Şimdi Ara

>>>RENAULT SYMBOL<<< (48. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.867
Cevap
13
Favori
485.930
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4647484950
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • tavsiyeniz için teşekkür ederim. yeni sembol beni kesinlikle tatmin etmez. biz yollarda uçmaya alışmısız bir kere, sembol bizi kesmez..

bir kaç yıl sonra aracımı değiştirmeyi planlıyorum, kia sorento ya da ford focus düşünüyorum. üstelik kia sorentonun ömürboyu garantisi var.

asla, ama asla renault ve modellerinden birini düşünmüyorum.. kurura bakmayın..

• quote:

Orijinalden alıntı: cevizkabugu

tavsiyeniz için teşekkür ederim. yeni sembol beni kesinlikle tatmin etmez. biz yollarda uçmaya alışmısız bir kere, sembol bizi kesmez..

bir kaç yıl sonra aracımı değiştirmeyi planlıyorum, kia sorento ya da ford focus düşünüyorum. üstelik kia sorentonun ömürboyu garantisi var.

Neresı Omur boyu garantılı Sorentonun.?

• quote:

Orijinalden alıntı: gokmavı

quote:

tavsiyeniz için teşekkür ederim. yeni sembol beni kesinlikle tatmin etmez. biz yollarda uçmaya alışmısız bir kere, sembol bizi kesmez..

Neresı Omur boyu garantılı Sorentonun.?

Hayatında Garanti Belgesi denen mevzuyu dikkatle okumayan biri için ömür boyu garanti çok büyük (!) farktır.

O belgede ne yazar ?

"Üretim hatalarına karşı"

Hangi durumlar garanti dışıdır ?

- Aşınabilecek parçaların kullanımı sırasında doğacak sorunlar, aşınmalar ve bunların sonucunda doğacak hasarlar ( bknz. fren balatası, debriyaj balatası, periyodik değişim parçaları da buna dahildir. )

- Ürünün kullanım kılavuzunda belirtilen hususlara uyulmadan kullanımı sebebi ile doğacak hasalar ( Hayatınızda bu kadar geniş bir anlam ifade eden cümle göremezsiniz. Üretici bu cümleyi size karşı herhangi bir an hasarı garantiye sokmamak için ileri sürebilir. )

- Kılavuzda belirtilen hususlara uyulmaması sebebi ile zincirleme olarak çıkabilecek hasarlar. ( Örneğin, debriyajın kısa sürede tüketilmesi sebebi ile debriyajın bitmesi, bu bitmenin ardından şanzımanda meydana gelebilecek olası hasarlar gibi. )

Yani diyor ki üretici :

Benim üretmiş olduğum ürün, sadece fabrika montaj hatalarına karşı garantilidir. Aracınızda meydana gelen sorunun fabrika montaj hatasından olup olmadığını da ben tespit ederim. Eğer gerçekten uğraşmak istiyorsanız buyrun mahkemede görüşelim.

Siz zaten işi mahkemeye taşıyacak hale geldiyseniz, firma ürünü ücretsiz değiştirse bile, yaşanan o kadar mahkeme çilesinden sonra hiçbir şey sizi memnun etmeyecektir. Ama şu var ki, haklı olduğunuzu kanıtlamış olmanız da yeterli bir memnuniyettir.

Garanti kapsamını bu kadar kısıtladıktan sonra ebem de mezara kadar garanti verir. Hatta ben mezarı da geçer, ahiret hayatınız boyunca da garanti veririm. 7 göbek sonraki torununuz için de garantiyi uzatırım.

Önemli bir noktaya geleceğim şimdi : Garanti'nin gerçekten işlemesi kime bağlıdır ? Tabi ki, firmanın ticaret ahlakına.

• quote:

üstelik kia sorentonun ömürboyu garantisi var.

Kia Sorento'ya verilen ömür boyu garanti sadece belirli bir süre içeriside satılan Sorento'lar için geçerliydi. Reklam amaçlı kullandılar bu garanti mevzusunu.

DİKKATLE OKUYALIM ÖMÜR BOYU GARANTİ MESELESİNİ :

5 Haziran 2007'den itibaren satın alınacak tüm yeni Sorento'larda 3 yıl veya 100.000 km'lik standart KIA garantisine ek olarak devreye girecek olan "Hayat Boyu ve Sınırsız Kilometre Özel Onarım Garantisi" aracın ilk sahibine verilecek. Uygulama 2007 yılı boyunca sürecek.

Gördük mü garantideki kurnazlığı ?

- Sadece aracın ilk sahibine ait.
    - 2007 yılı sonuna kadar satın alınan Sorento'lar için geçerli.

Kaynak :http://www.traraba.com/2007/kia-sorentolar-artik-omur-boyu-garantili/

Şu anki garanti uygulaması ise aynen şu şekilde :

Kia Türkiye Distribütörü Çelik Motor Ticaret A.Ş. olarak 1 Haziran 2003 tarihinden sonra satışa sunduğumuz tüm binek ve ticari araçların Garanti Koşulu, 3 yıl veya 100,000 kilometredir.(Hangisi önce dolarsa) Türkiye çapında yaygın Yetkili KIA Servisleri, araç sahiplerine hizmet vermek için yapılandırılmıştır. Geliştirme ve yaygınlaştırma çalışmaları sürekli olarak devam etmektedir.

Araçların garantilerinin devam edebilmesi için Garanti Belgesi ve kullanma kılavuzunda yer alan hususlar doğrultusunda kullanılması ve periyodik bakımlarının zamanında Kia Yetkili Servislerine yaptırılması gerekmektedir. Periyodik bakım aralığı Ticari araçlar için 10.000 kilometre, Binek araçlar için 15.000 kilometredir.

Araçların boya garantisinin devamı için Garanti Belgesinde bulunan Boya Korozyon kontrolunun ilgili zaman aralığında Kia Yetkili Servislerinde yapılması gerekmektedir. Araç sahiplerimizin keyifli ve sorunsuz bir sürüş konforu yaşamaları için Kullanım Kılavuzu ve Garanti Belgesinde yazılı prosedürleri uygulaması yeterli olacaktır.

Var mı daha bilmeden, öğrenmeden, okumadan, işkembeden bol bol atıp tutacağınız konu ?

• Amma satmış yahu era
  • quote:

Orijinalden alıntı: nolamaz

Amma satmış yahu era

2009 yılı ÖTV indirimi döneminde bu kadar arttı. İndirim bittiğinde her modelin satış rakamı normal seviyelere inecektir yeniden.
  • mde senin araban nissan note mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: usta530

mde senin araban nissan note mi?

Evet.
  • Park halindeyken arabama birisi vurmuş.. ya nasıl içim yandı.. böyle şerefsiz insanlar inşallah Allah'ından bulur diyorum.. adam çarpmış kaçmış resmen. sol arka çamurluk hemen sol arka kapının yanı.. işin kötü tarafı hani çamurlukta kabarık bir çigi yani bombeli bölüm varya tam o bombenin üzerinde çökük var.. allahtan çizik olan yerlerin çoğu pasta cila ile baya azaldı.. ama o bombenin üzerine gelen çöküğü nasıl düzelttirebilirim.. tam arka tekerin oradan çöküğün üzerine ulaşılıyormu diye baktım.. göçük yerin arkasıda boş değil.. yani ulaşılamıyor.. bu Autokinglerde falan yapabilirlermi bunu.. her arabaya baktığımda gözüme batıyor.. Gitti canım sıfır symbolüm :(
  • geçmiş olsun arkadaşım. geçenlerde benim aracın yanındaki araca gece çöp kamyonu çarpmış aracın arkası haşat olmuş. ben de bişeycikler yoktu..
  • Gecmıs olsun.

Bundan 1 ay oncede Sybolume bısıkletlı bırısı carpmıs.Ben arabayı yazlıkta bırakmıstım.Kımse bır sey gormemıs.Insan Barı Tel no fılan bırakır ne bıcım ınsanlar anlamadım.

Kapıda 2 tekerlek ızı vardı.Zor da olsa cıkardım tekerlek ızlerını ama kapıda yaklasık 20 cm buyuklugunde bır gocuk var.

Gecen hafta yaptırmaya gıttık.Servıs elemanları eskısı gıbı olmaz dedıler.Dalgalanma gıbı bır sey kalır dedıler.Bende Yaptırmadım.Sıfır arabanın ıcıne ettıler.

Aynı kısı mı yaptı bılmıyorum ama Kaputta,Sag arka bagaj kapıgın orda,sag kapıda, cızıkler var.Yapanı Allaha Havale edıyorum.
  • Ya birde arabayı kasıtlı çizenleri anlamıyorum.. çizdikleri araba symbol.. belliki orta halli insan arabası sanki bmw.. ben şahsen 10 yıl para biriktirdim ilk arabamı alabilmek için.. hem evime bakıp hem bütçemden arttırım yapmaya çalıştım.. hayatta benim sıfır arabam olmaz derken bu ötv indirimlerinden yararlanıp gözümü karartıp eski arabamı satıp birazda kredi çekip sıfır symbol'umu aldım.. ama bunun gibi araca gelen zararlarda bin pişman oluyorum arabayı aldığıma.. daha 2 yıl borcu var.. eşşeklik bende bırak 2000 model clio hb kalsın.. araba geberenene kadar bin.. ne satıp yeni alıyosun ki? :(

Ha arkadaşlar bu arada aracında kaskosu bulunanlarda mini onarım paketi oluyormuş.. allaha şükür benim kaskoda varmış.. bu şekilde Autoking servislerinde arabanın hiçbir orjinelliğini bozmadan vakum çekme yöntemiyle çökükleri giderebiliyorlarmış.. yada çiziklere rötüş yapıyolarmış.. eğer mini onarım paketi varsa kaskonuzda delinmeden, hasarsızlık indirimi bozulmadan ve hiçbir ücret ödemeden bu işlemler yaptırılabiliyormuş.. bilginiz olsun diye yazdım arkadaşlar.

• Mini Onarım paketı Sozlesmede Yazar mı?

Bırde kasko yaptırırken Ucretsız Boya Koruma Hedıye etmıslerdı.Bır senenın bıtmesıne yakın Boya korumayı yaptırıcam.

Fakat ne yapıcaklarını bılmıyorum boya koruma yaptıran var mı?Ne Yapıyorlar Araca.
  • Evet sözleşmede yazıyor.. boya koruma yaptırmadım ama bildiğim kadarıyla 5-6 yıkatmadan sonra boya korumanın araçda kalmadığı.. yanlız baya güzel oluyor.. pırıl pırıl parlıyor araba.. mahallemizde yapan yıkamacı var wimax diye biryer orada görmüştüm..

quote:

Mini Onarım paketı Sozlesmede Yazar mı?

Bırde kasko yaptırırken Ucretsız Boya Koruma Hedıye etmıslerdı.Bır senenın bıtmesıne yakın Boya korumayı yaptırıcam.

Fakat ne yapıcaklarını bılmıyorum boya koruma yaptıran var mı?Ne Yapıyorlar Araca.

• Arkadaslar arabayı Sungerle yıkamayı tavsıye edermısınız?Eskıden fırcayla yıkıyordum.Cok cızık oluyordu.

Cızıklerı onlemek maksadıyla sungerle yıkasam nasıl olur?

Yada daha baska araba yıkama yontemlerı var mı?
  • Zaten doğrusu süngerle yıkamak.. fırça kesinlikle kullanılmamalı.. eskiden oto yıkamacılar bile fırça kullanıyordu.. şimdi köpüklü yıkama ve süngerle yıkama uyguluyorlar.. bulunduğun il neresi bilmiyorum ama istanbul carrefour gibi büyük marketlerde bu iş için özel süngerler satılıyor 2.5-3 TL arası fiyatlarda.. ben almıştım baya güzel temizliyordu.

quote:

Arkadaslar arabayı Sungerle yıkamayı tavsıye edermısınız?Eskıden fırcayla yıkıyordum.Cok cızık oluyordu.

• quote:

Orijinalden alıntı: b1ood

Zaten doğrusu süngerle yıkamak.. fırça kesinlikle kullanılmamalı.. eskiden oto yıkamacılar bile fırça kullanıyordu.. şimdi köpüklü yıkama ve süngerle yıkama uyguluyorlar.. bulunduğun il neresi bilmiyorum ama istanbul carrefour gibi büyük marketlerde bu iş için özel süngerler satılıyor 2.5-3 TL arası fiyatlarda.. ben almıştım baya güzel temizliyordu.

quote:

Arkadaslar arabayı Sungerle yıkamayı tavsıye edermısınız?Eskıden fırcayla yıkıyordum.Cok cızık oluyordu.

Istanbulda oturuyorum.Carrefour 20 dk mesafede arabayla.Aldıgın sungerın Markasını yazabılırmısın?Aynısından alıyım.

• Öncelik b1ood'a geçmiş olsun dileklerimle. Dilerim tekrarı olmaz.

Araç yıkama ile ilgili önemli bir durumdan bahsetmek istiyorum. Son dönemde neredeyse her yıkama yerinde gördüğünüz fırçasız ilaçlı yıkama'ya pek güvenmeyin. Çünkü bu tür kimyasallar hızlı etki için yüksek oranda aşındırıcı içerirler ve bu aşındırıcılar 1-2 yıkama sonrasından itibaren boya üzerindeki cilayı almaya başlar.

En güvenli ve etkin / verimli yıkama cilalı oto şampuanı ve yumuşak süngerle yıkamadır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mde

Öncelik b1ood'a geçmiş olsun dileklerimle. Dilerim tekrarı olmaz.

Araç yıkama ile ilgili önemli bir durumdan bahsetmek istiyorum. Son dönemde neredeyse her yıkama yerinde gördüğünüz fırçasız ilaçlı yıkama'ya pek güvenmeyin. Çünkü bu tür kimyasallar hızlı etki için yüksek oranda aşındırıcı içerirler ve bu aşındırıcılar 1-2 yıkama sonrasından itibaren boya üzerindeki cilayı almaya başlar.

En güvenli ve etkin / verimli yıkama cilalı oto şampuanı ve yumuşak süngerle yıkamadır.

Sırf Yumusak Sunger ve Suyla yıkamanın sakıncası olmaz degıl mı?

Bundan once 4 defa fırcayla yıkadım ılk defa sungerle yıkayacagım ondan soruyorum.

• quote:

Sırf Yumusak Sunger ve Suyla yıkamanın sakıncası olmaz degıl mı?

Bundan once 4 defa fırcayla yıkadım ılk defa sungerle yıkayacagım ondan soruyorum.

Aracınız daha önce yıkanmış ve aracın üzerinde hafif bir toz var ise, sadece su ve yumuşak sünger ile yıkamanın herhangi bir sakıncası yoktur. Ancak, kir / toz belirgin ve yoğun şekilde ise şampuan ile yıkamanızı öneririm. Çünkü, bu belirgin kir içerisindeki tanelerin topaklanarak boyada bazı hafif çizikler oluşturabilme ihtimali az da olsa vardır.
  • 
Sayfa: önceki 4647484950
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.