Şimdi Ara

RENAULT GRAND SCENIC 3 & SCENIC 3 (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.314
Cevap
42
Favori
164.725
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • :D evet 2011. kusura bakmayın. teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakkani81

Arkadaşlar, Aralık 2011 de 57500 e aldığım 2012 Grand Scenic Prvlg Premium Paket aracımı bugün 50000 TL ye satmış bulunuyorum.

Yardımcı olan arkadaşlara teşekkürler.

Hayırlı olsun. Arcınız kac kmdeydi. Sunroof ve xenon paket varmıydı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SİBBAT

quote:

Arkadaşlar, Aralık 2011 de 57500 e aldığım 2012 Grand Scenic Prvlg Premium Paket aracımı bugün 50000 TL ye satmış bulunuyorum.

Hayırlı olsun. Arcınız kac kmdeydi. Sunroof ve xenon paket varmıydı?

teşekkür ederim,sağolun.

henüz 9000 km deydi.

premium paket: sunroof,cam tavan,bi-xenon viraja duyarlı adaptif farlar,navigasyon ve arkamys radyo vardı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cinman

quote:

Orijinalden alıntı: msaltik

2 gündür ekranda "arka emniyet kemeri takılı değil" uyarısı geliyor. zırt bırt girip kayboluyor. Arka emniyet kemerlerinden birini önce takılı görüyor sonra 0'a düşünce çıkmış gibi davranıyor...

başına böyle bişe gelen oldu mu? haftasonu servis yolu göründü sanırım

panasonic plazma kullanıcıları kulübünde iken okurdum yazdıklarınızı
    çok severdim
    şimdi GS ile buldum sizi.teşekkür ederiz detaylı tüm yazılar için
    keşke bizim kullandığımız aracı da alıp kullansanız yorum yazsanız diyor insan :)
    kazasız sürüşler.sağlıklı günler

cinman çok teşekkür ederim düşüncelerin için.

başımıza gelenleri paylaşıyoruz işte... umarım yardımcı olabiliyorumdur.

• quote:

Orijinalden alıntı: BeSKazaLy

m.saltik çok sık araç kullanmanız sebebiyle size bi şey sormak istiyorum, G.Scenic ile bir depo ile kaç km yol gidebiliyosunuz,hiç uzun menzil depo ölçümünüz oldumu,veya kırmızı yakıt ikmal lambası kaç km de yanıyor.keyifli sürüşler iyi forumlar.

arkadaşlar kusura bakmayın. geç cevap yazıyorum...

"bir depo ile ne kadar gittin" e cvp veremem, çünkü öyle ışık yanana kadar kullanmıyorum.

ama yol bilgisayarına güveniyorum. güvenmemin de istatistiki sağlamasını yapıyorum.

geçen hafta aracı ortalaması 4.8 idi, bu hafta 4.9 oldu... tahminim son sıfırlamadan itibaren 3000km civarında olmuştur. 4.9'a göre hesap yaparsan, 60/4.9x100 = 1224km gidebilirim. Srıf uzun yol yapacaksam çok rahat bir şekilde fabrika verisini yakalar hatta altına da düşerim. o da kabaca 1333km yapar. %30-35 gibi şehiriçimde olduğu için ortalama çıkıyo tabi.

yakıt ikaz ışığı ise depoda 5lt yakıt kaldığı zaman yanması lazım. bu da heralde şehirdışı 80-90km yaptırır. ama ben o ışığın yanıp yanmadığından emin değilim :))))))))

ben çeyrek depoyu kesin düşmem de, %90 depoda 25-30lt yakıt kaldığı zaman alırım. huylu adamım ben arkadaş, depo dolu olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: gemsaz

quote:

aslında Goodyear uygun olsa direk onu alırım. Efficientgrip...

bildiğim lastik. Michelin tecrübem olmadı, o da soru işareti aslında benim için.

ama conti'yi ben sevemedim. heralde "engineered in Germany" ifadesinden dolayı... gereksiz bi "alman" düşkünlüğü varya ülkemizde.

bugün kalkışta biraz yüklendim gaza ve patinaja düştü. önler 5.5 ölçülmüştü en son.

bu arada arkadaşımın isteği üzerine hafif meyilli bi yerde 7 kişi, dördüncü vites kalkış yaptım araçla... helal olsun... haaa ne elde ettik hiçbişe :))))))

Michelin'in hangi modelini düşünüyorsun Murat Kardeşim?

Bu arada, aracının lastik ölçüleri nedir? 205/55R17 mi, yoksa 205/60R16 mı?

valla o otostart mıdır nedir, oraya mail yazdım 2 gündür dönüş yok. huylandım.

o sitede michelin piloy primacy lastik vardı. fiyatı da uygundu.

michelin bayisine o desen olarak soracam.

o olmadı Pirelli Cinturato P7 alacam. en azından denemiş olurum. ben bu Continental'den memnun kalmadım. bakın lastikler 5mm civarında demiştim. bugün alakasız bi yerde ABS devreye girdi hafiften... hemde yokuş aşağı yüklü olarak iniyodum. Düşünün yani ağırlık öne kaymış halde... Bi de kafaya taktımya bi kere, heralde ondan da etkileniyorum. Ama conti almam...

bu arada lastiklerim 205/55 R17 ... 2011 model

• quote:

kardeş ucuza gitmedi mi araba? galeriye falan mı verdin, yoksa takas mı?

km kaçtı?

senin fiyatı görünce ben kendim için üzüldüm valla :))
  • henüz 9000 km deydi

araç zaten bana 55 e gelmişti, alırken takasa verdiğim arabanın 2000 gibi masrafı vardı

biniciye sattım, düzceden tarsusa geldi baktırdı aldı gitti

fiyat 54 gibi iken takas teklifi çok olmuştu, kabul etseydim o civarda giderdi ama etmedim.

son nakit 50 dedikten sonra 20 telefon geldi, bir ciddi alıcı çıktı

acil nakit ihtiyacı olmasaydı satmazdım ama maalesef şartlar mecbur bıraktı
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: gemsaz

quote:

aslında Goodyear uygun olsa direk onu alırım. Efficientgrip...

bildiğim lastik. Michelin tecrübem olmadı, o da soru işareti aslında benim için.

ama conti'yi ben sevemedim. heralde "engineered in Germany" ifadesinden dolayı... gereksiz bi "alman" düşkünlüğü varya ülkemizde.

bugün kalkışta biraz yüklendim gaza ve patinaja düştü. önler 5.5 ölçülmüştü en son.

bu arada arkadaşımın isteği üzerine hafif meyilli bi yerde 7 kişi, dördüncü vites kalkış yaptım araçla... helal olsun... haaa ne elde ettik hiçbişe :))))))

Michelin'in hangi modelini düşünüyorsun Murat Kardeşim?

Bu arada, aracının lastik ölçüleri nedir? 205/55R17 mi, yoksa 205/60R16 mı?

o olmadı Pirelli Cinturato P7 alacam. en azından denemiş olurum. ben bu Continental'den memnun kalmadım. bakın lastikler 5mm civarında demiştim. bugün alakasız bi yerde ABS devreye girdi hafiften... hemde yokuş aşağı yüklü olarak iniyodum. Düşünün yani ağırlık öne kaymış halde... Bi de kafaya taktımya bi kere, heralde ondan da etkileniyorum. Ama conti almam...

Alıntıları Göster

"Michelin Pilot Primacy" kullanıcı yorumlarında gerilerde kalıyor..

"Primacy 3" ise Michelin'in şu andaki gözde lastiği... "Michelin Pilot Sport 3" hakkında da olumlu kullanıcı yorumları var.. Keza, "Michelin Pilot Super Sport" da iyi ama, senin aracın lastik ölçüsünde yoktur.

Kısacası, mutlaka Michelin alınacaksa birinci tercih "Primacy 3" , ikinci sıradaki tercih "Pilot Sport 3 / PS 3" olabilir.

Ancak, daha önceki mesajlarımda nedenlerini açıklamış olduğum üzere, "Pirelli Cinturato P 7" bir çok yönden bizim yollarımız için doğru bir seçim.. Bu lastiği dört bin km kullandım. Yere iyi tutunduğu bariz bir şekilde hissediliyor..

Bizim yollarımıza uygun bir diğer lastik de "Bridgestone Turanza ER 300". Bir yılı aşkın bir süredir kullanıyorum. Şu ana kadar sertliği dışında bir şikayetim olmadı.

Bu iki lastik arasında tercih yapmam gerekirse, Cinturato P 7 derim..

• eğer lastik almadıysanız NOKİAN markasınıda araştımanızı tavsiye ederrim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bupepe -- 5 Ekim 2012; 11:56:59 >
  • otostart'a sorularım,

Merhabalar,
    1- Rize\\\'de işlem yaptırabileceğimiz yerin tam adresini öğrenmek
    istiyorum.
    2- Şu an yürürlükte olan Avea kampanyanızdan yararlanmak istiyorum.
    Ancak lastiklerimi şu an değil yaklaşık 3-4 ay sonra değişme durumum
    olacak. Lastiklerin ödemesini yaptıktan sonra buraya gönderilmesini ve
    takılmasını daha sonraki istediğim bir zamana erteleme şansım olur
    mu?
    3- Gönderilecek lastikler bu yıl içinde üretilmiş lastikler midir?
    Eski üretim lastik gönderilmeyeceğini taahhüt edebiliyor musunuz.

teşekkürler...

ancak bugün gelen cevapları

Sayın Murat Bey,

Rize bölgesinde anlaşmalı servis hizmetlerimiz bulunmaktadır. Ancak
    öncelik olarak internet üzerinden siparişinizi vermeniz gerekmektedir.
    Siparişinizi onayladıktan sonra müşteri hizmetlerimiz tarafından size
    bayimizin adres bilgisi mail olarak gönderilecektir. Avea
    kampanyamızdan yararlanarak siparişinizi şimdi verebilirsiniz ve
    istediğiniz zaman lastiklerinizin montaj hizmetini yaptırabilirsiniz.
    Lastiklerimiz fabrikalardan yeni tarihli olarak gelmektedir. Eski
    tarihli lastik tarafınıza gönderilmez. Bilgilerinize sunar, ilginiz
    için teşekkür ederiz.

• bugün ziganaya mangal yapmaya gittim. tam ziganaya gelmeden bi yerde durdum.

amacım şu termos buzluğu test etmekti. 4 tane buz aküsü ile kullandım ve çok memnun kaldım. sabah 12 gibi evden çıktım, akşam 18:30da geldim. nasıl koyduysam öyle duruyordu içecekler... buz kullanarak yada, akü sayısını artırarak, çççççooooooooook daha uzun süreli sonuçlar elde edilebilir ki, ben etlerimi içeceklerimi koymuştum, işimi fazla fazla gördüm.

Gece aküleri buzdolabının dondurucu kısmına koymuştum, sabah çıkmadan hemen önce yerleştirdim en alta, sonra malzemeler, ve sonu. harika... şimdi gönül rahatlığı ile tavsiye edebilirim...

bu arada 157km yol yapmışım haftasonu, deniz seviyesinden yaklaşık 1700-1800m yüksekliğe çıktım, Hamsiköy'e uğradım sütlaç molası için dönüşte... tırmanış ve inişte 100-110 arası kullanım ile 5.79lt/100km ortalama elde ettim... bu da çok iyi bence...

• quote:

bugün ziganaya mangal yapmaya gittim. tam ziganaya gelmeden bi yerde durdum.

amacım şu termos buzluğu test etmekti. 4 tane buz aküsü ile kullandım ve çok memnun kaldım. sabah 12 gibi evden çıktım, akşam 18:30da geldim. nasıl koyduysam öyle duruyordu içecekler... buz kullanarak yada, akü sayısını artırarak, çççççooooooooook daha uzun süreli sonuçlar elde edilebilir ki, ben etlerimi içeceklerimi koymuştum, işimi fazla fazla gördüm.

Gece aküleri buzdolabının dondurucu kısmına koymuştum, sabah çıkmadan hemen önce yerleştirdim en alta, sonra malzemeler, ve sonu. harika... şimdi gönül rahatlığı ile tavsiye edebilirim...

bu arada 157km yol yapmışım haftasonu, deniz seviyesinden yaklaşık 1700-1800m yüksekliğe çıktım, Hamsiköy'e uğradım sütlaç molası için dönüşte... tırmanış ve inişte 100-110 arası kullanım ile 5.79lt/100km ortalama elde ettim... bu da çok iyi bence...

gerçekten tbrk ederim, boş ağırlığı 1.5 ton yük ve yolcuyla en az 1.8 ton. ziganayı tırmanmak anlıkta en az 18 lt tüketim verir yer yer 20 lt nin üstüne çıkar dönüşte kütle ağırlığını kullanıp 0 lt tüketseniz bile 6 lt üstü bi tüketim olmalı,zigana için mükemmel bir tüketim.keyifli sürüşler iyi forumlar.

• yani 157km sırf zigana değil tabi, ama o kalan kısım da şehiriçi...

ama sırf zigana dediğin gibi maksimum 6 civarıdır muhtemelen. aksi taktirde şehiriçi ortalamam 5'li değerlere yaklaşırki o daha imkansız :)

ya yakıtı falan taktığım yok (haftasonları :) ) aracı denemiş oluyorum. sonuçta ziganayı iniyoruz ama her km'sinde 0 olmuyor tüketim. düzlemesi oluyo, bitmeyen yol yapım çalışmaları, önüne gelen araçları sollamak için gazı köklemesi falan. yine epey gidiyor.

Yakıt tüketimimden (böyle bir araç için) memnunum. ama dün beni asıl sevindiren dediğim gibi buzdolabının verimli olmasıydı. Eski başlıkta sizlerin de yardımıyla doğru kararı vermiş olduğum gördüm. Öbür elektriklilileri alsam memnun kalmayacağımı anladım...

teşekkürler herkese
  • quote:

yani 157km sırf zigana değil tabi, ama o kalan kısım da şehiriçi...

ama sırf zigana dediğin gibi maksimum 6 civarıdır muhtemelen. aksi taktirde şehiriçi ortalamam 5'li değerlere yaklaşırki o daha imkansız :)

ya yakıtı falan taktığım yok (haftasonları :) ) aracı denemiş oluyorum. sonuçta ziganayı iniyoruz ama her km'sinde 0 olmuyor tüketim. düzlemesi oluyo, bitmeyen yol yapım çalışmaları, önüne gelen araçları sollamak için gazı köklemesi falan. yine epey gidiyor.

Yakıt tüketimimden (böyle bir araç için) memnunum. ama dün beni asıl sevindiren dediğim gibi buzdolabının verimli olmasıydı. Eski başlıkta sizlerin de yardımıyla doğru kararı vermiş olduğum gördüm. Öbür elektriklilileri alsam memnun kalmayacağımı anladım...

teşekkürler herkese

Elektrikli soğutucuların adam gibisi 2000 TL den başlıyor.

Çünkü 12v ile çalışan kompresörler çoook pahalı.

Hal böyle iken en mantıklı seçim; buzluk olarak tanımlanan araçlar.

İyi forumlar...

• Takip
  • çok yoğundum uğrayamadım hiç

ne var ne yok Scenic'çiler...
  • Valla takılıyoruz. Racechip taktırmayı düşünüyorum aracıma, düşük devirlerdeki ilk kalkış hantallığını yenmek için . Bu tip bir uygulama yapan varsa tecrübesine ihtiyacım var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

2 gündür ekranda "arka emniyet kemeri takılı değil" uyarısı geliyor. zırt bırt girip kayboluyor. Arka emniyet kemerlerinden birini önce takılı görüyor sonra 0'a düşünce çıkmış gibi davranıyor...

başına böyle bişe gelen oldu mu? haftasonu servis yolu göründü sanırım

İlk forum niye sessizleşti diyordum, meğer herkez buraya transfer olmuş....

benim 2010GS de de aynısını yapmıştı. Arka koltukların altında bulunan soketlerin temassızlığından olduğunu tespit etmiştim. Kontak gresi işi çözerdi ancak ben her iki arka emniyet kemeri soketini devre dışı bıraktım(eşim zaten arkada emniyet kemeri kullanmıyor, keza çocuklar da arkada futbol oynamayı tecih ediyorlar).Soketleri çıkarınca artık hep takılı görünüyor arka emniyet kemerleri.

• quote:

Orijinalden alıntı: SİBBAT

Bugun arabanin bir ozelligini daha yeni ogrendim, bilmeyen arkadaslar olabilir buraya yazmakta yarar var bence.

Sunroof ' acik olara arabadan inip kapilari anahtar ile yada kapi uzerindenlki dugme ile ( bunuda yeni ogrendim bu dugmeye 2 kere basinca cam ve tavani kptiyor ve anhtarsiz calistirma ozelligini devreden cikarmiyor) 2 kere basip kapattiginizda , daha sonra tekrar arabaya gelip sunroofu tekrar acmak istediginiz zaman yuvarlk sunroof dugmesinin ortasina bir kere basmaniz yeterli.

Forumunuz hayırlı olsun,
    Camı açık kalmış aracın cam kaldırma sistemi şu şekilde işlemektedir:
    1) Kartın kapı kilitleme tuşuna 2 kez ardarda basılması halinde kapıları kilitler, camları kaldırır, ancak eller serbest sistemi deaktive olur.
    2) Kapı kolundaki tuşa 2 kez ardarda basılması halinde kapıları kilitler, camları kaldırır, eller serbest sistemi devam eder
    3) Eller serbest sisteminde iken araçtan uzaklaştığınızda kapıları kilitler, eller serbest sistemi devam eder,
    a) V2 yazılımlı araçlarda camları kaldırtma veya kaldırtmama opsiyonu vardır( default= kaldırtmama)
    b) V1 yazılımlı araçlarda camları kaldırtma için ilave işlem gerekir

Araçtan inince, eller serbestte kapıların otomatik kitlenmesini takiben açık olan camları otomatik olarak kapatmak isteyen arkadaşlar öncelikle aracınızın cam kaldırma yazılımını öğrenmemiz gerekiyor.Anahtarsız giriş kartını yuvasına takın ve aracı çalıştırın .Kart hala yuvasında iken sol ön camın yukarı kaldırma tuşunu 3 saniye boyunca yukarı kaldırın( cam kapalı olsa da bunu yapın). sol ön camı bir miktar açın. Aracı stop edin ve kartı çıkarıp cebinize koyun. Araçtan inip kapıyı kapatın ve araçtan 2-3 metre uzaklaşın ( kart hala cebinizde olsun ve kartın tuşlarına basmayın). açmış olduğunuz cam otomatik olarak kapandıysa V2 yazılım var , şanslısınız.. Eskisi gibi kapatmasın istiyorsanız 3 saniye boyunca yukarı tuşuna basılı tutmak yerine 3 saniye boyunca aşağı tuşuna basılı tutun, camı tam kapatıp aracı stop edin ve kartı çıkarıp uzaklaşın.

Benim tahminim makyajdan önceki 2010 ve 2011 GSlerde v1 yazılım var, diğerlerinde V2

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.