşurken alttan radyo devam ediyor en azından olmadık bir yerde araya giren yol tarifi tamda haberleri dinlerken limon sıkmıyor.

-Geri görüş "kamerası" kalitesiz. DX'den aldığım 100TL'lik wireless kamera çok daha iyi (DX'den aldığım çok daha yüksek FPS'ye sahip, daha yüksek çözünürlükte dolayısıyla daha net, gece görüşü ise 10 basar.) tek iyi yanı navigasyon ekranında görünmesi yoksa para etmezdi zaten.

-Sis farları halen çok kötü. Hatta şimdi gündüz farları beyaz yanarken onlar sarı yanıyor ya artık açacağınız varsa da açmazsınız.

-Nar kırmızı düz bir renk değil, içinde sim olan parlak bir renk. Hatta ben kırmızı demem daha çok mürdüm ile bordo arası diyebilirim. Ben çok sevdim ama siyah kadar zor kullanımı..

Bizimki gibi kaldırımı ve yolunda hiç bir standart olmayan ülkede en öne konan kromları çizeceğim günü iple çekiyorum..

Olumlu iki gelişme var;

- Euro5 motora geçilmesinden midir bilemem siyah duman yok oldu. Gazı köklesemde çıkmıyor.. Umarım DPF'de biriktirmiyordur o kadar dumanı

-Özellikle sürücü koltuğunda, araca inip binerken sol deri kısım alttan plastikle birleştiği yerde inme-binme anındaki ezilmeyle bir süre sonra yıpranıp kesiliyordu. ScenicII'de de durum aynıydı hatta onda o bölüm kesilmişti artık. Şimdi birleşim yerine kumaş yapmak akıllarına gelmiş.

1,250km'ye geldim. Yakıt ortalamam istanbulda olmam rağmen 6,2lt/100 km civarında. Manuel viteste bu 6,5lt/100km'ydi.. EDC ilginç bir şekilde tasarruf yaptı. Hatta henüz EDC'ye tam adapte olabilmişte değilim. Gaz pedalı manuel'e göre çok daha hassas ayağım henüz alışamadı bazen yerinden fırlıyor araba. haliyle yakıt tüketimide

EDC'nin beni irite eden bir özelliği motor freni konusu. Yokuşun başında gaza basmayı kesiyorum 3. viteste 2.000d/d'deyken.. yokuş aşağı hızlanıyor tabi araç.. 2.800d/d'ye gelince ben gaza basmadığım halde gidip 4. vitese çıkıyor. araba bu sefer daha da hızlanıyor. Mecburen manuel'e alıp iniyorum artık. ve bu benim eve giden yolum olduğundan hergün yaşıyorum bunu..

Olumsuz yanlar yalnızca bir tespit.. şikayet edecek bir durum yok. Alacaklarında moralini bozmasın.. Ben sadece 2010 ile 2012 arasında kullanan biri olarak karşılaştırma yaptım.

• sileceklerim cok acaip şekilde kuş gibi ötüyor. üstelik ilkini garantiden değiştirmiştim. bunlar daha beter çıktı. araştırmaların sonucunda aşağıdaki silecek takımına ulaştım bu ürün hakkında bilgisi olan varmıdır acaba ?

http://www.hepsiburada.com/liste/modacar-aero-tech-buz-korumali-renault-scenic-3-grand-scenic-3-1009-muz-silecek-sagsol-set-47s139/productDetails.aspx?productId=otm47s139&categoryId=20024725

• quote:

Orijinalden alıntı: bupepe

sileceklerim cok acaip şekilde kuş gibi ötüyor. üstelik ilkini garantiden değiştirmiştim. bunlar daha beter çıktı. araştırmaların sonucunda aşağıdaki silecek takımına ulaştım bu ürün hakkında bilgisi olan varmıdır acaba ?

http://www.hepsiburada.com/liste/modacar-aero-tech-buz-korumali-renault-scenic-3-grand-scenic-3-1009-muz-silecek-sagsol-set-47s139/productDetails.aspx?productId=otm47s139&categoryId=20024725

Sileceklerin kalitesini bilmem ama bildiğim bir şey var oda servis benim silecekleri garantiye sokmadığı gibi yenileri içinde 100 Tl(Hatta 125TL dedi ve fix kampanyasından 100Tl yaptı.) istedi. Bence denemeye değer:)

• sileceklerin garantisi 6 ay 7,500km diye hatırlıyorum.. Aşınan parça garantisi için iyi bile.. Gerçi GS'nin sol ön sileceğinin dönüşte göz hizasında iz yapması kronik bir sorun.. bunun silecekle çok ilgisi yok.. O yüzden en güzeli Su kaydırıcı kullanmak.. iki fıs fıs yapıyorsunuz cama 15 gün kafanız rahat.. silecek isterse 2 yıllık olsun su tutunmuyor cama..
  • quote:

Orijinalden alıntı: typhoone

sileceklerin garantisi 6 ay 7,500km diye hatırlıyorum.. Aşınan parça garantisi için iyi bile.. Gerçi GS'nin sol ön sileceğinin dönüşte göz hizasında iz yapması kronik bir sorun.. bunun silecekle çok ilgisi yok.. O yüzden en güzeli Su kaydırıcı kullanmak.. iki fıs fıs yapıyorsunuz cama 15 gün kafanız rahat.. silecek isterse 2 yıllık olsun su tutunmuyor cama..

6 ay 10.000 km garanti suresi . Renault servisleri bu kronik sorunu bilselerde degistirmemek icin direniyorlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben galeriden alrabaı alır almaz silecek problemiyle karşılaşmıştım. göstermiştim, çok ciddi bişe yoksa km dolana kadar bekle demişlerdi. ve 7500'e yakın bi zamanda değişmiştim silecekleri.

ama yeni takılanlar da iz bıraktı... çok ilginç... hem de dönüş hareketinde yapıyor bunu. giderken yapsa neyse...

yalnız hatırlarsanız bi arkadaşımız sileceklerin yönünü değiştiğinde problemin çözüldüğünü yazmıştı. Tabi hep o şekilde kaldımı bilemiyoruz.

ben Fluence varken bu tarz sileceklerden almıştım. Ama orjinal yerini tutmuyor. en son lanet olsun deyip orjinal takmıştım.

Bir de bizim sol tarafa uygun bi silecek göremedim piyasada, yani 75cm... en son bakıma gittiğimde fiyatı 122TL gibi bişey demişti... %25 gelince değişecem heralde... aslında süpürmesinde problem yok da az yağan yağmurda ses yapıyor...

Fluence varken yağmur kaydırıcı kullanıyordum, onu bi daha bi deneyeyim bakıyım, en azından öten kısmın olduğu yerde.

• Ben aldıktan sonra bir kez yağmur yağdı onda da iz bırakmadı. Takipteyim..

Bende orjinalini pahalı bulsamda muadil ürünler orjinalinin yerini tutmuyor maalesef...
  • "Ben aldıktan sonra bir kez yağmur yağdı........"

bu bize çok uzak bi kavram
  • Ak sigortadan 700 TL
    Güneş 740 dedi, özel fiyat 618

sonra bankacı eşimin kendi özel indirimiyel muafiyetsiz bilmem nesiz, full kaskoyu 496/12 olacak şekilde yaptıracam...
  • bu siteden haberi olan var mıydı?

http://www.gokhanhizal.com/diferansiyel-nedir-ne-ise-yarar/

güzel paylaşım
  • Biraz önce Keşan'dan geldim.
    27'sinde depoyu doldurmuştum 235 TL'ye,hala su an 150 km gösteriyor. 1100 km. Geçmişim.
    Yol boyu cok ruzgarliydi,bazen savuruyor arabayı.
    Onu da geçtim dururken yanından araç geçse yine bizim araba sallanıyor.
    Hiç hisseden oldu mü?
    Dururken yandan taksi geçince sallanmasi da ilginç.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • normal değil mi bu zaten ?

benim şöyle ilginç bi tesptiim var. seyir halindeyken yanımdan bütük otobüs yada tır gibi bişey geçerken bi etki oluyor. sanki bişey geri çekiyor beni. heralde yanımdan geçen aracın havayı yarıp benim üstüme atmasıyla ilgili bişey... garip, unutmasam da yarın bi araştırsam
  • quote:

Orijinalden alıntı: msaltik

normal değil mi bu zaten ?

benim şöyle ilginç bi tesptiim var. seyir halindeyken yanımdan bütük otobüs yada tır gibi bişey geçerken bi etki oluyor. sanki bişey geri çekiyor beni. heralde yanımdan geçen aracın havayı yarıp benim üstüme atmasıyla ilgili bişey... garip, unutmasam da yarın bi araştırsam

Ben ailenin eski aracı Doğan SLX ya da eski aracım Civic'de hiç o sarsılmayı hissetmedim.
  • bizde 72 model ford vardı. hani bildiğin tanktır o araç... onda da oluyodu...

belki farketmemişsindir. Civic tamam da Doğan deyince huylandım :)))
  • :)))))
    O zaman GS yüksek olduğu icin hissediyorum demek ki.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • GS'nin yüksekliğini sedanlara binince daha iyi anlıyosun. sanki bi tarafın yere değiyomuş gibi gidiyosun :))

o değil de,

bu yeni 1.6'yi Megane dışındakilere neden koymadı hala?
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.