Şimdi Ara

Renault Latitude'ü teslim aldık (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
182
Cevap
4
Favori
71.155
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • oğuz arkadaşımıza hayırlı olsun.allah kazasız belasız yolculuklar versin.ben şu an 2005 polo kullanıyorum ve bende privilage+tp ilgileniyorum.ama fiyatı iyi almışsınız ben kaç yere sordum fazla indirim alamadım.ayrıca arabanızın fotolarını koymayın genede.KALBİMİZ SULAR kadar temiz olsa da insanız.iç geçiririz filan vebal altında kalmayalım.ayrıca vw hayranı olarak dünkü zamlarla birlikt bir olay geldi.geçen yıl marketten pasta yapmak için(ben değil) en ucuz süyü alıyordum bi markanın.dün bir baktım süt en pahalı 2.süt olmuş.ne değiştiyse.pahalı iyidir mantığı da bir ticaret aldatmacasıdır.tekrar hayırlı olsun
  • oğuz arkadaşımıza hayırlı olsun.allah kazasız belasız yolculuklar versin.ben şu an 2005 polo kullanıyorum ve bende privilage+tp ilgileniyorum.ama fiyatı iyi almışsınız ben kaç yere sordum fazla indirim alamadım.ayrıca arabanızın fotolarını koymayın genede.KALBİMİZ SULAR kadar temiz olsa da insanız.iç geçiririz filan vebal altında kalmayalım.ayrıca vw hayranı olarak dünkü zamlarla birlikte aklıma bir olay geldi.geçen yıl marketten pasta yapmak için(ben değil) en ucuz sütü alıyordum bi markanın.dün bir baktım süt en pahalı 2.süt olmuş.ne değiştiyse.pahalı iyidir mantığı da bir ticaret aldatmacasıdır.tekrar hayırlı olsun
  • chener teşekkür ederim.umarım siz de hayırlısıyla alırsınız.yalnız polo dan sonra kullanımı biraz zor gelebilir.şahsen bana öyle geliyor.henüz tam olarak sağına soluna alışamadım.zamanla oturucaktır tabi bunlar.süt örneği de çok güzel olmuş gerçekten.durumu çok net anlatıyor.fiyat konusunda da biz oyak üyesi olduğumuz için böyle makul bi fiyat geldi.yoksa pazarlık gücümüzle alakası yok.hatta oyak fiyatı neyse onu aldık.bi kuruş bile indirim yapamadıklarını söylediler.fotoğraf konusunda da aracı alacaklar konusunda bi çekincem yok ama görmüşsünüzdür siz de.kriz var insanlar nasıl bu kadar para verip araba alıyor diyorlar.bütün tedirginliğim bundan.hak verdiğiniz için de teşekkür ederim

sezginaydogan şu ana kadar 450 küsür km yol yaptık.aracı perşembe günü almıştık.şu andaki yakıt tüketim ortalaması 6.4 lt.aracı teslim alırken ilk 3 depoda yüksek tüketim değerleri olucağını söylemişlerdi

• Sivasta Latitude görmedim hiç....
  • Oğuz arkadaşım selam,

sanırım forum takipçileri içinde bu arabaya sahip tek kişi sizsiniz. ben izmirde 1.5 lt lik test sürüşü aracı bulamadım, bu nedenden dolayı sizden arabanın şehir içindeki performansı ile ilgili görüşlerinizi almak isterim. bir de bahsettiğiniz yakıt tüketimi şehir içi kullanımdamı elde edildi? saygılar,
  • altrea ben istanbul da oturuyorum.nickimdeki 58 sivaslı olmamdan kaynaklı

tunsal şehir içinde hiç bir bayılma vs söz konusu değil.performansı gayet iyi.araba ağzına kadar insanla doluyken bile yokuşta gık etmedi.performansından çekinmeyin.yakıt tüketimi konusunda sadece hafta sonunda istanbul dan sakarya-sapanca ya kadar gidip geldik.450 km küsür yol kat ettik.haftasonundaki sapanca ziyaretimiz dışında sürekli şehir içi kullanımı
  • Bende bu araca bayildim. Megane hb ile bunun arasinda gidip geliyorum. Esim sedan sevmedigi icin latitude olayina sicak bakmiyor pek.. 130bg gelecekmi acaba beklemelimiyim bilmiyorum ki..
  • quote:

Orijinalden alıntı: alemci54

Bende bu araca bayildim. Megane hb ile bunun arasinda gidip geliyorum. Esim sedan sevmedigi icin latitude olayina sicak bakmiyor pek.. 130bg gelecekmi acaba beklemelimiyim bilmiyorum ki..

Ben aracı test ederken satış temsilcisine sormuştum,

Bu yıl için mevcut motorlar dışında bir motor gelmeyeceğini ve EDC nin olmayacağını söylemişti, ileriki yıllar için bilgilerinin olmadığını belirtti.

ayrıca önümzdeki ay içerisinde 2.000 YTL ile 5.000 YTL arasında zam olacağını söyledi, yazılı olarak fiyat artışına ilişkin belge vardı elinde
  • renault iletişime fluence kasa değişikliğe uğrayacak mı ve latitude de farklı motor seçeneği olacak mı diye sormuştum.2 şubat ta gelen cevabı aktarıyorum:

Sn. OĞUZ UZUN,

Fluence araçların tasarımında bir değişiklik öngörülmemektedir. Latitude araçlarda şu an 1,5 dCi 110 beygir ve 2.0 dCi 175 beygir seçeneklerimiz mevcuttur ve farklı motor seçeneği için herhangi bir öngörü yoktur. En kısa süre içerisinde arzu ettiğiniz aracı alarak Renault ailesine katılmanız dileğiyle.

Renault MAİS ve şebekesi olarak markamıza göstermiş olduğunuz ilgiye teşekkür eder, her zaman yakınınızda olduğumuzu bilmenizi isteriz.

Saygılarımızla,
    RENAULT MAİS A.Ş.
    Müşteri Hizmetleri
  • hayırlı olsunn kazasız belasız sürüşler dilerimm
  • ben de bu aracı almaya çok yakınım, mutlaka artıları ve eksileri var ancak genel olarak baktığımızda bu paralara alınabilecek arabalar içinde en iyilerinden biri. arabanın baz modelinin bana oyak indirimi ile 50.000 tl gibi bir maliyeti olacak. araba için 50.000 gibi büyük bir para ödemenin dışında tereddüt ettiğim tek konu ise şu; daha öncede sıfır araba aldım ve ilk birkaç sene çok sakınarak bindim. fakat araba eskidikçe çok daha rahat binmeye başladım, ufak defek sürtmeler, park yerinde kapı çarpmaları, ...vs çok fazla üzmemeye başladı. dolayısıyla ikinci el bir araç alıp hiç sakınmadan binmekle yeni bir araç alıp onun konforunu ve aynı zamanda stresini yaşamak arasında kararsızım.
  • Hiç sorma, memlekette sıfır araba almakla bitmiyor, vuran, çizen, dikkatsiz kapı çarpan... ben de ilk başlarda çok sıkılıyordum bu konulardan dolayı...
    quote:

Orijinalden alıntı: tunsal

ben de bu aracı almaya çok yakınım, mutlaka artıları ve eksileri var ancak genel olarak baktığımızda bu paralara alınabilecek arabalar içinde en iyilerinden biri. arabanın baz modelinin bana oyak indirimi ile 50.000 tl gibi bir maliyeti olacak. araba için 50.000 gibi büyük bir para ödemenin dışında tereddüt ettiğim tek konu ise şu; daha öncede sıfır araba aldım ve ilk birkaç sene çok sakınarak bindim. fakat araba eskidikçe çok daha rahat binmeye başladım, ufak defek sürtmeler, park yerinde kapı çarpmaları, ...vs çok fazla üzmemeye başladı. dolayısıyla ikinci el bir araç alıp hiç sakınmadan binmekle yeni bir araç alıp onun konforunu ve aynı zamanda stresini yaşamak arasında kararsızım.

• quote:

Orijinalden alıntı: tunsal

ben de bu aracı almaya çok yakınım, mutlaka artıları ve eksileri var ancak genel olarak baktığımızda bu paralara alınabilecek arabalar içinde en iyilerinden biri. arabanın baz modelinin bana oyak indirimi ile 50.000 tl gibi bir maliyeti olacak. araba için 50.000 gibi büyük bir para ödemenin dışında tereddüt ettiğim tek konu ise şu; daha öncede sıfır araba aldım ve ilk birkaç sene çok sakınarak bindim. fakat araba eskidikçe çok daha rahat binmeye başladım, ufak defek sürtmeler, park yerinde kapı çarpmaları, ...vs çok fazla üzmemeye başladı. dolayısıyla ikinci el bir araç alıp hiç sakınmadan binmekle yeni bir araç alıp onun konforunu ve aynı zamanda stresini yaşamak arasında kararsızım.

haklısınız aynı sıkıntıyı şu anda biz de yaşıyoruz.apartmanımızın otoparkında ağaçlar var.kuşlar sağolsun her zaman pisliyo.aracı değiştirmeden önce pek de umrumuzda değildi açıkcası ama şimdi üstünü kapattırmayı düşünüyoruz.geçici gözüm olarak kılıf aldık araca.
    fiyat konusuna gelince 50 bin kulağa çok büyük geliyo gerçekten ama piyasaya baktığınızda da bu özelliklerde bu fiyata başka araç yok.eğer bu parayı kazanıyorsanız hiç düşünmeden alın derim.hatta almışken 2000 tl daha verip teknoloji paketini de alın.çok faydasını görürsünüz

• quote:

Orijinalden alıntı: vaya589

ARKADASLAR ONCELIKLE IYI PAZARLAR DILERIM HERKEZE YENI LATITUDE ALAN ARKADASIMA HAYIRLI UGURLU OLSUN IYIPAZARLAR, ONCELIKLEDE ARABASI ILE KAZASIZ BELASIZ GUNLER DILIYOORUM HERKEZIN ARABASI KENDINE EN IYI GOZUKENDIR LATITUDE ONCELIKLE GERCEKTEN UST SEGMENTTIR KONFORU ILE YANLIZ AKLIMI KURCALAYAN BIR IKI SEY DE VAR KESKE DIYOORUM ALMADAN PIYASAYA BIR OTURSAYDI BIR IKI SENE ARAC MUHTEMEL OLAN BIR IKI ARIZALAR FABRIKASYON BU HER ARACTADA OLUYOOR ILK SÜRÜMLERDE LATITUDE KONFOR CANAVARI BIR ARABA DIYOORUM ILK ONCELIKLE HERTURLU KONFORU FAZLASI ILE VAR ZATEN ARKADASLAR HERNEYSE BENDEDE 2011 LAGUNA SL EXECTUVE VAR BVA BEYAZ INCİ UFAK TEFEK AKSAKLIKLAR HERKEZIN ARABASINDA VAR BENIMDE ARABAMDA VAR OLE KAFAYA TAKILACAK BÜYÜK ŞEYLER DEĞİL ONCELIKLE 2.0 OLMASINA RAGMEN YINEDE EKONOMIK MOTORLAR YAPIYOORLAR RENOLAR ASIRI BIR YAKIT TUKETİMLERİ OLMUYOOR HELE ŞU GUNLERDE LÜBNANIN DA KARIŞTIGI NI GORUYOORUZ VE HERGÜN MAZOTUN ZAMLANDIĞINI ZAMLI TARTIFEDEN DEPOOLARI DOLDURUYOORUZ MARKA FANATIKLİĞİ YAPMAK ISTEMIYOORUM AMA GERCEKTENDE RENOLAR BEĞIMLILIK YAPIYOR ARKADAŞLAR ILK ARACIM RENO 9 SPRINGTI SANIRIM 96 MODEL OPEL VECTRAMDA VARDI 95 3.16 İ M 43 MOTOR BME MDE VARDI BELKI 30 YAKIN ARABA DEGISTIRDIM AMA BU SATTEN SONRA BENIM ICINDE ONEMLİ OLANI KONFOR VE YAKIT OZELLIKLE MAZOTUN 4 MILYONA TIRMANDIĞI ŞU GÜNLERDE ARKADAŞLAR IKI TANE ARACIMI SIFIR AYARINDA TAKASA VERDIM BODRUM RENO KUTAY OTOMOTİVE LAGUN. 3 SL. İ ALMAK İÇİN FRANSIZLAR SAGLAM ARABA YAPIYOOR ŞASE OLARAK ONU ILK ONCELİKLE SIZLERE AKTARIYIM ARKADAŞLAR İ 30 DU LAGUNA DAN ONCEKİ ARACIM 2010 MODEL 115 PS IDI AMA O BEYGIRI MALESEFFKI HISSETTIRMIYOORDU CRDI MOTOR OLMASINA RAGMEN DAHA ÇOK HOMOJEN HIZLANIYOORDU ARAC BIRDE 2008 KİA CERATO DIYOORUM ADINI ALTIN HERFLER ILE TEKRAR ANIYOORUM MUHTESEM GUC VE ANINDA IBREYİ TERSİNEDE ÇEVIRIYOORDU FORUMDAN FALAN YADA ARKADAŞLARINDAN BILEN ARKADAŞLARIMIZ VARDIR MUHAKKAKKİ KİA KENDINI ACTI AMA YENI MODELLER MALESEF DIYOORUM SLOVEKYA ÜRETIMI YENI CERATO VE KIA CEED' DE OLE OLMASI OLMASI LAZIM ARABALARI TAKASA VERMEDENDE ONCE BENI BUNDAN YAKLASIK 3 AY ONCE DIYEBILIRIM SIZE IZMIRDEN TANIDIK BIR AILE DOSTUMUZ OLAN BIR GALERİCİ ARKADASIMIZ ARADI HERZAMANDA ZATEN IZMIRDE IŞIMİZİ YAPAN INSANLARDIR 2009 BIR PASSAT VAR DEDI SIYAH 89.000 BIN KMDE IDI TAMAM OKI TEST EDIYIM DEDIM VE MAZOOT DOLDURDUK ARACA OTOBAN KISMINA BAGLANDIK 6. SANAYININ ORADA ARABA OTOBANDA FENA GITMIYOOR ILK ONCELIKLE AMA YAKIT DELİSİ ACAIP BIR SARFİYATIDA VAR ONUDA SÖYLİYİM SİZE VE BAKIM HIC GORMEMIS ARABA SADECE ARABAYA BINMİŞLER IKI ARABAYI VERICEM USTUNE DE PARA VERICEM BANA 70 BIN YTL YE GELIYOORDU YAKLASIK O ZAMANKŞ MALİYETI ARACIN BENDE VAZGECTIM HERTARAFI KOMPLE CIZILMIS RABANIN ON CAM DESEN CATLAK VE BANA O KADARDA MODERN GELMEDI O ARAC VE PASSAT DEFTERINI O GUN KAPATTIM RENOCU OLDUK BUGUN ISE BIRAZ UZUN YAZDIM AMA, HERKEZE GORUSMEEK DILEGI ILE ARKADASLAR ESEN KALIN

Hocam bu çok samimi yazınızdan dolayı çok teşekkür ediyorum.Marka bağımlısı olmaının anlamı yok hocam aracınızın keyfini sürün.Renaultların şasinin iç tarafına aynısından bir katman daha geçiriliyor hocam bunu yapılırken bizzat gördüm.Yani Şasinin içine komple başka bir şasi daha geçiriliyor ve gerçekten çok çok sağlam oluyor.

Neyse uzatmayayım aracınızın keyfini sürün hocam iyi günler diliyorum.

quote:

Orijinalden alıntı: isimbulunamadı

bu devirde markaya modele değil arabanın kalitesine, donanımına bakmak lazım. hiç bilmediğin bir markanın filanca modeli çok iyi otomobil olabilir... böyle olması çok daha iyi oldu, rekabet arttı, kalite arttı, kaliteler birbirine yaklaştı. c segment hiç bilmediğin bir arabaya biniyorsun tesadüfen, araba harika diyorsun bazen..
    f1'de ferrarisinden mercedesine bilmemnesine kadar onlarca marka varken renault aslanlar gibi birinci geliyor şampiyon oluyor bundan güzel kanıt olabilir mi, dile kolay !

Çok doğru tespitlerde bulunmuşsunuz hacım ama bu önyargı var ya işte bunları kırmak isteyen istediği önyargıyı taşıyabilir ama günümüzde bu tarz akıldan mantıktan uzak peşin yaklaşımlar çok çağdışı kalıyor.

• Latitude'i bugün inceleme fırsatım oldu ancak zamanım az olduğu için test sürüşü yapamadım ama araç iç donanımı olsun dış görünüşü olsun mükemmel olmuş . Aracmı 3-4 ay içerisinde değiştirmek itiyorum ancak 1.6 tdci 109 hp focustan sonra latitude de performans yoksulluğu yaşarmıyım tek sorunum bu
  • Fiyatına göre en iyi arabayı aldığınızdan hiç şüpheniz olmasın.

Cihanair gibi insanlar hep vardı ve bundan sonra da olacak. Teknik verilerle ya da ispatlanmış bilgilerle asla konuşamaz böyleleri. Sadece atıp tutmayı bilirler. Renault gibi dev bir markayı skoda gibi küçük ve 10 sene öncesine kadar adam yerine konmayan bir markayla kıyaslayanları gülerler kendilerince. Aslında gülünecek duruma kendilerinin düştüğünden haberleri bile olmaz.

Skoda hiçbir zaman Renault'un rakibi olmadı ve olamaz. O yere göğe koyulamayan Octovia'nın satış rakamları da bunu doğruluyor. Bu forumdaki yorumlara bakarsak Octovia'nın en çok satan C sınıfı araç olması gerekiyor ancak iş reele dökmeye geldiğinde kimse Octovia almaya yanaşmıyor. Olay bu kadar basit.
  • quote:

Orijinalden alıntı: time_keeper

Fiyatına göre en iyi arabayı aldığınızdan hiç şüpheniz olmasın.

Cihanair gibi insanlar hep vardı ve bundan sonra da olacak. Teknik verilerle ya da ispatlanmış bilgilerle asla konuşamaz böyleleri. Sadece atıp tutmayı bilirler. Renault gibi dev bir markayı skoda gibi küçük ve 10 sene öncesine kadar adam yerine konmayan bir markayla kıyaslayanları gülerler kendilerince. Aslında gülünecek duruma kendilerinin düştüğünden haberleri bile olmaz.

Skoda hiçbir zaman Renault'un rakibi olmadı ve olamaz. O yere göğe koyulamayan Octovia'nın satış rakamları da bunu doğruluyor. Bu forumdaki yorumlara bakarsak Octovia'nın en çok satan C sınıfı araç olması gerekiyor ancak iş reele dökmeye geldiğinde kimse Octovia almaya yanaşmıyor. Olay bu kadar basit.

çok haklısınız gerçekten.skoda olayından devam edersem octavia nın elegance dışındaki modellerinin yüzüne bakılmaz.elegance da metalik renkle şu anda latitude u aldığımız fiyatın üstüne çıkıyor.c segmenti bi arabaya o kadar para bayılmak akıl karı değil.üstelik servis ağı olsun, yedek parça olsun hep sorun.renault nun 1.5 dci motoru bi çok arabada kullanılmakta.ortalıkları nissan da qashqai de kullanıyor bu motoru.

haluk94 muhtemelen focus taki atikliği size hissetirmez.sonuçta daha ağır bi araç ama kesinlikle çekmeme, bayılma gibi sorunlar yaşamazsınız.yukarıda da bahsettim aracı ağzına kadar doldurduk(5 yetişkin 2 çocuk) ve hiç bir bayılma sorunuyla karşılaşmadık.yine taş gibi devam etti yoluna.tabi daha kapsamlı bi test sürüşü yapıp kendiniz karar verirsiniz

tunsal bir de bi şeyler daha eklemek istiyorum önceki yorumuma.araç lüks göründüğü için insanlar fazla yanaşmıyor.sabır gösteriyolarlar.kimse dokunmak istemiyo arabaya.marea mız varken haldur huldur yanımızdan geçenler, 2 sn beklesek hemen düt düt kornayı öttürenlerin hiç birini artık göremiyorum

• arkadaşlar,

ben, renault a ön yargıyla bakan arkadaşlara kızmıyorum. Yıllardır renault kullanıyorum, beklentilerimi de karşılıyor ancak örneğin benim de fiat, hyundai, .. gibi markalara karşı önyargım var.
    çevrelel etkenler, duyumlar, kötü tecrübeler, firmaların geçmişte ürettiği arabalar, ... vs bu önyargıların oluşmasında sebep olan faktörler. bir başka örnek verecek olursam aslında octavia nın ve superb in tasarımını ve malzeme kalitesini beğenmeme rağmen skoda markasınn geçmişte kafımıza kazınmış imajını aşamadığım için bu modellerle ciddi olarak ilgilenmedim.

fakat ben bu forumu, satın almayı düşündüğüm araç ile ilgili bilgi almak için takip ediyorum. dolayısıyla burada beyan edilen fikirlerin, kişilerin hissiyatından öte objektif ve bir takım verilere dayalı olması tüm takipçiler için daha yararlı olur diye düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: sezginaydogan

oguz58,

Genel anlamda Lagunadan çok memnunum. Sevmediğim yönlerini de yeri ve zamanı geldiğinde marka takıntısı olmadan DH'da paylaşıyorum.

Eller serbest giriş ve çalıştırma sistemi, otomatik el freni, park sensörü, otomatik yanan farlar ve otomatik çalışan silecekler, 17 jantlar, sürüş keyfi, viraj aydınlatmalı farlar, çift bölgeli otomatik klima vb. özellikleri benim için artılar. Bozuk yolda zaman zaman ortaya çıkan tıkırtıları duymuyorum bu yüzden. Zaten bu tıkırtılar, 220.000 TL olan bir yakınımdaki BMW'de de var.

Artı ve eksiler kişiden kişiye değişebilir diyorum.

Hocam, yakıt tüketimi konusunda bilgi verebilir misiniz?

Bende Laguna'dan memnunum.Sizin saydığınız özelliklerden yol tutuş bence sınıfının en iyilerinden.Abartısız çok hızlı girdiğim virajlarda mükemmel bir yol tutuş sergiliyor.Kliması da diğer Renault modellerinden üstün,biliyorum çünkü Megane'daki gibi yüzünüz sıcaktan terlemiyor.Bende Latitude'yi test ettim,eşimle birlikte,bize kalite olarak Laguna'nın kalite hissini vermedi,sürücü koltuk ayarlarının zor yapılması,daha doğrusu bende uzun boyluyum bir türlü istediğim şekle sokamadım.
    Son söz olarak Laguna III'e büyük haksızlık yapıldı,Renault da bunlardan biri,olduğu yerden çok daha iyisini hak eden bir model LAGUNA...
    Arkadaşımızada hayırlı olsun...

• Celal PİR'in anlatımıyla Latitude...

http://www.renaultlatitude360.com/?utm_source=google&utm_medium=text&utm_campaign=search

Test etme şansımız olmadı ama anlatılanlardan ve forumdan hareketle gerçekten çok güzel araba... Ben de vw e tercih ederdim şahsen...

Alan arkadaşlara kazasız belasız kullanmak nasip olsun inşallah...
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.