Şimdi Ara

RENAULT Teknik Destek Merkezi (8. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
167
Cevap
0
Favori
11.685
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: peder29

ustam selamlar. ufak bir sorum olacak izninizle
    akünn kutup baslarını çıkarınca direk teyp kodu mu istiyo bizden ?
    yani şöyle bi durum var bn araca bir bass ve bir amfi taktırıcam. usta bunu takarken aküyü besleme için illaki sökmesi lazım. bu durumda teyp kod ister mi?
    bende aracın kitapçığı olmadığı için teyp kodunu da bilmiyorum nasıl öğrenirim ? ve bu kodu nasıl girebilirim ?
    şimdiden teşekkür ederim.

renaultuın orjinal teyplerinde akü bağlantısı yani elektirik akımı komple kesilince teyp kendini korumaya alır ve kod ister teyp kodunu ya yetkili servislerden yada bunu teyp kodu bulma programlarından bulabilirsiniz saygılar
  • Sayın Fırat Usta, benim şöyle bir sorunum var: 2006 model Megane II sedan 1.5 Dci 80 beygir araç var bizde. 45.000 km'de araç. Bu güne kadar tüm bakımları zamanında yapıldı. Kışın, soğuk havalarda aracı çalıştırdığımda ön sağ taraftan gelen bir ses duyuyorum. Sanki iki metal birbirine çarpıyor ve tık tık tık diye bir ses geliyor. Ses seri bir şekilde geliyor. Motor ısındığında ya da kısa bir süre sonra ses kesiliyor. Tabi ben bu sesi aracın içinde ve sürücü koltuğunda oturur vaziyette duyuyorum. Aracı dışarıdan dinlemedim ve dediğim gibi ses ön sağ taraftan geliyor. Bu sabah da araç aynı sesi çıkardı. Dediğim gibi soğuk havalarda oluyor. Motor kısa bir süre çalıştığında ısınmasına bile gerek kalmadan ses kesiliyor. Tahmini olarak 1, 1-2 dakika sürüyor. Özellikle sabahları oluyor. Yazın hiç bir şekilde böyle bir sorunla karşılaşmadım. Sesin kaynağı olabilir?
  • Selam Fırat ustam: Benim 2009 model Renault Laguna 1600 cc 16 valve benzinli Lpg li aracım var. servis ışığını nasıl söndürüleceğini anlatırmısınız ayrıca başka gizli fonksiyonları varmı ? Aracım garantili servise bakımlara gidiyorum ama bilmekte istiyorum servis nedense gizliyor .
  • İyi Bayramlar Arkadaşlar
  • ustam merhaba, arac 2005 megan 2 bva otomatik benzin-lpg. sorun sadece birinci vitesten ikiye gecislerde vuruntu var ve sanirim sanziman yag kaciriyor. kacinci bloktasiniz ben kuyucaktayim gelirim ins. tesekkurler
  • 2008 megane II sahibiyim,

Bu gün sabah aracımı çalıştırdım ve aracımdan sesli uyarı geldi, fakat aracın çalışmasında hiç bir sorun olmadı, yol bilgisayarında arıza uyarısı yoktu ve göstergelerdede herhangi bir ikaz lambası yanmadı,

2008 den buyana aracın sahibiyim ve bu uyarıyı bu güne kadar sadece 3 kez duydum ve araçta hiç bir sorun olmadı,

Havanın sıcaklığı ile ilgili bir sorun olduğunu sanmıyorum çünkü bu gün hava -2 derece civarındaydı bir kaç gün öncesi daha soğuktu. geçen sene yaz ortasında akşam üzeri çalıştırdığımda da bu sesi duymuştum

sese gelince,

emniyet kemerini takmadığınız zaman arka arkaya kısa bip sesini duyuyorsunuz,

gelen sesde bu bip sesi ile aynı tonda fakat sesin tekrar ve hızı farklı, cep telefonu alarmına benzer bi şekilde,

bip bip bip - bip bip bip - bip bip bip şeklinde bir uyarı aldım ,

bunun sebebi ne olabilir daha önce böyle bir şeyle karşılaştınız mı.

• quote:

Orijinalden alıntı: kara_eylül

2008 megane II sahibiyim,

Bu gün sabah aracımı çalıştırdım ve aracımdan sesli uyarı geldi, fakat aracın çalışmasında hiç bir sorun olmadı, yol bilgisayarında arıza uyarısı yoktu ve göstergelerdede herhangi bir ikaz lambası yanmadı,

2008 den buyana aracın sahibiyim ve bu uyarıyı bu güne kadar sadece 3 kez duydum ve araçta hiç bir sorun olmadı,

Havanın sıcaklığı ile ilgili bir sorun olduğunu sanmıyorum çünkü bu gün hava -2 derece civarındaydı bir kaç gün öncesi daha soğuktu. geçen sene yaz ortasında akşam üzeri çalıştırdığımda da bu sesi duymuştum

sese gelince,

gelen sesde bu bip sesi ile aynı tonda fakat sesin tekrar ve hızı farklı, cep telefonu alarmına benzer bi şekilde,

ARACINIZ LPG Lİ İSE LPG SİSTEMİNİN BAKIM ZAMANI GELMİŞTİR SAYGILAR

• quote:

Orijinalden alıntı: t821926

Sayın Fırat Usta, benim şöyle bir sorunum var: 2006 model Megane II sedan 1.5 Dci 80 beygir araç var bizde. 45.000 km'de araç. Bu güne kadar tüm bakımları zamanında yapıldı. Kışın, soğuk havalarda aracı çalıştırdığımda ön sağ taraftan gelen bir ses duyuyorum. Sanki iki metal birbirine çarpıyor ve tık tık tık diye bir ses geliyor. Ses seri bir şekilde geliyor. Motor ısındığında ya da kısa bir süre sonra ses kesiliyor. Tabi ben bu sesi aracın içinde ve sürücü koltuğunda oturur vaziyette duyuyorum. Aracı dışarıdan dinlemedim ve dediğim gibi ses ön sağ taraftan geliyor. Bu sabah da araç aynı sesi çıkardı. Dediğim gibi soğuk havalarda oluyor. Motor kısa bir süre çalıştığında ısınmasına bile gerek kalmadan ses kesiliyor. Tahmini olarak 1, 1-2 dakika sürüyor. Özellikle sabahları oluyor. Yazın hiç bir şekilde böyle bir sorunla karşılaşmadım. Sesin kaynağı olabilir?

KAYIŞ GERGİSİ VEYA SAĞ ÜST MOTOR TAKOZUNDAN YAPABİLİR

• quote:

Orijinalden alıntı: FIRAT_USTA_RCT

quote:

2008 megane II sahibiyim,

sese gelince,

ARACINIZ LPG Lİ İSE LPG SİSTEMİNİN BAKIM ZAMANI GELMİŞTİR SAYGILAR

aracım dizel.

• s.a öncelikle. Daha önceden Reno forumdan tanıştığımız Fırat usta ile burada da görüşmek güzel. Geçen yaz İzmir'deyken yanına gidip genel bakım yaptırmıştım.

Ustam bir problem oldu benim Megane 2de ama şuan geçti. Problem 10 gün önce oldu. Sağ arka cam açılıp kapanırken 3-4cm aralıklarla açılıp kapanmaya başlamıştı. Yani açma kapama düğmesine basınca 3-4 cm açılıyor duruyor. Sonra tekrar basıyorsun yine 3-4cm açılıp duruyor. Tekrar tekrar. Sürücü kapısında ve sağ arka kapıdaki iki düğmede de aynısını yapıyordu. Pek üstüne durmadım. Ancak Dün bir kontrol edeyim dedim ki problem yok. Her iki düğmedende açıp kapattım normal çalışıyor yani düzelmiş. Problem neden kaynaklanıyor olabilir?

Problem olduğu 10 gün öncesinde havalar yağmurluğdu. Acaba diyorum kapının cam mekanizması su falan mı aldı böyle bir problem çıktı. Sonra kuruyunca da geçti mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi magunduz -- 8 Haziran 2012; 10:57:27 >

• fırat usta selamlar abi seni burada görmek bizim için çok değerli ben renaultclup dan hatırlamışındır beni abi benim egane 2 de bi sorunum var klima çalışmıyor ustalara gösterdim klima kompresöründen kaynaklandığını ve tamir etmek için tüm göğüsüün sökülmesi gerektiğini söylediler bende kalsın dedim ne yapmalıyım abi klimam çalışmıyor senden yanıt bekliyorum saygı ve sevgilerimle
  • quote:

Orijinalden alıntı: archillus

fırat usta selamlar abi seni burada görmek bizim için çok değerli ben renaultclup dan hatırlamışındır beni abi benim egane 2 de bi sorunum var klima çalışmıyor ustalara gösterdim klima kompresöründen kaynaklandığını ve tamir etmek için tüm göğüsüün sökülmesi gerektiğini söylediler bende kalsın dedim ne yapmalıyım abi klimam çalışmıyor senden yanıt bekliyorum saygı ve sevgilerimle

Klima kompresörü motor kısmındadır göğsün sökülmesine gerek yok. Kompresör çalışmıyorsa ya değişimi yapılır yada tamiri...
  • Aramıza hoş geldin...

http://www.bilenlerrenault.com
  • Megane II 1.5 dci aracımızın triger değişimi geçen hafta yapıldı,

Aracı servisden alırken araçda sorun yoktu tek marşda çalıştı,

ertesi gün sabah araç tek marşda çalışmadı, tekrar start düğmesine bastım araç titreyerek ve zar zor çalıştı.

şuan araç bazen tek marşda çalışıyor, bazen ikinci marşda zorlanarak çalışıyor bazende araç tek marşda çalışıyor ama 3-5 saniye içinde kendiliğinden stop ediyor.

servisi aradım getirin bakalım dediler ama önümüzdeki hafta sonunu randevu verdiler.

Sorun neden kaynaklanabilir.
  • Merhaba.

Arabam 1.5 DCI. Memlekete gittim. Geldim. Kaputun altı bayağı toz olmuş. Hava filtresini değiştirdim. Araba rahatladı. Sesi azaldı. Fakat kaputun altını yetkili servis dışında nerelerde yıkatabilirim. İstanbul, Bağcılar'dayım. Diesel araba hassas olur diyorlar. Yetkili servis dışında yıkatma diyorlar.
  • quote:

Megane II 1.5 dci aracımızın triger değişimi geçen hafta yapıldı,

ertesi gün sabah araç tek marşda çalışmadı, tekrar start düğmesine bastım araç titreyerek ve zar zor çalıştı.

şuan araç bazen tek marşda çalışıyor, bazen ikinci marşda zorlanarak çalışıyor bazende araç tek marşda çalışıyor ama 3-5 saniye içinde kendiliğinden stop ediyor.

servisi aradım getirin bakalım dediler ama önümüzdeki hafta sonunu randevu verdiler.

Çalıştığı zaman sürtünme sesi geliyor ise egzantrik kasnağından dolayı yapıyordur. Tabi bunun birçok nedeni olabilir. Birçok elektronik parça var. Ve eğer triger değişimi sırasında senteyi kaçırdılarsa bu sorunu yaratabilir. En iyi çözümü Renault servislerinde arayınız. Sanırım İstanbulda değilsiniz yoksa birçok servis var diğer servislere de müracaat edebilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: topaz42

Merhaba.

Arabam 1.5 DCI. Memlekete gittim. Geldim. Kaputun altı bayağı toz olmuş. Hava filtresini değiştirdim. Araba rahatladı. Sesi azaldı. Fakat kaputun altını yetkili servis dışında nerelerde yıkatabilirim. İstanbul, Bağcılar'dayım. Diesel araba hassas olur diyorlar. Yetkili servis dışında yıkatma diyorlar.

Biz servis olarak motor yıkamasına karşıyız. Yetkili servislerde de bu iş yapılmaz. Birçok elektronik parça zarar görebilir. Ama illa yaptıracağım derseniz Sonax firmalarına başvurabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rudeboytr

quote:

Megane II 1.5 dci aracımızın triger değişimi geçen hafta yapıldı,

Çalıştığı zaman sürtünme sesi geliyor ise egzantrik kasnağından dolayı yapıyordur. Tabi bunun birçok nedeni olabilir. Birçok elektronik parça var. Ve eğer triger değişimi sırasında senteyi kaçırdılarsa bu sorunu yaratabilir. En iyi çözümü Renault servislerinde arayınız. Sanırım İstanbulda değilsiniz yoksa birçok servis var diğer servislere de müracaat edebilirsiniz.

Çalışırken normal dışı bir ses yok,

1- Bazen düğmeye basar basmaz çalışıyor

2- Bazen düğmeye basınca eski araçlar gibi biraz zorlanıyor ve çalışıyor

3- Bazen düğmeye basınca eski araçlar gibi biraz zorlanıyor ama çalışmıyor

4- Baen düğmeye basar basmaz çalışıyor ama ben ayağımı fren pedalından kaldırmadan araç heme stop ediyor.

Araç çalışıp hareket ettiğimde aracın hızlanmasında devir saatinin ilerlemesinde bir sorun yok, anormal bir sesde gelmiyor. Hareket halinde herşey normal ama ilk çalışmada yukardaki sorunlar var.

• quote:

quote:

Merhaba.

Biz servis olarak motor yıkamasına karşıyız. Yetkili servislerde de bu iş yapılmaz. Birçok elektronik parça zarar görebilir. Ama illa yaptıracağım derseniz Sonax firmalarına başvurabilirsiniz.

Her sene yetkili servisde 50 TL ye motor temizliği yaptırıyorum,

Motor temizliği yaptırmazsam üzerindeki tozdan hiç bir şey görünmüyor.

Renault estetik motor temizliği diye geçiyor yaptıkları işlem.

Bu işlem zararlı mı ???

• quote:

quote:

quote:

Merhaba.

Her sene yetkili servisde 50 TL ye motor temizliği yaptırıyorum,

Motor temizliği yaptırmazsam üzerindeki tozdan hiç bir şey görünmüyor.

Renault estetik motor temizliği diye geçiyor yaptıkları işlem.

Bu işlem zararlı mı ???

Renault Estetik Servislerinde yapılan işlemlerden hiçbir şekilde bir sakınca olmaz. Oradakiler beyinlerin yerlerini bildiklerinden koruyucu bir naylonla kapattıktan sonra işlem yapıyorlar. Ayrıca kullandıkları kimyasallar farklıdır

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.