Şimdi Ara

RENAULT GRAND SCENIC 3 & SCENIC 3 (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.314
Cevap
42
Favori
164.544
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Forum donanımhaber'de otostart.com'un resmi hesabı olarak
    sitemiz ve ürünlerimizle ilgili aklınıza takılan bir soru varsa yardımcı olmak isteriz.
  • Ayrıca bir forum donanımhaber üyesinin tecrübesini de aktarmak isteriz :http://forum.donanimhaber.com/m_65692570/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otostart_com -- 26 Eylül 2012; 16:41:23 >
  • geçen hafta benimde lastik yanak kısmından yarıldı. Hanım kaldırıma sürtmüş lastiği. 95V yok dedi mais bana. 45 gün dediler. siz iyi bulmuşsunuz 1 tane de olsa. Ben de 91V aldım 390TL . 4 tane lassa snowway kış lastiği aldım 340 TL/ adet. bu arada kasko lastik bedelinin % 80 ni karşılıyor. bilgilerinize
  • Benımde esım kaldırıma cıkınca lastikin yanağı kopmustu. Arac 21.000 kmdeydı. Contınantel bayısınden 450 tl ye almıştım tekini. Ayrıca benım arac 2011 temmuz cıkışlı lastik 205/55/R17 95H ve aracın aol kapısında arac ıygun diğer caplar gozukuyor. 4 lastık degıstırıcek arkadaşlar bu degerlere gorede tercıh yapabılırler. Benım tavsiyem continantel almayın cok yumusak lastik kolay kopuyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Az önce teslim aldık aracı. Continental her türlü suçu bizde buluyor. Ben ne bileyim lastiğe balon yaptırmadığını sonra hızlı giderken patlamadığını diyorlar. Neticede lastik firmaları yanaktan kayaklanan hasarları bir şekilde kullanıcıya itebiliyor çünkü lastik parçalandığı için kanıt kalmıyor. Ama tabanda bir arıza olsaydı onu kabul edeceklerdi..

Şu anda araç 500km'de olduğu için kasko tamamını ödedi. Eskime payı düşmedi.. Daha yüksek kilometrelerde olsa o zaman pazarlığa oturacaktık..
  • Bilgi paylaşımları için teşekkürler arkadaslar.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4 lastiği değiştireceğim zaman almayacağım tek marka continental olacak.. Michelin en iyi f/p gibi duruyor bugün için..
  • Katiliyorum Michelin dogru tercih

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aslında Goodyear uygun olsa direk onu alırım. Efficientgrip...

bildiğim lastik. Michelin tecrübem olmadı, o da soru işareti aslında benim için.

ama conti'yi ben sevemedim. heralde "engineered in Germany" ifadesinden dolayı... gereksiz bi "alman" düşkünlüğü varya ülkemizde.

bugün kalkışta biraz yüklendim gaza ve patinaja düştü. önler 5.5 ölçülmüştü en son.

bu arada arkadaşımın isteği üzerine hafif meyilli bi yerde 7 kişi, dördüncü vites kalkış yaptım araçla... helal olsun... haaa ne elde ettik hiçbişe :))))))
  • ben de mart ayında pazarlıkla 375 e almıştım turanzaları ama şimdi fiyatı düşmüş, lassaya bile 325 diyorlardı 250 TL ye inmiş

https://www.lastik.com.tr/Lastik-Arama/Ebat/b98bc3bd-230e-4dbd-aeef-9f2501042524/95eaf336-8b54-4acf-9819-9f25010424eb/1b907a23-02ec-4816-a747-9f2501061952/da9d286f-70bf-4312-a374-9f2501061f10/823df149-2096-4ab1-9433-9f2501061b9c

ER300 kullanıyorum tavsiye ederim yağmurlu havada (aracım edc) dik yokuşlarda esp devreye girmiyor artık yol tutuşu daha iyi sanırım.

• Benim önceki ScenicIII ve bir önce kullandığım ScenicII Michelin ile gelmişti.. Ne zaman, nasıl oldu da Continental'a dönmüşler bilmiyorum. Tutuşla ilgili ben bir sorun yaşamadım henüz ama 5-6 yıldır sürekli michelin kullanıyorum ve gayet mutluyum.

Lastik fiyatlarında da bir "piyasa" var. Bazen iniyor bazen çıkıyor. Eğrileri takip edip düşük olduğu zamanı kollamak lazım.. Takip edenler nelerin etkilediğini söyleyebilir belki?

Birde Renault'un tutumu çok ilginç. Sanki bana arabayı parça parça satmış gibi o lastik sorunu beni ilgilendirmez Continental ile görüşün diyerek kenara çekilmeye çalışıyor. Yarın ABS'de problem olsa git Bosch ile görüş mü diyecek? Ben toplama arabamı aldım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi typhoone -- 27 Eylül 2012; 12:05:58 >

• haklısın son cümlende, o zaman doğru dürüst araştırma yap. ona göre lastik koy.

hayır yani Allah'tan yine conti monti bişe koymuş. Ya Ford gibi kumho mu K ile başlayan bi lastik vardı. ondan koysa napacaz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: typhoone

Benim önceki ScenicIII ve bir önce kullandığım ScenicII Michelin ile gelmişti.. Ne zaman, nasıl oldu da Continental'a dönmüşler bilmiyorum. Tutuşla ilgili ben bir sorun yaşamadım henüz ama 5-6 yıldır sürekli michelin kullanıyorum ve gayet mutluyum.

Lastik fiyatlarında da bir "piyasa" var. Bazen iniyor bazen çıkıyor. Eğrileri takip edip düşük olduğu zamanı kollamak lazım.. Takip edenler nelerin etkilediğini söyleyebilir belki?

Birde Renault'un tutumu çok ilginç. Sanki bana arabayı parça parça satmış gibi o lastik sorunu beni ilgilendirmez Continental ile görüşün diyerek kenara çekilmeye çalışıyor. Yarın ABS'de problem olsa git Bosch ile görüş mü diyecek? Ben toplama arabamı aldım?

Yok dostum FIAT da aynı rezil tutumu yaptı.

Sıfır DOBLO da 110km/saati geçince araba zıpyordu.

Gidip şikayetimizi bildirdik. Size yaptıkları gibi lastik firması ile sizin görüşmeniz gerek gibi saçma bir cümle kurdular.

Anahtarı masalarına fırlatınca ve FIAT merkezi arayıp ince bir ayar çekince cark edip lastiklerimizi değiştirdiler.

Sonrasında ise lastikleri değiştirir iken çizdikleri 4 jantımızı da değiştirdiler.

Benzer ilgisiz ve terbiyesiz servis sorununu yine bizde olan MST'de de yaşadık.

Deyeceğim odur ki artık servislerin çoğu bu şekilde; kafaların vurmadan adam gibi iş yapmak işlerine gelmiyor.

İyi forumlar...

• 2 gündür ekranda "arka emniyet kemeri takılı değil" uyarısı geliyor. zırt bırt girip kayboluyor. Arka emniyet kemerlerinden birini önce takılı görüyor sonra 0'a düşünce çıkmış gibi davranıyor...

başına böyle bişe gelen oldu mu? haftasonu servis yolu göründü sanırım
  • emniyet kemerini tokalara takarken ya da çıkarırken geçmeme ya da ilk seferde çıkmama gibi sorunlar oluyor.
    şimdilik problem yok ama ileride sorun çıkartmaya adaylar muhtemelen..
  • quote:

Orijinalden alıntı: msaltik

2 gündür ekranda "arka emniyet kemeri takılı değil" uyarısı geliyor. zırt bırt girip kayboluyor. Arka emniyet kemerlerinden birini önce takılı görüyor sonra 0'a düşünce çıkmış gibi davranıyor...

başına böyle bişe gelen oldu mu? haftasonu servis yolu göründü sanırım

panasonic plazma kullanıcıları kulübünde iken okurdum yazdıklarınızı
    çok severdim
    şimdi GS ile buldum sizi.teşekkür ederiz detaylı tüm yazılar için
    keşke bizim kullandığımız aracı da alıp kullansanız yorum yazsanız diyor insan :)
    kazasız sürüşler.sağlıklı günler
  • m.saltik çok sık araç kullanmanız sebebiyle size bi şey sormak istiyorum, G.Scenic ile bir depo ile kaç km yol gidebiliyosunuz,hiç uzun menzil depo ölçümünüz oldumu,veya kırmızı yakıt ikmal lambası kaç km de yanıyor.keyifli sürüşler iyi forumlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: msaltik

aslında Goodyear uygun olsa direk onu alırım. Efficientgrip...

bildiğim lastik. Michelin tecrübem olmadı, o da soru işareti aslında benim için.

ama conti'yi ben sevemedim. heralde "engineered in Germany" ifadesinden dolayı... gereksiz bi "alman" düşkünlüğü varya ülkemizde.

bugün kalkışta biraz yüklendim gaza ve patinaja düştü. önler 5.5 ölçülmüştü en son.

bu arada arkadaşımın isteği üzerine hafif meyilli bi yerde 7 kişi, dördüncü vites kalkış yaptım araçla... helal olsun... haaa ne elde ettik hiçbişe :))))))

Michelin'in hangi modelini düşünüyorsun Murat Kardeşim?

Bu arada, aracının lastik ölçüleri nedir? 205/55R17 mi, yoksa 205/60R16 mı?

• Arkadaşlar, Aralık 2011 de 57500 e aldığım 2012 Grand Scenic Prvlg Premium Paket aracımı bugün 50000 TL ye satmış bulunuyorum.

Yardımcı olan arkadaşlara teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakkani81 -- 3 Ekim 2012; 20:30:43 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakkani81

Arkadaşlar, Aralık 2012 de 57500 e aldığım 2012 Grand Scenic Prvlg Premium Paket aracımı bugün 50000 TL ye satmış bulunuyorum.

Yardımcı olan arkadaşlara teşekkürler.

Hayırlısı olsun, 2011 Aralık sanırım?
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.