Şimdi Ara

Renault megane sedan 1.3 tce 140bg motoru yorumları (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
443
Cevap
14
Favori
329.712
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Aracım geldi, 1.3L TCe EDC Joy, Astra K dan sonra araç çok geniş geldi açıkçası, büyük ekran ile aldım, edc gayet hızlı viteş değiştiriyor, astra k tork konvertörlü idi o da fena sayılmaz ama bu bambaşka, hızlanması ve geniş devir aralığında bu torku vermesi güzel bir his uyandırıyor. Astra daha sessiz çalışıyordu açıkçası, yalıtımdan da olabilir, start-stop N ye alsamda çalışıyor, astra da sadece D iken aktifti. Genel olarak Astradan sonra aracı beğendim,

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Zeamot Z kullanıcısına yanıt
    Debriyaj sesi 1 den 2 ye ve 2 den 3 e atarken var hocam. Umarım iyileştirme olacaktır. Hayırlı olsun şuan 7000 km oldum bende de yakıt 6.7 lt.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: İskenderundan

Debriyaj sesi 1 den 2 ye ve 2 den 3 e atarken var hocam. Umarım iyileştirme olacaktır. Hayırlı olsun şuan 7000 km oldum bende de yakıt 6.7 lt.
    6.7 yakit tuketimi demissiniz arac otomatk mi ? ve en onemlisi ortalama hiz nedir ?

• quote:

Orijinalden alıntı: TEPEE PREMİUM PACK

kullandığım araçta 1.5 130 hp motor var

300 nm tork ben ona bile çerez diyorken

bu kadar küçük bir motora sadece bir turboşajla yük bindirmek nasıl bir veri yüklemesidir onu anlatmaya çalışıyorum.

Alıntıları Göster
    Hocam selamlar,

Aracı Kasım 19'da sıfır olarak aldım. Benim ilk turbo benzinli aracım. Ancak şunu söylemeliyim ki aracın inanılmaz enterasan bir ivmelenmesi var. Ben genelde işe git gel kullandığım için fazla basma imkanım olmuyor deneme amaçlı da olsa ancak sadece devir hız aralıklarını söyleyeyim size.

6. vites 3000 d/dk 150 km/h
    6. vites 4000 d/dk 190 km/h

190 olanı ben denemedim, youtube ve facebook grup videolarında var ancak 150'yi gördüm. Araç gerçekten bastığınızda gücü tekerlere çok iyi aktarıyor.

• superegoid S kullanıcısına yanıt
    sefil olmamiz ayri konu

ancak ureticiler 1.0, 1.3, 1.4 gibi kucuk motorlari ozellikle senin icin uretmiyor

avrupada da satista bu motorlar. cok da satiyor
  • Bu araç motor yönünden sınıfın en iyileri arasında. Toyotanın, hondanın, fordun, hyundainin, Fiatın, wolksvagenin ATMOSFORİK motorlu araçları yanına bile yaklaşamaz. Hem performans, hemde yakıt yönünden eline su dökemez. LPG takmak bu araca ihanet gibidir. zaten lpg nin az üzerinde yakmaktadır. Gaza basarsanız çok araca nal toplatır. Tecrübeyle sabittir.
    (Bilip bilmeden nasıl yorum yapılıyor anlamış değilim. Adam lpg li atmosforik motorlu araç kullanıyor, millete akıl vermeye kalkıyor)
  • erolkocan E kullanıcısına yanıt
    Sen bakma millete hocam acikmayan para harcamaz. Bunlar beyinlerine ben acikmadim diyenlerden . Arabayı bilmeyen binmeyen ama fikir yürüten tipler. Herkesin hesabı ve bı hesap makinası vardır :))

• Araba manuel ve aktif kullanıyorum 7 bin km de şuan. Aldığından beri basıyorum şehir içi ve dışı karışık. Performans on numara laf yok . Gidişinde kalkisinda nal toplatir diyen arkadaşa katılıyorum :)))
    Yukarda yorumlarda numaram var isterseniz arayın gerekli detay cevap veririm

Katılıyorum, 2 gündür kullanıyorum, 200 km oldu ve ivmelenmesi, yüksek hızlarda yol tutuşu güven verdi açıkçası, daha önce kullandığım astra k 150 lik otomatikti, malzeme kalitesi ve ses yalıtımı daha başarılıydı 4 yıl kullandım herhangi bir arıza dahi vermedi, ama motor yönünden bu TCe motor daha iyi bence, benimki edc ve sürmekten gerçekten zevk aldığım bir araç oldu, km ilerledikçe herhangi bir problem çıkarır mı göreceğiz.

• Merhaba arkadaşlar bende 22 ocaktan beri 1.3 tce megane sahibiyim. Yakıt konusunda çok kaygılarım vardı. Acaba kasayı taşır mı yakıtı çok yakar mı diye. Şuan aracım 1800 km de. Depo yarı olduğunda hemen fullerim. Ve buna bağlı olarak bir çok kez yakıtı ölçtüm. En son dün yakıt aldım. 350 km yola 127 tl lik benzin aldım. Merak edenler için ortalama hız 32km ortalama yakıt 6.2 lt ses olayı bende de var servis çözüm bulucak.

• Servis çözüm bulacak demişsiniz sese de hocam nasıl bı çözüm bulacağını söyledi mi acaba.

• Ümit.A Ü kullanıcısına yanıt
    Servis çözüm bulacak demişsiniz sese de hocam nasıl bı çözüm bulacağını söyledi mi acaba.

• Tam olarak söylemediler dedikleri fransa ve bursa bulunan mühendisler bunun çözümü için arge çalışması yapıyor diye şubat ayında bana söylendi. Hatta bir çok kez reno genel müdürlük beni aradı ve içiniz rahat olsun kesinlikle çözüm olucak denildi. Bildiğim bu kadar

Ford'un en büyük şanssızlığı Otosan gibi bir distribütörü olması. Yeni nesil Focus'un 1.5 ecoboost 150 ve 182 beygirlik iki şahane motoru var ve Otosan bunları getirmemekte ısrarcı. Atmosferik motorda diretmesinin sebebi de lpg montajı özelliği. Ama piyasada Honda ve Toyota gibi lpg verimliliği konusunda kendini ispatlamış markalar olunca çok geride kalıyor haliyle. Ama birgün turbo benzinli bir araç alacak olursam Renault'un bu güzel motoru önceliklerim arasında olacaktır.

• Almayı düşünen arkadaşlara yardımcı olması açısından bir kaç bilgi paylaşmak istedim. 26,5km ort hız 6.7 lt /100km yaktı 280 km de,elde ettiğim değerler bunlar. Aracım 2020 1.3 TCe EDC, toplam 300 km oldu, uzun yolda bu araç 5 lt altına inebilir 90-110 km hızlarda. Astra K 1.4T 150hp Otm. Araç ile 5.4 lt yakmıştım 1100 km’de 90-120 arası kullanmıştım ve ani hızlanmalar yapmamıştım. Astra K 1.4T dan kesinlikle az yakıyor bu ağırlığına rağmen.

• superegoid S kullanıcısına yanıt
    Burasi siyasi konu bölümü degil bro
    Sen o sayfalara git dunyayi falan kurtar.
    Biz afr ayarcı ve gizli ozellikçi bulsak bize yeter.

• quote:

Orijinalden alıntı: cesur_0342

Burasi siyasi konu bölümü degil bro
    Sen o sayfalara git dunyayi falan kurtar.
    Biz afr ayarcı ve gizli ozellikçi bulsak bize yeter.
    Dünyayı kurtarırız da işte arada senin gibi kafalar da kurutulur..yanarım yanarım ona yanarım..

Çünkü artık aklın mantığın vicdanın merhametin hüküm sürdüğü bi dünya olsun..

Cahillik insanlığı nerelere getirdi bak..

Yediğine içtiğine siyaset karar veriyor.. aldığın Arabanın kaç para olacağına siyaset karar veriyor..bu da çıkmış siyaset yapma diyor..

• phantom_61 kullanıcısına yanıt
    Bence cok iyi bir oran.
    Kim ne derse desin her yeni çikan motor eskilerden her zaman daha az yakitli ve orantili olarak nm si yuksektir.
    Herkes tedirgin yaklasiyor ancak hibrid veya elektrikliden önceki son gelistirilen motor olabilir tce motor.
    Dci gibi yillarca en iyi motor ödülü almis ve mercedese nissana motor satan renoult benzinli motoru da cok iyi yapacagindan eminim.
    Km 10 bin civarina gelince biraz daha dusecektir bence.
    Ama boylede cok iyi.

• hozgulen H kullanıcısına yanıt
    İyi günler eski teyibini verdiler mi hocam size

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.