Şimdi Ara

renault megane II dcı da yağ değişimi yapılmadı mesajı önemsemelimiyim?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
9.006
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhabağlar birçoğunada bahsetmişimdir forum u takip edenler bilir geçtiğimiz günlerde 2006 model renault megane II 1.5 dcı aldım aracım 39 000 km de ve 2 el aldığım için ilk başta yazmayan fakat aldıktan 2 gün sonra yol bilgisayarı ekranında yağ değişimi yapılmadı yazmaya başladı fakat servise kalan km için 5 200 km gibi bir rakam söz konusu yani bu 45 000 bakımına kalan süre olsa gerek ve yağını değiştirmelimiyim karar vermedim nedeni ise önceki servis bilgilerine ulaşamadığımız için yağının en son ne zaman değiştiğini bilmiyorum bir serviste baktırdım ve yağın renginden daha iyi durmda olduğu söylendi fakat her çalıştırdığımda yağ değişimi yapılmadı uyarısı gözüme batıyor ve beni rahatsız ediyor acaba aracın yağını renault servis dışında değiştirirsem bu uyarı yazısı kalkarmı yoksa bu ibarenin kalkması için mutlaka renault serviste mi yağ değişimi yaptırmalıyım 2006 model megane ların garanti süresi hakkında bilginiz varmı 2 yıl diyen var 3 yıl 100 000 km diyen var hangisi doğru birde sizden bazı taktırmak istediğim parçaların fiyatı hakkında bilgi rica edicem kol dayanağı,sis farı,arka hopörlör seti,ve cd çalar ın fiyatı hakkında orjinali olmak kaydıyla bilgi verebilirseniz seviniirm cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim saygılarımla...

• yetkılı servıslerde yuzde 20 ındırm var su anda sende aracı yenı almıssın en azından bır bakım yaptır kafanda rahatlasın arabada rahatlasın..

2006 model dızel araclarda 10.000km de bır yapılıyor bakım.(2005 cıkıslı 2006 degılse)
  • bilginiz için teşekkürler yavuzazgin
  • boşwer yetkili servisi... 240 YTL ye yaptıkları bakımı oprjinal parçaları alsan dışarıda 100 YTL ye yaptırırsın.. garantisi dolmuş.. çünkü garanti 2 sene..
  • Polen filtresiyle birlikte 260 YTL tutuyor bakımı, %20 indirimle 200'e gelir. Dışarıda sana 150'e mal olur.Ne gerek var 50 YTL için, hem de aracı bilgisayara sokuyorsun, turbosunu kontrol ettiriyorsun, kapı ayarlarını yaptırıyorsun, konsol ve kapı sesleri gideriliyor, daha ne olsun. Sakın dışarıda yaptırma bence, hazır indirim de varken..

Bu arada aracını servise bıraktığında ön konsol ve kapılardan ses geliyor diye uyar ki bunları yapsınlar yoksa yapmazlar, para isterlerse de en son zaten her araca yapmıyormusunuz, bu araçların kronik sorunu diye söyle, para almazlar.. Ama sakın konsolu söktürme!
  • bence boşwer yetkili servisi ben kızdım ya bir fren balatası değişimine 300 YTL istiyorlar varmı böle bişi dışarıda orjinal mais balatayı işçilikle beraber 110 yTL ye taktırdım.. Bizim para ağacımız yokki ordan topluyalım
  • Yağ değişiminde bahsediyoruz galiba. Balata ayrı bişey ama şimdi arkadaşı yanlış yönlendirmeye gerek yok. Tamam balata, alt takım vb dışarıda yaptırabilir ama rutin bakımlar yeserviste yapılmalı. Neden mi?
    1. aracın satılırken kimsede soru işareti olmaz, rahat satarsın. Ben serviste bakımı yapılmayan aracı kesinlikle almam mesela.
    2. Mesela dışarıdaki adam bir miktar yağı fazladan koysa, bilirsiniz genelde çubuğa baka baka koyarlar, turboya yağ kaçar ve yanarsın..
    3. Sırf yetkili servise düzenli bakımların yaptırıyorum diye kapı kollarını ve kapı fitillerini ücretsiz değiştirdiler.
    4.Dışarıda yağ 45 YTL,yağ filtresi 6, polen 25, hava 20, mazot pompası 50, işçilik 20 = 165 gibi bir rakaö ediyor. Serviste ise indirimle 200 YTL.

Sen olsan napardın.
  • Yağ kilometreyle alakasız olarak 1 yılda değiştirilmeye göre uyarır sizi.Yani ya önerilen km ya da 1 yıl.
  • Eğer fark 50 ytl civarında ise bence servise yaptır.
    Parça garantisi ve servis bakımlı bir aracın tercih sebebi olmasından dolayı servisi tercih et.

Dün yetkili servise garantili aracımı götürdüm, 1980 civarı r 12 ts araç gördüm megan, clioIII ve lagunaların arasında, foto alacaktım ama bu herif ne yapıyor demesinler diye almadım.

edit:ekleme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oguz1 -- 24 Mayıs 2008; 11:22:41 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.