Yetkılı Servıslerde maleseffkı bazen böyle seyler oluyor yapılacak bırsey yok bazende ana cıhaz onlarda olduğundan onlara mahküm oluyoruz oaly bundan ıbaret..
ana cihaz diye birşey yok, özel servislerde de yetkili servisin elindeki cihazlardan var
Alıntıları Göster
yetkili servis parası olana çalışır, normal vatandaş sadece garanti bozulmasın diye gider
Harbiden 40 bin liralık arac icin ne demek. Onlar at arabası mı. Komsumuzun clio 4 ü 100 bin de. 100 bin bakımında yetkili serviste 350 liraya olayı bitirdi. 1 sene kafa rahat + 50 100 lira fazla kar etmek icin onunla muhattap olmaktan kurtuldu.
Bir durumda atarsın arabayı servisin kafasına. Yapılana kadar ayrılmazsın. Sanayi de guvendigin ustan olacak ki sanayiye gidesin. Yoksa her zaman öpülürsün. Yetkili servis gibi belli bir fiyat yok
geçmiş olsun sonuna kadar hakkınızı arayın
quote:
Orijinalden alıntı: hsn_33
geçmiş olsun sonuna kadar hakkınızı arayın
Garanti bitene kadar bizi düdüklüyor resmen servisler
Garantim bittide kurtuldum serviste 750tl istenen bakımı parçaları kendim alıp sanayide işçilik verip yaptırıyorum 200tl geçmiyor masrafım 550tl cebimde kalıyor.
Bu servislerdeki arıza tespit cihazı ya herşeyi göstermiyor yada kullanmayı bilmiyorlar. Benimde aracımın altından teneke tıkırdaması gibi ses geliyordu servise götürdüm birşey yok diye gönderdiler sonra başka bir yere götürdüm katalitik konvertör parçalanmış yetkili servis 2 bin civarı para isterken 800 e yaptırdım
quote:
Orijinalden alıntı: Laurin Klement
Bu servislerdeki arıza tespit cihazı ya herşeyi göstermiyor yada kullanmayı bilmiyorlar. Benimde aracımın altından teneke tıkırdaması gibi ses geliyordu servise götürdüm birşey yok diye gönderdiler sonra başka bir yere götürdüm katalitik konvertör parçalanmış yetkili servis 2 bin civarı para isterken 800 e yaptırdım
3000 liraya Renault Premium mazot pompası mı takacaklardı ne?
quote:
Orijinalden alıntı: goodorevil
3000 liraya Renault Premium mazot pompası mı takacaklardı ne?
Alıntıları Göster
mazot pompası ve enjektorlerinde arıza olan arabanın ısıtma bujilerini değiştiren kemal tepretoğullarına ne demeli ?
Ben sanayide yaptırıyorum aracımı kimse kusura bakmasın ama renault yetkili servisi bırak hiçbir markanın yetkili servisi hiçbirşeyden anlamıyor...
ülkede maalesef kalifiye eleman yetersiz... olanda 3 liraya çalışacağına 5 liraya sanayide çalışıyor...
quote:
Orijinalden alıntı: sissil
mazot pompası ve enjektorlerinde arıza olan arabanın ısıtma bujilerini değiştiren kemal tepretoğullarına ne demeli ?
Ben sanayide yaptırıyorum aracımı kimse kusura bakmasın ama renault yetkili servisi bırak hiçbir markanın yetkili servisi hiçbirşeyden anlamıyor...
ülkede maalesef kalifiye eleman yetersiz... olanda 3 liraya çalışacağına 5 liraya sanayide çalışıyor...
hayır değildir, özel servisler de bu cihazlara sahip, üstelik turbo basıncı ölçmek dediğin çok ekstra bir iş de değil, en ucuz universal cihazlar bile bunu ölçebilir
yani şehir efsanesi bunlar inanma
reno servisinede bu yakışır. herkes özel servise gidilecek diyor ama ; işi bilmezsen özel serviste sanayideki ustasıda cebini boşaltır haberin olmaz
quote:
Orijinalden alıntı: rainmanstern
reno servisinede bu yakışır. herkes özel servise gidilecek diyor ama ; işi bilmezsen özel serviste sanayideki ustasıda cebini boşaltır haberin olmaz
Doğru diyorsunuz da 40 bin bakımı için sanayiden fiyat aldım. Adamlar yan sanayi parçalar ile 400 lira fiyat verdi. Ben gittim serviste 550 liraya yaptırdım. 150 lira için kimse kusura bakmasın ama sanayiye gitmek enayilik. Bir sorun durumunda karşınızda ''yetkili'' servisi var. Ben 2. el araç alacak olsam yetkili servis hariç bakıma girmiş arabayı almam net. 50-100 liranın hesabını yapan adam zaten arabaya da iyi bakamamıştır.
quote:
Orijinalden alıntı: antuaRri
Doğru diyorsunuz da 40 bin bakımı için sanayiden fiyat aldım. Adamlar yan sanayi parçalar ile 400 lira fiyat verdi. Ben gittim serviste 550 liraya yaptırdım. 150 lira için kimse kusura bakmasın ama sanayiye gitmek enayilik. Bir sorun durumunda karşınızda ''yetkili'' servisi var. Ben 2. el araç alacak olsam yetkili servis hariç bakıma girmiş arabayı almam net. 50-100 liranın hesabını yapan adam zaten arabaya da iyi bakamamıştır.
işte hala buna inananları kazıklıyor zaten yetkili servisler
yetkili servis kazığı bu konuda bahsedilen olaylarda ortaya çıkar yoksa 30 liralık hava filtresini 150 liraya takacak halleri yok normal bakımlarda
ayrıca bu algı tamamen yanlış, yetkili servislerda araca iyi bakılmaz aksine çok kötü bakılır, hatta arabanın içine ederler, siz her özel servisi kasap sanıyor olabilirsiniz ama sanayiler gayet iyi usta kaynıyor, hele yaşı başı olan belli bir tecrübesi olan adamlar araçlarına kendi aracıymış gibi işlem yapıyor, artık eskisi gibi geleni kucaklayayım ne koparırsam kardır durumu yok, özel servisler için müşteri devamlılığı mühim
yetkili servislerde ise aracın başına gitmeniz yasaktır, gitmediğiniz için de aracınız çok profesyonel ellerde sanırsınız, temiz bir servis karşılamadaki nazik bayan doldurulan formlar falan derken birşey yapıyorlar zannedersiniz, arka tarafta 18 lik çırak elinde çekiçle vura vura sizin fren balatalarını yerinden çıkarır, değiştik denen parça hazırdaki başka bir araçtan çıkarılıp sizin araca takılır, bozuk olmayan parça size bozuk diye bildirilir, önce çok abartı bir rakam çekerler olmaz dersin ardına size özel şöyle indirim böyle ödeme kolaylığı yapıyoruz dedikleri an tamam olsun der kazığı yersin, aracın turbo yağ hortumu yağ kaçırır komple turbo değişmeye kalkarlar, tamiri yapılabilen hiçbir parçada size tamir alternatifi sunulmaz sıfır parça takılacak denir ama hepsi tamire gönderilir, hiçbir zaman ne takılan şanzıman ne takılan turbo ne takılan direksiyon kutusu sıfır değildir, 300 liralık işi 2500 liraya fatura ederler, bunlar ve örnekleri say say bitmez
quote:
Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58
bu forumfakiler harbi kafayı yemiş 40 bin liralık arabayı servise layık görmüyorlar,kaç paralık olması lazım acaba herkesmi zengin lan burda
sanki sanayidekiler çok dürüst %90 ı sahtekar anahtar tutmayı beceremiyorümraniye sanayiye bi gidin arabanızı napıyolar iyi ustalarda var tabi tanıdığınız usta varsa en iyisi servise felan gitmeyin ama rasgele gitmeyin aman diyim arabanızdan soğuturlar yaptığınız masrafta kâr kalır
asf den araba almıştım servisine gitmedim ama dandik usta denk gelmiş belkide,masrafınızı ödemeliler bence ama kim ödüyorki vatandaş sahipsiz soyan soyana
Hocam geçen sene yaz aylarından sonra hafta da en az 2 kere 100.000 tlnin üzerinde araç önerisi alanlar oluyordu hatta bir kaç kişi aldığı araçların fotoğrafını attı. Çoğu olmasa bile bir kısım bayağı zengin
quote:
Orijinalden alıntı: metinsemer
quote:
Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58
bu forumfakiler harbi kafayı yemiş 40 bin liralık arabayı servise layık görmüyorlar,kaç paralık olması lazım acaba herkesmi zengin lan burda
sanki sanayidekiler çok dürüst %90 ı sahtekar anahtar tutmayı beceremiyorümraniye sanayiye bi gidin arabanızı napıyolar iyi ustalarda var tabi tanıdığınız usta varsa en iyisi servise felan gitmeyin ama rasgele gitmeyin aman diyim arabanızdan soğuturlar yaptığınız masrafta kâr kalır
asf den araba almıştım servisine gitmedim ama dandik usta denk gelmiş belkide,masrafınızı ödemeliler bence ama kim ödüyorki vatandaş sahipsiz soyan soyana
Hocam geçen sene yaz aylarından sonra hafta da en az 2 kere 100.000 tlnin üzerinde araç önerisi alanlar oluyordu hatta bir kaç kişi aldığı araçların fotoğrafını attı. Çoğu olmasa bile bir kısım bayağı zengin
Alıntıları Göster
Beyler Gebze ASF, hatasını kabul etti ve 118 lira yanlış tespitten ötürü aldıkları ücreti geri iade etti, bende röle kutusu komple değişim ve işçilik dahil 1000 liraya olayı hallettirmiş oldum. Ne enjektör degişti, ne mazot pompası, ne de geri kalan ufak tefek şeyler. Arızayı doğru tespit edemeyen ustalara da, servis müdürü gerekli şeyleri söylemiş. Ucuz atlattık vesselam..
üstteki arkadaş çok iyi açıklamış 200 bin liralık aracınız olur yetkili servise gidersiniz. 40 bin liralık araç için gidilirmi anlamıyorum valla.
Hocam hazır konu açılmışken söyleyeyim. İmzamdaki araçta fren sistemi arızası yazıyor uygun bi yere çekin gibi bi yazı çıkıyor. Arabayı sağa çekip stop ediyorum bir daha çalışmıyor. Olmadık zamanda yolda bırakıyor. İki üç defa çektirmek zorunda kaldım beyine baktılar bişey anlamadılar (özel servis) hatta bi beyin temizliği yaptılar 300 lira verdim. Şimdi mecburen yetkili servisi denemek zorundayım. Çünkü yolda kalacak korkusuyla sürmekten bıktım
quote:
Orijinalden alıntı: MYılmaz4646
quote:
Orijinalden alıntı: RitueL
üstteki arkadaş çok iyi açıklamış 200 bin liralık aracınız olur yetkili servise gidersiniz. 40 bin liralık araç için gidilirmi anlamıyorum valla.
Hocam hazır konu açılmışken söyleyeyim. İmzamdaki araçta fren sistemi arızası yazıyor uygun bi yere çekin gibi bi yazı çıkıyor. Arabayı sağa çekip stop ediyorum bir daha çalışmıyor. Olmadık zamanda yolda bırakıyor. İki üç defa çektirmek zorunda kaldım beyine baktılar bişey anlamadılar (özel servis) hatta bi beyin temizliği yaptılar 300 lira verdim. Şimdi mecburen yetkili servisi denemek zorundayım. Çünkü yolda kalacak korkusuyla sürmekten bıktım
Hocam bu işte, yetkili veya özel servis degil aslında mesele usta meselesi, yetkili serviste çok iyi bir usta vardır, nokta atışı arıza tespiti yapıyodur, gönül rahatlıgı ile götürür yaptırırsın aracı. En fazla parçadan ve işçilikten biraz fazla para verirsin okadar. Ama servislerin genel düsturu geçirmek üzere maalesef ve aynı zamanda iyi usta var mı bilemiyorsun. Bence bostancıda falan iyi volvo ustası araştırın.
quote:
Orijinalden alıntı: akdogan911
quote:
quote:
Hocam bu işte, yetkili veya özel servis degil aslında mesele usta meselesi, yetkili serviste çok iyi bir usta vardır, nokta atışı arıza tespiti yapıyodur, gönül rahatlıgı ile götürür yaptırırsın aracı. En fazla parçadan ve işçilikten biraz fazla para verirsin okadar. Ama servislerin genel düsturu geçirmek üzere maalesef ve aynı zamanda iyi usta var mı bilemiyorsun. Bence bostancıda falan iyi volvo ustası araştırın.
Haklısınız hocam. Ankarada oturuyorum, ankarada tavsiye varsa gidip göstereyim arabayı
ASF nedir bu arada?
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: akdogan911
quote:
quote:
Haklısınız hocam. Ankarada oturuyorum, ankarada tavsiye varsa gidip göstereyim arabayı
Hocam Ankara İvedikte @WaRToX hocamızın ustası var adı Selim. Ben 10 Mart gibi götürcem aracı periyodik bakım için ilk defa deniycem ama wartox hocam sağolsun ustayı anlattı bende araştırdım işinin ehli birisi diyolar kendisi için. Bugüne kadar kendi ustam ZNT Volvo özel servisi ile çalışıyordum ancak Selim ustaya bu sefer gideceğim bakım km'si geldi zaten.