Şimdi Ara

RENAULT GRAND SCENIC 3 & SCENIC 3 (86. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.314
Cevap
42
Favori
165.197
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8485868788
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • O multimedya olayını ben de sitenin birinde gördüm.Sol TFT ekranın bitişine kadar çerçeveyle geliyormuş.Ancak sadece TOMTOM NAVI ekranı değişiyor.1600-1700 TL civarıydı.Cyclone marka.Siteyi bulursam yine yazarım.
  • otoavm.com'muş multimedyanın satıldığı site.
  • sunrofu özellikle birinci kademe açıkken bozuk yollarda tıkırtı sorunu olan arkadaş var mı acaba?
    bende bu sorun var, servis yağlayıp yağlayıp gönderiyor aynı sorun devam ediyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sierre34

Dostum araç kamerası forumunda mesajlarını gördüm. Ben de mini 083 modeli ile ilgileniyorum. Acaba sen scenic'de herhangi birini kullanıyormusun?

Mini 0801 aldım ama henüz monte etmedim. Ortada kablo, çakmak adaptörü olsun istemiyorum. Garantiye zeval vermeden halletmeye çalışacağım. Mini 0803 Scenic için en uygunu bence şu an.
  • emre492 kullanıcısına yanıt
    baz donanım edc g scenici 62.000 e aldım 2012 aralıkta.şu an fiyatı yok ama scenice bakarak 85.000 e falan satılır
  • cem_ari C kullanıcısına yanıt
    Ben de kabloları ne yaptığınızı merak etmiştim. Birkaç güne mini 0803'u sipariş edeceğim. Ağustos'ta yıllık kontrolüm var. Gittiğim servisin elektrikcisine yaptiracagim. Aslında kaplamaları sökmek pek zor olmasa gerek. Ama insan çekiniyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çekinmekten değil, elim yatkındır öyle şeylere ama kendim yaparsam elektrik aksamı garanti dışı kalacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cem_ari

Çekinmekten değil, elim yatkındır öyle şeylere ama kendim yaparsam elektrik aksamı garanti dışı kalacak.

Anladığım kadarıyla camda sabit tutmuyorsunuz. Merak ettiğim bizim arabalardaki şerit takip kamerası nedeniyle bu kamerayı biraz sağa/sola monte etmek lazım. Bu durum cekim açısını/kalitesini etkiliyormu?

• Bende yok özellik ama olsa da, lensin geniş açısı sayesinde herhangi bir sorun olmazdı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cem_ari

Bende yok özellik ama olsa da, lensin geniş açısı sayesinde herhangi bir sorun olmazdı.

Teşekkürler. Bir taktirayim da sizlerle paylaşırim.

• quote:

Orijinalden alıntı: atmuc

sizin de gaz pedalında en dipte biraz daha zorlayarak basılıyor mu? sanki sollama için bir basamak daha fazla basılabildiğini göstermek için yapılmış. halı ya da paspas takılması değil.

sanırım bu konuda kimsenin şikayeti yok. son zamanlarda gaz pedalının araç hızlandıktan sonra daha yumuşadığını hissediyorum. direksiyonlarda hızlandıkça kasıtlı olarak çevirme zorluğu gelme özelliğini biliyordum ama gaz pedalında da böyle birşey olabilir mi?

henüz hiç reno servisine gitmedim. randevu alarak mı gidiyorsunuz? istinyedeki servise götürüp göstermek istiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atmuc -- 9 Temmuz 2014; 9:51:10 >
  • Başka markalar neyse de, Renault servislerinde mutlaka randevu isteniyor. Randevusuz asla almıyorlar.
  • Ben 3 farklı servise gittim.Üçüne de giderken randevu almadım.Hatta bir gidişim bakımdı yine aldılar.
  • ozdemiremir O kullanıcısına yanıt
    istinyedekini aradım. ancak haftaya eandevu verdiler. bu hafta kampanya olduğu için yoğunlarmış. belki acildir beni usta ile konuşturun dedim. usta pedaldaki dipte yer alan kademenin normal olduğunu söyledi. dediğine göre roketleme özelliğiymiş :-) pedaldaki yumuşamayı kontrol ederiz dedi. yazılım güncellemelerini de kontrol ettireceğim.
  • quote:

istinyedekini aradım. ancak haftaya eandevu verdiler. bu hafta kampanya olduğu için yoğunlarmış. belki acildir beni usta ile konuşturun dedim. usta pedaldaki dipte yer alan kademenin normal olduğunu söyledi. dediğine göre roketleme özelliğiymiş :-) pedaldaki yumuşamayı kontrol ederiz dedi. yazılım güncellemelerini de kontrol ettireceğim.

Hocam zaten pedal 2 kademeli. 2 kademe sportif kullanım ve hız limitörünü devredışı bırakıyor

• Ben bu pedal mevzusunda teknisyenin vereceği cevabı şimdiden söyleyeyimde gidip boşuna vakit kaybetmeyin; abi bu normal, bunlar böyle!

Ben hill holder için Günerlere götürdüm yokuşta geri giderken bırakmamasını göstermek için girişteki rampada test ettik. Alet gaza basınca bırakmıyor, yavaş yavaş basmak gerekiyor o zaman bırakıyor ama o zaman da araba 20-30cm öne kayıyor. Buna normal diyorlar. O zaman buna hill holder koymasalarmış dedim debriyajla olsa hiç kaydırmadan kaldırırdım zaten. Neyse olmadı gidip kendiniz öğrenin.. sonucu bize de bildirin :-)

Haaa bir de enjektör ve EDC güncellemelerini yapmıyorlar siz ısrar etmezseniz. Neymiş; güncelleyince bozuluyormuş. Dedim sen cep telefonunu hergün güncelliyorsun önündeki bilgisayar haftada bir güncelleniyor bunun günahı ne? Adamlar çalışıp yazılım hazırlamışlar bunlar yüklemiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Dexter_

quote:

Hocam zaten pedal 2 kademeli. 2 kademe sportif kullanım ve hız limitörünü devredışı bırakıyor

peki kullanımı nasıl yapılıyor? bir tık basınca spora geçiyor ikinci kez basınca normale mi dönüyor? yoksa tıktan sonra basılı tutulursa spor olarak mı davranıyor? sürekli o noktada tutmak da pek mümkün olmaz.

gaz pedalının davanışını 1-2 gündür takip ediyorum. motor zorlanır olduğu durumlarda gaz pedalı sertleşiyor. araç hızlanıp motor devri oturduktan sonra pedal yumuşuyor. ya da bana öyle geliyor :-) tabanı biraz geniş spor ayakkabılarda kullanmaya başladıktan sonra araba da mı spor davranmaya başladı nedir? :-)

• Kesinlikle psikolojik
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: _Dexter_

quote:

peki kullanımı nasıl yapılıyor? bir tık basınca spora geçiyor ikinci kez basınca normale mi dönüyor? yoksa tıktan sonra basılı tutulursa spor olarak mı davranıyor? sürekli o noktada tutmak da pek mümkün olmaz.

gaz pedalının davanışını 1-2 gündür takip ediyorum. motor zorlanır olduğu durumlarda gaz pedalı sertleşiyor. araç hızlanıp motor devri oturduktan sonra pedal yumuşuyor. ya da bana öyle geliyor :-) tabanı biraz geniş spor ayakkabılarda kullanmaya başladıktan sonra araba da mı spor davranmaya başladı nedir? :-)

Hocam gaz pedalı elektronik, yani üzerinde geri itme baskısını sadece bir yay yaratıyor. Bir potansiyometre ile gazın açısı hesaplanıyor ve araç ona göre gaz veriyor. Yani sizin dediğiniz sertleşme durumu anca yayla ilgili olabilir. Pas yapmış yada hatalı olabilir. Diğer yandan kademe olarak, motor kapalı konumda iken gaza yavaş yavaş basın, gaz bir noktada duracak orası 1. kademenin sonu. Tekrar basarsanız 2. kademeye geçer. Amerikanların deyimiyle "Pedal to the metal" olur

• siz olsanız aşağıdaki seçeneklerden hangisini tercih ederdiniz
    1-2013 sıfır km megane icon(bir önceki makyajlı kasa) 57500 tl
    2- scenic icon full 2013 20000km 63000 tl
    3-captur icon 0.9 5000 km 45000 tl
    1. ve 2. seçenek alınırsa en az 4 kullanılacak
    3. seçenekte ise 2-3 yıl sonra satmak mantıklı gibi

kafamı kurcalayan hem scenic hem de magane'nın en geç 2016 da kasa değiştireceği
  • 
Sayfa: önceki 8485868788
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.