Şimdi Ara

@@ 2024 Kia XCEED alındı @ 2015 C180 Exclusive @2020 Tucson @2016 Renault Megane 4HB 1.5dci EDC @@ (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
1.387
Cevap
39
Favori
135.206
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
76 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: RaceKıng26

B8 kasa o 1.6 TDI 120HP 250 tork(1500-3000) Passat ile durum farklı olur rampa yukarı bence.

Aslında bunu bende merak ediyorum doğrusu, denediğimiz B7 de aynı motordu (dizelde beygirden ziyade tork çok önemli)

pek bir şeyin farkedeceğini sanmıyorum ama bende aracı comfort (sakin) modda kullanmıştım çok iyi hatırlıyorum.

Sport modda 1.5dci ve edc nin tepkileri hissedilir derecede değişiyor. Bununla denemek lazım.

Belki ağırlıkları birbirine daha yakın olan Golf 7 yada Leon 1.6tdi araçlar Megane 4 1.5dci ile baş başa gider ama Passat 1.6tdi zor baş eder.
  • yildiz kullanıcısına yanıt
    Bu Yorumu yeni kasanin daha hafif olması 15hp güçlü olması ve max tork grafiğini daha uzun olmasindan(1500-3000) yola çıkarak tahminn ettim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: esmerce

Haklısınız, Ankara ya geldiğimde yoldaki çukurlardan kaçarken değil de yayalara yol verdiğimde ya da mahalle aralarında kırmızıda durduğumda sorun yaşıyorum.

Herkes çukurlara alışık olduğundan şerit değişimi yaptığımda pek kızan olmuyor ancak kimse kimseye yol vermediğinden yayalar için bekleme yapmam soruna neden oluyor.

Bir de Ankara ya gelirken Bursa da sanayi civarı ve Eskişehir içinde sürücüler ve bozuk yollar çok geriyor.

Bizde yılda bir kaç defa Ankara-Eskişehir-Bursa istikametini kullanıyoruz ancak yılın neredeyse yüzde 90 ı Ankarada geçiyor ve şunu kesinlikle söylemem gerek herşeyden önce insanımızın trafikte ilk okuldan itibaren ciddi bir eğitime insana saygıya ve görgüye ihtiyacı var. Toplumumuz resmen artık birbirine düşman olmuş gibi saldırıyor. Ankarada şehir içi trafiğinde araç kullanmaktan nefret eder hale geldim. Otomobil kullanmayı çok sevdiğim halde sırf bu sebeplerden ötürü artık o eski hevesim kalmadı malesef.

• Hocam merhaba hayırlı ugurlu olsun bızde kırmızı i30 dusunuyorduk sız neden eledınız i30 u ögrenebilirmiyim?

• quote:

Orijinalden alıntı: nzm_turkey

Hocam merhaba hayırlı ugurlu olsun bızde kırmızı i30 dusunuyorduk sız neden eledınız i30 u ögrenebilirmiyim?

Bayilerdeki 2016 Hyundai i30 eski kasa, yenisi bayilere geldimi bilmiyorum ama en son tekrar kia cerato ile birlikte geçen ay test etmiştim, Megane 4 şuanki i30 a göre çoğu yönden daha üstün bir araç. Yeni kasayı beklerseniz daha güzel olduğunu düşünüyorum eski i30 a şuan para vermek pek mantıklı değil zira dct şanzıman yağ ısınma sorunlarıda giderilmiş olacak diye umuyorum. Eski kasalar bu nedenle fiyat olarak uygun gibi duruyor ancak birkaç ay sonra yeni kasa satılmaya başlanınca değeri düşecek. Megane 4 ise enaz 4-5 yıl daha yeni olarak kalacak.

@@ 2024 Kia XCEED alındı @ 2015 C180 Exclusive @2020 Tucson @2016 Renault Megane 4HB  1.5dci EDC  @@ @@ 2024 Kia XCEED alındı @ 2015 C180 Exclusive @2020 Tucson @2016 Renault Megane 4HB  1.5dci EDC  @@

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildiz -- 22 Şubat 2017; 18:59:33 >

• yildiz kullanıcısına yanıt
    hocam merhaba, jantları nereden ve ne kadara aldınız acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: flyer_mig

Evet coskuncugum egitim sistemi + saha calismasi yetersiz. Bugun 3. Kopruyu elin japonu yapiyor,akkuyu santralini elin russu,metro sinyalizasyonunu elin almanina yaptiriyorsak vardir bildikleri. Tofas arabalarda gorduk ne halt olduklarini 3-5 senede curuk carik icinde kaldilar.Burada milliyetcilik yapmaya gerek yok gorunen koy kilavuz istemez.

99 depreminde gorduk nice binalar yikildi , patladi ,canlar yitip gitti. Elin japonyasi o zaman bile 9 siddetine dayanacak binalar yapmis,cok zor olmasa gerek onlarin muhendisliklerini taklit etmek. Cakallik,para koparma ve kisa vadeden gunu kurtalim dersek daha cok alinacak yol var.Herseyi kilifina uydurmamak lazim saglik sektorunde de gorduk turk yapimi aletlerin catlayip patladigini 3 kurus ucuza maal etcez diye milletin canini hice sayiyorlar. Hadi araba,kitaplik,masa sandalye neyse de bari saglikta yapmayin.

Ha bide vestelin cep telefonlari,bilgisayarlari varken fiyatlarida gayet ucuz millet niye fazla para verip gidip iphone,samsung falan filan kullaniyor ? Piyasaya bakinca her yerde bunlar var.

Senin gibi tiplerden (sen bana coskuncugum dediğine göre bende sana tip diyebilirim) bu ülkede hep vardı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ilk savaşını Amerikan mandası, İngiliz mandası isteyenlere karşı vermişti. Onlarda biz bu ülkeyi yönetemeyiz, İngilizler gelsin yönetsin fikrindeydi. Tamam her konuda en iyi değiliz, ama en iyi olma iddiamızı asla kaybetmemeliyiz. Hatalarının farkında olmak başka, yılgınlığa düşüp karamsarlığa kapılmak başka. Kendi malını bu kadar kötüleyen başka millet yoktur. Aksine Türk işliği, sanayisi hiç de kötü değildir.
    Sen Artin Kemal'in 2017 versiyonusun.

• Arkadaşlar bu bölümde tartışmasanızda burada Megane 4 modeline ait soruları olan arkadaşlar varsa onlara yardımcı olsak onların sorularını cevaplasak , bilgi alış verişi ve tecrübelerimizi paylaşsak olmazmı. Rica ediyorum lütfen konu dışında yazışmalarınızı özelden yapınız.

Bazı arkadaşlarımız bu nedenle hep özelden mesaj atıp sormak istemişler.
    Megane 4 - 1.5dci EDC ile ilgili Soruları olan arkadaşlarımız varsa tekrar buradan devam edebiliriz.
  • Aracınızı güle güle kullanın , Allah kaza bela vermesin. Bende de benzinli focus 3 sedan var. Rüzgar sesi , yol sesi trim sesi , süspansiyon konforu focus 3 ve 3.5 kullandıysanız ona göre kıyaslarsanız memnun olurum.

• quote:

Orijinalden alıntı: sxn4

Aracınızı güle güle kullanın , Allah kaza bela vermesin. Bende de benzinli focus 3 sedan var. Rüzgar sesi , yol sesi trim sesi , süspansiyon konforu focus 3 ve 3.5 kullandıysanız ona göre kıyaslarsanız memnun olurum.

Çok teşekkür ederim sağolun, Focus 2012 model 1.6tdci hb ve 2016 model 1.6tdci sedan kullandım. eski nesil ile yeni nesil focus arasında ciddi fark var

ancak Megane 4 sınıfında Golf 7 ile birlikte (116i - A180 ve A3 te dahil) en sessiz araçlardan biri. Volvo V40 ta hoşuma gitti.

Benim aracım şuan 8200km oldu ve en ufak trim sesi yok maşallah ve günlük kullandığımız güzergah o kadar bozuk satıhlı bir yolki

her gün içim gidiyor aracı sürerken ama sonra dönüşte basıyorum ne olursa olsun parasını verdik keyfinide sürelim diyorum :)

Süspansiyon konforu olarak Megane 4 biraz gergin bir yapıya sahip ama süspansiyonlar konforlu ve sessiz çalışıyor.

(Astra ve Leon ile Golf arasında bir yerde diyebilirim) bozuk zeminde konfor anlamında Golf 7 ,

Honda Civic ve Mazda 3 gibi modelleri daha çok beğendim. Ancak eski bir Subaru Impreza kullanıcısı olarak viraj kabiliyeti konusunda

Megane 4 bizi çok memnun etti diyebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildiz -- 26 Şubat 2017; 19:51:34 >

• 1.0 tsi golf ü bekliyim o zaman, en konforlu o olur heralde

• quote:

Orijinalden alıntı: sxn4

1.0 tsi golf ü bekliyim o zaman, en konforlu o olur heralde

Yine sorunlu bir DSG ile gelmezse Golf güzel olur ama 1.0tsi da A3 te kullandım rampada 4 kişi varken biraz zorlanmıştı, dizel ise aynı rampada hiç istifini bozmadı.

Tabi benzinli ve dizel araçlar farklı kavramlar. Benzinli daha ziyade kalkış performansı için ideal. Dizel ise çekiş ve tüketim performansı.

Eğer bu ülkede yakıt bu kadar saçma sapan fiyatlarda olmasaydı 1.6lt Turbo Benzinli bir ünite keyifli giderdi.. (Subaru Levorg gibi)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildiz -- 26 Şubat 2017; 10:48:10 >
  • Kırmızı çok yakışmış hayırlı olsun güle güle kullanın hocam

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Megane 4 gerçekten güzel araç renaultun yeni kalite çalışmasının talismandan sonraki meyvesi.

Golf e gelince şu sahtekar almanların firması değil mi ? Sahtekarlağın en üst seviyesi hemde dünya çapında.Almanlar O kadar dürüsttür ki hileli motor tazminatını sadece amerikalılara ödeyip avrupa ve diğer ülkelere size tazminat yok da diyebilmiştir.

Bundan sonra hibrit araç almak gerekir devir onların devri olacak .Ayrıca renault honda gibi 1.2 Turbo motorunu fabrika çıkışı LPG li yapsa satışı artar çünkü hb satışları eskisinden iyi ama yinede geride.

2017 makyajlı leon ciddi rakip olmuş donanım ve ufak dokunuşlar bence işe yaramış.Opelde megane dan ucuz olunca işler değişiyor.Megane fiyatlarını elden geçirmeli..

@yıldız 1.2tce megane hb de kullandıysanız dizel ile arasında motor sesi farkı var mı ? Tamam dizel sessiz de benzinli kadar sessiz mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alfa-x -- 26 Şubat 2017; 20:11:5 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: wayof2

Kırmızı çok yakışmış hayırlı olsun güle güle kullanın hocam

İyi dilekleriniz için çok teşekkür ediyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alfa-x

Megane 4 gerçekten güzel araç renaultun yeni kalite çalışmasının talismandan sonraki meyvesi.

Golf e gelince şu sahtekar almanların firması değil mi ? Sahtekarlağın en üst seviyesi hemde dünya çapında.Almanlar O kadar dürüsttür ki hileli motor tazminatını sadece amerikalılara ödeyip avrupa ve diğer ülkelere size tazminat yok da diyebilmiştir.

Bundan sonra hibrit araç almak gerekir devir onların devri olacak .Ayrıca renault honda gibi 1.2 Turbo motorunu fabrika çıkışı LPG li yapsa satışı artar çünkü hb satışları eskisinden iyi ama yinede geride.

2017 makyajlı leon ciddi rakip olmuş donanım ve ufak dokunuşlar bence işe yaramış.Opelde megane dan ucuz olunca işler değişiyor.Megane fiyatlarını elden geçirmeli..

@yıldız 1.2tce megane hb de kullandıysanız dizel ile arasında motor sesi farkı var mı ? Tamam dizel sessiz de benzinli kadar sessiz mi ?

Henüz Turbo motorlarda LPG nin başarısı kanıtlanmış değil. Gerçi sonradan takılan hiçbir lpg yüzde yüz başarılı değil ama yinede olsa iyi olurdu.
    Gerçi şuan Honda 1.5 turbo benzinli motorunda LPG ye uyumsuz olduğunu duyuyoruz.

Bu arada az önce randevu aldım Yarın yeni 1.5lt Turbo benzinli yeni Civic testine gideceğiz. Performansını tahmin edebiliyorum birde kaç lt yakacağını :)

Aşırı vergiler nedeniyle tüm araçlarda gereksiz kabaran fatura malesef ülkenin yönetiminden kaynaklanıyor.

Megane 4 fiyatları piyasadaki tüm markaların aynı segment modelleri incelendiğinde gayet normal. Adamlar ne veriyorsa artık onu istiyorlar.

1.2Tce Megane 4 kullandım (Onur arkadaşımıza ait) rolantide ve düşük devirde tabiki benzinli daha sessiz ancak hız yükseldikçe aradaki fark kapanıyor.

Özellikle Megane 4 yol ve motor sesi yalıtımı konusunda hem benzinli hem dizel kullanıcısını kesinlikle memnun ediyor.

Bugünden bir kare.

@@ 2024 Kia XCEED alındı @ 2015 C180 Exclusive @2020 Tucson @2016 Renault Megane 4HB  1.5dci EDC  @@

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildiz -- 27 Şubat 2017; 14:40:59 >

• 1.2 130 Hp turbo benzinin performans ve yakıt tüketimi hakkında bilginiz var mı?

Bir de Sedan ve Hatchback'in malzeme kalitesi (işçilik) farkı var mıdır?
  • Öncelikle teşekkürler,

Candan Müh. 1.2 130Hp Kadjar a LPG uygulamış.Megane 4 aynı motora sahip uygulanır
    https://www.youtube.com/watch?v=Pe74TZQwOxc&index=4&list=PLWGStQBML764v9EIT4xAAEi40dZmhBiXF

Reno sever olarak yeni civic 1.6 CVT LPG li hoşuma gidiyor sessizliği ve normal kullanımda düşük tüketimi memnun edici.Ama bu yetmez hızımı herkes görmeli diyenler :) içinde 182Hp turbo yapmışlar.110K fiyat ta iyi gibi.Bence megane fiyatları biraz daha inmeli.

Eğer 1.5 turboya da fabrika çıkışı LPG uygularsalar dizele gerek kalmaz.

Ayrıca civic orta donanımı Elegance , megane 4 icon dan bence daha başarılı.Koltuk ısıtma ve sunroof standart ,geri görüş kamerası standart ,metalik boya standart ,elektrikli el freni standart birtek eller serbest yok.

Bu arada aracın gerçekten göz alıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alfa-x -- 27 Şubat 2017; 22:52:58 >

• Bugün icon edc dizel otomatik test ettim. 120000 gibi rakam söyledi açıkçası pahalı geldi. Vites geçişleri muhteşem ama çift kavrama saatli bomba. Performans zayıf benim 3008 1.6 hdi dan kesinlikle daha performanssız. Yalıtım güzel ama 120 de rüzgar sesi çok duydum. Genel olarak başarılı araç. Dış görünüş zaten muhteşem

• quote:

Orijinalden alıntı: sevozgur

Bugün icon edc dizel otomatik test ettim. 120000 gibi rakam söyledi açıkçası pahalı geldi. Vites geçişleri muhteşem ama çift kavrama saatli bomba. Performans zayıf benim 3008 1.6 hdi dan kesinlikle daha performanssız. Yalıtım güzel ama 120 de rüzgar sesi çok duydum. Genel olarak başarılı araç. Dış görünüş zaten muhteşem

120 k mı dediniz hocam ? 2 araç fiyatımı vermişler ne opsiyonu varki üstünde

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.