Şimdi Ara

>>>RENAULT SYMBOL<<< (47. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5.867
Cevap
13
Favori
485.930
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4546474849
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: cevizkabugu

quote:

Orijinalden alıntı: dhci16

18-ABS li versiyonlarda arkalar bazılarında kampana gelebiliyor eskiden hepsi diskti.Şu anda şansınıza kalmış tamamen.
    Bir kere de Team ve Slect versiyonları karışmıştı sanırım.
    Rastgele araba yapıyor Hyundai resmen.

team ve select versiyonu karışmadı.. iç piyasaya araç yetiştiremeyen Hyundai Assan, dış ülkelere satılmak için ürettiği bazı özel donanımlara sahip araçlarıda iç piyasa hareketlenince araç yetiştirebilmek ve artan talebe cevap verebilmek için iç piyasaya sürme kararı aldı. karışan bir şey yok.

dışarıya satılması için tasarlanan araçlar içeriye verilince, team fiyatına nerede ise select donanımlı araçlarda kapışıldı.

yetiştiremiyorlar abiisi naapsınlar, talep var bu arabaya. şu an itibari ile türkiyenin en çok satan sedan aracı olmak kolay değil.

daha önce biliyorsunuz renonun ürettiği symbol en çok satılan araçtı. ama ne yazıkki bazı yönleri itibari ile teknolojinin gerisinde kalan bir araç olduğundan, büyük tüketici kesimine hitap edemedi. bu boşluğuda teknolojik üstünlüğü ile Hyundai Accent Era kaptı.

yeni çıkan sembolün de rakip olamayacağı kesin bence.. büyüttüğünüz kadar bir araç olmadığı ortada.

Bahsettiğin "gemiyi geri çağırma mevzusu" ile piyasaya sürülen Era'lar EXPO uzantısı ile ( bknz. Accent Era 1.4 Select EXPO ) piyasaya sürülmüştü. Bu araçlarda ithal edileceği ülkelerin piyasa şartlarına göre donanımlar mevcuttu. Mesela, soğuk ülkelere gönderilen araçlarda ısıtmalı koltuk mevcut iken, arka camlar manueldi, klima yoktu, hatta bazılarında ABS de mevcut değildi. Yurtdışına ihraç edilecek ve yurtdışına göre ayarlanmış araçları, Türkiye pazarına sunmak da ne kadar doğru bir harekettir, tartışılır.

Ayrıca çok dikkatle okuyorum, Hyundai'nin gemiyi geri çağırma mevzusu ile ilgili herkes "talep fazla" yorumu yaparken, kimsenin aklına "Hyundai'nin bu döneme az stok ile yakalanmış olabileceği" gelmiyor !

Kim neyi iddia ederse etsin, Accent Era'yı satış birinciliğine taşıyan taksi esnafıdır. Senenin 8 ayını Ankara'da yaşayan biri olarak ve sürekli olarak bu esnafla iç içe olan biri olarak, buraya yazıyorum ki, bu Accent Era'ya olan talebin artmasında zamanında taksi esnafına özel olarak yapılan 3.000-5.000 TL'lik indrim en önemli hatta tek sebeptir. Aracı taksi esnafına bu indirim ile sevdirdiler, şimdilerde ise indirim lafını bile etmiyorlar. Çünkü, alacaklarını aldılar artık. Yollarda Era'ların sayısı artınca Hyundai en güzelinden reklamını yapmış oldu, insanlar da bu reklama bakarak Era'ya hücum etti.

Şimdi denilecek ki, Symbol için neden bu indirim yapılmadı ? Onu da açıklayalım. Symbol'ün hedef kitlesi :

1- Orta gelirli aileler
    2- Şirket filoları

Hyundai Accent Era'nın piyasaya ilk çıktığı dönemde hedef kitlesine orta gelirli ailelerin yanına taksi esnafı da eklemiştir. Hyundai bu hareketi ile hem filo araç sektörüne oynamış hem de taksi esnafına oynamıştır.

Sözü özü : Olay bir kalite rekabeti değil, ticari taktik meselesidir. Şirketler reklamla olduğu kadar, ticari açıdan da kartlarını oynarlarlar. Her şirketin ürünü için biçtiği hedef kitle ile satış taktikleri farklıdır.

Olayı abartmayın, çarptırmayın.

• Temmuz 2009 en çok satan modeller
    -------------------------------------------------
    MODEL.........................Temmuz 2009 Satış Adedi
    1- Hyundai Accent Era..................1665
    2- Renault Megane Sedan..............1194
    3- Renault Symbol..........................776
    4- Ford Focus Sedan......................743
    5- Honda Civic Sedan.....................667
    6- Fiat Albea................................664
    7- Toyota Corolla..........................615
    8- Hyundai Getz............................527
    9- Opel Corsa...............................524
    10-Fiat Linea................................503

hatice önemli değil netice önemli. bu kadar insan ya da taksici neden sembol yerine accent tercih ediyor dersiniz..

• 2004 Ekim ayında bir cumartesi günü eski arabam ile Göztepe Hyundai satıcısının önünden geçiyordum. Kampanyaları vardı ve gayet cazipti. Anneme söyledim ve iyi dedi pazartesi günü bak dedi. Pazartesi günü baktım, inceledim önce hoşuma gitti. O vakit 2005 model Accent Admire'ler vardı. Ertesi gün arabamı da götürdüm. 1990 model siyah şahin ve ilk sahibiydik, A'dan Z'ye bakımlı ve orjinaldi. O vakitler de yani 2 yıllık baba yadigarıydı. Neyse, ikinci el Accent'ler vardı. 2000 ve 2001 model. İçlerine baktım, plastik aksam soyulmuş, viyes kolu soyulmuş ve hoşuma gitmedi. Benim 90 şahinin içi daha diri duruyordu. sadece torpido da çatlak vardı ama soyulma yoktu. 2005 Accent'in içine bir daha baktım, dörtlü flaşör düğmesi çıkacak gibiydi. Birde eski arabamı takas olarak sordum ve adam tenezzül edip arabaya bile bakmadı. Dediğim satıcı Ziverbey yolunda idi. Dedim gidip birde Renault'a bakayım dedim. Gittim baktım. Show room'da Clio II HB ve tam da benim istediğim renk vardı. İçi gözüme oturaklı geldi. Dörtlü flaşör düğmesi çıkacak gibi değildi. Birde Symbol vardı kül gri. Ona da baktım. Hb ile ön konsolu farklıydı ama kötü durmuyordu. Tercihimi 2005 model ateş kırmızı 1.4 motorlu ve klimalı Symbol'den yana yaptım. Ve eski arabam ile çok da güzel ilgilendiler ve iyi bir fiyata da aldılar.
    Açıkçası, ERA'lar geniş ve ferah güzel arabalar olabilir ama içime sinmiyor. Güven vermiyor bana. Yeni SYMBOL daha bir oturaklı bence. Zevk meselesi tabi. Önden ve arkadan biraz sıkıştırılmış bir arabayı anımsatıyor bana ERA yandan bakınca.

• quote:

Temmuz 2009 en çok satan modeller

hatice önemli değil netice önemli. bu kadar insan ya da taksici neden sembol yerine accent tercih ediyor dersiniz..

Hatice değil, netice önemliymiş. Hala 2 dakikalık geçiştirme cevaplarla yazıyorsun.

Tercih etme meselesini yukarıda açıkladık. Rakamlarla konuştuğun kadar, biraz da bilgi ile konuş. Kaç yıldır Renault Symbol zirve yaparken sustunuz, bu sene ÖTV indirimi ile Accent Era biraz şahlandı, iki dakikada kendinizi kral ilan ettiniz.

Madem hatice değil, netice önemli. Al sana netice : ( Senin yukarıdaki listeyi aldığın yerden veriyorum bunları. Bunları da eklesene yanına )

2006 yılı Binek otomobil satışlarına göre : Renault 59.407 Hyundai 34.020

2007 yılı Binek otomobil satışlarına göre : Renault 27.920 Hyundai 12.021

2008 yılı Binek otomobil satışlarına göre : Renault 46.005 Hyundai 28.608

2009 sonu gelsin, o zaman tekrar konuşuruz. Madem işi satış rakamlarına çektin, ben de toplam satışlara getiririm mevzuyu.

Trollüğünüze devam edin koçlar. Devam edin.

• Not : Sen ve senin gibiler ne zamanki "marka savaşı" yapmaktan vazgeçer, insan gibi, adam gibi araç yorumları yapar, ben de o zaman bu tür yorumlar yazmaktan vazgeçerim.
  • quote:

quote:

18-ABS li versiyonlarda arkalar bazılarında kampana gelebiliyor eskiden hepsi diskti.Şu anda şansınıza kalmış tamamen.
    Bir kere de Team ve Slect versiyonları karışmıştı sanırım.
    Rastgele araba yapıyor Hyundai resmen.

team ve select versiyonu karışmadı.. iç piyasaya araç yetiştiremeyen Hyundai Assan, dış ülkelere satılmak için ürettiği bazı özel donanımlara sahip araçlarıda iç piyasa hareketlenince araç yetiştirebilmek ve artan talebe cevap verebilmek için iç piyasaya sürme kararı aldı. karışan bir şey yok.

dışarıya satılması için tasarlanan araçlar içeriye verilince, team fiyatına nerede ise select donanımlı araçlarda kapışıldı..

yetiştiremiyorlar abiisi naapsınlar, talep var bu arabaya. şu an itibari ile türkiyenin en çok satan sedan aracı olmak kolay değil.

daha önce biliyorsunuz renonun ürettiği symbol en çok satılan araçtı. ama ne yazıkki bazı yönleri itibari ile teknolojinin gerisinde kalan bir araç olduğundan, büyük tüketici kesimine hitap edemedi. bu boşluğuda teknolojik üstünlüğü ile Hyundai Accent Era kaptı..

yeni çıkan sembolün de rakip olamayacağı kesin bence.. büyüttüğünüz kadar bir araç olmadığı ortada..

Ben expoyu demiyorum arkadasım daha önce siz era topicinde de tartışmışsınız ya hatırlamadın yadahatırlamak istemiyorsun.

Edit : İmla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi !! €MR€ !! -- 17 Eylül 2009; 16:54:52 >

• quote:

İstisnalar kaideyi bozmaz diye bir laf var, bilmem biliyormusun? Cuk diye oturuyor sen anladın

• quote:

Bİr de taksiciler neden era tercih ediyor dersiniz demişsiniz dayanıklı demeye caliştınız galiba taksicilere neden bakıyorsunuz ki taksicilerde albea da Symbolden cok var eralardan da cok vardır benim tahminim şimdi biri sana albea eradan daha dayanıklı dese kıyameti koparırsın yanlışmıyım?

• quote:

quote:

Bİr de taksiciler neden era tercih ediyor dersiniz demişsiniz dayanıklı demeye caliştınız galiba taksicilere neden bakıyorsunuz ki taksicilerde albea da Symbolden cok var eralardan da cok vardır benim tahminim şimdi biri sana albea eradan daha dayanıklı dese kıyameti koparırsın yanlışmıyım?

Yukarıdaki yorumlarımdan birinde yazmıştım :

"Kim neyi iddia ederse etsin, Accent Era'yı satış birinciliğine taşıyan taksi esnafıdır. Senenin 8 ayını Ankara'da yaşayan biri olarak ve sürekli olarak bu esnafla iç içe olan biri olarak, buraya yazıyorum ki, bu Accent Era'ya olan talebin artmasında zamanında taksi esnafına özel olarak yapılan 3.000-5.000 TL'lik indrim en önemli hatta tek sebeptir."

Zamanında taksi esnafına indirimli fiyattan verdiler, ondan coştu taksilerde Era'ların sayısı.

• quote:

Orijinalden alıntı: mde

quote:

quote:

Yukarıdaki yorumlarımdan birinde yazmıştım :

"Kim neyi iddia ederse etsin, Accent Era'yı satış birinciliğine taşıyan taksi esnafıdır. Senenin 8 ayını Ankara'da yaşayan biri olarak ve sürekli olarak bu esnafla iç içe olan biri olarak, buraya yazıyorum ki, bu Accent Era'ya olan talebin artmasında zamanında taksi esnafına özel olarak yapılan 3.000-5.000 TL'lik indrim en önemli hatta tek sebeptir."

Zamanında taksi esnafına indirimli fiyattan verdiler, ondan coştu taksilerde Era'ların sayısı.

Bizim buraki taksi duragının sahibi ile konusmustum asla ve asla bir daha era almam diyor araclari symbol albea clio hb dacia falan var 1 tane erası var ucuz ama dizel almıs cok sorunlu motoru varmıs.

• quote:

Bizim buraki taksi duragının sahibi ile konusmustum asla ve asla bir daha era almam diyor araclari symbol albea clio hb dacia falan var 1 tane erası var ucuz ama dizel almıs cok sorunlu motoru varmıs.

Hergün görüştüğüm durakta 2 tane benzinli 1 tane dizel Accent Era var. Dizel alan abimiz ilk sene içerisinde sadece 3 kez turbo değişimine gitti, diğer servis durumlarını saymıyorum. Benzinli abilerimizin ikisi de amortisör sorunları yaşadı, birinde kolon plastiği kırıldı, diğerinde enjektör sorunu baş gösterdi bir ara. Amortisör sorunu dışarıda bir özel servise Kia Rio'nun amortisörleri taktırılarak giderildi. Ancak turbo'nun sorunu yazılım değişene ve basınç ayarlanana kadar sürdü ve o abimizin halini görmeniz gerekirdi.

Sonuç olarak, maksat kötüleme değil. Her aracın kendi has özellikleri, müşteri kitlesi ve bu müşterlerin de kendilerine göre beğenileri vardır. Tabi her aracın sorunları da çıkar.

Bu durumun "akıllarda" tutularak, yorum yapılması dileği ile.

• Symbol ön far grubu ile ilgili ilk denememiz.

• selam;

tüm arkadaşların ramazan bayramını kutlarım. iyi tatiller hayırlı sürüşler dilerim..
  • quote:

Orijinalden alıntı: mde

Symbol ön far grubu ile ilgili ilk denememiz.

Ben begendım guzel olmus bır de megan II lerde sıs farlarını bırlestıren grı cıta olsa daha guzel olurdu.
  • symbol çıktı çıkalı hep tiksinmişimdir ne biçim bir araba yaa bu en basta vlionun kolpalığındaydı şimdi biras düzeldi ama hala vasatın aşağısında yani
  • cevizkabuğu sayesinde sayfamız biraz daha hareketlenmiş

TheHBO'dan kendisine destek çıkmasını ve bu sayede mde'nin yorum ve yazıları ile daha çok şey öğrenebilmemizi diliyorum...

arkadaşlar bir aracı ilk olarak görünümüne sonrasında ise diğer rakipleri ile karşılaştırmalarımıza göre (herkesin kriteri farklı) eleştirmemizden daha doğal birşey yok.

2009 symbol 1.5 dci 65bg sahibiyim. aracı alırken tercih sebeplerimi sıralarsam:

-yerli üretim olması
    -yeni kasasının eskisine nazaran çok daha şık görünmesi (hadi zevksiz diyinde çıkışta görüşelim)
    -aradığım özellikleri karşılayabilmesi (geniş bagaj, cimri ve atak motor, yaygın servis, sağlam ikinci el)
    -ötv indirimi bitmeden ve hemen teslim edilebilecek bir araç için biraz acele etmiş olmam...

şunuda söylemeliyim ki aracı alırken accent era dizel modelini de görmüş ancak hemen teslim imkanının mevcut olmasına rağmen tercih etmemiştim. era aşırı yuvarlak hatları ve nispeten küçük bagajıyla biraz soğutmuştu kendisinden...

yenisini alabilme imkanı o an için olmayan her araç sahibi gibi aracımdan memnunum ve kısıtlı bütçe ile sıfır araç arayan herkese de tavsiye ediyorum. klişe sözlerle az yakan çok kaçan Türkiye yollarına uygun bir aracı neden beğenmeyeyim ki?

• Arkadaslar Çekemıyorsanız anten takın.
  • arabanın dısına bukadarmı meraklı olunur arkadas onemlı olan ıslevı dıyen yok cok beyenıyosan karsısına gec otur merak ettım eracıların oturma odalarında eranın bustumu var kutsal damacana
  • arkadaşalr araçlarınızı güle güle kullanın.. hayırlısı olsun.. ama ben sevmedim yeni sümbülü.. eskisi daha güzeldi.. ortalığı karıştırma derdinde değilim..

isterseniz bir iki satır yazayım, sayfanızda fırtınalar çıkartayım..
  • quote:

arkadaşalr araçlarınızı güle güle kullanın.. hayırlısı olsun.. ama ben sevmedim yeni sümbülü.. eskisi daha güzeldi.. ortalığı karıştırma derdinde değilim..

isterseniz bir iki satır yazayım, sayfanızda fırtınalar çıkartayım..

bana görede era berbat bir arac tasarımdan rezalet bir durumda önfarlar yuvarlanmmış yumurta gibi arkasınada sanki tost makinasında basmışlar basık gibi duruyor içine girince oturduğun koltuktar okadar alçak gibi duruyorki cama bakman için kafanı yukarda tutman gerekiyor görüş açısı zayıf ön radyosuda acayip biryere konuşlandırmışlarkl klima ızgırası arasın sıkışıp kalmış heran eline hava akımı geliyor daha saycak okadar olumsuzlukları varki ama şimdilik kalsın sen burda bir fırtına estirirsin ama biz burda bin tufan estiririz sana benden tavsiye en yakın zamanda o kore bidonu satıp fransız şövalyesi renaultan symbolünü almanı tavsiye ederim yoksa bu gidişte senin kore bidonu eran delinip su kaçırmaya başlıycak...

• 
Sayfa: önceki 4546474849
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.