Şimdi Ara

RENAULT Teknik Destek Merkezi (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
167
Cevap
0
Favori
11.682
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

fırat usta benim megane 2 de şoför tarafı havalandırma ızgaraları yolcu tarafına göre sıcak üflüyor. yolcu tarafı normal soğutuyor ama şoför tarafı sanki klima gazi azalmış gibi tam soğutmuyor. aracın kliması dijital.sorun ne olabilir?
  • ADIM ERDOĞAN OĞUR
    HERKESE İYİ BAYRAMLAR ARKADAŞLAR ARANIZA YENİ KATILDIM. USTAM BEN 1996 MODEL RENAULT 19 1.8 RTİ SAHİBİYİM YAKLAŞIK 3 AY ÖNCE ALDIM. YAKLAŞIK BİR HAFTA ÖNCE ARABA MOTORU SARSINTILI ÇALIŞMAYA BAŞLADI ARABA ÇEKİŞTEN DÜŞTÜ LPG DE SARSINTI AZ DA OLSA KESİLİYO AMA BENZİNDE AŞIRI TEKİLİYO VE 2. VİTESE GEÇİŞTE SİRKELENİYO RESMEN VE BU GÜNDE ARACIN BENZİNDE SİLİNDİRLERDEN BİRİ ÇALIŞMADIĞINI GÖRDÜK LPG DE ÇALIŞIYOR AMA BENZİNDE ÇALIŞMIYOR VE ATEŞLEMEDE SORUN YOK ATEŞLEME YAPIYOR SİZCE SORUN NEDİR ? YARDIM EDERSENİZ SEVİNİRİM MOTOR F3P TİPİ ...... BENZİN ENJEKTÖRÜNDE OLABİLİR Mİ?

İLGİNİZE ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM SAYGILAR
    İLK ZAMANLARDA ARABADAN ÇOK MEMNUNDUK. GEREK ÇEKİŞTEN GEREKSE YAKITTAN DOLAYI
  • arkadaşlar yoldan yaziyorum; arabam megane coupe 99, devir göstergesinin ustunde, kare icinde direnç simgesi şeklinde bir ikaz lambasi var, ne manadadir kendisi bilen var mi?
    bir de ayni zamanlarda hız gostergem 0 sifirlaniyor.ilgili midir bilmiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pyr@mid -- 31 Ağustos 2011; 20:16:49 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tgezer

Fırat ustam EDC ile aran nasıl. Arti eksi yorum alabilir miyiz. Ben yogun trafikte sıkıntı yasıyorum. EDC başlığında paylaşıyoruz sıkıntıları.

edc lerle aramız iyi sık arıza yapmayan güzel kullanışlı vites kutularıdır . Arkadaşım ben yanlız burda soruları cevaplama taraftarıyım sorun var ise burda yaz cevaplarım çok dağılmak istemiyorum forumda umarım anlayışla karşılarsın saygılar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Death666

quote:

Orijinalden alıntı: FIRAT_USTA_RCT

quote:

Orijinalden alıntı: Death666

Gaza basıp bıraktıkça araç sadece hareket halindeyken tak tak diye ses geliyor,egzos sallanıp vuruyor gibi,motor kulaklarında sorun yok.Sizce ne olabilir?

aracının marka ve modeli nedir

2006 model Megane II 1.6 araç.Privilege modeli.Dururken bir sıkıntı yok fakat hareket halinde gaz verip ayağı çekince tak tak ediyor.Sanki egzosdan geliyor ses.Servis anlayamadı.

Ayrıca tork takozu değişti.Onuda belirteyim.

arkadaşım ya eksoz boğaz spralina bakın yada motor takozunun civatlarında gevşeme olabilir veya takozun birisnde gözden kaçan bi sorun var saygılar

• quote:

Orijinalden alıntı: Ressam_25

ADIM ERDOĞAN OĞUR
    HERKESE İYİ BAYRAMLAR ARKADAŞLAR ARANIZA YENİ KATILDIM. USTAM BEN 1996 MODEL RENAULT 19 1.8 RTİ SAHİBİYİM YAKLAŞIK 3 AY ÖNCE ALDIM. YAKLAŞIK BİR HAFTA ÖNCE ARABA MOTORU SARSINTILI ÇALIŞMAYA BAŞLADI ARABA ÇEKİŞTEN DÜŞTÜ LPG DE SARSINTI AZ DA OLSA KESİLİYO AMA BENZİNDE AŞIRI TEKİLİYO VE 2. VİTESE GEÇİŞTE SİRKELENİYO RESMEN VE BU GÜNDE ARACIN BENZİNDE SİLİNDİRLERDEN BİRİ ÇALIŞMADIĞINI GÖRDÜK LPG DE ÇALIŞIYOR AMA BENZİNDE ÇALIŞMIYOR VE ATEŞLEMEDE SORUN YOK ATEŞLEME YAPIYOR SİZCE SORUN NEDİR ? YARDIM EDERSENİZ SEVİNİRİM MOTOR F3P TİPİ ...... BENZİN ENJEKTÖRÜNDE OLABİLİR Mİ?

İLGİNİZE ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM SAYGILAR
    İLK ZAMANLARDA ARABADAN ÇOK MEMNUNDUK. GEREK ÇEKİŞTEN GEREKSE YAKITTAN DOLAYI

subabları ve ayarlarını kontrol edin enjektördende yapabilir ayrıca ekstra aracın hava alıp almadığını kontrol edin

• quote:

Orijinalden alıntı: pyr@mid

arkadaşlar yoldan yaziyorum; arabam megane coupe 99, devir göstergesinin ustunde, kare icinde direnç simgesi şeklinde bir ikaz lambasi var, ne manadadir kendisi bilen var mi?
    bir de ayni zamanlarda hız gostergem 0 sifirlaniyor.ilgili midir bilmiyorum

enjeksiyon arızasına benziyor ama bunla beraber km saatininde sıfırlanması elektitrik arızası olma ihtimalini güçlendiriyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: wurtz

quote:

Orijinalden alıntı: mahlep

Merhabalar Fırat Usta Hayırlı Bayramlar ,2005 model dizel clio symbol araç satın aldım araç ön takımlarından lakırtı sesi gibi bir ses geliyor birde araç hidrolik direksiyon olmasına rağmen direksiyonu bana ağır geldi özellikle park manevrası yaparken bazı sesler geliyor .bu sorunlar acaba neden kaynaklanıyor ve tahmini ne kadar masraf çıkartır?

Bir arkadaşım da 2007 Clio aldı onun da direksiyonu çok sert. Eğer bir sorun ise söyliyim de yaptırsın bari.

hidrolik direksiyon pompası motoruna baktırın düşük devirde çalışıyor ise veya hiç çalışmıyorsa hidrolik direksiyon çalışmaz ayrıca ön takımınıda bi kontrol ettirin saygılar

• quote:

Orijinalden alıntı: mahlep

Merhabalar Fırat Usta Hayırlı Bayramlar ,2005 model dizel clio symbol araç satın aldım araç ön takımlarından lakırtı sesi gibi bir ses geliyor birde araç hidrolik direksiyon olmasına rağmen direksiyonu bana ağır geldi özellikle park manevrası yaparken bazı sesler geliyor .bu sorunlar acaba neden kaynaklanıyor ve tahmini ne kadar masraf çıkartır?

lokurtu şeklindeki ses parkeli veya bozuk yolda geliyorsa amortsiör veya amortsiör takozu amortisör rulmanı sesi olabilir viraj demir uç lastiklerinide kontrol edin ayrıca aracınızda elektirik motoru takviyeli direksiyon pompası vardır onun motorunu kontrol edin saygılar
  • fırat usta benim sorun için ne diyorsun. Bugün kırşehirden urfa ya geldim. Yine klima dediğim gibiydi yolcu tarafı daha soğuk.
  • Fırat usta. Hoşgeldiniz. Siz Aydın'dasınız. Ben İstanbul'dayım. Belki servis hizmetlerinizden faydalanamam ama sorularıma cevap alabilirim sanırım. Bu arda benim arabam Renault değil ama onun türevi olan Dacia. Logan By Renault.

Dacia hakkında da yardımcı olabilirsiniz. Değil mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: topaz42

Fırat usta. Hoşgeldiniz. Siz Aydın'dasınız. Ben İstanbul'dayım. Belki servis hizmetlerinizden faydalanamam ama sorularıma cevap alabilirim sanırım. Bu arda benim arabam Renault değil ama onun türevi olan Dacia. Logan By Renault.

Dacia hakkında da yardımcı olabilirsiniz. Değil mi?

daima yardımcı olurum şüpheniz olmasın saygılar
  • quote:

Orijinalden alıntı: tuncay altuntoprak

fırat usta benim sorun için ne diyorsun. Bugün kırşehirden urfa ya geldim. Yine klima dediğim gibiydi yolcu tarafı daha soğuk.

aslında cevap yazmıştım ama sistemde sorun oldu sanırım aracınızın hava üfleme kanallarında bulunan klepelerde sorn olabilir görmek gerekli klima yetersiz soğutuyor demişsini birde klima gazı ve polen filitresine bakın saygılar
  • Merhaba Fırat Usta, bizde 2006 model Megane II sedan 1.5 Dci 80 beygir araba var. Aracın kliması manuel. Klima devre dışıyken havalandırmayı dördüncü kademede çalıştırdığımda kalın bir vınlama sesi duyuyorum. Eskiden bu sesi duyduğumu hatırlamıyorum. Bahsettiğim ses havanın hızla gelirken çıkardığı ses değil. Dediğim gibi kalın bir vınlama sesi. Bu ses neden gelir acaba? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: t821926

Merhaba Fırat Usta, bizde 2006 model Megane II sedan 1.5 Dci 80 beygir araba var. Aracın kliması manuel. Klima devre dışıyken havalandırmayı dördüncü kademede çalıştırdığımda kalın bir vınlama sesi duyuyorum. Eskiden bu sesi duyduğumu hatırlamıyorum. Bahsettiğim ses havanın hızla gelirken çıkardığı ses değil. Dediğim gibi kalın bir vınlama sesi. Bu ses neden gelir acaba? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

kalorifer motorundan yapma ihtimali söz konusu olabilir ayrıca havalandırma sistemine yaprak gibi yabancı cisimler girmişse oda vınlama sesi yapar
  • ARKADAŞLAR DONANIM HABERDE BU SAYFA DIŞINDA HİÇ BİR YERDE SORULARINIZA CEVAP VEREMEYECEĞİM ÇOK FAZLA DAĞILMAK İSTEMİYORUM UMARIM ANLAYIŞLA KARŞILARSINIZ BU SAYFADA SORACAK OLDUĞUNUZ HER SORUYA GEREKLİ CEVAPLARI VERECEĞİMDEN KUŞKUNUZ OLMASIN SAYGILARIMLA
  • quote:

quote:

Merhaba Fırat Usta, bizde 2006 model Megane II sedan 1.5 Dci 80 beygir araba var. Aracın kliması manuel. Klima devre dışıyken havalandırmayı dördüncü kademede çalıştırdığımda kalın bir vınlama sesi duyuyorum. Eskiden bu sesi duyduğumu hatırlamıyorum. Bahsettiğim ses havanın hızla gelirken çıkardığı ses değil. Dediğim gibi kalın bir vınlama sesi. Bu ses neden gelir acaba? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

kalorifer motorundan yapma ihtimali söz konusu olabilir ayrıca havalandırma sistemine yaprak gibi yabancı cisimler girmişse oda vınlama sesi yapar

Bu ses büyük ihtimal ile havalandırma sistemine yabancı cisim girmesinden kaynaklanıyordur. Çünkü araç 8-9 gün ağacın altında durdu. Üzerinden yaprak çıkardım bir hayli. Peki havalandırma sisteminden yabancı cisimleri nasıl temizleyabiliriz? Bu yapraklar nerden giriyor havalandırma sistemine?

• quote:

quote:

quote:

Bu ses büyük ihtimal ile havalandırma sistemine yabancı cisim girmesinden kaynaklanıyordur. Çünkü araç 8-9 gün ağacın altında durdu. Üzerinden yaprak çıkardım bir hayli. Peki havalandırma sisteminden yabancı cisimleri nasıl temizleyabiliriz? Bu yapraklar nerden giriyor havalandırma sistemine?

polen flitresinn ordan temizlemeyi deneyin derim

• quote:

Orijinalden alıntı: historiyst_45

İyi de balataları değiştirmeden önce de bu iğrenç ses vardı.Değiştirince ilk etapta azalır gibi olduysa da sonra yine çoğaldı.Servise gidince bir sorayım bakam motrio mu takmışlar.Disklerin iyi durumda olduğunu söylediler o yüzden ellemedim.Arka kampanalardaki parlamadan kastınız nedir bilmiyorum ...
    (Aracım 46.000 de)

• usta hosgeldın cümleten gecmıs bayramınız kutlu olsun..
    aracım 2007 1.5dci 80bg megan2 bır suredır dıkkatımı ceken sabıt gazda ılerlerken aracda bellı belırsız bır silkelenme gıbı bırsey hıssedıyorum arac her 10.ookm de servısde bakıma gırıyor duzenlı suan 72.000kmde ne olabılır birde bu aracların turbo sorunlarını cok duydum motora yag basarak buyuk masraf actıgı soylendı ..kısaca turbolar arıza yapmadan once belırtı gosterırmı..selamlar
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.