Şimdi Ara

RENAULT GRAND SCENIC 3 & SCENIC 3 (97. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.314
Cevap
42
Favori
165.043
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9596979899
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    üstad, günaydın.

bu nedir kime alıntı cevap yazdınız.
    reno scenic 2015 de olan birşey mi

ya da yeni biz çözüm mü buldunuz
    bende reno scenic 2013 var ve aracta carminat tomtom LİVE var sizin bahsettiğiniz yeni araç ve yeni ürün değil de
    yeni bir yazılım ise biraz bilgilendirir misiniz

teşekkürler
  • Bu kendi yaptığım bir proje. Daha öncede sistemin blok diyagramını paylaşmıştım. Konu devamlılığı olması açısından o mesaja cevap olarak devam ettim. Benim aracımda da live versiyonu var. Navinc.nl adresinden kullandığım arabirimi görebilirsiniz. Sesin arkaua gitmesi, ayrılması be arka ekranın entegrasyonu ile ilgili kartı kendim tasarladım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dogus06 D kullanıcısına yanıt
    inceledim, tabi ki teknik bilgili olan sizsiniz pek anladığımı söyleyemem. ama birkaç soru ile işi anlarım.

1- carminat tomtom LİVE den hiç memnun değildim ki hala değilim, o ana ekranın boot edilmesi de çözülmemişti.
    2- kocaman ekran koymuşlar radyo ve müzik direksiyona bağlı koldan usb taksak bile ne klasör görüyoruz ne düzgün bir müzik sırası ile dinleme vs.
    diğer orta arkaya yaptığınız ekleri düşünmez isem.

1-navigasyon ana ekranında lastik basınç görüntüsü var, bu durumda yazılıma müdahale mi çözüm oldu,
    2- öyle oldu ise multimedya kullanımına ve farklı bir navigasyon programı kurmamıza çözüm mü oldu.

asıl beni ilgilendiren kısmı bunlar üstad.
    eğer oldu ise çözüm ve satış maliyeti

teşekkürler,

not: elimde harici multimedya+gps+navigasyon+ön+arka kameralı bir çin malı wince6.0 ile çalışan sistem var aracın ön kör noktasını görmek için(eşimden dolayı) almıştım. geri kamerayı ön ızgara ortasına monte ettirdim. ama görüntü sağ solda sol sağda geliyor.
    bununla ilgili bir düşünceniz var mıdır, geri kamerasının görüntüsünün düz görüntü olarak gelmesi için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BILGILI -- 10 Ağustos 2015; 13:37:42 >

• Navinc.nl adresinden aldığım arabirim ile ekrana bilgi gönderdim. Lastik basınç sensörlerini yine kendim monte ettim. Fiyat 1000 tl yi geçiyor. Müsait zamanda daha uzun yazarım. Eski mesajlarıma bakarsanız block diyagram da göndermiştim. Sizin video nun ters olması ile ilgili aklıma bir çözüm gelmedi.

• Dün arabamin 3.sene(54 bin km) bakımını yaptırdım. Klasik yapılanlar haricinde yukaridaki mesajımda bulunan sıkıntılarıda ilettim. Emniyet kemeri alarm kablosu ve yeni direksiyon (alt kısmında küçük bir soyulma vardi) siparis edildi. Sag on kapı sürtme sesi gibi bir sesle açılıyordu. Kapı gergisini ben belirtmedigim halde değiştirmişler. İsteklerimden birtek sunroof ayaklarını degistirmeyerek yaglamislar. O da bir halta yaramadı tabi. Sisirmisler o işi. Bir sonraki ziyaretimde tekrar söyleyeceğim. Genel olarak servisimden memnunum. 410 TL ödeyip çıktım.

• ben bugün bıraktım servise 430TL dediler. Siz nereye bıraktınız? Almadan söyleyeyimde yapsınlar indirimimi.

Sunroof ayaklarını ihmal etmeseydiniz keşke. Garanti bittikten sonra 500TL gibi ücreti var...

Şimdiye kadar teyp, klima, sunroof ayakları, cam tavan düğmesi garantiden değişti. Bu haftada direksiyon simidi ile sol ön kapı gergisi değişecek. Neredeyse arabayı sıfırladık. Bunlar için bir kaç servis değiştirmem gerekti. Hepsi başka konuşuyor. Birinin kabul etmediğini, garantiye girmez dediğini diğeri hiç birşey söylemeden değiştiriyor. En iyisi Maltepe - Güven Altan ama onlarında yerleri inanılmaz küçük.
  • quote:

Orijinalden alıntı: typhoone

ben bugün bıraktım servise 430TL dediler. Siz nereye bıraktınız? Almadan söyleyeyimde yapsınlar indirimimi.

Sunroof ayaklarını ihmal etmeseydiniz keşke. Garanti bittikten sonra 500TL gibi ücreti var...

Şimdiye kadar teyp, klima, sunroof ayakları, cam tavan düğmesi garantiden değişti. Bu haftada direksiyon simidi ile sol ön kapı gergisi değişecek. Neredeyse arabayı sıfırladık. Bunlar için bir kaç servis değiştirmem gerekti. Hepsi başka konuşuyor. Birinin kabul etmediğini, garantiye girmez dediğini diğeri hiç birşey söylemeden değiştiriyor. En iyisi Maltepe - Güven Altan ama onlarında yerleri inanılmaz küçük.

Ben de güven altan'a gidiyorum uzun zamandır. Biraz muabbet oluştu o yüzden degistirmek istemiyorum. Dediğiniz gibi fiziki şartları biraz yetersiz. Ama işimiz görülüyorya önemli olan o. Birde bana yakın olduğundan arabayi bırakıp kaçıyorum hemen.
    Sunroof ile eve dönerken test ettim ses gitmiş gözüküyordu. Sprey ile bu iş nasıl oldu derken bugün çıtır çıtır sesler yine başladı. Yedek parçalar için cagirdiklarinda tekrar göstereceğim.
    Yıllık bakim fiyati 460 TL imiş. Merhaba deyince 410'a indirdiler hemen. Başkası daha ucuza bile halledebilir.

• quote:

ben bugün bıraktım servise 430TL dediler. Siz nereye bıraktınız? Almadan söyleyeyimde yapsınlar indirimimi.

Bu arada siz sunroof işini nerede yaptirmistiniz?

• Daha önce 2 kere Günerler'de değiştirmiştim. Sonuncuyu geçen hafta başında Kemal Tepretoğulları'nda değiştirdim.
  • quote:

Daha önce 2 kere Günerler'de değiştirmiştim. Sonuncuyu geçen hafta başında Kemal Tepretoğulları'nda değiştirdim.

3 sene de 3 defa değiştirttiniz yani. Garantiden sonra başa bela olacak demek bu uyduruk parça.

• Bir görüşe göre bu metal ayakların üzerinde bakalit bir kaplama varmış.(Şu ankinde yok) Çatlayanın o olduğunu ve aslında bir sorun olmayacağını söylüyor.

Kaplama yapıldıysa bir sebebi vardır. Paslanmaya karşı olabilir, sese karşı olabilir vs. Şimdi o çatladığına göre özelliğini kaybetti ve ileride bir probleme sebep olacak. Bence değişmesi gerekli. Zaten bugüne kadar Güven Altan dışında buna itiraz eden olmadı. Bu değişim yapılırkende hem ayakları yeniden sıkıldığından ve o bölge güzelce yağlanıp temizlendiğinden ben 3 senedir tavandan "tık" duymadım. Önceki ScenicII aracımda tepeme düşecek diye çok korkmuştum heralde ondan bu kadar dikkat ediyorum. İleride ne olacak bilemiyoruz.

Bu arada teyp garantiden değişti demiştim. Israrla yükletemediğim 2.1.023'ten 3.1.06 versiyona yükseldi. Şimdilik kendi kendine kapanıp açılma ve iphone6'daki kopmadan kurtulmuş gibi görünüyorum.

Servislerin genel yapısı "şikayet yoksa dokunma". Yoksa Renualt enjeksiyon zamanlarını EDC'nin güncellemelerini sürekli yayınlıyor. İlk aldığımızda 6'dan 5'e geçişte sürtme sesi vardı mesela artık o yok. Siz peşinde koşmazsanız servisinde pek umrunda değil çıkan güncellemeleri yüklemek.

Bugün Güven Altan'a arabayı almaya gittim. 415TL aldılar bakıma. Geçen seneye göre %10 artış kabul edilebilir. Direksiyonu iyice silmişler bırakmışlar öylece.. yüzeydeki doku kaybını normal buldular ve değişime gerek görmediler. Ama kapı gergisi için tekrar gideceğim. O da garantiden değişecek şimdilik son parça.

• Selamlar. Bugün sunroof tıkırtisi için tekrar servis'e uğradım. Niyetim arka ayaklarını değiştirmeleri için baskı yapmaktı. Bana sadece dıştaki plastiklerin çatlak olduğunu ve kullanacakları sprey ile sesi gidereceklerini söylediler(10 gün önce de yaglamislardi güya). Kendimde daha onceden birkaç defa yağlama yaptığımdan pek ise yarayacagini düşünmedim ama mecburen kabul ettim. Bu sefer "sıvı gres" diye geçen ve uygulandiktan sonra kopurerek pembemsi bir renk alan bir spreyi ayaklara bolca sıktılar. Sonuç tıkırti geçmiş gözüküyor. Sprey'i de hediye ettiler Bakalim biraz km yapınca neler olacak. Aklınızda olsun. Selametle.

• merhabalar,

arkadaşlar, arada bir yazıyorum reno scenic 2013 için cam rüzgarlığı satış bilgisi olan olursa paylaşırsa memnun olurum.
    henüz bulamadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BILGILI

merhabalar,

arkadaşlar, arada bir yazıyorum reno scenic 2013 için cam rüzgarlığı satış bilgisi olan olursa paylaşırsa memnun olurum.
    henüz bulamadım.

Ankara'daki Renault Mais, isteyen olursa bir kaç günde getirtiyor.

Fiyatı 275 TL, bu fiyat üzerinden %20 indirim yapıyorlar.

Ayrıca, Mais'den yapacağınız tüm alımlarda ve her türlü bakım/onarımda sizin %10 veya %15 Renault Avantaj indirimi hakkınız var..
  • selamlar. bende scenic arıyorum 2011 ve üstü model bir araç. tam donanım olsun istiyorum. piyasaya biraz baktım fakat yine de kullanan sizlere sormak istedim. 2012 model privilage 143bin km'de. tüm bakımlar serviste yapılmış. iki parça poya var. manuel vites. navigasyon xenon sunroof cam tavan vs mevcut. bu durumda bir aracın ederi nedir sizce?iki yerde ince çizik mevcut. ön sol koltuğun deri olan kenar kısmında 3-4 cm kadar bir yırtık mevcut. arka kapakta da 1 cm kadar bir ezik mevcut. bir de ön camda parmak ucu kadar bir çatlak var. onun dışında temiz. ne kadar ederi var boyle bir arabanın sizce? 58 fiyat istiyor sahibi. pazarlık ile falan 56 ya bırakır. düşünmeli miyim sizce? alırsam ilerde satarken problem çeker miyim? maluım yaş 3 ancak km yapmış biraz. fakat uzun yol km çok problem değil diye düşünüuorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mkarpuz61

selamlar. bende scenic arıyorum 2011 ve üstü model bir araç. tam donanım olsun istiyorum. piyasaya biraz baktım fakat yine de kullanan sizlere sormak istedim. 2012 model privilage 143bin km'de. tüm bakımlar serviste yapılmış. iki parça poya var. manuel vites. navigasyon xenon sunroof cam tavan vs mevcut. bu durumda bir aracın ederi nedir sizce?iki yerde ince çizik mevcut. ön sol koltuğun deri olan kenar kısmında 3-4 cm kadar bir yırtık mevcut. arka kapakta da 1 cm kadar bir ezik mevcut. bir de ön camda parmak ucu kadar bir çatlak var. onun dışında temiz. ne kadar ederi var boyle bir arabanın sizce? 58 fiyat istiyor sahibi. pazarlık ile falan 56 ya bırakır. düşünmeli miyim sizce? alırsam ilerde satarken problem çeker miyim? maluım yaş 3 ancak km yapmış biraz. fakat uzun yol km çok problem değil diye düşünüuorum.

Selamlar. Cizikler,gocukler kolay halledilirde koltuktaki kesik epey buyukmus. Hele deri kisimdaysa nasil tamir edilir bilemiyorum? Bana o kilometredeki manuel scenic icin fiyat yuksek geldi. Birde yanlis bilmiyorsam o sene scenic'ler makyaj gordu. Makyajsiz ise fiyat kesinlikle yuksek. Eger butceniz musait ise 3/4 bin daha arttirip edc'li modelini rahat alabilirsiniz. Ben 3 sene ve 55 bin km'dir kullaniyorum. Ufak tefek problemler disinda gayet iyi gidiyor. Mpv tarzinda otomobil ariyorsaniz scenic cok iyi bir alternatif.

• Kesinlikle o parayı etmez. Km si de hayli yüksek. en fazla ederi 52 - 53 bin. Daha fazla vermemenizi öneririm.
  • edc ler için problemli demişlerdi. o yüzden hiç otomatik bakmadım bende. kullanıyorsanız nasıl edc li modeller? memnunsanız edc de bakmaya başlayayım.
  • Arkadaslar selamlar.Aracimin fabrika cikis lastiklerini degistirmeyi dusunuyorum.55 Bin km`yi geride biraktik.Bunun takribi 35 bin`i Conti`lerle yapildi.Onumuzdeki ilkbahar yeni lastik almayi planlarken mevcut lastiklerden birinin yanaktan yirtilmasi nedeniyle bu alis-verisi erkene almayi planladim.Arabayi genelde esim sehir ici yakin mesafede kullandigindan simdilik yedek lastikle idare ediyoruz. Ekim ayinda da kisliklara gececegimden pek acele de etmiyorum ama tavsiyelerinize ihtiyacim var.Mevcut lastiklerden yani Continental premium contact 5`lerden oldukca memnunum.Bunun yaninda genelde Goodyear efficient grip ve Michelin primacy 3`ler tavsiye ediliyor.Son lastik testlerinde de bu uc model en iyi notlari almis.Sizlerden deneyenler varmi.Tesekkur ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mkarpuz61

edc ler için problemli demişlerdi. o yüzden hiç otomatik bakmadım bende. kullanıyorsanız nasıl edc li modeller? memnunsanız edc de bakmaya başlayayım.

Bizim duldul 3 sene ve 55 bin km`yi geride birakti.Bunun buyuk kismi Istanbul sehir ici trafiginde oldu.Edc ile ilgili pek problem yasamadik.Ilk zamanlar yuksek suratte dip gaz yaptiginizda 6`dan 5`e vites dusurme esnasinda metal surtunme sesi gibi garip bir ses geliyordu.Yazilim guncelleyerek bu sesi ortadan kaldirdilar.Yine bu yazilimdan once ozellikle cok yogun trafikte 1`den 2`ye yukseltme esnasinda olusan kararsizlik/sarsinti simdi buyuk oranda yasanmiyor.Bu 3 sene icerisinde sanziman sadece 1 defa isinma uyarisi verdi.2 saati asan Karakoy-Besiktas-Yildiz yokusu uzerinden Anadolu yakasina gecme maceramda bu uyariyi gosterdi.Yoluma devam ettim.Trafik acildiktan sonra duzeldi.Bir defa da otoparkta sebepsiz yere "vites kutusunu kontrol ettirin" uyarisi verdi ve motor calismadi. Tekrar kontak yapinca hicbirsey olmamamis gibi calistirip devam ettim.Beyninde anlik birseyler oldu zannedersem.Yasadigimiz sikintilar bunlar.Ben Renault`dan da,edc`den de gayet memnunun. Yalniz bu sanzimani kullanirken onun aslinda manuel bir sistem oldugunu unutmamak gerekiyor bence.Servisler aksini soylesede ben de,esim de isiklarda veya trafikde beklerken bosa atiyoruz ve fazla sert kullanmamaya calisiyoruz.Trafigi yogun bir sehirde yasiyorsaniz bence edc`li bir scenic arastirin.Selametler.

• 
Sayfa: önceki 9596979899
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.