Şimdi Ara

Render için işlemci mi ekran kartı mı önemlidir ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
105
Cevap
6
Favori
28.536
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Viewport için ekrankartı,render için ise işlemci önemli ne kadar çok çekirdek o kadar çok iyi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cagataykoroglu

Konu anlamsızca uzamış. Modelleme yapıyor sahne hazırlıyorsan ekran kartı önemlidir. render alırken eğer gpu destekli bir render motoru kullanmıyorsan cpu-ram önemlidir. ortalama bir yapıyorsan 400 liralık kartlar bile gayet işini görür. ama bu işin olmazsa olmazı yani gpu destekli bir program bile kullansan ihtiyacın her zaman çok güçlü cpu dur.

Peki sizce şu iki işlemci arasında hangisi tercih edilmelidir ? ;
    Intel Xeon E5-1650
    Intel Core i7-3930K
    İkisi de 1200 TL civarında, hangisi tercih edilmeli ?
  • Tasarımcı makine mühendisiyim. Kullandığım bilgisayarlarda GTX 670 ve GTX560 Ti model ekran kartları var. Kullandığım program da Solidworks, Autocad ve orta düzeyde 3Ds Max. Ekran kartı olarak GTX serisleri benim işimi gayet güzel görüyorlar. Ancak eğer parça modellemede parça sayısı 5000 üzerine çıktığında sistemde kasmalar olabiliyor. Ancak bunu Quadro ekran kartlarında görmen mümkün değil. Quadro ekran kartlarında ise yaklaşık 12000 parçaya kadar sorunsuz kullanabiliyorsun. Sonrasında aynı durum onlar içinde geçerli. Benim araştırmalarım sonucunda öğrendiğim en önemli şey driver desteği. Sonuç itibari ile GTX 200 serisi ekran kartlarına ufak bir inf sürücü ayarı ile Quadro ekran kartı sürücüleri yükleyebiliyor hatta Quadroya yakın performans bile alabiliyorsun. Render olayına gelince. Quadro ekran kartlarında anlık render alabiliyorsun. Bu da mimarisi nedeni ile mümkün kılınıyor. Mimarisi GTX serisinden çok farklı. Eğerki renden için alıcam dersen render için Ram ve İşlemci önemli. Ancak iş görüntü olayına geldiğinde anlık render için tasarım programlarının çoğunlu GPU yu kullanıyor diye biliyorum. Bundan dolayı Final Render alacağın zaman iş işlemci ve ramlerine düşüyor. Umarım yardımcı olabilmişimdir. Son olarak aşağıda verdiğim video linkini bir izle derim.

http://www.youtube.com/watch?v=phZ3XMfzL5I

• quote:

Orijinalden alıntı: shindorei

Tasarımcı makine mühendisiyim. Kullandığım bilgisayarlarda GTX 670 ve GTX560 Ti model ekran kartları var. Kullandığım program da Solidworks, Autocad ve orta düzeyde 3Ds Max. Ekran kartı olarak GTX serisleri benim işimi gayet güzel görüyorlar. Ancak eğer parça modellemede parça sayısı 5000 üzerine çıktığında sistemde kasmalar olabiliyor. Ancak bunu Quadro ekran kartlarında görmen mümkün değil. Quadro ekran kartlarında ise yaklaşık 12000 parçaya kadar sorunsuz kullanabiliyorsun. Sonrasında aynı durum onlar içinde geçerli. Benim araştırmalarım sonucunda öğrendiğim en önemli şey driver desteği. Sonuç itibari ile GTX 200 serisi ekran kartlarına ufak bir inf sürücü ayarı ile Quadro ekran kartı sürücüleri yükleyebiliyor hatta Quadroya yakın performans bile alabiliyorsun. Render olayına gelince. Quadro ekran kartlarında anlık render alabiliyorsun. Bu da mimarisi nedeni ile mümkün kılınıyor. Mimarisi GTX serisinden çok farklı. Eğerki renden için alıcam dersen render için Ram ve İşlemci önemli. Ancak iş görüntü olayına geldiğinde anlık render için tasarım programlarının çoğunlu GPU yu kullanıyor diye biliyorum. Bundan dolayı Final Render alacağın zaman iş işlemci ve ramlerine düşüyor. Umarım yardımcı olabilmişimdir. Son olarak aşağıda verdiğim video linkini bir izle derim.

Teşekkürler cevabınız için. İzledim videoyu Quadro 400 gibi çok düşük seviye bir ekran kartı bile GTX 560 Ti'ye göre çok daha iyi bu alanda. Bir de sizce şu iki işlemciden hangisi alınmalı, özellikleri neredeyse aynı ;
    INTEL Xeon E5-1650
    INTEL Core i7-3930K
    İkisi de 1200 TL civarında, ikisi de 3.2 Ghz (Turbo 3.8), ikisi de 6 çekirdek 12 izlek... Hangisi tercih edilmeli

• Konuyu yeni gördüm. Bu tip durumlarda PM atarsanız daha çabuk dönüş yaparım. Bu konuya hiç girmeyebilirdim de çünkü.

Konunun genelini okudum. beray07, Rubisco ve shindorei gayet güzel bilgiler vermişler. İftardan bir süre sonra (Temel ihtiyaçlarımı giderip kafam yerine gelince ) tekrar bakacağım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _MaxPayne_

quote:

Orijinalden alıntı: shindorei

Tasarımcı makine mühendisiyim. Kullandığım bilgisayarlarda GTX 670 ve GTX560 Ti model ekran kartları var. Kullandığım program da Solidworks, Autocad ve orta düzeyde 3Ds Max. Ekran kartı olarak GTX serisleri benim işimi gayet güzel görüyorlar. Ancak eğer parça modellemede parça sayısı 5000 üzerine çıktığında sistemde kasmalar olabiliyor. Ancak bunu Quadro ekran kartlarında görmen mümkün değil. Quadro ekran kartlarında ise yaklaşık 12000 parçaya kadar sorunsuz kullanabiliyorsun. Sonrasında aynı durum onlar içinde geçerli. Benim araştırmalarım sonucunda öğrendiğim en önemli şey driver desteği. Sonuç itibari ile GTX 200 serisi ekran kartlarına ufak bir inf sürücü ayarı ile Quadro ekran kartı sürücüleri yükleyebiliyor hatta Quadroya yakın performans bile alabiliyorsun. Render olayına gelince. Quadro ekran kartlarında anlık render alabiliyorsun. Bu da mimarisi nedeni ile mümkün kılınıyor. Mimarisi GTX serisinden çok farklı. Eğerki renden için alıcam dersen render için Ram ve İşlemci önemli. Ancak iş görüntü olayına geldiğinde anlık render için tasarım programlarının çoğunlu GPU yu kullanıyor diye biliyorum. Bundan dolayı Final Render alacağın zaman iş işlemci ve ramlerine düşüyor. Umarım yardımcı olabilmişimdir. Son olarak aşağıda verdiğim video linkini bir izle derim.

Teşekkürler cevabınız için. İzledim videoyu Quadro 400 gibi çok düşük seviye bir ekran kartı bile GTX 560 Ti'ye göre çok daha iyi bu alanda. Bir de sizce şu iki işlemciden hangisi alınmalı, özellikleri neredeyse aynı ;
    INTEL Xeon E5-1650
    INTEL Core i7-3930K
    İkisi de 1200 TL civarında, ikisi de 3.2 Ghz (Turbo 3.8), ikisi de 6 çekirdek 12 izlek... Hangisi tercih edilmeli

şahsi görüşüm deli işler yapmıyorsan işlemciye 1200 lira verme. neler çiziyorsun veya çizeceksin bilmiyorum ama şu ortamda 2600k ve muadili ivy bridgeler çok yeterli. zaten render işi olunca kimse amd demez. 1200 liraya yazık diyorum. 800 ü geçmemeni öneririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cagataykoroglu -- 1 Ağustos 2012; 21:59:06 >

• quote:

Orijinalden alıntı: _MaxPayne_

quote:

Orijinalden alıntı: Rubisco

Yüksek poligon sayılarıyla uğraşıyorsan Quadroların avantajını görürsün, biraz daha farklı Geometry Engine vs. yapısı var. O yüzden CUDA core sayısının faln direk önemi yok. Kullanılan programların çoğu oyunların faln aksine shader performansına dayanmaz. Ayrıca Quadrolarda ECC koruması var, değişen bozulan yannış hesaplanan pixel düzeltilsin diye (tıp, finans alanında önemlidir). Çok önemli mi bilmiyorum ama line antialiasing yüksek poligonlu çizimlerde daha iyi performans vermesine yol açar Quadroların. OpenGL faln için donanım bazında bazı küçük değişiklikler var, "per-fragment-operation" denilen, bunlar içn donanım üstünden ince hızlı ayar vermesi sağlanıyor. Programa özel driver/ayar/optimizasyon ve destekleri var. Frekansları biraz daha düşük ve bizim kullandığımız masaüstü kartlara göre çok çok daha uzun çalışma sürelerine uygun olarak hazırlanıyorlar.

Buna benzer şeyler zaten performans farkının oluşmasını sağlıyor. Sadece birebir aynı kart, sırf yazılım ve driver yüzünden Quadrolar daha iyi performans gösteriyor değil, artık değil, en azından az biraz ben bu şekilde biliyorum. Kartların büyük kısmını SM/SP ler kaplar zaten, Quadro vs. normal kartlar arasındaki farkı diğer kısımlar yapıyor, geometry, rasterizer rop vs. gibi.

İşin GPU üstünde render kısmı farklı. Vray RT faln gibi şeylerle GPU üstünde render alınabiliyor, direk CPU ya göre çok yüksek performans farkı var doğal olarak. Burda SM/SP sayısı , frekansı vs. gibi şeyler daha belirleyici. GPU üstünde renderda kullanılan programın modülün sana verdikleri ile sınırlısın, sırf seni engelleyen bi sınırlama varsa başka bi programa / modüle geçebilirsin. CPU doğal olarak yavaş ama hiçbi durumda sana kısıtlama getirmez. Yannız kısıtlama dediğim şey için direk somut örnek gelmiyor aklıma bitmiş renderı çok çok feci etkileyebilecek.

Trend doğal olarak GPU'nun hesaplama biçiminden yararlanmaya doğru gittiği için, herkez bunu kullanmak ve ön plana çıkartmak için çalışıyor ki bu da doğal, daha hızlı render alabilen rakip/farklı bi platform kimse istemez. Eskiden GPU üstünde daha kısıtlı olarak render yapılabilirken şimdi herkez bundan faydalanacak şekilde render motorlarını yeniden dizayn ediyorlar, ilave modul olarak seçenek sunuyorlar.

5000$ lık kart ile 7 tane gtx 480 karşılaştırırsan, GPU üstünde render hızı olarak bu 7 tane gtx480 hız anlamında kıyas kabul etmezler. Ama unutmamak lazım, sadece GPU üstünde render alınan kısım için, aynı 5000$ lık quadrodan çok daha hızlı olurlar. Önceki kısımlar modelin hazırlanması vs. için tek kart kullanılır ve yeterince çok poligon varsa can sıkar.

Çok teşekkürler, üşenmemişsiniz yazmışsınız. Sadece son paragrafı tam olarak anlayamadım, onu biraz daha açıklayabilir misiniz ?

GPU ile render alınırken, birden fazla GPU / ekran kartı kullanılabiliyor. Anakarta 6-7 tane kart takıyorsunuz, hepsine özel kernel hazırlıyor işi dağıtıp çalıştırıyor render motoru (kernel dediğim şey GPU üstünde hesap yapmak için çalıştırılan program ve devamındaki direktiflere kernel deniliyor, işletim sistemindeki kernelden farklı). Yani işin sadece GPU üstünde render kısmı için bir tane Quadro, bikaç tane masaüstü ekran kartının performansına yetişemez, çok gerisinde kalır. Bu şekilde karşılaştırmayı da Quadro fiyatına bi sürü ekran kartı alıp, bir nevi farm kurmuş olursunuz. GTX480 ile yapan tanıdığım vardı zmanında V-ray RT ile. Donanım olarak gtx 480 softmod ile quadro gibi olabiliyordu, sonraki kartlar da olmuyor zaten. Süper manyak detay için çalışan firmaların da zaten ona göre özel bütçesi vs. vardır, uygun donanım kullanırlar.

İşi bi amatör bi de pro olarak ayırırsak: Amatör gidenlere Quadro zaten gelmez, anca parası ve ihtiyacı olduğunu düşünürse. Pro olan bundan para kazanan da yaptığı iş ile kazandığı arasındaki dengeye bakar. Bu forumda bile bi sürü arkadaş var Quadro tarzı kart kullanmadn ekmek yemiş. Ama daha da ciddi işlerde, parasının cebinden çıkmadığı işlerde, forumlardan fikir almayan(yani pro danışmanlık faln alan vs. gibi) firmaların devreye girdiği drumlarda zatn kimin ne aldığı ne yaptığı bizi ilgilendirmez.

Eskiden bu alan için özel kartlar vardı, 3d Labs faln gibi firmalar vardı. Şimdi ise bu alan çoğunlukla Nvidia tarafından domine ediliyor. Zamanında iyi ürünün yanında çok iyi stratejiler uygulamış olmaları Nvidia'yı öne çıkardı. Tıpkı HPC / superbilgisayar / Tesla kartları gibi. AMD ise ancak yeni yönetim ile daha ciddi olarak bu tür alanlara yönelmeye başladı.

• quote:

Eskiden bu alan için özel kartlar vardı, 3d Labs faln gibi firmalar vardı. Şimdi ise bu alan çoğunlukla Nvidia tarafından domine ediliyor. Zamanında iyi ürünün yanında çok iyi stratejiler uygulamış olmaları Nvidia'yı öne çıkardı. Tıpkı HPC / superbilgisayar / Tesla kartları gibi. AMD ise ancak yeni yönetim ile daha ciddi olarak bu tür alanlara yönelmeye başladı.

_MaxPayne_ sağolsun, benim için hüsn-ü zanda bulunmuş ama benim mesleğim masaüstü yayıncılık olduğundan ve render da yapmadığımızdan, monitöre görüntü verecek derecedeki giriş seviyesi bir kart bile bizim işimizi görür. Render yapılan bilgisayarlarla bizim kulandığımız bilgisayar arasındaki iki fark, güçlü ekran kartlarına ve hızlı belleklere ihtiyaç duymaları.

Meseleye gelecek olursak, render işlemlerinde Cuda'dan dolayı Nvidia kartlar kullanılıyor genelde. Bu da bir nevi matematiksel işlem değil midir? Eğer öyleyse, testlerde gördük ki AMD'nin yeni nesil kartlarının matematiksel hesaplama gücü Nvidia kartların neredeyse iki katıydı (7970 ve 680 gibi). Bu durumda, Nvidia yerine, AMD kartları kullanmak daha mantıklı olmaz mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: bocekgrafik

quote:

_MaxPayne_ sağolsun, benim için hüsn-ü zanda bulunmuş ama benim mesleğim masaüstü yayıncılık olduğundan ve render da yapmadığımızdan, monitöre görüntü verecek derecedeki giriş seviyesi bir kart bile bizim işimizi görür. Render yapılan bilgisayarlarla bizim kulandığımız bilgisayar arasındaki iki fark, güçlü ekran kartlarına ve hızlı belleklere ihtiyaç duymaları.

Meseleye gelecek olursak, render işlemlerinde Cuda'dan dolayı Nvidia kartlar kullanılıyor genelde. Bu da bir nevi matematiksel işlem değil midir? Eğer öyleyse, testlerde gördük ki AMD'nin yeni nesil kartlarının matematiksel hesaplama gücü Nvidia kartların neredeyse iki katıydı (7970 ve 680 gibi). Bu durumda, Nvidia yerine, AMD kartları kullanmak daha mantıklı olmaz mı?

Kepler verimli ama mesela oyunda iyi olmak için diğer yerlerden feragat ediyor. Eskiden sadece CUDA isterim OpenCL ile çalışmam diyen programlar vardı 480-580 den ondan dolayı bahsettim, bikaç tane kartı takıp kullananlar vardı. Bu zmanda AMD ve OpenCL en mantılı çözüm gibi duruyor zaten. Zaten ortalama bi oyuncu/amatör dizayn / 3d vs. ile uğraşanlar için masaüstü kartlar yeterli performans sunar ve bence zaman tasarrufu için GPU bazlı render göz önüne alınmalı. Ben 3d çizim tasarım ile uğraşmıyorum GPU'yu hesap işleri için kullanıyorum ama 3d render için ihtiyacım olsa, render zamanını belirgin oranda hızlandıracak GPU bazlı render bazlı render için sonuna kadar uğraş verirdim. İster yeni platform öğrenmek olsun olsun, ister modelleri vs. port etmek olsun.

• quote:

Ben 3d çizim tasarım ile uğraşmıyorum GPU'yu hesap işleri için kullanıyorum

Hocam, hangi ekran kartıyla, hangi sürücülerle ve hangi hesaplama programıyla yapıyorsunuz GPU-Based Processing'i?
  • OpencL ile VS, metatrader ve mql, bunlarla direk/dolaylı olarak ENCOG ile yapay zeka, kısmı olarak da matlab flan. 4650 4850 5870 var farklı makinalarda. Yazılım kodlama olarak bazı şeylerin içinden çıkamadığımdam daha 7xxx serisine terfi edemedik. Yoksa iyice üstünde uğraşıp iyi kod çıkarttıktan sonra performansları çok yüksek 7xxx serisinin. Düzgün bi sistem kurduktan sonra kod faln yazdıktan sonra sorunsuz olarak, uzun dönemli getisi çok olacakmış gibime geliyor benim. İşlerimi halledebilsem yeni sistem kuracam 7950 ile. Konuyla alakası yok ama Japonya'da Nagasaki Uni'de de Nvidia'dan AMD'ye geçtiler. Merak edenler Degima Cluster diye araştırabilirler. Tam olarak hangi AMD kartları kullanıyorlar bilmiyorum ama GCN le 7xxx serisi, fiyat performans olarak Teslaların çok önündeler. Oyun /render için de kullanılabiliyorlar, AMD yeterince uygun bi şekilde pazarlayamıyor bence ve yeterince üstüne düşemedi önceki yönetim boyunca.

Amatör / Yarı pro işler için kart kaldırdığı sürece bence AMD alınabilir durumda render amaçlı olarak.

• quote:

Orijinalden alıntı:

Amatör / Yarı pro işler için kart kaldırdığı sürece bence AMD alınabilir durumda render amaçlı olarak.

Profesyoneller tercih edemez mi yani AMD'leri? "Konuyla alakası yok ama Japonya'da Nagasaki Uni'de de Nvidia'dan AMD'ye geçtiler." sözünüzden, profesyonellerinden kullanabileceklerini anlıyorum da... Yanlış mı anlıyorum?
  • quote:

Orijinalden alıntı: bocekgrafik

quote:

Orijinalden alıntı:

Profesyoneller tercih edemez mi yani AMD'leri? "Konuyla alakası yok ama Japonya'da Nagasaki Uni'de de Nvidia'dan AMD'ye geçtiler." sözünüzden, profesyonellerinden kullanabileceklerini anlıyorum da... Yanlış mı anlıyorum?

Eder niye etmesin, küçümsemek anlamında söylemiyorum zaten. Yeterince çok para kazanan adam viewportdan tek kart ile performans alabilmek için 3-5 bin dolarlık kart almaktan çekinmez onu demek istedim. Benim tanıdığım vardı dual Xeon üstünde 7 tane GTX480 kuruluydu hayvani bi raytrace performansı vardı sistemin. Diğer taraftan da başka tanıdığım arkadaş var, ofisde quadro ile çalışıyorlar, sonuçta benim demem ile adam gidip patrona "patron bak böyle böyle bişeyler var, şu kartı söküp bunlardan alalım" demez, adamın demesi ile de tak diye değişikliğe gidilmez. Oturup bakacak inceleyecek işlerine yarayacak ise, testini de yaparlar ödünç kartlar alıp, ona göre sistemlerini yenilerler (işler gerçek hayatta pek böyle yürümüyo doğru biliyorsam :///).

• Parmaklarına sağlık, sağol.
  • quote:

OpencL ile VS, metatrader ve mql, bunlarla direk/dolaylı olarak ENCOG ile yapay zeka, kısmı olarak da matlab flan. 4650 4850 5870 var farklı makinalarda. Yazılım kodlama olarak bazı şeylerin içinden çıkamadığımdam daha 7xxx serisine terfi edemedik. Yoksa iyice üstünde uğraşıp iyi kod çıkarttıktan sonra performansları çok yüksek 7xxx serisinin. Düzgün bi sistem kurduktan sonra kod faln yazdıktan sonra sorunsuz olarak, uzun dönemli getisi çok olacakmış gibime geliyor benim. İşlerimi halledebilsem yeni sistem kuracam 7950 ile. Konuyla alakası yok ama Japonya'da Nagasaki Uni'de de Nvidia'dan AMD'ye geçtiler. Merak edenler Degima Cluster diye araştırabilirler. Tam olarak hangi AMD kartları kullanıyorlar bilmiyorum ama GCN le 7xxx serisi, fiyat performans olarak Teslaların çok önündeler. Oyun /render için de kullanılabiliyorlar, AMD yeterince uygun bi şekilde pazarlayamıyor bence ve yeterince üstüne düşemedi önceki yönetim boyunca.

Yalnız siz gpu kullanıyorum demişsiniz ama arkadaşın durumuyla sizinki çok farklı. ayrıca kullandığınız kartlar opencl performansı olarak berbat kartlar değil mi? Zamanında AMD nin bu yönde açıklamaları olmuştu. arkadaş eğer vray, iray gibi bir yazılım kullanacaksa AMD alması hata olur. Bizim kullandığımız yazılımlar genelde CUDA kullanır. Siz render amaçlı diyorsunuz ama neden AMD önerdiğinizi anlayamadım. Siz programlama yapabiliyorsunuz eyvallah ama bu işle uğraşanların %99,99 u yapamıyor.

• Yabancı forumlarda gtx580 den 7970'e geçip memnun kalan baya var.
    Vray RT opencl destekli. iray ile gtx vs. kepler kullanamıyorsun. gtx680 ile nitrous dx ve ogl den daha iyi sonuç veriyor.

Sonuçta performans elde edebileceksen farklı platform vs. deneyebilirsin eğer uğraşmaya değer buluyorsan. Kimisi vardır quadro 4000 varken başka hiçbişeye bakmaz, kimisi de yeni AMD kartların belli şartlarda hız fiyat avantajını görüp kullanabilir miyim diye peşine düşer. Başkası da compiler nedir linux nedir zerre kadar bilgisi fikri yokken, Blender'ı hızlandırabilmek daha hızlı çalışabilmek için hem win hem linux altında farklı compiler seçenekleri ile derlemek için bi sürü script batch vs. öğrenir. 1.5 sene öncesine göre ulaşabileceğiniz alternatifler sayısında artma var bana kalırsa.
  • quote:

Yabancı forumlarda gtx580 den 7970'e geçip memnun kalan baya var.
    Vray RT opencl destekli. iray ile gtx vs. kepler kullanamıyorsun. gtx680 ile nitrous dx ve ogl den daha iyi sonuç veriyor.

Sonuçta performans elde edebileceksen farklı platform vs. deneyebilirsin eğer uğraşmaya değer buluyorsan. Kimisi vardır quadro 4000 varken başka hiçbişeye bakmaz, kimisi de yeni AMD kartların belli şartlarda hız fiyat avantajını görüp kullanabilir miyim diye peşine düşer. Başkası da compiler nedir linux nedir zerre kadar bilgisi fikri yokken, Blender'ı hızlandırabilmek daha hızlı çalışabilmek için hem win hem linux altında farklı compiler seçenekleri ile derlemek için bi sürü script batch vs. öğrenir. 1.5 sene öncesine göre ulaşabileceğiniz alternatifler sayısında artma var bana kalırsa.

100-150 lira için şu yazdıklarınızın hiç bir anlamı yok biliyorsunuz değil mi? arkadaş 400 liralık herhangi bir kartla istediğini yapabilir. vray rt yi ancak preview için kullanabilir. iray de gtx-kepler kullaanmazsın ne demek? hayır siz nasıl bir ortamda hangi işlerle uğraşıyorsunuz cidden merak ediyorum. şu forumda gpu render la ilgili soru cevaplayacak insan sayısı herhalde 1 elin parmaklarını geçmez. arkadaşa güçlü ekran kartı değil şimdilik güçlü işlemci ve orta seviye ekran kartı al demeyişinizden bu açık bir şekilde anlaşılıyor. 7970 alıp nerede kullanacak? ortada adam gibi gpu render bile yok. olanlar preview seviyesinde yada hızlı işler çıkartmak için kaliteden kırpan uygulamalar. söyleyecek çok şey varda söylemenin anlamı yok. kalkıpta kimse demiyor ki arkadaş madem böyle bu nvidia pazarın %93 ünü nasıl ele geçirdi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cagataykoroglu -- 8 Ağustos 2012; 21:26:24 >

• şimdi bakıyorum da bilen de bilmeyen de konuşmuş. Bir defa ne amaçla bu soru sorulmuş onu bir anlamak lazım. İşlemci yada gpu daha önemlidir demek için hangi render programını kullanacaksın bunu belirlemen lazım.

Bak şimdi bazı arkadaşlar adam gibi gpu render programı yok demiş, bu bir iki sene önce olsa doğru laf olurdu. Luxrender, octane, indigorender, iray, vray... daha bir sürü yazılım gpu render olayına girdi. Herbiri farklı tadda ve özellikte. Ve gidişat bu yönde. Bana kalırsa, iyi işlemci ve iyi ekran kartı beraber güzel iş çıkarır. nvidia 680'ler bu gpu render olaylarında şu an bir fiyasko. Yazılımların update edilmesi gerekiyor düzgün performans için.
    Ben şahsen ati 7970 ile gpu render yapıyorum ve harika çalışıyor. Gpu renderın şöyle bir avantajı da var istersen makina 2-3 tane ekran kartı takıp, workstationdan daha ucuza işi bitirebilirsin.
  • bahsettiğiniz gpu render işlem gücüne dayanıyorsa gtx 680'den çok bir şey beklememeniz lazım zaten HD7970'e göre... Testlerde zaten 7970 işlem gücü olarak önde hatta 2 kata yakın fark atıyor, gtx serisi artık eskisi gibi değil tam olarak oyun kartları oldular, sürücü ile de bu durumun düzeleceğini sanmıyorum, sürücü olmayan işlem gücünü geri getirecek değil... nvidia artık tasarım modelleme ve render işlemleri için quadro kartların kullanılmasını istiyor bir nevi... Biz bilgisayar ve hatta ekran kartlarını oyun ağırlıklı kullanan topluluk için çok büyük bir kayıp değil bu zaten, aksine daha fazla performans, daha az güç tüketimi, daha az ısınma, daha az ses demek ki bu çoğu oyuncunun beklentileri bu yönde... Ama yarı pro işler yapacaklar içinde hem oyun hem iş için uygun fiyatlı kart arayanlara da AMD kart almaktan başka seçenek kalmıyor...

• quote:

Orijinalden alıntı: cagataykoroglu

quote:

Yabancı forumlarda gtx580 den 7970'e geçip memnun kalan baya var.

100-150 lira için şu yazdıklarınızın hiç bir anlamı yok biliyorsunuz değil mi? arkadaş 400 liralık herhangi bir kartla istediğini yapabilir. vray rt yi ancak preview için kullanabilir. iray de gtx-kepler kullaanmazsın ne demek? hayır siz nasıl bir ortamda hangi işlerle uğraşıyorsunuz cidden merak ediyorum. şu forumda gpu render la ilgili soru cevaplayacak insan sayısı herhalde 1 elin parmaklarını geçmez. arkadaşa güçlü ekran kartı değil şimdilik güçlü işlemci ve orta seviye ekran kartı al demeyişinizden bu açık bir şekilde anlaşılıyor. 7970 alıp nerede kullanacak? ortada adam gibi gpu render bile yok. olanlar preview seviyesinde yada hızlı işler çıkartmak için kaliteden kırpan uygulamalar. söyleyecek çok şey varda söylemenin anlamı yok. kalkıpta kimse demiyor ki arkadaş madem böyle bu nvidia pazarın %93 ünü nasıl ele geçirdi?

i-ray ile kepler beraber çalışmıyor, kullanan becerebilen varsa ne zmandan beri yapabildiğini söylesin. Adamlar kendileri söyledi Kepler ile çalışıyor (şimdilik ) diye. Octane zaten cuda kullanıyor. Ben kalkıp direk cuda ve nvidia ile çalışan bi program için salla onu git amd mi al dedim/diyorum? Sen elemanı tanıyorsan ona göre yardımcı ol, hiç bişey bilmediğini sorduğu sorudan başından beri biliyorum ben ama yine de yol göstermek yerine öncelikle sorusuna cevap vermeyi tercih ettim. kendisi zaten 3930 ile GPU üstnde render kasmaya çalışmanın farkını soruyor, öncelikle senin söylemen lazım bana göre ; bak kardeşim sen yenisin, orta kararlı bi sistem al hangi programlarla ne ile ne için çalışacaksın ona göre en uygun fiyatlı bi sistem kuralım, ileride iş güç para kazanma durumu olursa veya ihtiyacın artarsa ona göre değişime gidersin diye.

Alakasız ama gtx580 den 7970'e geçenler memnun. Parasını verecek olan varsa şimdilik AMD iyi bi seçim(tutup octane i-ray kullanan birisine bunu al demediğimi biliyorsun zaten). 1000tl bütçesi olan adama git 7970 al diyecek halim de yok heralde.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.