Fransiz araclari iyi araclar degil ama nedense tutuluyor, Bu aracin 2000cc den baslayan ve 3000cc ye varan V6 motor secenekleri var, V6 olmasina ragmen ve 3000cc lik bir hacimden ancak 167 HP cikartiyordu, Bunu 1400cc motorlar cok rahat cikartiyor, Birde Bi-Turbo versiyonu vardi ki bu 260HP cikartan 3000cc lik bir motora sahipti Opel tarafindan yapilmisti, diger motor secenekleri ise I4 inline olarak sunulmustur. Degerler rezil degerler. Aracin agirligi ise 1800KG civari. PSA ve Citroen zaten kaliteli araclar uretmiyor ki bu aracada yansimis motor da cok skntisi olan bir arac, Yakiti cok tuketen bir arac 2000cc lik motor secenegi olan araclar 11 Litre 100KM de tuketirken V6 13-14 litreden bahsediyorlar 100KM de, Bi Turbo ise 15-16 Litre 100KM de, dusunun bu yakit degerleri performance makinalari veriyor ki 450HP+ ustu araclar. Bu araca para vermeye degmez, iyi bir arac istiyorsaniniz baska araclara bakmanızı tavsiye ederim..
batuhan bey safrane la ilgili kotu bi maceraniz oldu galiba :)
arkadaşlar selam, 97 otomatik safranımın daha düne kadar hız sabitlemesi çalışırken eveli gün durduk yere çalışmamaya başladı. acaba sizlerinde başına böyle bişey geldiyse belki pratik bir çözümü vardır diye yazmak istedim.
Herkese Merhabalar Safrane ile ilgili teknik mekanik sıkıntısı olan arkadaşlarımız varsa ankarada renault cotech rasim bey hizmetinizde ayrıntılarwww.renaultcikma.com da
Arkadaşlar bu araçla ilgili şehir içi ve şehir dışı yakıt tüketimini kullanıcılarından bizzat alma imkanımız yokmuyor? Özelllikle 2000 motorların.
Yakıtı lt bazında söylerseniz devamlı güncel olacaktır.
slm herkese ya sıkısıktayım safrane almak ısteyen varmı burda acaba arabam 2.0 motor 97 model sıyah bakımlı sıralı sıstem tuplu ozellıkler hepsı calısır durumda yenı aldım muthıs bı araba ama sıkıstım bıraz bana ulasabılırsınız 0542 679 68 08
bendekı arac tam senlık sıkısıktayım satacam ara fıyatta anlasırız 0542 679 68 08
Benim de başıma aynı şey gelmişti. Serviste tozlanmış vites kolunun yanındaki tuşun içi, tozunu aldık çalıştı dediler, o işlem için extra bir ücret de almadılar.
Bir önceki entry yi eerrdem e cevap olarak yazmak istemiştim. Tam olmadı...
Bu arada beni de alırsanız fan klüp e sevirim...
Benide ekleyebilirsiniz :)
93 model Safrane'ımız var.
benide ekleyin 1994 safranim var misirdayim
herkese selamlar.1999 yılından bu yana 1998 model safrane 2.5 rxt otomatik kullanıyorum ve Allah kaza bela vermesin çok memnunum herkese de tavsiye ederim.binen bütün arkadaşlarım hayran kalıyor 13 yaşında olmasına rağmen araç...böyle bi forumu görünce çok mutlu oldum ve hemen katılmak istedim :-) siz safrane fan larına şöyle bi sorum olacak;10 ay önce zarlo zorla kıyamıyarakta olsa BRC sıralı sistem taktırdım..şuan için memnunum ama iyimi köyümü yaptım hala bilemiorum..sizin fikriniz nedir merak ediorum ve birde hangi otogaz markasını tavsiye edersiniz???shell,opet,po,bp,milangaz,mogaz vb......
quote:
Orijinalden alıntı: akbilir
herkese selamlar.1999 yılından bu yana 1998 model safrane 2.5 rxt otomatik kullanıyorum ve Allah kaza bela vermesin çok memnunum herkese de tavsiye ederim.binen bütün arkadaşlarım hayran kalıyor 13 yaşında olmasına rağmen araç...böyle bi forumu görünce çok mutlu oldum ve hemen katılmak istedim :-) siz safrane fan larına şöyle bi sorum olacak;10 ay önce zarlo zorla kıyamıyarakta olsa BRC sıralı sistem taktırdım..şuan için memnunum ama iyimi köyümü yaptım hala bilemiorum..sizin fikriniz nedir merak ediorum ve birde hangi otogaz markasını tavsiye edersiniz???shell,opet,po,bp,milangaz,mogaz vb......
Bizimde araba orjinal olmasına rağmen ağır benzin fiyatlarına dayanamayıp çok yakın zamanda LPG takdırdık. Bence iyi yaptınız, bu zamanda benzin parası yetiştirmek zor :)
Ben en son Urla'da Shell'den aldım gaz ve hava bastılar araca. O günden sonra Opet'ten alıyorum.
quote:
Orijinalden alıntı: SejanRuby
quote:
Bizimde araba orjinal olmasına rağmen ağır benzin fiyatlarına dayanamayıp çok yakın zamanda LPG takdırdık. Bence iyi yaptınız, bu zamanda benzin parası yetiştirmek zor :)
Ben en son Urla'da Shell'den aldım gaz ve hava bastılar araca. O günden sonra Opet'ten alıyorum.
bende 10 aylık süre içinde %80 çoğunlukta shell kullandım %20 lik kısımda ise kadoil ve opet var.shell den memnunum ama opet le arasında kalıorum bir çok forumda hep bu iki marka karşılaştırılıo bende hala kararsızım...opet katkılıolduğu için sorun çıkarıo diyen ustalarda var kullanıcılardan blgi beklioruz ;-)
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: SejanRuby
quote:
bende 10 aylık süre içinde %80 çoğunlukta shell kullandım %20 lik kısımda ise kadoil ve opet var.shell den memnunum ama opet le arasında kalıorum bir çok forumda hep bu iki marka karşılaştırılıo bende hala kararsızım...opet katkılıolduğu için sorun çıkarıo diyen ustalarda var kullanıcılardan blgi beklioruz ;-)
Bence Shell'de sıkıntı yaşamadıysanız devam edin. Boşuna heycan aramayın
Safrane sevmek ne kelime, hayranım kendisine. Makyajlı kasasından tez zaman içerisinde almayı planlamaktayım hatta.
Bu arada, yakıt konusunda Opetten ne zaman yakıt alsam sıkıntı yaşıyorum, çevremde 1-2 kişi daha yaşadı ( özellikle dizel araçlar ) o yüzden uzak duruyorum. Shell bence her zaman daha iyidir Opetten. Ancak 2-3 araçla denedim, Petrol Ofisi ve Shell kıyaslamanızı öneririm. Petrol Ofisi ve Shellden 95 oktan 50 liralık alın, bizim denemelerimizde POdan doldurulduğunda araç her zaman daha fazla yol gitti.
quote:
Orijinalden alıntı: Eceliktenli
Safrane sevmek ne kelime, hayranım kendisine. Makyajlı kasasından tez zaman içerisinde almayı planlamaktayım hatta.
Bu arada, yakıt konusunda Opetten ne zaman yakıt alsam sıkıntı yaşıyorum, çevremde 1-2 kişi daha yaşadı ( özellikle dizel araçlar ) o yüzden uzak duruyorum. Shell bence her zaman daha iyidir Opetten. Ancak 2-3 araçla denedim, Petrol Ofisi ve Shell kıyaslamanızı öneririm. Petrol Ofisi ve Shellden 95 oktan 50 liralık alın, bizim denemelerimizde POdan doldurulduğunda araç her zaman daha fazla yol gitti.
Kesinlikle 2.5 motor almanızı öneririm. 2.0 motor bu arabayı kaldırmıyor :)
2.5 bakıyorum zaten, 2.0lar RXE, far yıkama Xenon far falan yok. 2.5 RXT ler oldukça dolu. Hatta cidden temizi bulunsa 3.0 Initiale almak lazım ama maalesef temizi neredeyse yok.
ARkadaşlar bana safrane 1 ön kaput, ızgara, ve kaput kilitleri lazım elinde olan yada ekonomik temin edebileceğimiz bir yer bilen varmıdır?
Birkaç yerle görüştüm faiş fiyatlardan bahsediyorlar.
Konuyla ilgili yardımcı olabilecek arkadaşların yardımlarını bekliyorum.