Şimdi Ara

Renault megane sedan 1.3 tce 140bg motoru yorumları (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (4 Mobil) - 2 Masaüstü4 Mobil
5 sn
443
Cevap
14
Favori
328.677
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: TEPEE PREMİUM PACK

kullandığım araçta 1.5 130 hp motor var

300 nm tork ben ona bile çerez diyorken

bu kadar küçük bir motora sadece bir turboşajla yük bindirmek nasıl bir veri yüklemesidir onu anlatmaya çalışıyorum.

Alıntıları Göster
    "300 nm tork ben ona bile çerez diyorken"

derken megane ı tesla ile mi karşılaştıracaksın ? :)
  • burakaltinsoy B kullanıcısına yanıt
    Hocam sizin aracında sol taraftan bı üfleme sesi gibi bı ses geliyor mu acaba?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: İskenderundan

Hocam sizin aracında sol taraftan bı üfleme sesi gibi bı ses geliyor mu acaba?
    Hiç farketmedim. ama clio 4 kullanmıştım onda rüzgarlı havalarda geliyordu. Kapı fitili ilgili bir sorun olabilir.
  • hozgulen H kullanıcısına yanıt
    Aracımla 5000 kmyi geçtim Şehir içi yakıt düşmeye başladı 7 ile 7.5 arasında yakmaya başladı ama ben biraz seri kullanıyorum. şehirler arası da 130-140 civarı hızla 40 kruş yaktı ilk zamanlarda 70 kurları görmüştüm şehir içi ama şuan yakıt baya azalmaya başladı hatta landranzo tüp takmaya başladılar ilk denemeyi samsun bayide taktılar performansta düşüşün olmadığı söyledi bir müddet sonra arayıp tekrar bilgi almak için arayacam landranzo yakıt tan ve sistemden doğacak bütün sorunları karşılayacığı söyledi nasıl olur bilmiyorum zaman gösterecek

• burakaltinsoy B kullanıcısına yanıt
    Bı dikkat edin var hocam birkaç arkadaşın arabasında sizde irfeleyin derim bence.

• mustafap5 M kullanıcısına yanıt
    Bende 5 bin oldum şuan ama yakıt rakamı olarak aynıyım. Ortalama 120 130 km hız otoban 50 kez. 100 ila 110 aradı dahada düşeceğini zannediyorum. Aldığım günden beri hiç sıfırlamadim. 5 bin km ortalama yakıtım 6.7 lt.

• Yıllardır turbolu 1.3-1.4 dizel arabalara binen millet turbolu düşük hacimli motor çıkınca niye 1.3 ya bune demeye başladı ki?

Benzin turbonun tek eksiği verdiği beygir ve torku dizele göre daha yüksek devirde vermesi zaten bu hep böyle olacak dizel mazotu yakmıyor basınç altında patlatıyor ve bunun avantajı olarak pistonlar uzun olarak tasarlanıyor dizel uzun piston düşük devir demek vs vs

Neyse benim tercihim LPG ile turbo besleme motor olurdu Türkiye'de en uygun yakıt bu

• İskenderundan İ kullanıcısına yanıt
    Şehirler arası 100 110 civarı Kütahya dan ankara ya gidip geldim 4.7 ile 5 litre arasında gösterdi şehir içi ise şuan 7 litreye kadar düştü benim arkadaş da satın aldı aynı anda onunda 5000 km civarı ama sizin dediğiniz gibi aynı yakıyor.
    Uzun süre yüksek devir kullandım arabayı Bi ihtimal oyuzden düşmüş olabilir diye düşünüyorum hatta şuan tam yarım depo da 300 km gitti normalde 1 depoda 450 km civarı gidiyordu şuan yarım depoda 300 km oldu ortalama ise7. 5 civarı gösteriyor tamamı şehir içi kısa mesafe.
    Geçen 130 TL ile 220 km gitti yani şehir içi 59 kuruş yaktı
    Ben bu arabayı alalı yakıt ile ilgilenmemeye başladım zaten yakıyor :) :) :)
    Ama performans mükemmel çoğu arabaya taş çıkartır. Bu performansa değer bence fabrikasyon değeri 0dan 100 e 9.7 sn ama daha kısa sürede çıktığını düşünüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustafap5 -- 1 Mart 2020; 19:16:14 >
  • aynı araçtan 1.6 atmosferik olanı var lpg li mis gibi biniyorum yağ eksiltme falan yok performans iyi değil ama az yakıyor 1.3 tabiki daha iyidir ancak lpg olur olmaz bilmiyorum

• echomaniac E kullanıcısına yanıt
    Evet yakıt farkı var mı muhakkakki var . Çünkü turbolu araç ve benzinli biniyorum. Ama şunu anladım yıllarca ayaklarımı kasmışım araba gitsin diye. Şimdi 1.33 Megane ile gaza yuklenemiyorum bile. Evet yakıt olarak yakıyor ama performans iyi. Kalite konusunda eleştiriler var. Olacak tabikide. Segmentinde bu fiyata araç bu . Fiyatla alakalı herşey. Herkesin kendine göre fikirleri vardır. Rabbim kimseye kaza bela verdirmesin herkese hayırlı olsun...

Evet yakıt farkı var mı muhakkakki var . Çünkü turbolu araç ve benzinli biniyorum. Ama şunu anladım yıllarca ayaklarımı kasmışım araba gitsin diye. Şimdi 1.33 Megane ile gaza yuklenemiyorum bile. Evet yakıt olarak yakıyor ama performans iyi. Kalite konusunda eleştiriler var. Olacak tabikide. Segmentinde bu fiyata araç bu . Fiyatla alakalı herşey. Herkesin kendine göre fikirleri vardır. Rabbim kimseye kaza bela verdirmesin herkese hayırlı olsun...

hocam ses konusunda bir çözüm üretildi mi sizde
    ben müzik açmazsam nadiren duyuyorum bu sesi
    arıza sesi mi izolasyon hatası mı bilmiyorum
    kütahya baştaştan aldım servis kaydı oluşturdum ama taşınıyorlarmış bir de virüsden dolayı çıkmamaya çalışıyorum bu yüzden erteledim
    ama sizin durumu merak ettim bilgilendirirseniz sevinirim
    Yakıyordan kastın ne hocam senin ortalaman ne mesela

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • hozgulen H kullanıcısına yanıt
    Ses hala devam ediyor hocam. İyileştirme bekleniliyor servisin dediği. Debriyaj veya şanzıman bilyasi tam belli birşey yok ama üzerinde sürüldüğünü belirttiler servis yetkilileri. Bekliyorum. Ses var yani yok değil. Sizinki zorla duyuluyordu bilemem ama ben müzikte bile duyuyorum...

• Beyazdiş20 B kullanıcısına yanıt
    Yakiyordan kastım yukardaki arkadaşa idi dizelle kiyaslaniyor vesaire. Dizelle benzinin yanış şekli ve yanma hızı aynı olmadığını belirtmek istedim. 6500 km oldum yol bilgisayarının değeri 6.7 lt doğru ise. Benzin 6.70 il 7 civarı iken km ye 50 krs yakiyordum. Şimdide olsun 5.30 lt fiyatı 40 krs. Ama yakma konusunda benzin almak daha tercihli. ben dizel farki ile benzinliyi hesapladım 300 bin km gidersem amorti edecek değmez. Neyse herkesin kendi hesabı ama ben arabaya binmiyormusum LPG ye göre. Gitmiyordu. Herkes hesabını yapıyordur. Bu devirde hesap yapmayan mi var :)))

• Aracı yaklaşık 4600 kilometredir kullanıyorum aracın performansından, konforundan ve yakıtından çok memnunum. Aracı aldığım günden beri ortalamayı sıfırlamadım, kullanırken fazla dikkat etmiyorum gerektiğinde basıyorum, çok büyük bir kısmı şehir içi olmak üzere yakıt tüketimi 6.7 litre. Muhtemelen şu anda sıfırlasam daha düşük bir değer elde edeceğim. Daha önce 1.3 multijet punto ile aynı şekildeki kullanımda 5.6 litre ortalamam vardı. Yakıt açısından çok iyi olduğunu düşünüyorum. Bu araç Kasım-Aralık zamanında resmen bedavaya satıldı. Joy Megane 112500 tl iken aynı dönemde boş paket benzinli manuel i20 bile 114000 liraya satılıyordu. Aracın gördüğüm en büyük eksisi özellikle yüksek viteslere hızlı geçiş yapmak isterseniz debriyaj tarafından gelen sürtme sesine benzer ses, düzeltileceğini umuyorum.
  • Zeamot Z kullanıcısına yanıt
    Merhaba, kazasız belasız sürüşler, aracınız otomatik mi? Eğer otomatik ise düşük hızlarda vites geçişleri kararsızlık yapıyor mu? Birkaç yorum okumuştum bu şekilde

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.