Şimdi Ara

Renault Latitude'ü teslim aldık (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
182
Cevap
4
Favori
71.157
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: salatan

quote:

Orijinalden alıntı: sezginaydogan

oguz58,

Genel anlamda Lagunadan çok memnunum. Sevmediğim yönlerini de yeri ve zamanı geldiğinde marka takıntısı olmadan DH'da paylaşıyorum.

Eller serbest giriş ve çalıştırma sistemi, otomatik el freni, park sensörü, otomatik yanan farlar ve otomatik çalışan silecekler, 17 jantlar, sürüş keyfi, viraj aydınlatmalı farlar, çift bölgeli otomatik klima vb. özellikleri benim için artılar. Bozuk yolda zaman zaman ortaya çıkan tıkırtıları duymuyorum bu yüzden. Zaten bu tıkırtılar, 220.000 TL olan bir yakınımdaki BMW'de de var.

Artı ve eksiler kişiden kişiye değişebilir diyorum.

Hocam, yakıt tüketimi konusunda bilgi verebilir misiniz?

Bende Laguna'dan memnunum.Sizin saydığınız özelliklerden yol tutuş bence sınıfının en iyilerinden.Abartısız çok hızlı girdiğim virajlarda mükemmel bir yol tutuş sergiliyor.Kliması da diğer Renault modellerinden üstün,biliyorum çünkü Megane'daki gibi yüzünüz sıcaktan terlemiyor.Bende Latitude'yi test ettim,eşimle birlikte,bize kalite olarak Laguna'nın kalite hissini vermedi,sürücü koltuk ayarlarının zor yapılması,daha doğrusu bende uzun boyluyum bir türlü istediğim şekle sokamadım.
    Son söz olarak Laguna III'e büyük haksızlık yapıldı,Renault da bunlardan biri,olduğu yerden çok daha iyisini hak eden bir model LAGUNA...
    Arkadaşımızada hayırlı olsun...

Size aynen katılıyorum. Laguna ııı , incelediğim Latituden bana göre daha özgün bir tasarıma sahip. Yol tutuş ve viraj ustalığı tartışılmaz bile. Bu aracı özel hayatımda kullanmamış olsaydım ve birileri böyle bir şey dese güler geçerdim.

• arkadaslar bende de latıtude privilage var.ortalama yakıt 7.4.biraz fazla değil mi.700 km de araba.teşekkurler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sumela85 -- 14 Mart 2011; 1:21:21 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sumela85

arkadaslar bende de latıtude privilage var.ortalama yakıt 7.4.biraz fazla değil mi.700 km de araba.teşekkurler

ilk 3 depoda yakıt tüketiminin fazla olacağını söylemişti bayideki yetkili.bizim aracımız şu anda 6.5 lt gösteriyo yakıt tüketimini.klimayı fazla kullandıysanız ve daha çok şehir içinde kullandıysanız ilk depoya göre dert etmeyin bence
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: salatan

quote:

oguz58,

Genel anlamda Lagunadan çok memnunum. Sevmediğim yönlerini de yeri ve zamanı geldiğinde marka takıntısı olmadan DH'da paylaşıyorum.

Eller serbest giriş ve çalıştırma sistemi, otomatik el freni, park sensörü, otomatik yanan farlar ve otomatik çalışan silecekler, 17 jantlar, sürüş keyfi, viraj aydınlatmalı farlar, çift bölgeli otomatik klima vb. özellikleri benim için artılar. Bozuk yolda zaman zaman ortaya çıkan tıkırtıları duymuyorum bu yüzden. Zaten bu tıkırtılar, 220.000 TL olan bir yakınımdaki BMW'de de var.

Artı ve eksiler kişiden kişiye değişebilir diyorum.

Hocam, yakıt tüketimi konusunda bilgi verebilir misiniz?

Bende Laguna'dan memnunum.Sizin saydığınız özelliklerden yol tutuş bence sınıfının en iyilerinden.Abartısız çok hızlı girdiğim virajlarda mükemmel bir yol tutuş sergiliyor.Kliması da diğer Renault modellerinden üstün,biliyorum çünkü Megane'daki gibi yüzünüz sıcaktan terlemiyor.Bende Latitude'yi test ettim,eşimle birlikte,bize kalite olarak Laguna'nın kalite hissini vermedi,sürücü koltuk ayarlarının zor yapılması,daha doğrusu bende uzun boyluyum bir türlü istediğim şekle sokamadım.
    Son söz olarak Laguna III'e büyük haksızlık yapıldı,Renault da bunlardan biri,olduğu yerden çok daha iyisini hak eden bir model LAGUNA...
    Arkadaşımızada hayırlı olsun...

Size aynen katılıyorum. Laguna ııı , incelediğim Latituden bana göre daha özgün bir tasarıma sahip. Yol tutuş ve viraj ustalığı tartışılmaz bile. Bu aracı özel hayatımda kullanmamış olsaydım ve birileri böyle bir şey dese güler geçerdim.

• Oğuz arkadaşım max. Kaç km hız yaptınız eğer 160-180 km/s arası hız yaptıysanız araç çok zorlandımı? Şimdiden teşekkürler
  • ben burda renault la vw yu karsılastıranlara sasırıyorumm herkesın kendı fıkrı ben fiat kullanıcısıyım renault kotu arac uretmıyo renaultu kotulemek haksızlık olurr ben vw mu yoksa renault mu dersenez tabıkı renaultu tercıh ederım guzel aracları var ama malzeme kalıtesı acasından vw a yetısemez bı gıdın bakın renaultun ıc malzemesıne sonra da gıdın vw unun ıc kalıtesıne bakın arada gozle gorulur fark var
  • Ya iste herseyde kalite degil. Hem hostes yani olsun hem ekonomik olsun olmuyor:) tercih meselesi, wv kaliteli ama bos, reno daha az kaliteli ama dolu.. Buda bireylerin beklentisine bagli.. Kimi donanim manyagidir, kimi performans, kimi marka, kimi az olsun ama kaliteli olsun der.. Onemli olan ne istedigini bilmek.

Ben mesela bir arabayi incelerken motor gucune hic bakmam.. Cunku hizla isim yok. Makasa girmiyorum, sakin kullanirim..

Bir brosuru elime aldigimda arabanin ilk donanimini incelerim. 50 bin tl verdigim arabada park sensoru yoksa, oto silecek yoksa, 10tl lik bluetooth yoksa kendimi enayi gibi hissediyorum. Sonucta arabanin amaci bir yerden bir yere gitmek, onemli olan konforlu gitmek benim gozumde. 1 saat once gitmek degil.

Tabii dedigim gibi herkesin bakis acisi farklidir. Kimi sarisin sever kimi esmer:D
  • Gözle görülür fark felan yok hocam. Bunun en büyük ispatı da yeni jetta, malzeme kalitesini beğenmiyor hiç kimse, eski jetta kullanıcıları dahil.
    Latitude'ü görmedim ama lagunanın malzeme kalitesi çok çok iyi. Latitude belki daha da iyidir.
    Passatın içerisi de eskisine göre kapılar felan daha kötü diyorlar. Hiç öyle vw modellerinde abartılı malzeme kalitesi felan yok yani. Malzeme kalitesi iyi olan en üst donanımları da rakiplerinden 20bin tl pahalıya satılıyor !!
    quote:

Orijinalden alıntı: kallehs

ben burda renault la vw yu karsılastıranlara sasırıyorumm herkesın kendı fıkrı ben fiat kullanıcısıyım renault kotu arac uretmıyo renaultu kotulemek haksızlık olurr ben vw mu yoksa renault mu dersenez tabıkı renaultu tercıh ederım guzel aracları var ama malzeme kalıtesı acasından vw a yetısemez bı gıdın bakın renaultun ıc malzemesıne sonra da gıdın vw unun ıc kalıtesıne bakın arada gozle gorulur fark var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isimbulunamadı -- 16 Mart 2011; 9:11:48 >

• İste hem kaliteli hem alman markasi hemde full donanimli olsun dersen ayni donanim hatta daha donanimli ve nrredeyse onun kadar kaliteli bir renodan 20000 tl fazla verirsin. E ben olsam 20000 az verip reno alirim, o kalan 20000 le arabayi bi kac sene sonra yenilerim:)

Hani sey gibi biraz,, 300tl verip en ciks gomlegi alip 10 sene giymek yerine, 30 tl ye gomlek alip 10 kere degisik almak gibi:)
  • DÜN İTİBARİYLE RENAULT LATİTUDE Mİ TESLİM ALDIM ... her sene araba degıştiren biri olarak herkese tavsiye ederim.... alacak olanlara tavsıyem inci beyazı rengınde almaları cok farklı duruyor..
  • Hayırlı olsun, güle güle kullan. Güzel tercih. Bundan önceki araba neydi? Biraz kullanınca detaylı izlenimlerini bekleriz...
    quote:

Orijinalden alıntı: suvari1980

DÜN İTİBARİYLE RENAULT LATİTUDE Mİ TESLİM ALDIM ... her sene araba degıştiren biri olarak herkese tavsiye ederim.... alacak olanlara tavsıyem inci beyazı rengınde almaları cok farklı duruyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isimbulunamadı -- 16 Mart 2011; 21:40:23 >
  • quote:

DÜN İTİBARİYLE RENAULT LATİTUDE Mİ TESLİM ALDIM ... her sene araba degıştiren biri olarak herkese tavsiye ederim.... alacak olanlara tavsıyem inci beyazı rengınde almaları cok farklı duruyor..

Aracınız hayırlı olsun. Mantıklı bir tercih. Kazasız belasız keyifli sürüşler.
  • allah razıolsun .. en son uc arabamı sayıyım ford connect,laguna,toyota hillux ve latitude..

passat hastası bırıyım.. ama bu araba gercekten kalıtelı daha öncede bahsetmıstım bir cok defa test etme sansım oldu..
    araçta bayılma kesınlıkle yok.. içeriye motor sesi cok az gelıyor,virajlarda sıkıntısız yakıt konusunda yenı oldugu ıcın mutlaka fazla yakacaktır..

gercekten yolda gıderken ınsanların dönup baktıgı bır arac....
  • En iyi tercihi yapmışsın, tekrar hayırlı olsun. Passat kötü araba değil ama fiyat poltikası yüzünden bulaşmaya gerek yok boşver. Daha önceki lagunan heralde laguna 2'ydi. 2 yıldır 1.5 dci laguna 3 kullandığım için biliyorum bu motor latitude'de de olsa başka arabada da olsa asla çok yakmaz ve sıkıntı çıkarmaz. Latitude belki kilodan dolayı birazcık daha fazla yakar lagunaya göre. Rodaj süresince çok yakar ama zamanla 2-3 bin kilometre felan olunca düşecek merak etme. Şehir içi 7-8 lt civarında şehirler arası basmazsan 5 civarı basarsan 6 - 6.5 civarında yakar benim tahminimce. ben laguna ile bir kere deneme için sabit 100 km hızla 500 km yol aldım 4.5 lt yaktı ortalama, hatta 4.1 yapanlar bile var :) dci motor en iyi dizellerden birisi bence, ve dediğin gibi içeride ses mes yok. latitıde de laguna gibi ne passatı ne de başka bir arabayı asla aratmaz hatta zamanla daha iyi bile diyeceksin bence.. ah bir de latitude 1.5 motorlarda cam tavan olsaydı daha iyi olurdu...
    quote:

allah razıolsun .. en son uc arabamı sayıyım ford connect,laguna,toyota hillux ve latitude..

passat hastası bırıyım.. ama bu araba gercekten kalıtelı daha öncede bahsetmıstım bir cok defa test etme sansım oldu..
    araçta bayılma kesınlıkle yok.. içeriye motor sesi cok az gelıyor,virajlarda sıkıntısız yakıt konusunda yenı oldugu ıcın mutlaka fazla yakacaktır..

gercekten yolda gıderken ınsanların dönup baktıgı bır arac....

• ilk tanıtım aşamasında 1,5 latitude de cam tavanı paket olarak dahı eklememişlerdi ama şimdi sorun yok ...
    şimdilik cam tavanı paket olarak alabiliyorsunuz...
  • quote:

aracınız hayırlı olsun.kazasız belasız kullanırsınız inşallah.doğru bi tercih yaptınız bence

hAlUk94 160 ı gördük.bi sıkıntı olmuyo.tabi motor sesi biraz daha artıyo devir yükseldiği için.ancak 180 i filan görmedik.o kadar hız yapan birisi değilim zaten ama gideri var gibi
  • Normalde 150'yi geçmem ama denemek için Laguna 3 1.5 dci ile ben 180 gördüm. Hatta otobanda felan 200 görenler de var. Latitude de aynı şekilde 190-200 kadar çıkabilir ama bu hızlan son derece tehlikeli ve gereksiz, hangi araba olursa olsun 150'nin üzeri çok tehlikeli. Tabi en doğrusu hız sınırlarını aşmamak...
  • quote:

Orijinalden alıntı: isimbulunamadı
    Normalde 150'yi geçmem ama denemek için Laguna 3 1.5 dci ile ben 180 gördüm. Hatta otobanda felan 200 görenler de var. Latitude de aynı şekilde 190-200 kadar çıkabilir ama bu hızlan son derece tehlikeli ve gereksiz, hangi araba olursa olsun 150'nin üzeri çok tehlikeli. Tabi en doğrusu hız sınırlarını aşmamak...

Ben fluence ile çıktım 200 e (Hafif bayır aşağı) sizin de rahat çıkmanız lazım .
  • Merhaba arkadaşlar,
    Yeni araçlar hayırlı olsun,2.0 litre olanı alan arkadaşlardan yorum bekliyorum
  • 2.0 en full donanım olanını bügün test ettim. Test ettiğim arabanın 90.000 tl olduğunu söylediler.
    İlk defa latitude inceledim ve test ettim. Araba kesinlikle güzeldi. Kalitesi ve donanımı iyiydi ama bence ülkemizde her modelde olduğu gibi latitude'ün de 2.0 olanını almak hiç mantıklı değil. ülkemizdeki vergi sisteminden dolayı 2.0 arabalarda fiyatlar inanılmaz zıplıyor, bu arabalara o kadar çok para verilmez bence. arabalar kötü oldugundan değil ama verilen paranın çoğu 2000 cc vergisine gittiği için.. aynı arabaların 1.5 - 1.6 olanlarını al hem de dolu dolu donanımlı al güzelce bin, aralarında dünyalar kadar da fark yok. hele de dizel motorlar yüksek torklu oldugu icin 1.5 olsa bile asla üzmüyor kullanıcıyı.. hem yıllık vergileri de çok fazla 2.0 olanların. 90.000 tl'ye alınacak o kadar çok 1.6 ve altı araba var ki.
    Bu nedenlerde dolayı ben ülkemizde çok önemli gerekçelerimiz yoksa 1.6 motordan yüksek arabalara hiç olumlu bakmıyorum.
    quote:

Orijinalden alıntı: sarıbela

Merhaba arkadaşlar,
    Yeni araçlar hayırlı olsun,2.0 litre olanı alan arkadaşlardan yorum bekliyorum

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.