Şimdi Ara

@@ 2024 Kia XCEED alındı @ 2015 C180 Exclusive @2020 Tucson @2016 Renault Megane 4HB 1.5dci EDC @@ (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.271
Cevap
35
Favori
130.197
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
74 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 205-55-R16 olsa tanesi 220tl civarı geliyor lastiklerin ama malesef ölçüler 205-50-R17 olunca 350tl ye çıkıyor.

Bugün Renault Mais ten aradılar Sedan versiyonun testi için davet ettiler.

Müsait zamanda gidip test edeceğim, bakalım bizim ithal versiyonlar aralarında fark varmı merak ettim.

Bu kasaya 1.6dci EDC 165hp versiyonu TR ye getirseler ne yapar eder onu alırdım ama buda çok güzel..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildiz -- 30 Ekim 2016; 19:26:53 >
  • Dün sedan versiyonu bayide inceledim. Haftaya salı günü test etmeye gideceğim kısmet olursa. Bakalım arasında ne gibi farklar var.

OtoPark'ın yaptığı testlerde Hatchback ve Sedan için birbirinden farklı sonuçlar çıktı. Hatchback modeli çok beğendiler, Sedan versiyona yeterli dediler..

Bu kadar fark olacağını sanmıyorum yinede gidip test etmekte fayda var. Çünkü testler bazen yanıltıcı olabiliyor.

(Özellikle Sinan KOÇ kullanırken bambaşka keyifli oluyor)

• Renault Megane 4 Tasarım direktörü Laurens Van Den Acker ve Elektrikli Konsepti Trezor

• Hayırlı olsun abi maşallah

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AlkanExclusive

Valla bende almayı düşünüyorum ama eli yüzü düzgün olsun denilince fiyat gereksiz artıyor.

Icon donanım seviyesi ile Touch ve Joy çok farkediyor haklısınız, araç Icon donanım ile resmen kimlik değiştiriyor gibi farklılaşıyor.

Özellikle elektronik park freni kol dayama bölgesinde ciddi fark hissediyorsunuz. Ama verilen fark buna değiyor. Birkaç arkadaşım Golf ve Leon tavsiye etmişti ancak bunu görüp kullanarak incelediklerinde hepsi önerilerinden vazgeçti.

Daha öncede bahsettiğim gibi biz izlediğimiz test videolarından çok fazla etkilenen bir toplumuz o yüzden görüp kullanmadan olumlu yada olumsuz yorum yapabiliyoruz. Mutlaka gidip görerek incelemenizi tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildiz -- 16 Ekim 2016; 16:16:55 >

• quote:

Orijinalden alıntı: yildiz

205-55-R16 olsa tanesi 220tl civarı geliyor lastiklerin ama malesef ölçüler 205-50-R17 olunca 350tl ye çıkıyor.

Bugün Renault Mais ten aradılar Sedan versiyonun testi için davet ettiler.

Müsait zamanda gidip test edeceğim, bakalım bizim ithal versiyonlar aralarında fark varmı merak ettim.

Bu kasaya 1.6dci EDC 165hp versiyonu TR ye getirseler ne yapar eder onu alırdım ama buda çok güzel..

Kışlık lastiklerde en iyi etiket nokiana mı ait bende 205 55 16 var. Conti 860 alayım diyordum

• yildiz kullanıcısına yanıt
    Gidip inceledim zaten ama ben GT Line düşündüğüm için ve boş otomobil sevmediğim için fiyat 106.000₺'lere kdr çıkıyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AlkanExclusive

Gidip inceledim zaten ama ben GT Line düşündüğüm için ve boş otomobil sevmediğim için fiyat 106.000₺'lere kdr çıkıyor.

Haliyle GT Line donanım TR de sunulan tek spor paket Megane 4 ve opsiyon listeside oldukça kabarık. O zaman fiyatta haliyle ona göre oluyor. Mesela o donanımla şimdi alacak olsam Head Up Display + Cam Tavan + Kontrol ve Sürüş paketleride ekleyince fiyatta ona göre artıyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Can Verip Nam Alırız

Hayırlı olsun abi maşallah

Teşekkür ederim kardeşim, herkese daha iyileri nasip olur inşallah..

• Merak eden arkadaşlar için bilgi ; Megane 1.5dci 110hp de kullanılan 6DCT450/451 EDC sistemi 450nm tork yüküne dayanıklı yağlı sistem bir çift kavrama.

Aynı sistem kendine has motor şanzıman arabirim yazılımı ile Volvo ve Ford modellerinde kullanılıyor. (Powershift)

Link >> http://www.getrag.com/en/products/produkt_detail.html

PDF >> http://www.getrag.com/media/products/powershift/6dct451/6DCT451~1.pdf

@@ 2024 Kia XCEED alındı @ 2015 C180 Exclusive @2020 Tucson @2016 Renault Megane 4HB  1.5dci EDC  @@

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildiz -- 16 Ekim 2016; 22:41:25 >

• Bugün Ankara Renault Mais bayisine davet üzerine Megane 4 - Sedan 1.5dci EDC versiyonu test etmeye gittik.

Araç haliyle bagajının daha büyük olması ve arka diz mesafesi olarak hb versiyondan biraz daha iyi olması ile ayrılıyor. Genel itibariyle araçta kullanılan malzemeler aynı görünüyor ancak 18 inch lastiklerden sanırım biraz daha gergin bir sürüş karakterine sahipti. Onun haricinde sedan aracın HB ile farkları varsa bunu zaman gösterecek. Head Up display + adaptif hız kontrol + otomatik park yardımı gibi donanımlar mevcuttu ancak test güzergahında bunları deneme fırsatımız pek olmadı.

Kullandığımız araçta benim 2 ay önce hatchback versiyonu alırken istediğim fakat opsiyon listesine daha sonra eklenen cam tavan özelliğide mevcuttu tabi bu özellikle iç mekanı siyah olan araçları daha ferah gösteriyor.

Daha sonra dönüşte Ankara Cihan otoya uğrayarak 1.6dci 130hp lik Talisman ile test sürüşüne çıktık. Bu araçta 19jant olmasına rağmen konforu ile gayet memnun edici bir performans sergiledi. Gölbaşına kadar gidip döndük ve hızlı girilen virajlarda iri cüssesine rağmen oldukça güven verdiğini gözlemledik. Aracın rampa yukarı sürüş performansını ve sport moddaki tepkilerini denedik. 1.6dci motorun 160hp olan twin-turbo versiyonu neler yapıyor merak etmeye başladım doğrusu..

P.tesi sabahı Mercedes Benz W124 kasa 300E aracımızı servise yağ değisimi icin bıraktığımızda ise daha önce test ettiğimiz A200 AMG nin kardeşi CLA200 AMG paketi test ettik. Direksiyon biraz sertti ancak net tepkileri, 7G-Tronic şanzımanın vites geçişleri ve 156hp benzinli ünitenin seriliği oldukça hoşumuza gitti. Ancak aracın altındaki 18inch RunFlat lastiklerden olsa gerek yuvarlanma sesi beklediğimden biraz fazlaydı. Aynı yolda eski E serisi aracımız içeri lastik sesi dahi almıyordu. Bu benim için çok önemli bir detay. Ani kick-down larda aracın gaz pedalına verdiği tepkiler gayet güzeldi. Ama bir " E serisi " kullanıyorsanız şunu net bir şekilde görüyorsunuz ki Mercedes Benz kesinlikle "E" serisinden başlıyor..

Geçen hafta Opel Astra 1.6 cdti otom. ve Mazda 3 1.5 dizel otom. araçları Megane 4 aldıktan 2300km sonra yeniden test etmiştik. Ve şimdi bana göre ne ilginçtirki hiç ummadığımız bir şekilde verdiğimiz karardan çok memnunuz. Maşallah diyelim inşallah böyle devam eder..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildiz -- 18 Ekim 2016; 20:18:11 >

• Yeni Honda Civic

Yeni Honda Civic aracı dün sabah Ankara Bora Hondaya gidip denedim. 3bin500 km dir Megane 4 kullaniyorum. Almadan önce neredeyse piyasadaki tüm c segmenti hb leri test ettim. Bundan önce 3 yıl subaru impreza kullandim ondan önce toyota ve halen yaklasik 30 yildir Mercedes Benz E serisi kullaniyoruz. Bir ara BMW 116i ve Golf6 aldim kullandim sattim. Yani iyiyi kötüyü az çok bilirim.

Evet direksiyon tepkileri çok farklı civic lastikleri indirilmiş gibi biraz ağır subaru gibi, oturma pozisyonuda yere yakin. Ama en büyük eksikliği hala Mazda 3 serisinde oldugu gibi kaymak asfaltta bile lastik uğultusu yani yuvarlanma gürültüsünü içeri alması. Bence bu fiyata bu kabul edilemez. Güzelim araca hala yazik ediyorlar. Biraz yalitim yapacaklar okadar gerekirse fiyatin ustune eklesin ama yapsin. arka yolcu alani biraz daha ferah geldi bana oturma pozisyonu alcak yere yakin ama ön ve arka kol dayama yerleri alcak kalmis. Torpido dikisli deri görünümlü ama degil ! Sanki cep telefonu kapagi yapiyorlar. Biraz yaklasinca plastige dikis atilmis gibi kalip izleri oldugu görülüyor ve şahsen yumusak doku bile olsa gözume daha ucuz görünmeye başladi. Onun haricinde deri donanımli en dolu versiyonu begendim. Benim icin en önemli kriterler önce güvenlik sonra minimum sorun ve ardından konfor gelir konforda öncelik yol yalıtımıdır minimum ses, yalıtım olmayınca bir kıymeti kalmıyor bence. Megane 4 tartışılmaz yalıtım konusunda daha başarılı. Dizel bir araç ama sakin sürüşlerde motor sesi neredeyse duyulmayacak kadar az. Dizel Astra - i30 - 308 - Mazda3 - Leon test ettim genel olarak hepsinden daha sessizdi. Golf ile aynı diyebilirim.

Megane daki 1.5dci motorun performansi ile kiyaslanacak bir durumu zaten yok o yanlis olur. Hele ki Ankara gibi uzun rampalarla dolu bir memlekette 1.5 dizelin pesinden gelmesi mumkun degil. isteyen varsa buyursun gelsin gölbaşına gidip gelelim şaka yapmıyorum samimiyim. Bizzat arkadasıma ait 2012 1.6 Honda civic ile denedik Civic 125km/h da kaldı 1.5dci 165km/h geciyordu rampa bitti. Biri çok ekonomik bir dizel digeri atmosferik bir benzinli. Kendini ispatlamış kendi sınıfında en iyi motorlar ama kapasiteleri farkli. Biri 150nm digeri 250nm tork! Tartışmaya pek açık bir konu değil. Lpg olayına girmeyelim iyi bilirim.
    Sonuç olarak farklı hissettiren araçlar Megane 4 daha konforlu daha sessiz, direksiyonu daha yumuşak belki Mercedes Benz ten alıştığım için pek yadırgamadım kendine has tepkileri var ama sport modda yeterince sertleşiyor gayet güzel ve hızlı virajlarda güven veriyor ani şerit değişimleride sorunsuz. Honda bu konuda daha sportif hissettiriyor o ayrı tıpkı Subaru gibi ama bir tık altında hisleri. Koltuklarda keza öyle. Ben begendim bir tek yol sesi olmasa ve motoru dizel olsaydi alırmıydım alırdım. Japonlari severim.

• quote:

Orijinalden alıntı: accyln

Çünkü herkesin cebinde direk 90bin yok.
    Kredi vs. işin içine girince %0 faiz veya uygun kredi oranları ile Reno ve Opel öne çıkıyor.

Wv grubu bankalarla denk faiz oranı uyguladığı için aracın değeri zaten yüksek iken, faiz ile 8-10 bin daha artıyor. Hem de megane kadar donanımda yok.

Anlık şartları alıp, güzel yorumlara da bakınca çok da mantıksız gelmiyor megane.

Sizde yeni Megane test edecektiniz fırsatınız oldu mu ?
  • bizi de fiyatıyla ve övgü dolu yorumlarla şaşırttı
  • Artık bu sınıfta en dolu versiyonların fiyatları hep böyle. Bu ülkede bu vergi sistemi bu haksız durum devam ettiği sürece pekte şaşırmamak lazım.

Araç bir önceki nesil Megane 3 e göre çok fazla gelişim göstermiş ciddi anlamda övgüyü hak ediyor ancak tabi herşeyi zaman gösterecek.

Yinede aynı segment diğer araçlarıda test ettiğimizde Megane 4 gerçekten iyi bir iş çıkarmış bunuda görmezden gelmek diğer markalar adına fanatiklik olur..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Code140

Dışını çok beğendim ama içi aksine felaket ötesi

Tasarım biraz göreceli bir kavram aksine ben içini beğendim özellikle kullanılan malzeme ve birleştirme yerleri başarılı uzun ömürlü olursa ne ala. Ama koltukları çok rahat olmasına rağmen daha kibar biraz daha ince bir dizayn anlayışı ile yapılabilirdi (Volvo gibi) diye düşünmeden de edemiyorum. Bu arka diz mesafesinide azaltıyor gerçi oldukça rahat oturma pozisyonu var ancak yinede estetik açıdan daha kibar yapılabilirdi (Üniv.nin tasarım bölümü mezunu olarak hep bişeyleri değiştirmek isteyişim sanırım birazda ondan :)

@@ 2024 Kia XCEED alındı @ 2015 C180 Exclusive @2020 Tucson @2016 Renault Megane 4HB  1.5dci EDC  @@ @@ 2024 Kia XCEED alındı @ 2015 C180 Exclusive @2020 Tucson @2016 Renault Megane 4HB  1.5dci EDC  @@

@@ 2024 Kia XCEED alındı @ 2015 C180 Exclusive @2020 Tucson @2016 Renault Megane 4HB  1.5dci EDC  @@ @@ 2024 Kia XCEED alındı @ 2015 C180 Exclusive @2020 Tucson @2016 Renault Megane 4HB  1.5dci EDC  @@

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildiz -- 28 Ekim 2016; 10:55:45 >

• Megane 4 Estate (SW) aslında bunu getirmeleri lazım..

• Yeni Megane 4 kullanıcıları olarak Ankara'da buluşma yapalım oturup sohbet edelim, bir kahve yada birer çay içip tanışalım diyorum.

Buluşma yeri olarak park alanı ve fotoğraf çekmeye müsait olduğu için Gölbaşı Mogan Parkı olabilir. Farklı Önerileri olan arkadaşlar olursa onlarda yazsın lütfen.

Buluşmayı önümüzdeki hafta sonu düzenleyebiliriz. Katılıma göre çoğunluk ne derse ona göre hareket edelim.

Bu etkinliği TR de ilk defa Megane 4 kullanıcıları olarak biz gerçekleştirelim devamı mutlaka gelecektir, çok güzel bir buluşma olacağına eminim.

Önce merkezi bir yerde buluşup arka arkaya sıralanarak buluşma yerine kadar gelelim çok ilgi çekeceğinden şüpheniz olmasın.

Profesyonel fotoğraf ekipmanıda benden sizlerde varsa GoPro tarzı kamera getirirsiniz ben videoları yada fotoğraflarımızı birleştirip güzel bir kolaj yapabilirim.

Ankara ve çevresindeki gelmek isteyen tüm Megane 4 kullanıcılarını davet ediyorum. 3 kişide olsak 5 kişide başlangıç yapalım gerisi mutlaka gelir..

İlk buluşma tarihi ve yerini yazıyorum >> 13 Kasım Pazar / Saat 13-16 arası olsun / Yer ; Mogan Parkı

@@ 2024 Kia XCEED alındı @ 2015 C180 Exclusive @2020 Tucson @2016 Renault Megane 4HB  1.5dci EDC  @@

• ankara şehir içi 4.5 lt ve 1 depo mazot ile 1300km.

kusura bakmayın ama ben inanmıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onurcngzhn34 -- 6 Kasım 2016; 0:1:36 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: onurcngzhn34

ankara şehir içi 4.5 lt ve 1 depo mazot ile 1300km.

kusura bakmayın ama ben inanmıyorum

Saygı duyarım ama gerçekler bunlar. Tabi rodaj evresinde motora kıyamadığımız için bu değerler gayet normal. Şimdi 4bin km oldu ve şehir içi hiç dikkat etmediğimiz halde 5lt lerde geziyor. Biz sessizliğinden ve yakıt / verimlilik oranından çok memnun kaldık.

Uzun yolda 100km/h geçmez ve genelde sabit giderseniz 1 depo mazot (45lt) ile rahat 1400km görüyor. Sabredince herşey oluyor. Fotograf çekip koydum tüm değerleri incelememişsiniz anlaşılan. Yinede olumsuzda olsa değerli yorumunuz için tesekkür ederim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildiz -- 6 Kasım 2016; 0:13:05 >
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.