Bildirim
RENAULT GRAND SCENIC 3 & SCENIC 3 (94. sayfa)
Daha Fazla ![](/static/forum/img/downicon.png)
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az ![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü,
1 Mobil
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/close.png)
Giriş
-
-
Scenic artık gelmiyor mu? Renault'un sayfasında göremedim. -
-
-
50.000 tl ye kadar scenıc bakıyorum 7 kısılık olabılır hanı modele yonelmelıyım aslında arazı aracıda olabılır ama cok kararsızım cekı demırı takıcam karavan cekmek ıcın -
arka koltukların altında bir delik var.koltuğu tamamen kaldırınca gözüküyor. koltuktaki bir pim oraya giriyor. iki metal birbirine sürtünce ses çıkıyor. o bölüme sandalye ayaklarının altında konan keçeden koyarsanız ses gidiyormuş. bu bilgileri fotoğraf ile bu konuda paylaşmışlardı. benimki de ses yapmaya başladı bir ara ben de keçe koyacağım. -
Farlar için Maslaktaki Asal'a götürdüm. farlardan çok plakalıkları değiştirmekle ilgilenmişler. vites değişikliğini kontrol için test sürüşüne çıkmışlar. istediğim şeyden çok istemediğim şeyi yapmışlar. benim aracıma ait plakalıkları söküp kendi plakalıklarını takmaya nasıl cesaret ediyorlar anlamıyorum.
Bu arada Tomtom 18 aylık güncelleme 50€ dan satılıyor. Ne kadar değiştirir bilmiyorum ama ben aldım. -
Arkaya bir ekran daha ilave geliyor. Lastik basınç sensörü, ön kamera, 360derece kusbakisi geri görüş ve seyir kayit kamerasi ekleniyor. Henüz buraya eklemedim ama arka ekranda film seyredilirken bir düğme ile arka hoparlörler önden ayrılarak sadece arka hoparlöre baglanabiliyor.
cem_ari uzun zamandır buradayım. Daha önceden de paylaşımlarım vardı yanlış hatırlamıyorsam.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Merhaba,
2010 grand scenic ile aranıza katıldım...
aracın kitapçığı yoktu. geçenlerde internette dolaşırken biryerlerde bulmuştum pdf halini ama şimdi bulamıyorum.
indirebileceğim bir link var ise gönderebilir misiniz? -
Arkadaşlar merhabalar,
Scenic severler başlığına da yazdım ama cevap alamadım. Bilgisi olan varsa memnun olurum.
2012 model 1.5 dCi Privilege cam tavan 15.000 km temiz görünen bir araç var karar veremedim. Fiyat 60.000. Yıl sonuna kadar garanti var, servis bakımlı, sizce araç temiz ise fiyat uygun mu? 2012 sonu trafiğe çıkışlı bu model için kısaca yorum yapabilecek olan da olursa çok güzel olur, teşekkürler. -
merhaba,
öncelikle araç ihtiyacınızla doğru orantılı bir araştırma yaptı iseniz scenicle ilgili bilgi paylaşalım. emsalleri olan araçlar da var. manuel vitesli olunca emsali olan araçlar artıyor daha önceleri buralarda paylaşıldı scenic çift kavramalı yarı otomatik vites ile diğer yarı-otomatik citreon-peugeot 5008 den ayrılıyor manuel viteslerden de yine ford cmax var.
bende ki araç 2013 full scenic araç donanımsal olarak iyi iç donanım plastik parçaların kalitesi fena değil cam tavan sunroof sıkıntılı şöyle ki yağmur ya da yıkama suyu kanallarda kalıyor sonrasında temizlenmemişse kuruma da olmamışsa araç kullanılmaya başladığında sağa dönülürse sağdan sola dönülürse soldan ön camlara kanallarda ki birikinti su akıyor. 2011-2012-2013 hep aynı ben fransa ya kadar yazdım sonuç olumsuz servisler de getirin bırakın test edelim çözelim dediler bırakmadım. kış ısıtma sistemi fena değil yaz da aynı, çift kavramalı da olsa diğer emsallerinden iyi ama bazen yokuş çıkma ya da inmelerde gaz pedalı ayarı iyi olmaz ise 2000 devir üstüne çıkıyor spor modu algılamasına geçiyor, yakıt tüketimi şehir içi trafikli ankara da 6. ve üzeri yakarken şehir dışı 80-90 geçmeden gidilirse gerçek anlamda yazılan değerlerine yakın tüketiyor. hep shell kullanıyorum. ama çekiş son derece güzel viteslerin geçişi son derece rahatsız etmeden geçiyor, uzun yolda keyifli, gürültü az fena değil, süspansiyon hafif sert-yumuşak arası, arka koltuklarda kemer tokaları oturanların rahatsız olmasına neden olacak şekilde yapılmış ben minderler alarak çözüm buldum, başkaları içine göçermişler o uygun değil. bagaj fena değil diğer emsalleri daha büyük. fiyata gelince o dönemde ben alıcı olduğumda sıfırı elde kalmış bayii aracı 57.500 tl. idi siyah ama siyahlarda 5000 aşağı fark var oradan yola çıkabilirsiniz. garantili demişsiniz dolayısı ile 15000 doğru olmalı yetkili servis bakımlıdır. biraz daha aşağı çekilebilir diye düşünüyorum.
alıcıya da satıcıya da hayırlı olsun
-
quote:
Orijinalden alıntı: dogus06
Scenic artık gelmiyor mu? Renault'un sayfasında göremedim.
kadjar'a yol vermek için iki sene süreli piyasadan çekildi bilgisini verdi bana tepretoğlu. -
Sayın Bilgili verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler. Bahsettiğiniz modellerin hepsini araştırdım. CMax de ön takımdan gelen sesler, C4 Picassoda da şanzuman belirlediğim önemli ve kronik konular. Scenic de tam can sıkıcı bir sorun yok demiş ve kara vermiştim onda da yakıtın diğerlerine göre biraz fazla olduğunu anlıyorum. PSA nın motoru sanırım bu konuda daha başarılı. Acelem yok, güzel bir araç denk gelmesini bekliyorum yaza kadar. Bahsettiğim araç da satıldı bu arada. Düşük km li temiz araç takibe devam :) -
quote:
Orijinalden alıntı: ugurturan
Selamun Aleykum arkadaşlar,
Bizde bir sene evvel Allah'a hamdolsun 2013 model Renault Grand Scenic aldık. Engelli H sınıfı ehliyetim de mevcut. Otomatik vitesli ehliyettir. Engelli bir vatandaşım %40 Ötv indirimim oldu. Ortalama 50.500 TL'ye aldım. Pedallara, vergi dairesi ille de aparat taktıracaksın diye tutturdular. Ben olmaz dedim. "Otomatik vitesli araçlar özel tertibatlı olarak sayılır. Bu nedenle engelli olan kişinin sol alt ekstiremite kısmında sorun varsa özel tertibat taktırmasına gerek yoktur." dedim. Ben dedim. Onlar dedi. Ben dedim. Onlar dedi. Sonra salaklar tutturdular senin solunumla da ilgili bir sıkıntın varmış. O nedenle sana istesek indirim bile yapmayız demezler mi? Abi ölür müsün? Öldürür müsün? Ben iyice uyuz oldum. İyi öyleyse başıma bir ay boyunca bir adam takın ve bakın bakalım Uğur nasıl nefes alıyor ve veriyor? Bir araştırsın bakalım dedim. Salaklar yüzüme baka kaldılar. Sanırım rüşvet istiyordu pezevenkler. Bende tamam ulan. Pedal taktıracağım dedim. Bu kez biraz mırın kırın ettiler. Sonra evraklarımı eşşekler gibi yapmak zorunda kaldılar.
Aracımıza özel tertibatçı aradım buldum. Sağ olsun bulduğum şahıs yamyam çıkmadı. Proje ve teslimat toplam 450 TL'ye mal olur dedi. Eyvallah dedim. Sonra çizim projesinin onaylanması için adamlar ilgili kuruma gitmişler. Fakat engelli raporum için olmaz cevabı almışlar. Delirdim! Ulan nasıl olur? Ötv indirimi alabildiğim engelli evrakın aynısı. Devletin bir kurumu olur, diğer kurumu olmaz diyor. Aynı engelli evrakı ile de Ehliyet almışım. Engelli evrakı da tam teşekküllü devlet hastahanesinden verilmesine rağmen görün bakın engellinin başına neler geliyor. Neyse Uğur durur mu? Tabii ki de durmaz. Benim için hayat meselesi oldu. Ölmek var dönmek yok. Hemen daha önceden başka bir devlet hastahanesinden aldığım engelli raporumun aslı gibidir olanı ile projeyi çizen ve onaylatmayı bekleyen şahısla temasa geçtim. Adamı Üsküdar da kan ter içinde yakaladım. Evrakı teslim ettim. Sonunda proje onaylandı. Anlayacağınız iki engelli evrakı ile bir işi ancak düzeltebildim. Daha doğrusu bir çok saçma salak sistem ve içindeki öküzleri ancak dize getirebildim. Arkadaşlar bu yapılanlarda engellilere. Sağlamlara değil.
Sonra aracımı bekledim. Bekle babam bekle. Bekle babam bekle. Bir ayın sonunda o da bir taraflarımı yırta yırta. Bağıra çağıra. ortalama bir ay sonra yılbaşından önce miydi? Sonra mıydı? İnanın olaylar karşısında o kadar yıprandım ki ve benim için ilk olan bir şeyin ilk elime geçiş tarihi bile düşünün aklımda kalmamış, aracımı teslim aldım. Yani güler misin? Ağlar mısın? Tabii ki Uğur yine boş durur mu? Bende adamlara uyuz oldum. Pedallara takılan aparatları söktüm ve ayak altındaki saklama gözüne koydum. Kullanmıyorum. Zaten bacaklarım yetiyor. Hemen hemen 15.000 KM oldu. İki defa İzmir/Tire'ye de gidip geldim. Aslanlar gibi de kullanıyorum. Allah cümlemize kaza bela da vermesin. Şimdilik bir sıkıntı yok.
Yıllık bakımına 14 gün kaldı. Araç canavar gibi. İzmir/Tire'den İstanbul'a geliyoruz. Gece 21'de yola çıktım. 621 KM. 5 kişi ve bagajda ağzına kadar dolu. Ortalama hızım 100 KM. 6 Saat 20 dakika sürdü. Ortalama 30 dakika mola verdim. Bir çok yerde 185 KM hız ile de gittim. Bana mısın demiyor. O yükle hem yokuşlar tırmandım hemde sollamalar yaptım. Aracımız çok nadir yerler de bayıldı. Performans olarak %90 başarılıydı diyebilirim. 180 KM hızdan sonra araçta denge problemleri oluyor. Bu da normaldir. Çünkü aile aracıdır. Hız aracı değildir. Bir Bmw veya Mercedes ile tabii ki kıyaslanamaz. Ama araç gerçekten benim vazifem bu. Ben bu iş için yola çıkarıldım. Benden ancak bu kadarını alabilirsin diyor. Sizde alıyorsunuz. Fazlasını istemek mantığa aykırı düşer.
Aracın içi çok ferah ve araca binen herkes içinin çok ferah olduğunu ve çok güzel olduğunu söylüyor. Yolcu otobüsü gibi diyorlar. Uzun yolda ise yolu hissetmediklerini ve sarsmadığını söylüyorlar. Geçen yaz İzmir/Tire'ye gittik. Oradan da akrabalarla birlikte aracın içinde yalan olmasın ortalama 8 veya 9 kişi ve yiyecek, içecek, deniz malzemeleri v.s. hepsiyle birlikte İzmir/Aydın Milli Parka denize gittik. Araba tıkanmadı. Millette rahatsız olmadan seyahat etti. Sanrufumuzu da açtık serin serin bir çok kez gittik geldik.
Aracı her gün işe gidip gelirken kullanıyorum. Şehir içi 0.83 Litre yakıyor. Şehir içi çok yakıyor. Fakat şehir dışı kokluyor. Ben biraz agresif kullanıyorum. KM de 0.6 Litre yakıyorum. Daha sakin kullananlar 0.45'lere de düşürebilirler. Şimdiye kadar 2 lastiğim patladı. O da ara sokaktayken inşaat yapılan bir yerden geçerken lastik indi. Diğerinde de taşa sürtünce patladı. Aracımızın biraz da sağında solunda ufak tefek lokal çizikler var. Tekrar Allah Teala cümlemize kaza bele vermesin.
Şimdilik bunlar aklıma gelenler. Daha sonra sizlerle yine bilgilerimi paylaşırım inşallah! Allah'a emanet olunuz.
Kişisel olarak sosyal yardım altında yapılan tüm harcamalar kadar çeşitli sebeplerden dolayı özel vergi indirimlerine ilkesel olarak karşıyım. Malum kişiler hissiyatı/menfaatçi yaklaşımları bir kenara bırakıp akılcı ve muasır eksende düşünmedikçe, biz birilerinin ödemediği elektrik faturalarını da kanununa uydurulmuş şekilde paşa paşa öderiz. Lütfen bu kişisel yorumuma başta alıntı yaptığım kişi olmak üzere kimse yorumda bulunmasın. Cevap verilmeyecektir.
-
Merhaba Arkadaşlar;
5 Nisan 2015 pazar günü HALIL OZTURK PEUGEOT sponsorluğunda, KAHVALTI organizasyonu düzenliyoruz.
Katılımda MARKA sınırlaması olmaması sebebi ile kardeş araç GSIII ü de aramızda görmekten onur duyarız.
Katılımcı sayısına göre kahvaltı organizsayonu yapılacağı için iletişim bilgileriniz ve kaç kişi geleceğinizin bilgisi gerekmekte.
PM yolu ile bilgilerinizi iletirseniz bende, yarın 12 ye kadar organizatör arkadaşa bilgi vererek, pazar günü kahvaltısız kalmamanızı sağlamaya çalışacağım.
Bu vesile ile DH IZMIR grubu olarak da tanışmış olacağız.
İyi forumlar... -
quote:
Orijinalden alıntı: ADILS
2012 scenic EDC şanzuman privilege donanımlı renault kullanıcısıyım. Soğuk günlerin ardından sıcak havalarda kasislerde ve bozuk yolda tavan (sunroof var) ve arka taraftan gıcırtı sesi geliyor. Benzer sorunu yaşayanlar varmı? Nasıl bir çözüm yolu izlediniz? Teşekkür ederim.
Selamlar. Benim arabada da havalarin isinmasiyla birlikte benzer sekilde gicirti sesleri baslamisti. Malumunuz sunroof'un arka kisminda bulunan lastiklere elle ulasmak pek mumkun degil. Slikon spreyi uzaktan sikmaya calissak ortaligi batirmakda garanti. Bende aldim elime alyan anahtarini cami arka tarafta sabitleyen 2 adet alyani soktum. Bunu yaptiktan sonra camin arka kismi rahat calisilacak kadar yukseliyor. Lastikleri temizleme ve vazelinlemeden sonra ses simdilik kesilmis gozukuyor. Tavsiye ederim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
ÖNCELIKLE TEŞEKKÜR EDERIM ILGINIZ İÇİN. 40.000 BAKIMINDA SORUNU ILETTIM SERVIS GICIRTIYI KESTI ANCAK BIR SÜRE SONRA YENIDEN OLMAYA BAŞLADI ONLAR KAPILARDAN GELIYOR DEDILER AMA BANA TAVAN ve VEYA ARKA TARAF GIBI GELIYOR. SORUNLA ILGILENEN USTA ILE KONUŞACAĞIM YAKINDA. ÇOK MEMNUNUM ARACIMDAN BİRTEK BU CANIMI SIKIYOR
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > -
bende de sesler başladı ama tak tak şeklinde. özellikle eve gelip otoparka girerken rampa aşağı ve sağa direksiyonu kırıp hareket ederken geliyor. 2-3 kez yaptıktan sonra kesiliyor. öntakım ya da bagajdaki eşyalardan süphelenmiştim ama bu yazılanları okuyunca sunroof kasılma sesi olabilir mi diye de düşünmeye başladım. -
quote:
Orijinalden alıntı: atmuc
bende de sesler başladı ama tak tak şeklinde. özellikle eve gelip otoparka girerken rampa aşağı ve sağa direksiyonu kırıp hareket ederken geliyor. 2-3 kez yaptıktan sonra kesiliyor. öntakım ya da bagajdaki eşyalardan süphelenmiştim ama bu yazılanları okuyunca sunroof kasılma sesi olabilir mi diye de düşünmeye başladım.
Evet o bahsettiginiz ses bende sunroof arka kismindan acikken zaman zaman geliyor. Sunroof'u cogunlukla bu konumda kullandigimdan epeyce rahatsiz ediyor. Cozum bulursaniz lutfen buraya da yazin. Selamlar.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X