Şimdi Ara

RENAULT GRAND SCENIC 3 & SCENIC 3 (88. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.314
Cevap
42
Favori
165.161
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8687888990
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Cumartesi günü 2. yıllık bakım için Güven Altan'a gittim.

gitmişken EDC'nin ve enjektörlerin güncellemelerini yaptırdım. Eğer halen şanzımanın güncellemesini yaptırmayan varsa kesinlikle yaptırsın.

3. gün denemelerimden sonra ortaya çıkan;

1) 1-2 ve 2-1 deki gidip gelme kararsızlığı düzelmiş.
    2) Diğer vitesler arasında geçerken balatanın bittiğini düşündüren boğuk bir geçiş sesi vardı o gitti.
    3) 6. viteste giderken sollama için gaza bastığınızda 5. vitese düşüşteki sürtme sesi gitti..
    4) Vites değişmesinden hemen sonraki hızlanmada bir artış var gibi ama bundan tam emin değilim.
    5) En büyük sorunum olan yokuşta geri çıkarken hill holder'ın bırakmaması problemi yok oldu.
    6) tek gözlemlediğim olumsuzluk araç sanki biraz daha fazla yakıyor? Ama deneme için biraz yüklenmiş olabilirim biraz daha gözlemleyeceğim.

Bu arada cam tavanın kapatma düğmesi temassızlık yüzünden (açıkken düğmeden kapatılmıyor kafasına göre) garantiden değişecek.

• merhabalar,
    2013 scenic için haziran 2014 yola çıkmadan normal yıllık bakımı yaptırdım sizlerin burada bahsettiği yazılım güncellemeden bahsettim öyle bir yazılım yok denilmişti. ısrar etmedim ama yapılan işlemler 2013 scenic için mi
    ankara görgülü kardeşlerden yaptırmıştım

ayrıca bir yıldır aradığım ve şu zamana kadar henüz kalıbı çıkmadı denilen 2013 reno scenic için yan cam rüzgarlıkları ile ilgili bilgisi olan paylaşırsa sevinirim. bu sıralarda çıkması lazım
    birkaç firma arıyorum bir hafta sonra ara deniliyor, internet ortamında da yok.
    ayrıca arka geri kamerası gibi ön için kamera+monitör çözümü üretip kullanan var mı Araç içi kamera hariç

teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: typhoone

Cumartesi günü 2. yıllık bakım için Güven Altan'a gittim.

gitmişken EDC'nin ve enjektörlerin güncellemelerini yaptırdım. Eğer halen şanzımanın güncellemesini yaptırmayan varsa kesinlikle yaptırsın.

3. gün denemelerimden sonra ortaya çıkan;

1) 1-2 ve 2-1 deki gidip gelme kararsızlığı düzelmiş.
    2) Diğer vitesler arasında geçerken balatanın bittiğini düşündüren boğuk bir geçiş sesi vardı o gitti.
    3) 6. viteste giderken sollama için gaza bastığınızda 5. vitese düşüşteki sürtme sesi gitti..
    4) Vites değişmesinden hemen sonraki hızlanmada bir artış var gibi ama bundan tam emin değilim.
    5) En büyük sorunum olan yokuşta geri çıkarken hill holder'ın bırakmaması problemi yok oldu.
    6) tek gözlemlediğim olumsuzluk araç sanki biraz daha fazla yakıyor? Ama deneme için biraz yüklenmiş olabilirim biraz daha gözlemleyeceğim.

Bu arada cam tavanın kapatma düğmesi temassızlık yüzünden (açıkken düğmeden kapatılmıyor kafasına göre) garantiden değişecek.

Gule gule kullanin.Ben de ay sonunda oraya ikinci sene bakimi icin gidecegim.Ne kadar odediginizi sorabilirmiyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sierre34 -- 18 Ağustos 2014; 14:44:23 >

• Sierre34 kullanıcısına yanıt
    Benim araç 2012 model. FazII nin ikinci partisinden. (Haziran ayında Türkiye'ye gelmiş) Burada yazılıyordu hep ama bu kadar etki edeceğini bilsem bakımı beklemezdim güncelleme için.

377TL verdim. Tek ödemede %10 indirim uyguladılar o kadar. %20 zamanında yaptırabilseydik o zaman daha iyi olacaktı. 40.000km'ye gelmediği için mazot filitresi değişmedi. Sadece Motor yağı, Hava-Yağ-Polen filitresi değişti.

Kışlık lastik kullanmadığım için sökülüp takılırken çaprazlama yaptıramadım. Malum önler daha çabuk yıpranıyor. Bunlarıda üzerinden söküp çaprazlamakta ek maliyet. Ön lastikler ile arkaların yerini de değiştirdim ikinci yılda. 1-2 yılda böyle idare ederler..
  • typhoone T kullanıcısına yanıt
    Tesekkur ederim.Araclarimiz ayni.Ben de 2012 agustos`ta almistim.Benim aracta daha 30 bin`de oldugundan ayni rakami oderim herhalde.Yazilimlari ben 6 ay evvel yukletmistim.Yalniz su hillholder icin tekrar kontrol ettirecegim.Lastikler icin de saglam bir rot-balansciya gidecegim.Servisler o isde bana guven vermiyor.2 senedir hic rot ayari yaptirmamistim.Selametler dilerim.
  • Arkadaşlar daha geniş bir araç almayı planladığımdan 2010 model Grand Sceniğimi satıyorum. Sahibinden İlan No 175976626
  • aracın kapısını kartla açtıktan sonra eğer arabayı çalıştırmadan veya kartı yerine takmadan araçtan uzaklaşırsanız kapılar otomatik kapanmıyor.sizde de durum aynı mı?
  • atmuc A kullanıcısına yanıt
    Evet ,normal çalışması bu şekilde.
  • uzaklaşma yöntemi ile kapılar kapanırsa yaklaşıldığında hiçbirşey yapmadan kapı kolunu çekip kapıları açabiliyormuşsunuz :-) bunu iptal etmenin bir yolu var mı? bir de benzinciye gelip arabayı durdurup henüz merkezi kilidi açmadan pompacı direk benzin kapağını açtı. çok güvensiz hissettim kendimi :-)
  • typhoone T kullanıcısına yanıt
    Bugun ben de Guven Altan servisinden 2.sene bakimini yaptirdim. Aracim 32bin km'de. Bildiginiz ivir zivirlar degistirildi. Ekstradan birsey cikmadi. Pesin 377 Tl verdim. Birde hill holder ile ilgili sikintiyi tekrar hatirlattim. Onla ilgili de zemin kalibrasyonu diye birsey yapmislar. O problem de giderildi. Istanbul'da olanlar icin bu servisi gonul rahatligiyla tavsiye ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yılbaşından önce 3. yıl bakımına girmeliyim. 3. yıl ya da 60 bin bakımı kaç lira acaba? yakında yaptıran oldu mu?
  • Motor yağı, hava,polen ve yağ filtresi değişti. İstanbul'da yetkili servis fiyatı 316 lira.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deli ormanlı -- 30 Eylül 2014; 7:17:18 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Deli ormanlı

Motor yağı, hava,polen ve yağ filtresi değişti. İstanbul'da yetkili servis fiyatı 316 lira.

Bunların dışında değişen bir şey olmuyor sanırım. triger 80 bin de galiba.
  • Triger 4.yıl veya 80.000 km'de değişiyor. Yetkili servis fiyatı 1200 lira. Bakım ile birlikte 1600 lira fiyat verdiler. Şu anda 3 yaş üzeri araçlar için % 25 indirim var. Toplamda 1200 liraya 4.yıl (80000 km) bakımı yapılıyor.

• Belediyenin azizliğine uğradık.

Altyapı çalışmasından dolayı Yol kenarına parke taşlarını gelişigüzel bırakmışlar. yandan geçen bisikletliye vurmayayım derken taşın üzerinden atladım, oradan kaldırıma sürükledi ve lastikte balon oluştu.

45 bindeydim ve lastiklerim iyi durumdaydı. şimdi mecbur öne 2 adet alacağım. Forumcu dostlardan lastik değiştiren varsa çıkma lastiğine talibim. Sonuçta ben de bunlar en fazla 2 sene içinde değiştirecektim.

• 2 hafta önce eşim fark etmeden patlak lastikle 1 km gitmesi sonucu bir lastiğin yanağında hafif hasar olmuş. Şişirip 1 gün kullandım. Bir sorun olmadı. Yinede tamir için lastikçiye gittiğimde o lastiği kullanmamı önerdi. Gerçekten de pek iyi durumda değil ve hızlanıp içindeki hava ısındığında bu sefer yarılma riski var ki bunu göze alamam.
    En az 2 lastik almam gerekiyordu. Bu nedenle hazır kış yaklaşmışken (istanbul'da da olsam oturduğum bölge biraz problemli) 4 tane kışlık aldım.
    Şimdi 3 tane sağlam lastiğim ve bir 2012/32 dotlu stepnem var.
    Eski Lastikler den sağlam olan bir taneyi paylaşabilirim. PM den konuşalım.

• http://www.artvinticaret.com/ dan geçen sene tek lastik almıştım.işlerini beğendim bu sene 16 inç kış lastiği burdan aldım.jantı da gidip konuşacağım.geçen sene 7mm contact 2 lastiği 160 almıştım.
  • merhabalar,

reno scenic 2013 aracımda ki navigasyon ve radyo sisteminde şöyle bir sorun var:

1- dinlediğim radyolar bir süre sonra ses anlamında kopuyor sonra hat mı arıyor ne yapıyorsa geliyor frekans farketmeden hemen her frekans da oluyor ve bu durum herhangi bir sinyal kesici olan bölge geçişi vs. farketmeden oluyor
    2- tomtom live de daha önce güçlü gelen uyarı sesleri kısık gelmeye başladı 50-60-70 gibi hızları belirli geçersem radyo istediği kadar açık olsun navigasyondan yüksek ses geliyordu

ne radyo ile ne de navigasyon ayarları ile oynamadım navigasyonda hemen bütün seçeneklerim yüksek uyarıya dayalı, yazılımsal mıdır ya da sorun nedir benim araçta ki gibi sorun yaşayıp da çözüm bulan arkadaşlar var ise yardımlarını bekliyorum. yoksa servis randevu mu alacağım

teşekkürler
  • Arkadaşlar, müzik çaların kaç GB usb bellek desteklediğini bilen var mı?
  • cem_ari C kullanıcısına yanıt
    merhaba,

ben 4 gb lık kullanıyorum sıkıntısız dinleme yapılıyor.
  • 
Sayfa: önceki 8687888990
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.