Şimdi Ara

RENAULT GRAND SCENIC 3 & SCENIC 3 (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.314
Cevap
42
Favori
164.544
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sağ ön yolcu emniyet kemerinin koltuktaki tokasından gelen gıcırtımı?
  • evet aynen

Fluence'te de olmuştu. Onu servisteki usta çözmüştü. bu sefer o mu bakmadı ne olduysa ses başladı
  • Benim önceki arabada da olmuştu. Bir süre sonra artık sürttüğü yer yalama olduğundan mıdır bilinmez o ses gitmişti. Bu araçta da henüz başlamadı. Eli kulağındadır ama :-)
  • hadi Fluence yerli üretim diye küçümseniyordu... Scenic ???
  • Bu demekki montaj hatası değil. Ya bir mühendislik hatası ya da yanlış malzeme seçimi.. Yalnız bu sefer benimki yapmayabilir çünkü koltuk kumaşı diğerine göre biraz daha farklı. ilerleyen zamanda göreceğiz..
  • kemer tokasını tutan metal parça, arkasında kalan plastik parçaya sürtünce yapıyor. elinizle sağa sola iterek de aynı sesi elde edebilirsiniz.

hatta seyir halinde tokayı hafif ileri iterseniz ve arkadaki parçayla temasını keserseniz, ses yine kesiliyor. Tabi bir süre sonra hareketten ve kemerin duruşundan dolayı toka yine arkaya dayanıyor ve ses başlıyor
  • Aracım 2010 grand scenic. Eller serbest konumda açıp kapatma yapıyorum. 2 haftadır şöför kapısında kapılalar açıldığında açıp kapama yapmıyor. Şöför Kapısı hariç diğer kapılar gayet güzel çalışıyor. Sorun hakkında görüşü olan...
  • kızılötesi algılayıcıda mı sıkıntı oldu?

yani açılmadan kastımız kilidin düşmesi değil mi?
  •  RENAULT GRAND SCENIC 3  & SCENIC 3
    OTOMOBİLLER HAKKINDA HERŞEY!!!

http://otomobillen.blogspot.com sitesinde yeni çıkan modelleri yakından takip edebilirsiniz. Sürekli güncellenen bir sitedir. Tavsiye ederim

• dün depo 250 TL'ye doldu... yuh artık....
    işe ulaşım, çocuk nedeniyle kullandığımız orta sınıf bile olmayan araçlar lüks sayılıp sürekli vergi bindiriliyor
  • durmak yok....
  • Geçen ay ben GS'yi alırken beraberinde kuzenime de Scenic almıştık. Onun şirket arabası olduğu içinde 1 aydır 500km bile yapmamış henüz. Pazar günü TEM'de hızla giderken sağ ön tekerlek büyük bir gürültüyle patlamış. Neyseki yoldan falan çıkmadan sağa çekip durabilmiş. Lastik haşat tabi. 80km ile gidilebilecek stepneyi takıp Pazartesi servisle görüştük ve lastiğin garantisinin olmadığını öğrendik. Servis aracılığı ile Continental'e başvurduk. Sadece bu değil diğer 3 lastiğinde üretim hatası olabileceği konusunda. Continental pek ilgilenmedi servise yakın bir yetkili bayine yönlendirip lastiği incelediler ama ne inceleme.. Lastikte hiç delik yok, jantta hiç bir vuruk izi yok. Yani belliki üretim hatası. Bayi bunu bir yere vurmuşsunuz diyerek işin içinden çıktı. Ancak bunun yazılı olduğu bir rapor vermek istemiyorlar. Lastiğin hiç suçu yokmuş.

Daha öncede bahsedilmiş 205/55/17 95V lastik bulmak imkansız gibi birşey. Renault'un elinde de bir tane varmış ve bugün o lastik getirilip araca takılacak. Parası kaskodan alınacak. Yalnızca lastik 635TL + takması balansı var..

• yuhhhhhhh ne 635'i yaa

o lastik ya 450TL yada 475TL... bi önceki bakımda sormuştum özellikle...

dayım da aldığı megane ile sıkıntı yaşamıştı. Turanza vardı onda... MEgane 3...
  • Normalde o lastik Renault'un stoklarında yok. Continental'in dağıtıcı bayiside sipariş halinde 45 günde temin etmekten bahsediyor.. Nasıl olduysa 1 adet mevcut ve fiyatıda bu.. 2.'sini istesen yok.. Michelin'de aynı lastik 306TL'ye alınabiliyor. Yani 2 tane lastik alsam bi Conti etmiyor.. ama önle arka farklı olacak.. Birde neden cebimizden çıksınki? 500km'deki lastik nasıl patlar?
  • ve işin ilginç yanı Renault beni ilgilendirmez Continental ile aranızda çözün diyip 1 aylık arabayı ortada bırakıyor ve geri çekiliyor.
  • michelin'i nasıl 306'ya buldun hocam

yanlışlık olmasın... michelin de az önce yazdığım fiyatlardan biri olması lazım...

son mesajına ilaveten, dayıma da aynı şeyi yapmışlardı. Bridgestone'a yazmıştı çizmişti ama sonucu hatırlamıyorum. değişimi yaptırmıştı heralde...

gıcık olduklarım

1- Neden bulunması zor lastik takıyosun arabaya...
    2- Madem taktın, stepne niye aynı ebatlarda değil.
    3- Madem sorumluluk kabul etmiyosun, ben bir lastiğimde problem çıkınca en az ikisini değişmek zorunda mıyım.
  • http://www.otostart.com/lastik/ adresinde avea indirimi ile 4 adet alındığında 306TL'ye geliyor lastik. tek alırsan 336TL

Gıcık olduklarına bende ortağım. 17 jant arabaya muadil ölçüde stepne koyan zihniyeti ben

Sanırım Scenic dışında hiç bir araç bu lastiği kullanmadığından Continental'de stokta malı yatırmak istemediğinden biz böyle ortada kalıyoruz. Aman lastiklerinizin kıymetini bilin.. Neyseki araç 500km'de ve lastiklerin üzerindeki çizgiler bile duruyor. Tek lastik değişerek çözülebilecek. 10.000km'de falan olsa nasıl olacak merak ediyorum..

• verdiğin adrese baktım fiyatlar uygun... alışveriş yapan oldu mu bu şekilde...

ben Pirelli almayı düşünüyodum ama arada çok fark kalmıyo. Michelin alırım
  • Ben henüz almadım. ama alacak olsam fiyat farkları riske girmeye değer şekilde.. nette biraz soruşturmak lazım kimin nesi diye..
  • ya neti boşver...

bayiler belli haritada... bi tanesi bana yakın. yarın öbür gün gider sorarım. bunlar ne iştir diye...

bnm araç 43.500 oldu. tahmini 60binde değişecem... baştan hızlı aşındılar ama sonra duraksadı neyse

10 Ekim'e kadar geçriliymiş. olmadı alırım saklarım lastiği... 4 taksit yapıyor world'e... bana uyar...

burda kış çok kötü geçmiyor. geçen sene fotoğraflarını göndermiştim. buzun üstünde gitmiştik gerçi. ama yeni lastikler yeterli oluyor. karın üstünde 70-90 gidiyorum yine...

o değil de yazarken baya çok geldi 90 :))))) naapmışım ben

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi msaltik -- 26 Eylül 2012; 16:24:49 >
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.