Şimdi Ara

Render için işlemci mi ekran kartı mı önemlidir ? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
105
Cevap
6
Favori
28.536
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: sadtneverdie

quote:

Orijinalden alıntı: os_lnx

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: MUTAF

bu render konusu için, amd işlemcileri önerirmisiniz? illa intelmi olmalı ?

Render işlemi genelde ekran kartına yaptırılıyor. Tabi işlemcinin önemsiz olduğu anlamına gelmez.

Ben illa intel olmalı kısmında şüpheliyim. Zira amd nin çok çekirdekli işlemcileri belki de bu tür işlemler için yeterlidir. Çok çekirdek burda bir işe yarıyor olabilir.

Direkt deneyimlemedim ancak şöyle bir düşüncem var; İki ekran kartına iş yaptırıldığını düşünelim. Burada anlık tepkimesi ve çekirdek hızı iyi olan işlemciden ziyade birim zamanda daha fazla işle ilgilenebilen işlemcinin bir avantajı olabilir. Ama olmaya bilirde. Yine tepkimesi iyi olan ve çekirdek hızı iyi olan işlemci bu ekran kartalarına paylaştıralan işi ve kendi üzerine düşün iş daha hızlı yapılmasına ve yapmasına da neden olabilir.

Umarım bu konuyu deneyimlemiş birisi cevap verir. Birbirine benzer intel ve amd işlemcim yok. Ancak windows tarafında quadroya çevrilmiş bir gt630 var. Blender programında çok sayıda öğe yerleştirerek amd 955 ile birlikte nasıl bir performans verecek işlemci ne derece kullanılacak ne kadar zamanda bitecek bi bakabilirim aslında. Aklımda var ne zamandır. Birde linux tarafında nekadar performans alıyorum bir denerim. İşlemci hakkında bir fikir verebilir.

Render işlemi genelde ekran kartı tarafından yapılır fikrini nereden edindin? Daha doğrusu fikrin yokken neden varmış gibi yapıp, insanları yanlış yönlendiriyorsun?

İstediğim gibi yönlendiririm insanları. Beğenmeyen beğenmez. İsteyen inanır istemeyen inanmaz.

Bunda seni ilgilendiren durum ne ? Ben insanları yanlış yönlendiriyorsam gidersin o insanı ikna edersin. Doğru yönlendirirsin.

Ben böyle düşünmüyorum. Render daha az önemlidir dersin. Açıklamanı yaparsın.

Direkt olarak bana sen kimsin ? ne biliyorsun tarzı mesaj yazmakta neyin nesi ?

Kime neyin ahkanımını kesiyoruz acaba ? Hayırdır noluyoruz yani ?

@MUTAF

Dostum ben bu şekilde düşünüyorum. Şimdiye kadar okuduğum yorumlardan edindim bunu.

İşlemci daha önemliyse, işlemci daha önemli derim. Birisi bana bunu anlatır ikna olurum ve kabul ederim. Ben gerçeklere göre değişirim gerçekler bana göre değişmez.

Ancak ben öncelikle yapılacak işe göre ekran kartı ki özellikle söz konusu render ise profesyonal bir ekran kartı tercih edilmelidir derim.

Mimari çizim dediğine göre bu tüm detaylarıyla büyük bir bina olabilir yada detayları düşük ana hatlarıyla bir bina olabilir, buna göre ekran kartı bakılabilir.

Tabi işlemci daha önemliyse kart ikinci plandaysa kartı değil önce işlemciyi konuşuruz. Yok ekran kartı daha önemliyse bizim için ekran kartını seçer daha sonra buna göre işlemci bakarız. Ok ?? ;)

Birde konuya @rubisco yu çağıralım. Tenezzül ederde cevap verirse seviniriz.

Bu arada ssd alma fikrinide destekliyorum.

Ooooo genç sen çok atarlı çıktın. Bilmeden konuştuğun yetmiyor gibi birde üste çıkmaya çalışıp iyice komik duruma düşmüşsün. Bilmiyorsan ağzını kapatıp bilenlere bırakacaksın. Lieli ergen tripleri burada sökmez. Hayırdır ne oluyoruz derken? Sen millete yalan yanlış bilgiler verirken bilen abiler susacak mı sanmıştın?

Önce forum uslubuyla konuşmak gerek. Hatta önce konuşabilmek fikrini düzgünce yazabilmek gerek.

" Bilmeden konuştuğun yetmiyor gibi birde üste çıkmaya çalışıp iyice komik duruma düşmüşsün. Bilmiyorsan ağzını kapatıp bilenlere bırakacaksın. Lieli ergen tripleri burada sökmez. Bilmiyorsan ağzını kapatıp bilenlere bırakacaksın."

Şu yazıyı yazan birisi bana liseli ergen tribinden bahsediyor.

Fikrini beyan edeceksen edersin. Eğer yanlış söylediğimi düşünüyorsan. Neden yanlış olduğunu açıklarsın.

Mesela işlemcinin neden daha önemli olduğunu ekran kartının neden daha önemsiz olduğunu açıklarsın. Sen yanlış düşünüyorsun dersin.

Bunun yolu önce ahkam kesen bir mesaj yazıp sonra kapa çeneni demek mi ?

Sen kimsin tarzı ahkam kesen bir mesaj yazıyorsun, sonra kapa çeneni diyorsun. Arkasından benim ergen olmamdan senin ise abi olmandan bahsediyorsun.

Fikrini düzünce beyan edeceksen et. Yoksa münakaşa yaratmanın bi anlamı yok. Arkadaş kendisine yardımcı olunması için konuyu güncelledi ve mesajını yazdı.
    Burda amacımız ona yardımcı olmak olur yada düzgünce tartışıp faydalı olmak.
    Yoksa Render için işlemci mi yoksa ekran kartımı önemli ? Başlıklı bir yazının altında sen-ben tarzı bir tartışma yapmak gerçekten çok abes olur.

Bilmeden konusup uyarilinca konuyu sacma sapan yerlere cekip esas konu hakkinda sozde fikrini savunmaktan aciz biriyle ancak boyle konusulur.

Gerçekten mi ? Böyle mi konuşulur ?

Daha ilk mesajdan itibaren bir fikir beyan etmeyen ve sadece tepki mesajı yazan ve arkasından kapat ağzını ergen diyen birisi mi söylüyor bunu ?

Herşeyden önce uyarmak öyle olmaz. İkincisi konuyu başka yere çekmiyorum sadece senin amcın ne onu merak ediyorum. Sana yazdığım mesajın altında arkadaşada mesaj yazdım konuyla ilgili olarak gene. Konuyu saptırmıyorum. Aksine üzerinde duruyorum.

Fikrim sözde olabilir özde olabilir hatta yanlışta olabilir. Ancak ben bu fikrimi savunacaksam buna ters olan düşünceyi, fikri bana açıklaması gerekir ve düzgünce anlatması gerekir.

Özür dilerim ama ortada bunu içeren bir mesaj görmüyorum. Sadece bir saldırı görüyorum.

Şu saat olmuş hala fikir belirten mesajın yok diyorsun. Senin o mesajları anlamıyor oluşun mesaj olmadığı anlamına gelmez. O mesajlar sayesinde render için gpu fikrinden vazgeçtiysen farkında olmadan mesajı almışsın demektir. Benim buradaki mesajım gayet açık. Bir konu hakkında sadece okuduklarınla uzman olmazsın. Sadece okuduklarınla ancak milleti yanlış yönlendirirsin. Tecrübelerini ekleyeceksin ki okudukların bir anlam ifade etsin.

Alıntı yaptığın mesajın ne zaman ait olduğuna baktın mı ? Son yazdığım mesaj forumda gözükmüyor mu ?

Bugün 8 ekim ve 4 eylül tarihli mesajı alıntılıyorsun.

Gpu render dan vazgeçtiğim fikrini nereden edindin ? Asla vazgeçmedim. Benim gönlüm bu konuyla ilgilendiğim ilk andan itibaren gpu dan yana.

İstersen cevap olarakyazdığım son mesajıma bak ondan sonra bir cevap yaz. Her mesajında bahsettiğin benim bişey bilmemem ve sana göre milleti yanlış yönlendirmemle ilgili bi cevap yazacağım.

Bana uyarı yeni geldiyse yeni cevap veririm

Anlamadığın şey futbol muhabbeti yapmıyoruz. Konunun başından beri gönlün GPu dan yanaysa öyledir. Ama bu işlerde CPU 1. önelikken GPU 1. öncelik gibi milleti yanlış yönlendirmeye hakkın yok. Neden anlamıyorsun işte bunu anlamıyorum. Sağda solda 2 yazı okuyup benim gönlüm GPu dan yana demek ne büyük saçmalıktır. Ben akşam gibi bu uygulamaları kullanıyorum. Sen hala gönül işlerinden bahsediyorsun.

Sana uyarının yeni geldiğini zannetmem. Zira o mesajada hemen cevap vermiştin. O uyarı son yazdığım mesajla ilgili muhtemelen. Sayfa en yukarıda kalmıştır sadece. Hadi öyle olsun. Mesajı hatırlamaman ilginç geldi bana.

Bıktım artık şu her mesajında ne biliyorsun, iki şey okuyup gelmişsin, milleti yanlış yönlendiriyorsun deyip durmandan. Her masajına ya böyle başlıyorsun yada sonuna ekliyorsun. Yorumunun çoğunu oluşturuyor bu kısım. Yazılarımızın teknik kısmına bakarsak da öyle bir durum pek de gözükmüyor.

Şimdi gelelim benim milleti yanlış yönlendirmeme. Milleti yanlış yönlendirmiyorum. Aksine çok doğru yönlendiriyorum.

--- Şurdan sonrasını sadece 'sadtneverdie' isimli üyeye cevap olarak değil genel olarak yazıyorum. ---

Yanlış yönledirme nedir biliyor musunuz ?

Bu işi bildiğini alakalı söyleyip "ana yüklenici her zaman CPU dur" demektir, iray i işlemci odaklı render programlar arasında göstermektir. İhtiyaç sahibi kişiye ne kullanacağını ne tip bir çalışma yapacağını sormadan direkt cpu en önemlisi ve ram. Yanınada iyi bir ekran kartın olacak demek tir.

Demekki bi konuyla alakalı olmaktan çok o konuya ilgi duymak aç olmak daha önemli.

Daha fazla yazmayacağım artık. Yukarıda ki mesajlarımda bu konuyla ilgili oldukça açıklayıcı şeyler yazdığımı düşünüyorum.

Bilgisayarımız için işlemcinin önemi elbette bellidir. Yapılacak bir işlem olsun ki yolu işlemciden geçmesin. Her programda olduğu gibi bu tip programlarda da sadece işlemcinin yapacağı işler elbette vardır. Ancak bu herşeyi işlemcinin yapacağı ve yada ana yüklenicinin her zaman işlemci olacağı anlamına gelmez.
    Zira yukardaki yazışmaların başında merak ettim ve blender da örnek dosyalarla deneme yaptım. Gerçi ne gerek vardı başkalarının tecrübesini yeniden tecrübe etmeye ama olsun. Biraz da kendimiz görürüz dedik. Sonuç olarak cpu ya yaptırdığımda 3 dakikada biten bir işi gpu ya yaptırdığımda 4 dakika sürdü. Kullandığım ekran kartı gt630(edit: normal sürücü yüklü ve işletim sistemi 32 bit.) İşlemcim ise phenom 955. İşlemciye yaptırdığımda %100 olan ve başka hiçbir işlem yapmaya izin vermeyen bilgisayarda, bu işi gpu ya yaptırdığımda işlemci yükü %23 e kadar indi. Bu demektirki 1 dakika zararda değil 4 dakika kardayım. Böylelikle yük ekran kartına biner ve işlemci büyük oranda boş olduğu için ekran kartını yoğun kullanmayan diğer işlemlerime devam edebilirim. View portta tamam iyi ama son render ı alırken işlemciye yük biner gpu hikaye vb. şeylerde hiç inanasım gelmiyor açıkcası. Gerçek zamanlı olarak işlemciden daha iyi yaptığı bir işi niye iş sonunda yapamasın ? İşin içine giren ve performansı düşürmeyi bir kenara bıraktım gpu yu bu işi yapamaz hale getirecek olan etken yada etkenler nedir ?

Ve özetle. Adı işlemciyle anılan ve render denince ilk akla gelen program bile gpu ya destek vermeye başladıysa bu teknolojinin ne yönde ilerlediği bellidir. Tabiki yazılıma bakar. Yazılım donanım uyumuna bakar öncelikle. Ancak bu iş ekran kartına yaptırılıyor dediğimde çokta yanlış bir şey söylemiş olduğuma inanmıyorum. Ve ancak yine bir ev kullanıcısına bir öğrenciye(yapacağı işi burdan az çok tahmin ediyorum) bütçesine göre bu iş için iyi olacağını düşündüğüm orta seviye bir ekran kartı ve işlemci önermekte sakınca görmüyorum. İsteyen yanlış olarak algılasın isteyen doğru.
    Tabiki siz hangisine bu işlemi yaptırırsanız ağırlık onda olacktır önemli olan o olacaktır. İşlemciden başka çare görmeyenlere ve işlemciyi yani CPU yu ilah ilan edenlere ben işlemciyle mutluluklar diliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi os_lnx -- 11 Ekim 2015; 2:58:36 >

• Şuan için 2016 yılında i7 skylake 6700 k 1250 tl
    Gtx 1070 1850 tl toplam 3100 tl iki donanım fiyatı ama. 3dmax sketch up vray gibi render çalışmalarında sadece 6700k kullansak. Orta bir ekran kartı alsak mı daha iyi olur ekran kartını 1070 alıp işlemciyi i5 6600 alsak mı daha iyi olur yorumlarınız nelerdir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alkan1905

Şuan için 2016 yılında i7 skylake 6700 k 1250 tl
    Gtx 1070 1850 tl toplam 3100 tl iki donanım fiyatı ama. 3dmax sketch up vray gibi render çalışmalarında sadece 6700k kullansak. Orta bir ekran kartı alsak mı daha iyi olur ekran kartını 1070 alıp işlemciyi i5 6600 alsak mı daha iyi olur yorumlarınız nelerdir.

Bence ikisindende vazgeçme.

İntel şart değil. AMD nin işe yaramadığını düşündüğümüz oyunlarda geri kalan çok çekirdekleri işte tam bu noktada işe yarıyor. Çok çekirdek isteyen işlemlerde f/p olarak çok daha öne çıkıyor. it 6700 k ya göre birazcık performans kaybedersin genel anlamda ise çok karlı çıkarsın. Her iki cephedede istediğine yakın bir sonuç elde edersin. O yüzden fx8320 veya 8350 Tercihi çok doğru olur diyorum ben.

Çok fazla genelleme yapmak doğru olmasada

Demem o ki bu tür işlerde intel sana çok çok paraya iyi performansı verir. Amd ise verdiğin paraya alabileceğin en iyi performansı verir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Knisath

yine bir 2012 konusu ve benim en çok tartıştığım konulardan biri ...

hatta cagatayın sınırsız uzaklaştırıldığını daha yeni gördüm bloklamıştım kendisini , alakasız ve saçma yorumları nedeniyle

Her neyse aklıma geldi şimdi laubali üyenin teki bana sanırım 2011 2012 yıllarında xeon işlemci gpu rendere on basar , ben 8 yıldır bu işleri yapıyorum sen ne anlarsın demişti de gpu render ile xeon işlemcilerin farkını göstermiştim bir daha bu konularda yazı yazmadı

hatta takıldığı görselleştirme sitesinde benim yazdığım bilgilerle donanım yardımı isteyenlere tavsiye veriyordu

adam 8 yıldır bu işin içinde ama kafasını çalıştırıp da yahu bu gpu ne işe yarıyor herkes konuşuyor ama diyememiş aldığı 3-5 bin tl lik işlemcisi ile herkese ayar vermeye çalışıyordu , ayarını aldı ve kayboldu ortalıktan

kıssadan hisse vray,mental ray kullanacaksanız nvidia bu render programcıklarına gpu paralel işlemini entegre ettirdiği için nvidia tabanlı gpu alacaksınız milyon poligonluk sahneniz ortalama 1 saatten daha düşük sürede render olacak yüksek kalite ayarlarında.

İşlemci falan yalan yani bu saatten sonra.Ha gidin p4 işlemci alıp gpu yu gtx 9** serisinden alın demiyorum orta halli bir işlemci i3-i5 , amd 6*** , 8*** sorunsuz bir şekilde iyi bir gpu ile her türlü renderin altından kalkar eğer animasyon vs yapmıyorsanız.

not:nvidia gpu lar driver modlama yapıldıktan sonra kullanılmalıdır.*

Bu anlatılan farklılıklar video için de geçerli midir?

• 1984FilmFotoğrafSanat kullanıcısına yanıt
    Yaklaşık 2.5 senelik cevabı alıntılamışsınız.

Video Cut/render / Processing'den bahsediyorsunuz sanırım.

Adobe Premiere kullanıyorsanız, sorunsuz bir şekilde CUDA'yı aktif ederek, ( nvidia ) kartınızla render işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz.

Bunun yanında bazı özel firmaların yazılımları da Nvidia CUDA ve ATI'nin OpenCL vb hızlandırmalarını kullanıyor ama elimden o kadar AMD ekran kartı geçmesine ve eski, yeni driver, codec packleri yüklememe rağmen GPU hızlandırmayı açamadım. Ne support'larından bir dönüş aldım, ne de çözüm bulabildim.Hatta modlu driverlar bile programların yeni sürümlerinde işe yaramadı.

Ayrıca Sony Vegas'da CUDA hızlandırma kullanan profesyonel programlardan.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.