Şimdi Ara

RENAULT GRAND SCENIC 3 & SCENIC 3 (96. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.314
Cevap
42
Favori
165.086
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9495969798
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    teşekkürler üstad,

bakım günüm de 30 hazirana kadar bekleyeceğim

tekrar teşekkürler
  • BILGILI B kullanıcısına yanıt
    YOK YOK YOK
    2013 SCENİC CAM RÜZGARLIĞI YOK.
    SANKİ BULUNMAZ HİNT KUMAŞI, ARACI ALDIĞIMDAN BERİ BAKIYORUM.
    aramadığım yer kalmadı bir türlü bulamadım.
    pardon bir yerde 275 tl dediler
    dedim oha,!
    BU NE, Bİ CAM RÜZGARLIĞI EN FAZLA 100 TL OLSUN
    HEM DE SADECE ÖNLER 275 TL, ŞAŞIRMIŞ OLMALILAR!

bulursanız bana da lazım

TEŞEKKÜRLER

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KARA_29 -- 13 Mayıs 2015; 10:18:25 >

• cimboli C kullanıcısına yanıt
    bende de önce amortisör başlıklarını değiştirdiler. kesilmeyince birkaç şey daha garantiden değişti. şimdi ses yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hbedel

quote:

Orijinalden alıntı: ugurturan

Selamun Aleykum arkadaşlar,

Bizde bir sene evvel Allah'a hamdolsun 2013 model Renault Grand Scenic aldık. Engelli H sınıfı ehliyetim de mevcut. Otomatik vitesli ehliyettir. Engelli bir vatandaşım %40 Ötv indirimim oldu. Ortalama 50.500 TL'ye aldım. Pedallara, vergi dairesi ille de aparat taktıracaksın diye tutturdular. Ben olmaz dedim. "Otomatik vitesli araçlar özel tertibatlı olarak sayılır. Bu nedenle engelli olan kişinin sol alt ekstiremite kısmında sorun varsa özel tertibat taktırmasına gerek yoktur." dedim. Ben dedim. Onlar dedi. Ben dedim. Onlar dedi. Sonra salaklar tutturdular senin solunumla da ilgili bir sıkıntın varmış. O nedenle sana istesek indirim bile yapmayız demezler mi? Abi ölür müsün? Öldürür müsün? Ben iyice uyuz oldum. İyi öyleyse başıma bir ay boyunca bir adam takın ve bakın bakalım Uğur nasıl nefes alıyor ve veriyor? Bir araştırsın bakalım dedim. Salaklar yüzüme baka kaldılar. Sanırım rüşvet istiyordu pezevenkler. Bende tamam ulan. Pedal taktıracağım dedim. Bu kez biraz mırın kırın ettiler. Sonra evraklarımı eşşekler gibi yapmak zorunda kaldılar.

Aracımıza özel tertibatçı aradım buldum. Sağ olsun bulduğum şahıs yamyam çıkmadı. Proje ve teslimat toplam 450 TL'ye mal olur dedi. Eyvallah dedim. Sonra çizim projesinin onaylanması için adamlar ilgili kuruma gitmişler. Fakat engelli raporum için olmaz cevabı almışlar. Delirdim! Ulan nasıl olur? Ötv indirimi alabildiğim engelli evrakın aynısı. Devletin bir kurumu olur, diğer kurumu olmaz diyor. Aynı engelli evrakı ile de Ehliyet almışım. Engelli evrakı da tam teşekküllü devlet hastahanesinden verilmesine rağmen görün bakın engellinin başına neler geliyor. Neyse Uğur durur mu? Tabii ki de durmaz. Benim için hayat meselesi oldu. Ölmek var dönmek yok. Hemen daha önceden başka bir devlet hastahanesinden aldığım engelli raporumun aslı gibidir olanı ile projeyi çizen ve onaylatmayı bekleyen şahısla temasa geçtim. Adamı Üsküdar da kan ter içinde yakaladım. Evrakı teslim ettim. Sonunda proje onaylandı. Anlayacağınız iki engelli evrakı ile bir işi ancak düzeltebildim. Daha doğrusu bir çok saçma salak sistem ve içindeki öküzleri ancak dize getirebildim. Arkadaşlar bu yapılanlarda engellilere. Sağlamlara değil.

Sonra aracımı bekledim. Bekle babam bekle. Bekle babam bekle. Bir ayın sonunda o da bir taraflarımı yırta yırta. Bağıra çağıra. ortalama bir ay sonra yılbaşından önce miydi? Sonra mıydı? İnanın olaylar karşısında o kadar yıprandım ki ve benim için ilk olan bir şeyin ilk elime geçiş tarihi bile düşünün aklımda kalmamış, aracımı teslim aldım. Yani güler misin? Ağlar mısın? Tabii ki Uğur yine boş durur mu? Bende adamlara uyuz oldum. Pedallara takılan aparatları söktüm ve ayak altındaki saklama gözüne koydum. Kullanmıyorum. Zaten bacaklarım yetiyor. Hemen hemen 15.000 KM oldu. İki defa İzmir/Tire'ye de gidip geldim. Aslanlar gibi de kullanıyorum. Allah cümlemize kaza bela da vermesin. Şimdilik bir sıkıntı yok.

Yıllık bakımına 14 gün kaldı. Araç canavar gibi. İzmir/Tire'den İstanbul'a geliyoruz. Gece 21'de yola çıktım. 621 KM. 5 kişi ve bagajda ağzına kadar dolu. Ortalama hızım 100 KM. 6 Saat 20 dakika sürdü. Ortalama 30 dakika mola verdim. Bir çok yerde 185 KM hız ile de gittim. Bana mısın demiyor. O yükle hem yokuşlar tırmandım hemde sollamalar yaptım. Aracımız çok nadir yerler de bayıldı. Performans olarak %90 başarılıydı diyebilirim. 180 KM hızdan sonra araçta denge problemleri oluyor. Bu da normaldir. Çünkü aile aracıdır. Hız aracı değildir. Bir Bmw veya Mercedes ile tabii ki kıyaslanamaz. Ama araç gerçekten benim vazifem bu. Ben bu iş için yola çıkarıldım. Benden ancak bu kadarını alabilirsin diyor. Sizde alıyorsunuz. Fazlasını istemek mantığa aykırı düşer.

Aracın içi çok ferah ve araca binen herkes içinin çok ferah olduğunu ve çok güzel olduğunu söylüyor. Yolcu otobüsü gibi diyorlar. Uzun yolda ise yolu hissetmediklerini ve sarsmadığını söylüyorlar. Geçen yaz İzmir/Tire'ye gittik. Oradan da akrabalarla birlikte aracın içinde yalan olmasın ortalama 8 veya 9 kişi ve yiyecek, içecek, deniz malzemeleri v.s. hepsiyle birlikte İzmir/Aydın Milli Parka denize gittik. Araba tıkanmadı. Millette rahatsız olmadan seyahat etti. Sanrufumuzu da açtık serin serin bir çok kez gittik geldik.

Aracı her gün işe gidip gelirken kullanıyorum. Şehir içi 0.83 Litre yakıyor. Şehir içi çok yakıyor. Fakat şehir dışı kokluyor. Ben biraz agresif kullanıyorum. KM de 0.6 Litre yakıyorum. Daha sakin kullananlar 0.45'lere de düşürebilirler. Şimdiye kadar 2 lastiğim patladı. O da ara sokaktayken inşaat yapılan bir yerden geçerken lastik indi. Diğerinde de taşa sürtünce patladı. Aracımızın biraz da sağında solunda ufak tefek lokal çizikler var. Tekrar Allah Teala cümlemize kaza bele vermesin.

Şimdilik bunlar aklıma gelenler. Daha sonra sizlerle yine bilgilerimi paylaşırım inşallah! Allah'a emanet olunuz.

Kişisel olarak sosyal yardım altında yapılan tüm harcamalar kadar çeşitli sebeplerden dolayı özel vergi indirimlerine ilkesel olarak karşıyım. Malum kişiler hissiyatı/menfaatçi yaklaşımları bir kenara bırakıp akılcı ve muasır eksende düşünmedikçe, biz birilerinin ödemediği elektrik faturalarını da kanununa uydurulmuş şekilde paşa paşa öderiz. Lütfen bu kişisel yorumuma başta alıntı yaptığım kişi olmak üzere kimse yorumda bulunmasın. Cevap verilmeyecektir.

Bu Dünya da engelli ve engelsiz durumu vardır. Sen istesen de var. İstemesen de var. Tabii ki sen hiç ömrün de bir engelli ile iletişim kurdun mu? Bilemiyorum. Belli ki kurmamışsın. Kurmuş olsaydın. Engelli ve engelsiz arasındaki farkı rahatlıkla anlardın.

Her şeyden önce fiziki bir kayıp söz konusudur. Görenle görmeyen bir olur mu? Duyanla duymayan bir olur mu? 2 kolu olanla 1 kolu olan bir olur mu? Daha sayayım mı? Gerçi anlamazsın. Anlaman için en yakınındaki bir engelli ile derhal iletişime geç ve tanı!!!

• Arkadaşlar benim aracın navigasyon'u çöktü.

Kutup başları sök tak yapıldı. Navigasyon daha da açılmadı. Teyp Kod yazma kısmı bile gelmiyor. Bende ki teyp ve navigasyon başka bir araca takıldığında teyp çalışıyor. Navi çalışmıyor.

Başka bir otomobildeki teyp ve navi benim araca takılınca her ikisi de çalışıyor.

Yetkili usta bana, navi ekranı gitmiş diyor.

Tomtom müşteri hizmetleri ile görüştüm. Onların yönlendirmeleri ile bir çok işlemler yaptık. Fakat yine de olmadı. Bu işlemler içinde kart değiştirme ve güncellemeler de dahildir.

Ekran da kum saati görünüyor. Sonra işlem bitiyor. Ardından sadece Dijital saat çıkıyor ve öylece kalıyor.

Sizce durum ne olabilir?

Ankara'dan biriyle internet üzerinde görüştüm. Bana eski yedeklerini ve kartı ver dedi. Kutup başları çıkınca genelde Scenic'ler de bu gibi problemler oluyormuş. Çözümü de kolay dedi. Navigasyon cihazında pil olmadığı için, kutup başları sökülünce cihaz sıfırlanıyor ve yeni bir ID alıyormuş. Bu ID ile Araç ID'si uyuşmadığı için sistem açılmıyormuş.

Sizlerin de bu konuda bilgileri varsa cevaplarınızı bekliyorum.

Aracım 2013 Model.

• ugurturan U kullanıcısına yanıt
    reno yetkili servise gidip navigasyon cihazını gören makinaye bağlatıp sıfırlamanın setupları geri yükleme yapılabiliyor garanti kapsamında ücret talep ederler mi bilmem 15-25 tl arası

diye bir bilgiye sahibim
    denemedi ya da gitmedi iseniz reno yetkili servisine uğramanızı öneririm. olmaz ise harici çözümler önerileri varsa deneyiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: BILGILI

reno yetkili servise gidip navigasyon cihazını gören makinaye bağlatıp sıfırlamanın setupları geri yükleme yapılabiliyor garanti kapsamında ücret talep ederler mi bilmem 15-25 tl arası

diye bir bilgiye sahibim
    denemedi ya da gitmedi iseniz reno yetkili servisine uğramanızı öneririm. olmaz ise harici çözümler önerileri varsa deneyiniz

Bilgileriniz için teşekkür ederim.

Servise götürdüm. Cihaza bağladılar. Navigasyon çalışmıyor dediler.

Bende ki teyp ve navigasyon başka bir araca takıldığında teyp çalışıyor. Navi çalışmıyor.

Başka bir otomobildeki teyp ve navi benim araca takılınca her ikisi de çalışıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cem_ari

quote:

Orijinalden alıntı: Sierre34

Selamlar arkadaslar.Aracimda yeni kullanmaya basladim hali paspaslari sizlerle paylasmak istedim.Orjinal paspaslarin surucu ve arka tarafta zemini tam olarak kapatmamasi nedeniyle kisiye ozel paspas arastirmasina girmistim.Istanbul Kartal`da (benim de oturdugum semt olur) bu isle ugrasan ve ozellikle spor arac sahiplerinin yakindan tanidigi bir firmayla temasa gectim ve olumlu cevap uzerine kartondan kalip cikartip siparimi verdim.Istediginiz paspasi 3/4 farkli dokuma kalitesindeki halidan,farkli renklerde,farkli overlok dikisi ve renkleriyle zevkinize gore ozellestirebiliyorsunuz.Yine istediginiz yaziyi yazdirma sansinizda var.Normalde 3 gunde hazir olucakken firma sahibi genc arkadasin ilk yapilan calismayi tam begenmemesi nedeniyle 1 haftada hazir hale geldi.Ufak tefek eksiklikler haric cikan urunu begendim. Sadece topuk kismina siskinlik veremedikleri icin benim acimdan biraz eksik kaldi ama yapacak birsey yoktu.Fiyat olarakda su anki guncel durumu bilemiyorum ama benim yaptirdigim gecen Aralik ayinda istedigim ozellikler 100TL idi.Selametler.

RENAULT GRAND SCENIC 3  & SCENIC 3

Güle güle kullanın hocam. Mesajınızı düzenleyerek, firma iletişim bilgilerini eklemeniz mümkün müdür?

Hayırlı olsun. Güle güle kullanın inşallah. Firmanın adı nedir?

• 3. senenin sonuna yaklaşıyoruz. Garanti bitmek üzere.

Şimdiye kadar dijital klima (ön cam buğu çözücü düğmesi çalışmadığı için), cam tavan arka tutucu ayakları (kırık olduğu için), Cam tavanı kontrol eden yuvarlak düğme (temassızlık yaptığı için) garantiden değiştiler.

Şimdi sırada onaylanan ama yedek parça bekleyen Teyp (düğmede soyulma) ve yine cam tavan arka ayakları kırılması nedeniyle garantiden değişecekler.

Belki teyp değişince servisi ikna edemediğim yolda aniden kendi kendine kapanıp açılma sorununda da kurtulacağımı umuyorum. Bir türlü servise yazılım güncellemesi yükletemedim (Şu anda 2.1.0.23 Auditorium kullanıyor) Umudum yeni teypte güncel bir versiyonla gelmesi.

Geriye bir tek direksiyonun hafif kararması kaldı. Gerçi çok değil ama hazır değiştiriyorlarken onu da katayım araya diyorum.

Düğme soyulma fotoğrafını koydum. Okun üstünde soyulmuş düğmenin üzerinde ise henüz kabarmış ama patlayıp soyulmamış halini görebilirsiniz. Bunun aynısı önceki GS'de park frenin üstünde olmuştu onu da garantiden değiştirmişlerdi.

• quote:

Orijinalden alıntı: typhoone

3. senenin sonuna yaklaşıyoruz. Garanti bitmek üzere.

Şimdiye kadar dijital klima (ön cam buğu çözücü düğmesi çalışmadığı için), cam tavan arka tutucu ayakları (kırık olduğu için), Cam tavanı kontrol eden yuvarlak düğme (temassızlık yaptığı için) garantiden değiştiler.

Şimdi sırada onaylanan ama yedek parça bekleyen Teyp (düğmede soyulma) ve yine cam tavan arka ayakları kırılması nedeniyle garantiden değişecekler.

Belki teyp değişince servisi ikna edemediğim yolda aniden kendi kendine kapanıp açılma sorununda da kurtulacağımı umuyorum. Bir türlü servise yazılım güncellemesi yükletemedim (Şu anda 2.1.0.23 Auditorium kullanıyor) Umudum yeni teypte güncel bir versiyonla gelmesi.

Geriye bir tek direksiyonun hafif kararması kaldı. Gerçi çok değil ama hazır değiştiriyorlarken onu da katayım araya diyorum.

Düğme soyulma fotoğrafını koydum. Okun üstünde soyulmuş düğmenin üzerinde ise henüz kabarmış ama patlayıp soyulmamış halini görebilirsiniz. Bunun aynısı önceki GS'de park frenin üstünde olmuştu onu da garantiden değiştirmişlerdi.

Selamlar.Ufak tefekde olsa epey problem yasamissiniz.Gecmis olsun.Benim merak ettigim sunroof arka ayaklarinin kirik olma belirtisi nedir?Internetten biraz arastirdim.Kirik dediginiz 3/4 tane plastik parcanin kirilmasi zannedersem.Benim aractada sunroof arka tarafa dogru 2 parmak acik oldugunda cit cit diye ses cikartiyor.Ayni durum olabilirmi acaba?
    Birdde yanlis hatirlamiyorsam siz tekrar yazilim yukleterek hillholder`in zor birakmasini duzelttirmistiniz.Benimkisi hala geri manevrada birakmamak icin direniyor.Sizde durum nedir acaba?
    Tesekkurler.

• ugurturan U kullanıcısına yanıt
    Gecmis olsun.Varmi bir gelisme.
  • Sierre34 kullanıcısına yanıt
    Öyle hayati bir problemim olmadı zaten. Çok şükür yolda kalıp rezillik çekmedim. Elektronik aksam böyle ne yazıkki..

HillHolder yine eski ayarına geri döndü. Garanti dolmadan bunun için yine gideceğim.

Cam tavanın arka ayağındaki kırık aşağıdaki resimdeki gibi. Arka ayağın gevşemesi nedeniylede ilk kademede açıkken (raya henüz oturmadığı için camı tek başına taşıyor) titreşim meydana geliyor ve ses yapıyor. Sanırım bu çatlakta bu anda meydana geliyor. Aslında kendimizde sıkarak yapabiliriz. Ayrıca her ne kadar çatlakta olsa çatlayan şeyin asıl taşıyıcı metalin üstündeki bir kaplama olduğunu düşünüyorum. Ama yine de olmaması lazım.

• typhoone T kullanıcısına yanıt
    Sizdeki metal parca resmen kirilmak uzere.Nasil bu hale gelmis anlamadim.Ben de cogunlukla ilk kademede kullanirim.Boyle birsey farketmedim ama tekrar bakayim bari.
    Hilli holder`da bu aracin kronik arizalarindan demekki.Benim garantide Agustos sonu bitecek.Bu bakimda cozum bulabileceklermi bakalim.
    Selametler.
  • Sierre34 kullanıcısına yanıt
    Aracın müzik sistemi de haliyle çalışmıyor. Genel müdürlüğe kadar bu olayı taşıdım. Ürün Garanti dışı muhabbeti yaptılar. Halbuki ürünün işletim sisteminde sorun var. Yeni den işletim sisteminin yüklenmesi gerekiyor. Sistem problem olduğu için SD kartın içindekileri de okuyamıyor.

Tepretoğulların da çalışan arkadaş ürünü Genel Müdürlüğe kadar gönderdi. Sonra rica minnet etmiş. Ama adamlar kabul etmemişler. Ya arkadaş alın inceleyin diyorum. Problem bendeyse eyvallah. Ama sizdeyse o zaman siz yapacaksınız diyorum. Yine de kabul etmiyorlar.

Tepretoğulların daki arkadaş; Sana 800 TL'ye Fransadan yenisini bir iki güne getirtebilirim dedi. Ben de dur bakalım dedim.

Aracımdaki Navinin adı Ecran A7R ...

Abi cihazı internette araştırıyorum. Bu kadar boktan bi cihaz olur mu? İçine sıçalar. Ebay de buldum. ortalama 500 TL kadar. Ama işimi görür mü görmez mi bilemiyorum. Bir den lap diye de dalmak istemiyorum. Bu cihaz Renault'ta 2400 TL ya. Bana kalsa buna 5 para vermem. Hani evimiz de eski püskü ama çalışan elektronik cihazlar olur da çocuklara veririz ya oynasınlar diye, işte öyle bir alet bu alet.

Siz siz olun. Aracınızı full elektronik cihazlarla donatılmış vaziyette almayın. Adamlara gebe kalıyorsunuz. Ama navisiz araç alırsanız. Siz istediğiniz yerden istediğiniz cihazı alır ve karşınızda da adam akıllı kişiler bulursunuz. En azından fazla paraya bize giydirmezler.

Cihaza tomtomcuların verdiği system dosyasını SD kart ile yükle diyorum. Ekran geliyor. Yükleme başlıyor. Bir iki reset derken. Zort diye Diğital saat ekrana geliyor. Bir ka. SD kartta denedim olmadı.

• Geçmiş olsun.

Siz yinede hakkınızı aramaya devam edin. En son baktınız olmuyor çıkmacılara başvurun. Bir sürü pert GS var. içinden biri size uyar.

Bu arada benim teyp'te tepretoğullarına gelemedi Fransadan 20 haziranda sipariş verildi. Fabrikada da yokmuş benim için özel üretecekler sanki!

Laf aramızda tepretoğulları artık gidilecek bir servis değil. Öyle burunları havadaki bitmiş arabayı 1 saatte teslim edemiyorlar. Derdinizi anlatmak için kağıda isim yazdırıyorsunuz sıra size gelirse isminizi falan bağırıyorlar. Qmatic'ten sıra alsaydık birde!
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugurturan

Aracın müzik sistemi de haliyle çalışmıyor. Genel müdürlüğe kadar bu olayı taşıdım. Ürün Garanti dışı muhabbeti yaptılar. Halbuki ürünün işletim sisteminde sorun var. Yeni den işletim sisteminin yüklenmesi gerekiyor. Sistem problem olduğu için SD kartın içindekileri de okuyamıyor.

Tepretoğulların da çalışan arkadaş ürünü Genel Müdürlüğe kadar gönderdi. Sonra rica minnet etmiş. Ama adamlar kabul etmemişler. Ya arkadaş alın inceleyin diyorum. Problem bendeyse eyvallah. Ama sizdeyse o zaman siz yapacaksınız diyorum. Yine de kabul etmiyorlar.

Tepretoğulların daki arkadaş; Sana 800 TL'ye Fransadan yenisini bir iki güne getirtebilirim dedi. Ben de dur bakalım dedim.

Aracımdaki Navinin adı Ecran A7R ...

Abi cihazı internette araştırıyorum. Bu kadar boktan bi cihaz olur mu? İçine sıçalar. Ebay de buldum. ortalama 500 TL kadar. Ama işimi görür mü görmez mi bilemiyorum. Bir den lap diye de dalmak istemiyorum. Bu cihaz Renault'ta 2400 TL ya. Bana kalsa buna 5 para vermem. Hani evimiz de eski püskü ama çalışan elektronik cihazlar olur da çocuklara veririz ya oynasınlar diye, işte öyle bir alet bu alet.

Siz siz olun. Aracınızı full elektronik cihazlarla donatılmış vaziyette almayın. Adamlara gebe kalıyorsunuz. Ama navisiz araç alırsanız. Siz istediğiniz yerden istediğiniz cihazı alır ve karşınızda da adam akıllı kişiler bulursunuz. En azından fazla paraya bize giydirmezler.

Cihaza tomtomcuların verdiği system dosyasını SD kart ile yükle diyorum. Ekran geliyor. Yükleme başlıyor. Bir iki reset derken. Zort diye Diğital saat ekrana geliyor. Bir ka. SD kartta denedim olmadı.

Gecmis olsun.Gelismeleri takip ediyordum bende.Garantiye sokmamalarinin sebebi neymis?Sizin disaridan yazilim yuklemeye calistiginizi falanmi iddia ediyorlar?Reno`nun garanti konusunda musterisini uzmedigini falan iddia ederler.Diger firmalardan pek bir farki yokmus demek.
    Birde bu arizanin aku kutup baslarini soktugunuzde ortaya ciktigini yazmistiniz.Ileride aku felan degistirmek istesek ne yapacaz o zaman?
    Baska bir servistende fikir alin derdim ama sizin ariza epey alengirli ve dallanip budaklanmis.Isterseniz birde sikayet sitesine yazin.

• Allah razı olsun. Sırf dışarıda ön torpido söküldüğü için bunlar başıma geldi. Ufak bir kaza sonun da Airbag patladı. Haliyle ön torpido değiştirilmek zorunda kalındı. Yetkili serviste yaptırmadım. Navi çalışıyordu. Ön torpido sök taktan sonra çalışmadı. Arkadaş anlayamadığım şu; Teyp ve navigasyon cihazlarına takılan kabloların hiç biri birbirine benzemiyor. Hiç biri de diğierine uymuyor. Navigasyonda da yazılımsal hata olduğu çok açık. Ama Günerler, Tepretoğulları ve Genel Müdürlük bu iş garantiden çıkmış diyor. Bana resmi yazılı birşey de sunmuyorlar. Yarın birgün diyelim mahkemeye başvursam, adamlar diyecekler ki bize gelmedi ki. Elin de varmı resmi bir evrak v.s.

Ben bu kadar salaklığı ve salakları bir arada daha görmedim.

Diyorum ki alın cihazı bir makinanız varsa ona takın ve analiz edin. Eğer problem bendeyse eyvallah. Yok sizdeyse o zaman zarar neyse siz karşılayın. Ama adamlar buna da yanaşmıyorlar. Şimdi sizler benim yerimde olsanız ne yapardınız.

Şikayet Sitesine de yazdım. Renault Maise de yazdım. Bi bok olduğu yok. Bir çok İnsanların dini imanı para olmuş. İnanın bu navigasyon cihazları beş para etmez. Ama adamlar öyle bir yazılım yapmışlar ki hem teyp hem de navigasyon birbirleriyle entegreli olarak çalışıyor. Navi aktif olmadığı için teyp ve eller serbest özellik de devre dışı kalıyor.

Tüm haklarım şu mübarek Ramazan günlerin de haram zıkkım olsun. Boğazlarından da fitil fitil gelsin İnşallah!

• 2014 Ocakta tam donanım GS mi almıştım. açıkçası renodan soğumaya başladım. daha önce kullandığım civic (5 yıl), astra (2 yıl), corsa (6 yıl) bakım harici servise hiç gitmemişti. şu ana kadar 4-5 kez servise gittim. kasislerde kasma sesi geldiği için ön takımda bir sürü parça değiştirdiler. farlar aracın sadece 2 m önünü göstermeye başladı. tamir ettiler 4-5 ay sonra yine aynı duruma geldi. 400 tl den daha pahalı bir parçası var o dağılmış.yakında garanti bitince ne yapacağım? farları ilk tamirlerinde far soketinin tırnağını kırmışlar gösteriyorum umursamıyorlar. aracın birçok noktasından gıcırtı sesi geliyor. düz yolda 90 üzeri hızda giderken ani fren yapmak zorunda kaldım ABS devreye girmedi. Bayır aşağı giderken hafif frene bastım ABS deli gibi çalışmaya başladı araba hiç durmayacak gibi oldu. Sordum normal dediler, bayır aşağı hele yol biraz ıslaksa bu arabalar pek durmaz dediler. Boğaziçi servisi 1 hafta ile 15 gün sonrasına randevu veriyor. en küçük arıza için bile mutlaka aracı bırakacaksınız akşamı vermem diyor. neden süre vermiyorsunuz diyorum randevulu müşteriler var onlara öncelik veriyoruz diyorlar. e ben de 1 hafta sonra randevulu müşteri olarak geleceğim diyorum cevap yok.

• Bizim araba 50 bin'i geçti nazara geldi zannedersem. Ya da ana forumda çokça dillendirilen Renault'un kalitesizligi ortaya çıkmaya başladı.
    -2 Hafta önce arka emniyet kemeri çıkartma alarmı vermeye başladı. Koltuklarda ağırlık sensörü olmadığına ve kemer takma çıkartma yapılmadığını göre ne olabilir diye biraz inceledim. Sağ koltuğun kilit mekanizmasının uyari kablosu bir yerden sıyrılmis. Bizim arabaların tasarım hatası kilit mekanizması oturanlarin totosunu sürtüyor tabi. Neyse koltuğun altındaki soketten söküp alarmdan kurtuldum.
    -1 Hafta önce de durup dururken el freni alarmı vermeye başladı. Sesleri dinledigimde biraz zayıf çekiyor gibi verdi. Egimli yolda test ettiğimde aracın kaymadigini görüp bip bip sesini pek onemsememeye karar verdim. Neyse uzun yola gidip geldik sağ arka lastik patlamış. Bugün lastikcide onarim yaptırırken gördümki fren kablolarindan biri kopmuş. İzolasyon oldukça zayıf normal bir durum.
    -Epey zamandir sunroof arka kısma doğru açıkken tıkır tıkır ses yapıyordu. Yukarıda mesajı olan bir arkadas sunroof ayaklarında çatlaklari resimlemisti. Bende de aynı durum oluşmuş. Sesin sebebi o demekki.

Birkaç haftadır güneyde tatilde olduğumdan muabbetim olan servise ugrayamadim. Dönüşte hem bu sebeplerden hem de yıllık bakim için uğrayacagim. Ufak tefek ama can sıkan bu sorunları umarım kolayca hallederler.
    Bu arada bizim araba 52 bin'e geldi. Oldukca memnunum. Selametle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sierre34 -- 2 Ağustos 2015; 17:12:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• dogus06 D kullanıcısına yanıt
    Birinci aşama; Lastik basınç sensörü ve yol kayt kamerası. Kamera görüntüsü istenirse arka ekranda da görülebiliyor. İkinci aşamada iki ekranın birden video oynatması, istenildiğinde ses ve videonun arkada kalarak ön tarafta müzik dinlenip navi çalıştırılması var.
  • 
Sayfa: önceki 9495969798
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.