Şimdi Ara

RENAULT Teknik Destek Merkezi (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
167
Cevap
0
Favori
11.684
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: scada

cevap ıcın tesekkurler .Elektrık arızası derken ne olabılır konuyu acabılırmısınız bıraz veya cozum ıcın ne onerırsınız

herşey olabilir kablo demeti içinden kırılma yapmıştır cürümüştür tesisatı yarıp bakmak gerekli saygılar
  • slmlr 2009 yeni kasa kangoo expression 34000km de aracım var arabam bozuk yollarda önden geldigini tahmin ettiğim çok fazla tıkırtı(tok bir ses) geliyor acaba nedir nereden geliyordur cvb için smdidn. tskkr

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: FIRAT_USTA_RCT

quote:

Orijinalden alıntı: evilness

fırat usta selamlar..

önemli bir sorum olacaktı yardımcı olursanız sevinirim..

2006 model megane 2 dinamik sedan 3 haftalık atiker tüplü..aracı alalı 3 hafta oluyor. aldığımızda tüp takılalı 2 gün olmuştu..

geçen hafta sabahleyin aracı çalıştırdım stop etti, bidaha çalıştırdım devrini aldı yine stop etti ve aynı şekilde 4-5 defa tekrarladı bu olay..sonrasında düzeldi.. sabah serindi hava belki ondandır dedim ertesi sabah tekrar denedim bu sefer herhangi bir problem olmadı.. ki bugüne kadar..

bugün öğle vaktinde arabayı çalıştırdım ama stop sorunu yine başıma geldi.. 4-5 defa çalıştırdım yine durdu,sonrasında deviri yükseltip yola çıktım.. köy içi olduğu için hız mümkün değil fakat hareket halindeyken 2 defa daha stop etti üstelik devir yüksekteyken bile..

daha sonra durdum bir saat sonra çalıştırdım yine aynı problem yine 3-4 kez yeniden çalıştırdım..eve gelirken yolda stop etmedi ama bayaa bi tekledi sarstı araç özellikle dur kalk yaparken ve vites geçişlerinde..

ilk defasında nazar dedik geçiştirdik ama 2. kez olunca canımızı sıkmaya başladı

acaba bu stop etme olayı neden kaynaklanıyor? tüpte mi problem varki :S bunun için ne yapabiliriz?? ne yapmalıyız??

değerli fikirleriniz için şimdiden teşekkür ederim :)

aracın gaz kelebeğini temizletin ve hava filitresini kontrol edin ayrıyeten tüple benzin omajlarını eşitletin sorununuz çözülecektir saygılar

usta teşekkür ederim en kısa zamanda dediklerinizi yaptıracağım

birde genel periyodik bir bakım yaptırmak istiyorum... 112bin de araba... 2.el aldık ve bizden önceki sahibi ön takımları ve trigeri değiştirmiş ama kaç km de değiştirdiğini bilmiyordu... kısaca bakılması, değişmesi gereken önemli parçaları nelerdir? ortalama ne kadar fiyat çıkar?

• quote:

Orijinalden alıntı: attbesli

slmlr 2009 yeni kasa kangoo expression 34000km de aracım var arabam bozuk yollarda önden geldigini tahmin ettiğim çok fazla tıkırtı(tok bir ses) geliyor acaba nedir nereden geliyordur cvb için smdidn. tskkr

kangolarda lastikler çok sert ondan dolayı bu sesi yapabiliyor ama bu dediğim sorunsuz bir ön takım olursa şayet geçerli aracınıdan bu sesin gelmesiyle ilgili bir kaç şey söyleyebilirim amorisörlerden veya direksiyon kutusu ve alt salıncakları bi kontrol edin saygılar
  • quote:

quote:

quote:

fırat usta selamlar..

önemli bir sorum olacaktı yardımcı olursanız sevinirim..

2006 model megane 2 dinamik sedan 3 haftalık atiker tüplü..aracı alalı 3 hafta oluyor. aldığımızda tüp takılalı 2 gün olmuştu..

geçen hafta sabahleyin aracı çalıştırdım stop etti, bidaha çalıştırdım devrini aldı yine stop etti ve aynı şekilde 4-5 defa tekrarladı bu olay..sonrasında düzeldi.. sabah serindi hava belki ondandır dedim ertesi sabah tekrar denedim bu sefer herhangi bir problem olmadı.. ki bugüne kadar..

bugün öğle vaktinde arabayı çalıştırdım ama stop sorunu yine başıma geldi.. 4-5 defa çalıştırdım yine durdu,sonrasında deviri yükseltip yola çıktım.. köy içi olduğu için hız mümkün değil fakat hareket halindeyken 2 defa daha stop etti üstelik devir yüksekteyken bile..

daha sonra durdum bir saat sonra çalıştırdım yine aynı problem yine 3-4 kez yeniden çalıştırdım..eve gelirken yolda stop etmedi ama bayaa bi tekledi sarstı araç özellikle dur kalk yaparken ve vites geçişlerinde..

ilk defasında nazar dedik geçiştirdik ama 2. kez olunca canımızı sıkmaya başladı

acaba bu stop etme olayı neden kaynaklanıyor? tüpte mi problem varki :S bunun için ne yapabiliriz?? ne yapmalıyız??

değerli fikirleriniz için şimdiden teşekkür ederim :)

aracın gaz kelebeğini temizletin ve hava filitresini kontrol edin ayrıyeten tüple benzin omajlarını eşitletin sorununuz çözülecektir saygılar

usta teşekkür ederim en kısa zamanda dediklerinizi yaptıracağım

birde genel periyodik bir bakım yaptırmak istiyorum... 112bin de araba... 2.el aldık ve bizden önceki sahibi ön takımları ve trigeri değiştirmiş ama kaç km de değiştirdiğini bilmiyordu... kısaca bakılması, değişmesi gereken önemli parçaları nelerdir? ortalama ne kadar fiyat çıkar?

bana kalırsa aracınızı komple bir bakıma sokun a dan z ye şayet araca bincekeniz ateşlemeden tutun motor yağları ve tüm filitreler triger kayışına frenlere kadar bakımını yaptıırın gönül rahatlığınla aracınızı süürn derim maddi açıdan sizi zora sokabilir bu dediklerim ama yolda kalıp daha farklı masraflarla karşılaşmanın ve hepsini bir kenara bırakın yolda kalmanın verdiği çileyi hiç bir şeyle kıyaslamayın saygılar

• lpg enjektörlerinin arızalı oluşu yakıt tüketimini % kaç etkiler?

Laguna 2.0cc Otomatik Şanzıman Yakıt Sarfiyatı Şehir İçi/Dışı ortalama ne kadardır?

Teşekkürler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Platforyum

lpg enjektörlerinin arızalı oluşu yakıt tüketimini % kaç etkiler?

Laguna 2.0cc Otomatik Şanzıman Yakıt Sarfiyatı Şehir İçi/Dışı ortalama ne kadardır?

Teşekkürler...

100 de kaçını bilemem ama düzensiz enjektör aracın yakıtındna çekişine kadar bir çok şeyi etkiler , ayrıca aracınızın yakıt sarfiyatı kullanıma bağlı ve aracın yapısına bağlıdır saygılar
  • 2007 model clio sembol almayı düşünüyorum.kendi arasında bay bir sınıflara ayrılmış.motor konusunda 1.5 dcı kesin fakat alize,extreme vs diye sınıflanmış hangisi daha kullanışlı.ticari faaliyet yapılmayacak standart 4 kişilik aile kullanacağız. bu konuda biraz bilgilendirirseniz sevinirim.Şimdiden teşekkürler.( bütçe max 18.000 tl).
  • quote:

Orijinalden alıntı: muaz1984

2007 model clio sembol almayı düşünüyorum.kendi arasında bay bir sınıflara ayrılmış.motor konusunda 1.5 dcı kesin fakat alize,extreme vs diye sınıflanmış hangisi daha kullanışlı.ticari faaliyet yapılmayacak standart 4 kişilik aile kullanacağız. bu konuda biraz bilgilendirirseniz sevinirim.Şimdiden teşekkürler.( bütçe max 18.000 tl).

aslında aralarında aşırı bir fark yok donanım olarak yol bilgisayarı elektirikli ayna gibi alaşımlı jant gibi farklılıklar var bana kalırsa ben otantik alırım nedne dersen aynalar manuel mesela elektirkli ayna arıza yapsa yenisi pahalı en basitinden klima hava yastığı hepsinde var ama uzun vadede satmam özellikli olsun dersen alizede extremede işini görürür saygılar
  • Fırat Usta sizi burada görmekten çok mutlu olduğumu belirtmek isterim.
    Döner kontaktör problemim için nette araştırma yaparken değerli bilgilerinize ulaşmıştım bu nedenle tanışmış sayıyorum.
    Keşke yakın bir yerlerde olsakta aracımızı size emanet edebilseydik.

Çok yakın zamanda aracımda şöyle bir arıza oluştu seyir halindeyken vitesi boşa atınca, yada vites değiştirme sırasında motor stop ediyor.
    Bunu sadece LPG'de ve Klima açıkken yapıyor.
    BRC LPG kiti var aracımda.
    Eşiminde aracı kullanıyor olması beni tedirgin ediyor kısa sürede çözüme kavuşmak istiyorum.

2005 model Megane II Dyn. Hb 88000 km

Vakit ayırdığınız için çok teşekkürler
  • 97 brodway rn aldım daha dün şuan için bi problem yok olurşa şayet yardımınıza başvuracağım şimdiden tşkler
  • Fırat ustam benim dizeller hakkında merak ettiğim şeylar var.Örneğin dizellerde buji yok enjektör var.2007 model symbol(65 bg) için enjektörün ömrü nedir?Kaç km de bir enjektör temizlenir?Bide triger zinciri ne kadar tutar?(internetten araştırdığım kadarıyla 300-700 arası yazmışlar)
  • Fırat usta selamlar, buraya geldiğinizi bilmiyordum ondan yeni konu da actim ...

3 ay önce klima gazı bastırdıgım megane 2 hb'in klimasını bugun actıgımda hic soguk hava üflemedigini gördüm. 15 km filan yol gittim ama hic soguk hava üflemedi bu arada fan normal hızında calismakta sadece soguk hava üflemiyor.
    dün arabami kendim yıkadım bundan kaynaklanmış olabilir mi?
    ayrıca bu megane 2 lerin klima radyatörü nerede o tıkanmıs olabilir mi bi orayi temizleyeyim dedim ama neresi oldugundan tam emin olamadim
    yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim
  • araba yikamanin etkisi olmaz hocam.

fırat usta bu klimanın klape motorunu kontrol etmek için göğsü komple sökmek mi gerekiyor?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: muaz1984

2007 model clio sembol almayı düşünüyorum.kendi arasında bay bir sınıflara ayrılmış.motor konusunda 1.5 dcı kesin fakat alize,extreme vs diye sınıflanmış hangisi daha kullanışlı.ticari faaliyet yapılmayacak standart 4 kişilik aile kullanacağız. bu konuda biraz bilgilendirirseniz sevinirim.Şimdiden teşekkürler.( bütçe max 18.000 tl).

aslında aralarında aşırı bir fark yok donanım olarak yol bilgisayarı elektirikli ayna gibi alaşımlı jant gibi farklılıklar var bana kalırsa ben otantik alırım nedne dersen aynalar manuel mesela elektirkli ayna arıza yapsa yenisi pahalı en basitinden klima hava yastığı hepsinde var ama uzun vadede satmam özellikli olsun dersen alizede extremede işini görürür saygılar

bilgilendirme için teşekkürler akuntik bakıyordum yönümü alizeye çevirdim..

• Bende bu Megane II'nin frenlerinden gelen seslerden şikayetçiyim. Arabayı 0 aldığımızda da ötüyordu. 2 yıl önce balata ve diskleri değiştirdikten bir ay sonrada ötmeye başladı. Bana öyle bir balata ve disk önerki sessiz çalışsın. En son serviste takılan TRW.

Edit:
    Bunlarda fotoğrafları

Ön tarafta Renault Origine yazıyor. Arka tarafta ise Renault TRW yazıyor.

Ön
     RENAULT Teknik Destek Merkezi

Arka
     RENAULT Teknik Destek Merkezi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kürsad -- 15 Eylül 2011; 22:58:03 >

• quote:

Orijinalden alıntı: tuncay altuntoprak

araba yikamanin etkisi olmaz hocam.

fırat usta bu klimanın klape motorunu kontrol etmek için göğsü komple sökmek mi gerekiyor?

Sadece torpidoyu sökmek yeterli dostum,
    Benimki değişmişti oradan biliyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: efemertmetin

quote:

Benim araçta soldakiızgaralar sağ taraf kadar soğuk üflemiyor. Bugün sordum komle göğüsü sökmemiz lazım dediler.Bir de yarın yetkili servise sorayım İyi ki bugün söktürmemişim.

• quote:

quote:

quote:

Benim araçta soldakiızgaralar sağ taraf kadar soğuk üflemiyor. Bugün sordum komle göğüsü sökmemiz lazım dediler.Bir de yarın yetkili servise sorayım İyi ki bugün söktürmemişim.

Aman aman bu iş için bütün göğüsü söktürmek bana hiç mantıklı gelmiyor, iyice araştırıp öyle devam edin küçükten büyüğe dogru yani.

• quote:

Fırat Usta sizi burada görmekten çok mutlu olduğumu belirtmek isterim.
    Döner kontaktör problemim için nette araştırma yaparken değerli bilgilerinize ulaşmıştım bu nedenle tanışmış sayıyorum.
    Keşke yakın bir yerlerde olsakta aracımızı size emanet edebilseydik.

Çok yakın zamanda aracımda şöyle bir arıza oluştu seyir halindeyken vitesi boşa atınca, yada vites değiştirme sırasında motor stop ediyor.
    Bunu sadece LPG'de ve Klima açıkken yapıyor.
    BRC LPG kiti var aracımda.
    Eşiminde aracı kullanıyor olması beni tedirgin ediyor kısa sürede çözüme kavuşmak istiyorum.

2005 model Megane II Dyn. Hb 88000 km

Vakit ayırdığınız için çok teşekkürler

Aracın lpg omajlarınla benzin omajlarını rölanti değerlerini eşitletin l ayrıca gaz kelebeğini temizletmenizde fayda var saygılar

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.