Şimdi Ara

RENAULT Teknik Destek Merkezi (7. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
167
Cevap
0
Favori
11.684
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Saygı bizden ustam. Ama çözüm yok hala nedense.
  • fırat usta benim bir sorum olacak, bir keresinde aracı akşam park ettim, sabah çalıştırmak istedim.bi türlü çalışmadı, marş basıyor ama motor ateşlemiyor bir türlü.akü bitene kadar devam ettik çalışmadı.sonra bir arkadaş manyetik kaptör denilen bir parça var ona uzanıp kablosuna dokundu ve takviye kablosu ile marş bastık araba çalıştı.sizce nedir bu durumun hikmeti? arkadaşta başka birinden görmüş bu durumu.şaştım kaldım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tgezer

Saygı bizden ustam. Ama çözüm yok hala nedense.

YETKİLİ SERVİSE BU ŞİKAYETİNİZİ İLETTİĞİNİZDE SİZE NE CEVAP VERİYORLAR ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: figor44

fırat usta benim bir sorum olacak, bir keresinde aracı akşam park ettim, sabah çalıştırmak istedim.bi türlü çalışmadı, marş basıyor ama motor ateşlemiyor bir türlü.akü bitene kadar devam ettik çalışmadı.sonra bir arkadaş manyetik kaptör denilen bir parça var ona uzanıp kablosuna dokundu ve takviye kablosu ile marş bastık araba çalıştı.sizce nedir bu durumun hikmeti? arkadaşta başka birinden görmüş bu durumu.şaştım kaldım.

MANYETİK KAPTÖRDEDE SORUN OLABİLİR VEYA SOKETİNDEDE SORUN OLABİLİR ARIZA TEŞHİSİ YAPTIRMANIZI ÖNERİRİM HAFIZAYA ALINMIŞ ARIZA MUTLAKA VARDIR SAYGILAR
  • quote:

Orijinalden alıntı: FIRAT_USTA_RCT

quote:

Yetkili servis sorun olarak görmüyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

Yetkili servis sorun olarak görmüyor.

daha önce bu tip şikayetlere sorun yok diyerek geri gönderilen araç sahipleri direkt ranault mais türkiye ile irtibat kurdular çok yakından tanıdıklarım vardı aracında sorun olan onlar o şekilde sorunlarını defalarca dile getirerekten sorunlarını çözdürdüler

• fırat ustam aracım megane 2 lpgli. aracı sabah çalıştırdığımda 10-15 saniye sonra sağ taraftan tıkırtı gibi sürtünme gibi bir ses geliyor bazen hemen yürüyorum yoldaykende geliyor bazen 10 saniye bazen 20 saniye sürüyor.gün içinde sonraki çalışmalarda ses gelmiyor.neden olabilir ciddi birşeymidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kunteper03

fırat ustam aracım megane 2 lpgli. aracı sabah çalıştırdığımda 10-15 saniye sonra sağ taraftan tıkırtı gibi sürtünme gibi bir ses geliyor bazen hemen yürüyorum yoldaykende geliyor bazen 10 saniye bazen 20 saniye sürüyor.gün içinde sonraki çalışmalarda ses gelmiyor.neden olabilir ciddi birşeymidir.

EKSNATİRİK KAYICI DİŞLİSİNDE SORUN OLABİLİR SAYGILARIJMLA
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: efemertmetin

quote:

quote:

Fırat Usta sizi burada görmekten çok mutlu olduğumu belirtmek isterim.
    Döner kontaktör problemim için nette araştırma yaparken değerli bilgilerinize ulaşmıştım bu nedenle tanışmış sayıyorum.
    Keşke yakın bir yerlerde olsakta aracımızı size emanet edebilseydik.

Türkiyenin hemen hemen her ilinden gelen müşterilemiz vardır adıyamandan trabzona kadar ama yakın illerden hatırı sayılır bir müşteri kitlemiz var izmir yakın bize 145 km yolunuz düşerse nazilliye beklerim saygılar

İzmir'liyim ama maalesef Malatya'dayım.İzmir^de olsam 150 km hiç düşünmeden atlar gelirim doğrusu her bakımda yada arızada.
    Döner kontaktör problemi için gelmeyi düşündüm tatildeyken inanın ama bayram falan derken hiç fırsatım olmadı.

Buradada 150 tl karşılığında döner kontaktör arızasını yapan bir yer var.Yurtdışından bir parça (silikonumsu bir çember ve kablo) getirip takıyoruz bir daha kopmuyor dedi.Birde yaptığı işe 1 yıl garanti veriyor.
    Siz ne dersiniz yaptırısakta nelere dikkat edelim?
    saygılar

ben şahsım adına söylüyrum 200-250 tl arasına yapıyorum 150 tl çok makul bir rakam ama bu işin üçkağıdı çok adam içinde farklı bir işlem yapar air bag ışığın söner ama kazada airbag patlamaz yanlış anlamayın o arkadaşın işini kötülemiyorum yaptığı işide bilmiyorum ama sizi uyarıyorum sadece saygılar

Fırat ustam ustalığınıza saygım sonsuz belki bana kızabilirsiniz ama şu fiyatları gerçekten gözden geçirmenizde fayda var.3-5 kuruşluk bir kabloyu tamir etmek 200-250 tl etmemeli.25 tl lik bir sunroof rölesi değişimine 450 tl istenmemeli.tamam sizde sanatınızı satıyorsunuz fakat bu işkeri becerebilen milyonlarca insan var

• quote:

Orijinalden alıntı: efsanea_06

quote:

quote:

quote:

quote:

Döner kontaktör problemim için nette araştırma yaparken değerli bilgilerinize ulaşmıştım bu nedenle tanışmış sayıyorum.

Türkiyenin hemen hemen her ilinden gelen müşterilemiz vardır adıyamandan trabzona kadar ama yakın illerden hatırı sayılır bir müşteri kitlemiz var izmir yakın bize 145 km yolunuz düşerse nazilliye beklerim saygılar

İzmir'liyim ama maalesef Malatya'dayım.İzmir^de olsam 150 km hiç düşünmeden atlar gelirim doğrusu her bakımda yada arızada.
    Döner kontaktör problemi için gelmeyi düşündüm tatildeyken inanın ama bayram falan derken hiç fırsatım olmadı.

Buradada 150 tl karşılığında döner kontaktör arızasını yapan bir yer var.Yurtdışından bir parça (silikonumsu bir çember ve kablo) getirip takıyoruz bir daha kopmuyor dedi.Birde yaptığı işe 1 yıl garanti veriyor.
    saygılar

ben şahsım adına söylüyrum 200-250 tl arasına yapıyorum 150 tl çok makul bir rakam ama bu işin üçkağıdı çok adam içinde farklı bir işlem yapar air bag ışığın söner ama kazada airbag patlamaz yanlış anlamayın o arkadaşın işini kötülemiyorum yaptığı işide bilmiyorum ama sizi uyarıyorum sadece saygılar

Fırat ustam ustalığınıza saygım sonsuz belki bana kızabilirsiniz ama şu fiyatları gerçekten gözden geçirmenizde fayda var.3-5 kuruşluk bir kabloyu tamir etmek 200-250 tl etmemeli.25 tl lik bir sunroof rölesi değişimine 450 tl istenmemeli.tamam sizde sanatınızı satıyorsunuz fakat bu işkeri becerebilen milyonlarca insan var

BİZİMDE ŞAHSINIZA SAYGIMIZ SONSUZ AMA BİZ KİMSEYE ZORLA İŞ YAPTIRMIYORUZ İŞİNE GELEN BİZE İŞ YAPTIRIR Bİ USTA SANATKAR KOLAY YETİŞMİYOR MİLLETİN SAÇININ TELİ KADAR ARABA VAR AMA SANATKARIM DİYE GEÇİNEN ÇOK SANATKAR USTA AZ BİZİM İŞ SAAT ÜCRETLERİMİZDE USTALIĞIMIZDA BELLİDİR BELLİ BİR ŞEYDEN SONRA BİZDE PARA SÖKMEZ HERŞEY PARADA DEMEK DEĞİLDİR KENDİ CAMİYAMIZDA MARKA OLMUŞ İNSANLARIZDIR O KAST ETTİĞİNİZ MİLYONLARCA İNSAN SONUÇTA GENE BİZE GELİYOR BUNUDA DİKKATE ALMANIZDA FAYDA VAR DİYE DÜŞÜNMEKTEYİM SAYGILARIMLA

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: efsanea_06

quote:

quote:

quote:

quote:

saygılar

BİZİMDE ŞAHSINIZA SAYGIMIZ SONSUZ AMA BİZ KİMSEYE ZORLA İŞ YAPTIRMIYORUZ İŞİNE GELEN BİZE İŞ YAPTIRIR Bİ USTA SANATKAR KOLAY YETİŞMİYOR MİLLETİN SAÇININ TELİ KADAR ARABA VAR AMA SANATKARIM DİYE GEÇİNEN ÇOK SANATKAR USTA AZ BİZİM İŞ SAAT ÜCRETLERİMİZDE USTALIĞIMIZDA BELLİDİR BELLİ BİR ŞEYDEN SONRA BİZDE PARA SÖKMEZ HERŞEY PARADA DEMEK DEĞİLDİR KENDİ CAMİYAMIZDA MARKA OLMUŞ İNSANLARIZDIR O KAST ETTİĞİNİZ MİLYONLARCA İNSAN SONUÇTA GENE BİZE GELİYOR BUNUDA DİKKATE ALMANIZDA FAYDA VAR DİYE DÜŞÜNMEKTEYİM SAYGILARIMLA

ustam sizde haklısınız fakat siz bu fiyatı belirleyince sanatkar olmayanda bu fiyatları istiyor sonra o parçanın tamiri için bir piyasa oluşuyor herşey para değildir ben forumlarda binlerce kişiye 5 krş dahi istemeden yardımcı olmuşumdur bende elektronik mühendisliği öğrencisiyim az çok bu işlerden anlarım maliyetini vs iyi bilirim ama sizde kendinizce haklısınız ne deyim Allah daha bol müşteriler versin saygılarımla...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: evilness

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: evilness

fırat usta selamlar..

önemli bir sorum olacaktı yardımcı olursanız sevinirim..

2006 model megane 2 dinamik sedan 3 haftalık atiker tüplü..aracı alalı 3 hafta oluyor. aldığımızda tüp takılalı 2 gün olmuştu..

geçen hafta sabahleyin aracı çalıştırdım stop etti, bidaha çalıştırdım devrini aldı yine stop etti ve aynı şekilde 4-5 defa tekrarladı bu olay..sonrasında düzeldi.. sabah serindi hava belki ondandır dedim ertesi sabah tekrar denedim bu sefer herhangi bir problem olmadı.. ki bugüne kadar..

bugün öğle vaktinde arabayı çalıştırdım ama stop sorunu yine başıma geldi.. 4-5 defa çalıştırdım yine durdu,sonrasında deviri yükseltip yola çıktım.. köy içi olduğu için hız mümkün değil fakat hareket halindeyken 2 defa daha stop etti üstelik devir yüksekteyken bile..

daha sonra durdum bir saat sonra çalıştırdım yine aynı problem yine 3-4 kez yeniden çalıştırdım..eve gelirken yolda stop etmedi ama bayaa bi tekledi sarstı araç özellikle dur kalk yaparken ve vites geçişlerinde..

ilk defasında nazar dedik geçiştirdik ama 2. kez olunca canımızı sıkmaya başladı

acaba bu stop etme olayı neden kaynaklanıyor? tüpte mi problem varki :S bunun için ne yapabiliriz?? ne yapmalıyız??

değerli fikirleriniz için şimdiden teşekkür ederim :)

aracın gaz kelebeğini temizletin ve hava filitresini kontrol edin ayrıyeten tüple benzin omajlarını eşitletin sorununuz çözülecektir saygılar

usta teşekkür ederim en kısa zamanda dediklerinizi yaptıracağım

birde genel periyodik bir bakım yaptırmak istiyorum... 112bin de araba... 2.el aldık ve bizden önceki sahibi ön takımları ve trigeri değiştirmiş ama kaç km de değiştirdiğini bilmiyordu... kısaca bakılması, değişmesi gereken önemli parçaları nelerdir? ortalama ne kadar fiyat çıkar?

bana kalırsa aracınızı komple bir bakıma sokun a dan z ye şayet araca bincekeniz ateşlemeden tutun motor yağları ve tüm filitreler triger kayışına frenlere kadar bakımını yaptıırın gönül rahatlığınla aracınızı süürn derim maddi açıdan sizi zora sokabilir bu dediklerim ama yolda kalıp daha farklı masraflarla karşılaşmanın ve hepsini bir kenara bırakın yolda kalmanın verdiği çileyi hiç bir şeyle kıyaslamayın saygılar

Fırat usta selamlar..

arabamın yukarıdaki sorunundan dolayı isim yapmış bir özel servise götürdüm sağolsun çok yardımcı oldular. pc ye bağladılar ve ekzantrik kam mili arızası olduğu çıktı.

onu ve 4 bujiyi değiştirdiler ayrıca hava filtresini de temizlediler herşey dahil 180 tl tuttu.

sonrasında da hemen gidip lpg ayarlarını yaptırdım ki takıldığı zaman baştan savma ayar yapılmış oradaki görevli öyle söylemişti.. çok şükür araç şuan tıkır tıkır

120 bin de ağır bakımı varmış araç şuan 113bin e yaklaştı. debriyaj baskı balatayı sordum ağır bakımda bile değiştirmene gerek yok dedi.

tüm yardımlarınız için teşekkür ederim :) saygılar

• öncelikle selamlar 10 gun önce concorde aldım bu aracı aldıgımda yol bilgisayarı ekranı canlı gosterıyordu tepeden tırnaga bir bakım ve 3 farklı elektrikçi gorunce suan ekran okadar silik ki yanlız gunes vurdugunda bellı belırsız gozukuyor acaba nedenı ne olabılır ekranın canlılığını nasıl saglayabılırım sanırım bızım burdakı elektrıkcıler, haksızlık olmasın ama biraz kara düzen calısıyor pek bısı bıldıklerını sanmıyorum saygılar
  • öncelikle selamlar 10 gun önce concorde aldım bu aracı aldıgımda yol bilgisayarı ekranı canlı gosterıyordu tepeden tırnaga bir bakım ve 3 farklı elektrikçi gorunce suan ekran okadar silik ki yanlız gunes vurdugunda bellı belırsız gozukuyor acaba nedenı ne olabılır ekranın canlılığını nasıl saglayabılırım sanırım bızım burdakı elektrıkcıler, haksızlık olmasın ama biraz kara düzen calısıyor pek bısı bıldıklerını sanmıyorum saygılar
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kunteper03

fırat ustam aracım megane 2 lpgli. aracı sabah çalıştırdığımda 10-15 saniye sonra sağ taraftan tıkırtı gibi sürtünme gibi bir ses geliyor bazen hemen yürüyorum yoldaykende geliyor bazen 10 saniye bazen 20 saniye sürüyor.gün içinde sonraki çalışmalarda ses gelmiyor.neden olabilir ciddi birşeymidir.

EKSNATİRİK KAYICI DİŞLİSİNDE SORUN OLABİLİR SAYGILARIJMLA

Klapedende kaynaklanıyor olabilir.
  • Merhabalar.. 15.000 TL ye kadar araba arıyorum çocuğumuz olacak inş kasım ayında.. mecburiyetten gibi oldu birazda ama artık lüks değil ihtiyaç malum..

kesemize göre en uygunu renault-clio gibi geldi..

clio hb 1.2 16v bir araba var tanıdıkta.. abs klima 4 hava yastığı falan var.. alınırmı? ne kadar yakar? iyimidir?

birde benim dikkatimi 1.5 dci hb clio lar çekti onlarında fiyatları bu civarda.. ne dersiniz..
  • quote:

Orijinalden alıntı: LeThauS

Merhabalar.. 15.000 TL ye kadar araba arıyorum çocuğumuz olacak inş kasım ayında.. mecburiyetten gibi oldu birazda ama artık lüks değil ihtiyaç malum..

kesemize göre en uygunu renault-clio gibi geldi..

clio hb 1.2 16v bir araba var tanıdıkta.. abs klima 4 hava yastığı falan var.. alınırmı? ne kadar yakar? iyimidir?

birde benim dikkatimi 1.5 dci hb clio lar çekti onlarında fiyatları bu civarda.. ne dersiniz..

15000 tl yerine 1.2 yerine 1.5 dci tavsiye ederim ama alırken dikkatli olun dci lerda olası bir arıza turbo ve enjektör arızası yüksek miktarda meblalara mal oluyor saygılarımla
  • merhaba,
    Fırat usta imzamdaki araçta son dönemlerde anormallikler başladı, konu ile ilgili düşüncenizi paylaşırsanız memnun oluruz.Mesele şu, aracımla giderken mesela viteste ayağımı gazdan çektim araba akıp giderken tekrar gaza dokunduğumda motorda silkelenme oluyor, aynı şeyi işiklarda kalkarkan de yapıyor motora gaz vermeye başladığımda devir saati nerdeyse 400-500 devir e kadar düşüyor verilen gazı hemen yemiyor.belli bir devirin üstüne çıkınca sorun yok.ilkin bu durumu lpg deyken yapıyor sanmıştım ancak bugün aracı benzinde kullanayım dedim ilk defa benzinlede aynı durumla karşılaştım.daha önce benzinde hiç denk gelmememişti.Birde bu drum sürekli olmuyor bazen beliriryor bazen hiç olmuyor.sizin düşüncelerinizi merak ediyorum.sizce ne yapmalıyım, sorun nereden kaynaklanıyor olabilir? araç bilgisayarında herhangi bir arıza uyarısı yok.
  • ustam selamlar. ufak bir sorum olacak izninizle
    akünn kutup baslarını çıkarınca direk teyp kodu mu istiyo bizden ?
    yani şöyle bi durum var bn araca bir bass ve bir amfi taktırıcam. usta bunu takarken aküyü besleme için illaki sökmesi lazım. bu durumda teyp kod ister mi?
    bende aracın kitapçığı olmadığı için teyp kodunu da bilmiyorum nasıl öğrenirim ? ve bu kodu nasıl girebilirim ?
    şimdiden teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: figor44

merhaba,
    Fırat usta imzamdaki araçta son dönemlerde anormallikler başladı, konu ile ilgili düşüncenizi paylaşırsanız memnun oluruz.Mesele şu, aracımla giderken mesela viteste ayağımı gazdan çektim araba akıp giderken tekrar gaza dokunduğumda motorda silkelenme oluyor, aynı şeyi işiklarda kalkarkan de yapıyor motora gaz vermeye başladığımda devir saati nerdeyse 400-500 devir e kadar düşüyor verilen gazı hemen yemiyor.belli bir devirin üstüne çıkınca sorun yok.ilkin bu durumu lpg deyken yapıyor sanmıştım ancak bugün aracı benzinde kullanayım dedim ilk defa benzinlede aynı durumla karşılaştım.daha önce benzinde hiç denk gelmememişti.Birde bu drum sürekli olmuyor bazen beliriryor bazen hiç olmuyor.sizin düşüncelerinizi merak ediyorum.sizce ne yapmalıyım, sorun nereden kaynaklanıyor olabilir? araç bilgisayarında herhangi bir arıza uyarısı yok.

gaz kelebeği kirli olabilir veya yakıt filitresinde veya pompasındada sorun olma ihtimali var saygılar

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.