Şimdi Ara

Renault symbol gerçekten çok kötü bir araçmı sizce ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
1
Favori
4.109
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • TSY kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle en azından şu lineayla kıyaslanmasın bari yazik gunahdir :) ama diğerlerindende yedek parça ve servisde iyidir diyebilirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Symbol kaliteli değildir bahsettiğiniz uzun yıllar problemsiz kullanmanızda sağlam yapısı ile ilgilidir.Alt takımı mekaniği, elektroniği bahsettiğiniz gibi gerçekten problemsiz sağlam,uzun yıllar kafa ağrıtmayacak yapıdadır.Ancak şuan sınıfının en kalitesiz, işçilik seviyesi düşük aracıda symbol'dür.301/C elyse ve Linea bile symbol'dan genel manada daha kaliteli araçlar.Accent,Rio,Toledo,rapid vs gibi araçlar ise açık ara daha kalitelidir. Kısaca symbol'ü kimse kara kaşı kara gözü için almaz.Az yakıt, düşük bakım maliyeti,Yeterli çekiş gücü ve Sorunsuz kullanım için yani mazotu doldurup,doldurup binmek için alır.Kimsenin konfor,keyif,kalite beklentisi olarak symbol aldığını zannetmem.Bu araç bildiğiniz modern R9 dur.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zxcvc76

Hocam sokakları dönerken yatma olayı gerçekten bazen rahatsıx ediyor, fakat aracın ön takımı kaya gibi benim kasislerde frene bastığım olmamıştır bu aracta 200.000 km de bugun ilk defa bir parça değiştirdim oda amortisörü, usta bile hayranlıkla aracı inceledi masallah cok temiz kullanmışsınız dedi :)

Bence tek sıkıntısı rüzgardan biraz fazla etkileniyor 110 kmh hızdan sonra en buyuk sorunu bu.

Üretim amacına uygun bir araba oluyor işte, sorun çıkarmasın, parçası uygun fiyatlı olsun, uzun ömürlü olsun vs vs. Zaten o yüzden şuan şirket aracı veya taksi,taksi dolmuş olarak çok tercih ediliyor. Ama iş allah korusun bir kazaya geldi mi kağıt gibi buruşuyor araba, ani manevra yapmak gerektiğinde orası burası ayrı oynuyor. Kesinlikle güvenlik ve sürüş anlamında iyileştirilmesi gereken bir araç.

• Lineanın en boşu sümbülün en dolusundan 10 kat lineanın en dolusu sümbülün en dolusundan 50 kat daha sağlam güvenli araçtır. Aksini iddia eden ağır fanboydur. Parça ve yedek parça konusu hemen hemen aynı.

Yaz Google ye symbol doblo kazası diye bas görsellere kendin gör tenekeyi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • b sınıfının lideri bence rapid,ardından da accent blue dur diye düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: lojistisyen

Segmentine göre değerlendirmek lazım. 301, elysee ve lineaya göre kötü; accent blue, rapid ve toledoya göre çok kötü denilebilir.

Efsane yorum.

• egelidost kullanıcısına yanıt
    Konunun direk cevabı aslında, ötesi yok

• Sizin kalite anlayışınız sağlamlıksa, Renault Toros hatta Renault Broadvay sağlamlık konusun da, symbole 5 çeker.
  • DoctorEconomy kullanıcısına yanıt
    Hocam şuanda kullandığınız araç nedir veya daha önce bu iki aracı kullandınızmı ? Merak ediyorum

Çünki her iki araçlada haftada 400 km yol yapıyorum linea bu araca göre konfor olarak iyi değil bence.

• tefennili kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle hocam ama bu araçlar eskidi artık.

• redbul_540 kullanıcısına yanıt
    Hocam sonucta bu araçlar şehir içinde ekonomik olsun diye üretilmiş araçlar, benim gibi symbol ile 210 görürsen araç tabiki yol tutmaz sağa sola savrulur, aslında araç yol tutuyor fakat bu arabalar maksimum 90-110 kmh hızlar için tasarlanmışdır bu hızlardada emsallerinin tamamının yoltutuşu aynıdır bence. Sizinde dediğiniz gibi sorunsuz araçdır. Ama dersenizki sorunlu olsun konforlu olsun o zaman 90-95 model bir mercedes alırsınız günmüzdeki c segmenti bütün araçlardan konforlu olur fakat eski araç olduğu için sorunlarıda çok olur. Hatta sıfır linea,symbol parasına 2005 a6 da alınabilir, bu kadar insan 65 tl ye audi yerine sıfır linea symbol alıyorsa salaklığından değildir heralde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zxcvc76 -- 14 Mart 2017; 10:39:14 >
  • 70 bin papel e kötü Ataç mı olurmuş?

• quote:

Orijinalden alıntı: Zxcvc76

Hocam sonucta bu araçlar şehir içinde ekonomik olsun diye üretilmiş araçlar, benim gibi symbol ile 210 görürsen araç tabiki yol tutmaz sağa sola savrulur, aslında araç yol tutuyor fakat bu arabalar maksimum 90-110 kmh hızlar için tasarlanmışdır bu hızlardada emsallerinin tamamının yoltutuşu aynıdır bence. Sizinde dediğiniz gibi sorunsuz araçdır. Ama dersenizki sorunlu olsun konforlu olsun o zaman 90-95 model bir mercedes alırsınız günmüzdeki c segmenti bütün araçlardan konforlu olur fakat eski araç olduğu için sorunlarıda çok olur. Hatta sıfır linea,symbol parasına 2005 a6 da alınabilir, bu kadar insan 65 tl ye audi yerine sıfır linea symbol alıyorsa salaklığından değildir heralde.

Söylediğim gibi insanlar 2005 audi'yi bırakıp symbol alıyorsa cebini düşündüğünden,mazotunu doldurup doldurup binmek istediğindendir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Valla bu aracı herkes yorumluyor ama kimse kullanmamış. Kullananlarda şirket aracı olarak tahsis edilmiş, kasislerden 110la geçmiş, virajlara 130la girmiş ve doğal olarak yol tutmuyor, savuruyor, trim sesi yapıyor deniliyor.

Bu arabayı kullanıcısndan dinlemeniz lazım. Şirket araçlarının nasıl kullanıldığını hepmiz biliyoruz.

Biz Reno Sembolu 2011 yılında sıfır aldık. 1.5dci 85HP Expression. Symbolun konfor paket hariç en dolu modeli. En son kasadan bir önceki kasa. Bütün kasa renault symbol kullandım. 2001 Clio Sedan, 2005-2006 Clio Symbol, 2011-2013 Symbol...

Hepsini kıyaslarsam:

Konfor: Bu araçta konfordan pek bahsedemesekte kıyas yapıcak olursam:
    1- en iyisi tabiki en son kasa symboldü.
    2- 2011 model symbol (expression paket old. için)
    3- 2001 model clio symbol fena değildi konfor olarak.
    4- 2005-6 kasalar konfor açısından rezalet.

Performans:
    1- 2011 model 1.5 dci 85hp symbol cidden performansı çok iyi, 950 kilo olması performansın iyi olmasında büyük etken.
    2-2001 model clio symbol 1.4 lpg olmasına rağmen fena değil.
    3-son kasa symbol tırt.
    4-2005-6 model symbol ondan da tırt.

Yakıt tüketimi:
    1-2011 model en az yakıt tüketeniydi. 85hp turbo dizel motor rahat rahat kasayı çekiyor ayıca alıp başını götürüyor.
    1-Eco mod açık olursa son kasa sembol az yakıyor ama gitmiyor.
    1-2005-6 symbolde süper yakıt açısından.
    2-LPG'li 2001 clio symbolde dizellere yakın yakıyordu

KALİTE-İŞÇİLİK
    1- Açık ara 2011 model kaliteli.
    2- 2001 model olan clio symbolde kaliteli
    3- 2013 model yeni olduğundan gözüme şimdilik bişey çarpmadı
    4- 2005-6 model olanlar kalitenin k sı yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sahin261 -- 14 Mart 2017; 13:7:33 >

• önceki mesaja ek:

2011 model symbol'ü sıfır aldığımızı yazmıştım. Etiket fiyatı 32.000'di sıkı pazarlıkla 28.000'e almıştık.
    Sembolden önceki aracımız Toros oldugu için, bu araç bize çok lüks ve çok performanslı gelmişti. Bu araçları alacak/alabilecek kişier- Orta direk aileler, tek maaşla ev geçindirenler, memur, işçi, çiftçi kesim.

Durum böyle olunca kimsenin beklentisi zaten bir audi a6 veya passat değil. Torostan/broadwaydan/şahinden/ladadan iyi olsun, az yaksın, azıcık performanslı olsun, olursa klima olsun yoksa sorun değil beklentisindeki insanlar. Reno denen sahtekar şirkette bu boşluğu fiatla beraber iyi doldurdu. Siz hala sembolu gömmeye devam edin. İnsanların başka seçeneği olmadığı için almaya devam edicekler.

-Sembol cidden kötü bir araç değil. Kullanıcısı olarak söylüyorum. Amacına uygun kullanırsanız eğer. 130 üzerinde yol tutuş az. Virajlarda savurur. Performansı beklenmedik düzeyde iyi (bizim araç için) Yakıtı komik şekilde az. Parçaları/Ustaları ucuz yaygın. Dayanıklı. Kliması iyi. Frenleri vasat.

• şu son kasa sümbüllerin koltukları da çok rahatsız. 2013 modeli bir arkadaşımda şirket aracı var. ne zaman sürsem bu arabayı resmen belim ağrıyor . bir önceki kasa da bu sorun yoktu mesela.
  • süslü broadway diyorum ben symbol'e.
  • Benim ilk aracım symboldür. Yiğidi öldür ama hakkını yeme derler. Symbol beş kelime ile beş para etmez bir araçtır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sahin261

Valla bu aracı herkes yorumluyor ama kimse kullanmamış. Kullananlarda şirket aracı olarak tahsis edilmiş, kasislerden 110la geçmiş, virajlara 130la girmiş ve doğal olarak yol tutmuyor, savuruyor, trim sesi yapıyor deniliyor.

Bu arabayı kullanıcısndan dinlemeniz lazım. Şirket araçlarının nasıl kullanıldığını hepmiz biliyoruz.

Biz Reno Sembolu 2011 yılında sıfır aldık. 1.5dci 85HP Expression. Symbolun konfor paket hariç en dolu modeli. En son kasadan bir önceki kasa. Bütün kasa renault symbol kullandım. 2001 Clio Sedan, 2005-2006 Clio Symbol, 2011-2013 Symbol...

Hepsini kıyaslarsam:

Konfor: Bu araçta konfordan pek bahsedemesekte kıyas yapıcak olursam:
    1- en iyisi tabiki en son kasa symboldü.
    2- 2011 model symbol (expression paket old. için)
    3- 2001 model clio symbol fena değildi konfor olarak.
    4- 2005-6 kasalar konfor açısından rezalet.

Performans:
    1- 2011 model 1.5 dci 85hp symbol cidden performansı çok iyi, 950 kilo olması performansın iyi olmasında büyük etken.
    2-2001 model clio symbol 1.4 lpg olmasına rağmen fena değil.
    3-son kasa symbol tırt.
    4-2005-6 model symbol ondan da tırt.

Yakıt tüketimi:
    1-2011 model en az yakıt tüketeniydi. 85hp turbo dizel motor rahat rahat kasayı çekiyor ayıca alıp başını götürüyor.
    1-Eco mod açık olursa son kasa sembol az yakıyor ama gitmiyor.
    1-2005-6 symbolde süper yakıt açısından.
    2-LPG'li 2001 clio symbolde dizellere yakın yakıyordu

KALİTE-İŞÇİLİK
    1- Açık ara 2011 model kaliteli.
    2- 2001 model olan clio symbolde kaliteli
    3- 2013 model yeni olduğundan gözüme şimdilik bişey çarpmadı
    4- 2005-6 model olanlar kalitenin k sı yok

Hocam bizde uzun yıllardır kullanıyoruz bu araçları normalde ağırlıklı kullandığım araç f10 dizeldir ve yeni kasa symbol kasislerde ve setlerde f10a göre cok daha konforlu sarsıntısız geçiyor setlerden :)

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.