Şimdi Ara

Renault Symbol kapı açıkken marş almıyor

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
330
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, 2011 Renault Symbol 1.5 DCI expression aracım bir kaç sene önce neredeyse tavana kadar su altında kaldı. Şehir dışında olduğum için tamiriyle ben ilgilenemedim. Tamir edildikten sonra tabiki bazı sorunlar çıktı. Şu an için çözemediğim bir sorun; kapılardan herhangi biri açıkken immobilizer ışığı yanıp sönmeye devam ediyor ve marş almıyor. Kapı açıkken ve immobilizer ışığı yanıp sönerken kapı kapatılınca ışık sabitleniyor fakat yine marş almıyor. Aynı zamanda dörtlüler veya sinyal açıkken kapı açılırsa kapı kapanana kadar bunlar sönmüyor.
    Bu konu hakkında fikir verebilecek varsa sevinirim.

• Araba hiçmi çalışmiyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İmmobilizer arabaların elektrik sistemine hakim değilim ama anladığım kadarıyla kapıdaki switch devreyi tamamlıyor. Tamirde yeni tesisat mi çekildi? Çekildiyse soketleri duruyor mu yoksa ek yapılarak bantlandı mi? Orijinalde olmayan aksesuar eklendi mi?

Tavan lambasını kapattıktan sonra kapı açık deneme yaptıysanız sonuç ne oldu?

• quote:

Orijinalden alıntı: CLİO SYMBOL

Araba hiçmi çalışmiyor
    Kapı kapandıktan sonra aracın çalışmasında hiçbir sıkıntı yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ben Kemal Geliyorum

İmmobilizer arabaların elektrik sistemine hakim değilim ama anladığım kadarıyla kapıdaki switch devreyi tamamlıyor. Tamirde yeni tesisat mi çekildi? Çekildiyse soketleri duruyor mu yoksa ek yapılarak bantlandı mi? Orijinalde olmayan aksesuar eklendi mi?

Tavan lambasını kapattıktan sonra kapı açık deneme yaptıysanız sonuç ne oldu?
    Malesef çok net bilmiyorum fakat yeni tesisat çekildiğini sanmıyorum, orjinalinde olmayan ek olarak hiçbir şey yok.

Tavan lambası kapalıyken de kapı açıkken aynı sorun var.
  • Tavan lambası devresinin sırası şöyle
    1- + uç
    2- sigorta
    3- lamba
    4- Switch
    5- şase

Şemaları görmeden yorum yapmak doğru olmaz ama göğsün arkasındaki kablo veya fişlerde sorun olabilir. Bende kuş varken far düğmesi açıkken rezistans çalışıyordu. Panelin arkasında kablolarla oynayınca düzelmişti. Dörtlü düğmesinin, tavan lambasının kabloları ile biraz uğraşılsa düzelebilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ben Kemal Geliyorum

Tavan lambası devresinin sırası şöyle
    1- + uç
    2- sigorta
    3- lamba
    4- Switch
    5- şase

Şemaları görmeden yorum yapmak doğru olmaz ama göğsün arkasındaki kablo veya fişlerde sorun olabilir. Bende kuş varken far düğmesi açıkken rezistans çalışıyordu. Panelin arkasında kablolarla oynayınca düzelmişti. Dörtlü düğmesinin, tavan lambasının kabloları ile biraz uğraşılsa düzelebilir.
    Teşekkür ederim bakacağım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.