Şimdi Ara

Render için işlemci mi ekran kartı mı önemlidir ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
105
Cevap
6
Favori
28.536
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Rubisco

quote:

Orijinalden alıntı: cagataykoroglu

quote:

Orijinalden alıntı: Rubisco

Yabancı forumlarda gtx580 den 7970'e geçip memnun kalan baya var.
    Vray RT opencl destekli. iray ile gtx vs. kepler kullanamıyorsun. gtx680 ile nitrous dx ve ogl den daha iyi sonuç veriyor.

Sonuçta performans elde edebileceksen farklı platform vs. deneyebilirsin eğer uğraşmaya değer buluyorsan. Kimisi vardır quadro 4000 varken başka hiçbişeye bakmaz, kimisi de yeni AMD kartların belli şartlarda hız fiyat avantajını görüp kullanabilir miyim diye peşine düşer. Başkası da compiler nedir linux nedir zerre kadar bilgisi fikri yokken, Blender'ı hızlandırabilmek daha hızlı çalışabilmek için hem win hem linux altında farklı compiler seçenekleri ile derlemek için bi sürü script batch vs. öğrenir. 1.5 sene öncesine göre ulaşabileceğiniz alternatifler sayısında artma var bana kalırsa.

100-150 lira için şu yazdıklarınızın hiç bir anlamı yok biliyorsunuz değil mi? arkadaş 400 liralık herhangi bir kartla istediğini yapabilir. vray rt yi ancak preview için kullanabilir. iray de gtx-kepler kullaanmazsın ne demek? hayır siz nasıl bir ortamda hangi işlerle uğraşıyorsunuz cidden merak ediyorum. şu forumda gpu render la ilgili soru cevaplayacak insan sayısı herhalde 1 elin parmaklarını geçmez. arkadaşa güçlü ekran kartı değil şimdilik güçlü işlemci ve orta seviye ekran kartı al demeyişinizden bu açık bir şekilde anlaşılıyor. 7970 alıp nerede kullanacak? ortada adam gibi gpu render bile yok. olanlar preview seviyesinde yada hızlı işler çıkartmak için kaliteden kırpan uygulamalar. söyleyecek çok şey varda söylemenin anlamı yok. kalkıpta kimse demiyor ki arkadaş madem böyle bu nvidia pazarın %93 ünü nasıl ele geçirdi?

i-ray ile kepler beraber çalışmıyor, kullanan becerebilen varsa ne zmandan beri yapabildiğini söylesin. Adamlar kendileri söyledi Kepler ile çalışıyor (şimdilik ) diye. Octane zaten cuda kullanıyor. Ben kalkıp direk cuda ve nvidia ile çalışan bi program için salla onu git amd mi al dedim/diyorum? Sen elemanı tanıyorsan ona göre yardımcı ol, hiç bişey bilmediğini sorduğu sorudan başından beri biliyorum ben ama yine de yol göstermek yerine öncelikle sorusuna cevap vermeyi tercih ettim. kendisi zaten 3930 ile GPU üstnde render kasmaya çalışmanın farkını soruyor, öncelikle senin söylemen lazım bana göre ; bak kardeşim sen yenisin, orta kararlı bi sistem al hangi programlarla ne ile ne için çalışacaksın ona göre en uygun fiyatlı bi sistem kuralım, ileride iş güç para kazanma durumu olursa veya ihtiyacın artarsa ona göre değişime gidersin diye.

Alakasız ama gtx580 den 7970'e geçenler memnun. Parasını verecek olan varsa şimdilik AMD iyi bi seçim(tutup octane i-ray kullanan birisine bunu al demediğimi biliyorsun zaten). 1000tl bütçesi olan adama git 7970 al diyecek halim de yok heralde.

Yukarıda bir yerlerde ucuz kart al gerek yok dedim. Hayır adamın bir şey bilmediği ortada millet enteresan enteresan yorumlar yapıyor. Arkadaşta demiyor ki siz neden bahsediyorsunuz?

• E tamam 400 TL kart al demişsin, az sıkıp 7850 de alabilir bana göre, o fiyata alacağı Nvidia karttan daha çok verim alabilir. Eğer hangi platformda ne için uğraşacağına kafasında kurmuşsa ve illaki Nvidia ihtiyacı yoksa. Varsa eğer ona göre bakınacak zaten. 7xxx kartlar GCN ile iyi iş yapıyorlar hem oyun hem hesap işini biraraya getirerek, Nvidia ise tam tersi yönde gidiyor şimdilik.
  • nvidianin cikardigi son gtx690 ve quadro K5000 ram hizlarina, cuda sayilarina ve kartlarin boyutlarina kadar incelediginizde hatta fan yapilarinin bile ayni oldugunu gorunce nvidanin gercektende ayni mimariyi kullanip sadece bios ve surucu ozelliklerini degisitirip oyun ve profesyonel kullanicilari ayni karti sattigini dusunuyorum. gerci cok amatorce bir bakis acisi bu ama sonucta ram miktarindan cuda sayisina kadar hersey ayni. bu ayni zamanda maliyettende tasaruf icin yaptigi bir girisim olabilir firmanin. eger durum gercekten boyle ise sirf suruculeri degisitirip insanlarda 2-3 bin dolar fazla kazanc yapmalari bence cok buyuk bir haksizlik.
  • Eğer öyleyse, o kartların BIOS'larını bulup 690'a yükleyerek kullanmak gerek o zaman. Madem öyle, gel böyle...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zeytinbey

bahsettiğiniz gpu render işlem gücüne dayanıyorsa gtx 680'den çok bir şey beklememeniz lazım zaten HD7970'e göre... Testlerde zaten 7970 işlem gücü olarak önde hatta 2 kata yakın fark atıyor, gtx serisi artık eskisi gibi değil tam olarak oyun kartları oldular, sürücü ile de bu durumun düzeleceğini sanmıyorum, sürücü olmayan işlem gücünü geri getirecek değil... nvidia artık tasarım modelleme ve render işlemleri için quadro kartların kullanılmasını istiyor bir nevi... Biz bilgisayar ve hatta ekran kartlarını oyun ağırlıklı kullanan topluluk için çok büyük bir kayıp değil bu zaten, aksine daha fazla performans, daha az güç tüketimi, daha az ısınma, daha az ses demek ki bu çoğu oyuncunun beklentileri bu yönde... Ama yarı pro işler yapacaklar içinde hem oyun hem iş için uygun fiyatlı kart arayanlara da AMD kart almaktan başka seçenek kalmıyor...

Okuduğum yararlı ve uzun yorumlar için ayrıca herkese teşekkür ederim ama durumun özetleyen en iyi yorum olmuş. Zira 680'i aslında hep 660 olacak karttı ama 680 olarak yutturuldu diye boşuna eleştirmedik. Ayrıca 6970'in de 2.7 tflops'luk hatırı sayılır bir işlem gücü vardı ama vahşi liberal dünyada 570 ve 580'e karşı kendine yer bulamadı. Nvidia bu alanda ayrımı çok güzel yapıyor ve ya ordan ya burdan deme lüksüne de sahip olmanın avantajını iyi kullanıyor....

• Şu konuda bu kadar faydalı bilgiler paylaşılıyor bir şeylerde yol gösteriliyor, halen birileri gelmiş uzağa işeme derdinde. Hey Allah'ım.
  • bu linkte faydali bilgiler var

http://jeffpatton.net/2011/10/iray-and-gpu-faq/
  • Konudaki mesajları okumadım ilk mesaja göre kısa bir kaç cümle kurayım.

1- Render işini cpu yapar ama gpu ya da yaptırabiliyorsun(bunun için sağlam bir katın olması lazım ben denemedim teorikte biliyorum sadece).
    2- Quaro ekran kartları directx değil opengl performansında ön planda olurlar,bu yüzden oyun kartlarından ayrılırlar. Yani aynı fiyat seviyesindeki bir oyun kartından oyunlarda fark yer ama 3d modellemede fark atar.
    3- Render denilen olay 3d olarak çizilen bir sahnenin, render programı(yama gibi düşünün ama aslında ayrı bir program denilebilir) yardımı ile gerçeğe uyarlanması,detaylandırılması ve görselinin kalitelileştirilmesidir. (Aşagıda örnek resim koyacağım). Yani bir 3d çizimin kaliteli bir fotoğraf haline gelmesi diye düşünün.
    4- Farklı render programları vardır, 3d çalıştığın programda hangisini istersen onu kullanırsın. En yaygını vray dir.
    5- 3d programde detay seviyesinin artmasını poligon ile ifade ederler, örneğin bir oda içi 1milyon poligon , bahçeli bir ev 20milyon poligon vs. detay seviyesine göre artar ve azalır. Bu artma asırasında 3d olarak görüntüyü çevirip döndürürken oyun kartı gtx690 dahi olsa zorlanabilir,takılabilir. Quadro kart ile daha iyi sonuçlar alınır.
    6- Bu 3d modellemenin grafik ile bir alakası yok, gafikçiler kıytırık bir vga ile işini yapabilir, ama kıytırık bir vga ve cpu ile max kullanamazsın. Mesela corelde büyük dosyalarda çalışanlar bilir,4gb ramde sorun yaşarsın. Hata verir vs.
    7- Sormak istediklerinizi sorabilirsiniz , bilgim dahilince cevaplarım.

Videoyu 5.dk dan itibaren izlemeye başlayın,dediğimi anlarsınız. Quadro 600 giriş seviyesi bir karttır.

Aşağıdaki resimlerde 3d yapılan çizimlerden sonra alınan renderlar. Ne kadar kaliteli render o kadar uzun süre, o kadar yorar sistemi.

Render için işlemci mi ekran kartı mı önemlidir ? Render için işlemci mi ekran kartı mı önemlidir ?

• quote:

Orijinalden alıntı: _MaxPayne_

3ds Max ile çizim de yapılabiliyor mu, yani 3ds max ile hem çizim yapıp daha sonra da render yapıp her şeyi bir programla halledebiliyor muyuz ?

Konu biraz eski ama yorumumu yapayım yinede. Öncelikle 3dsmax te çizim değil modelleme yapıyorsunuz. Render alırken default render veya mental rayide kullanabilirsiniz 3dsmax ile birlikte geliyor. Veya harici olarak Vray kullanaiblirsiniz tavsiyem vraydir.

Render alırken tabiki bütün parçaların gücünden faydalanıyor pc ama şöyle söyleyeyim. Modellemeyi yaparken ram miktarı daha önemli sahne nekadar kalabalıksa okadar ram harcıyorsunuz. Render kısmında ise işlemci ön plana çıkıyor. çekirdek sayısı ve işlemcinin kaç ghz de çalıştığı önemli burada0,1 ghz bile render süresini kısaltabiliyor.

Bana kalırsa ticari işler yapmıyorsanız . Çok kalabalık sahnelerle çalışmıyorsanız Quadro serisi gereksiz. Normal ev kullanıcıları için standart ekran kartları yeterli oluyor. ne bileyim 6850 vs gibi daha iyide olaiblir.

• çok güzel yorumlar var herkese teşekkürler

ben f/p bir laptop aramaktayım mimarlıkta kullanılmak üzere 4bin tl bitçeyle ne önerirsiniz ? quadro xenon masaüstü kurmak isterdim ama taşınabilir olması gerekli f/p oranı en iyi notebook nedir günümüzde autocad ve render için 3dmax filan kullanılacak belki maya filanda
  • gtx660 ve i7 li laptopta çalışıyoruz iş görüyor diyebilirim. ama masaüstü sistem her zaman daha mantıklıdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: darkcald

çok güzel yorumlar var herkese teşekkürler

ben f/p bir laptop aramaktayım mimarlıkta kullanılmak üzere 4bin tl bitçeyle ne önerirsiniz ? quadro xenon masaüstü kurmak isterdim ama taşınabilir olması gerekli f/p oranı en iyi notebook nedir günümüzde autocad ve render için 3dmax filan kullanılacak belki maya filanda

Hocam düşünürsen dell presicion M6700 var 4gb k4000m (eski nesil quadro 5010m den %50 daha iyi performans verir) li refurbished 3 yıl bulunduğun adreste servis garantili i7 3740qm quad işlemci 8 gb ram (32 ye kadar destekler) full hd win 8 professional 64 bit 1 tb hdd bir harddisklik yeri daha mevcut)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burakdemirci80 -- 20 Temmuz 2013; 9:39:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• _MaxPayne_ kullanıcısına yanıt
    render için Gpuda önemli hocam Ama En başlıcası

1-İşlemci
    2-Ram

Çünkü max kullanıcılarını çok iyi bilir Render alınırken küt program kapanır ve o an varya öyle bişeydirki başıma çok gelmişti yeniden çiz eğer autosave yapmamışsa bida render ayarı gir bunu istemiyosan ramini yüksek tut çünkü render acayip derecede ram hastası

İşlemci ise mutlaka yüksek çekirdekli olmalı çünkü ne kadar çok çekirdek o kadar hızlı tarama o kadar hızlı render bi renderı 2 taramayla almak var bide 8 taramayla ;)

Gpu'n tamamen çizim sırasında lazım çok objeyle çalışıyosan polygon sayısı yüksekse gpuda senin için çok önemli olmalı

İyi günler
  • tufan erkul T kullanıcısına yanıt
    Render 3D(boyutlu) yada video edit programlarından aldığın görüntülerdir.
    Çizim programında biraz farklıdır.
    Vray-Mentralray render motorları olarak ikiye ayrılır .
    Bu motorlar yaptığın çizimlerin kaplamalarını yapmana parlaklık yansıma bi nevi gerçeğe dayalı çizim yapmanı ve görüntü almanı sağlar
  • O işlemi ancak gtx6 serisinden önce yaparsın.
  • mimari çizim ve render için işlemci ve ekran kartı önerileriniz nelerdir bütçe 2000 tl yeterli midir. kombine olarak leptop önerinizde olabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alkan1905

mimari çizim ve render için işlemci ve ekran kartı önerileriniz nelerdir bütçe 2000 tl yeterli midir. kombine olarak leptop önerinizde olabilir

Direkt şu diye bir öneride bulanamam şuan. Sorduğun soruyu görünce aklıma daha önce gtx480 leri profesyonel render kartlarına dönüştürüp kendisinden binlerce lira pahalı kartlardan misli misli sonuçlar alan kimseler aklıma geldi. Forumda bir araştır bu tür meseleleri derim.

2000 TL bütçe sadece ekran kartı için ise yeterlidir. Ekran kartı + işlemci içinse yeterli olabilir. Ancak komple sistem için yetersizdir.

Ama burda en önemli mevzu render i alıncak şey nedir sorusu bence. Ne üzerinde çalıştığın en önemli nokta.

Render yapılacak işlem ne ? Tüm detaylarıyla bir bina mı ? yoksa bir aracın dış görünüşü mü ?

Kullanacağın işletim sistemine ve programa görede değişir bu Mac Win Linux .. İhtiyacına göre bunlardan hangisi kullanacağında söylenebilir.

Bu sorudan sonrası önem kazanır. Bunu net biçimde cevaplanınca herşey daha netleşir.

Mimari çizim dediğine göre biraz gereksinim var gibi. Ancak net bişey bilmeden bu konunun uzmanları direkt olarak bi öneride bulunmaları zor olacaktır. çünkü 500 civarı başlayıp çok yüksek rakamlara kadar gidiyorlar.

• bu render konusu için, amd işlemcileri önerirmisiniz? illa intelmi olmalı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: MUTAF

bu render konusu için, amd işlemcileri önerirmisiniz? illa intelmi olmalı ?

Render işlemi genelde ekran kartına yaptırılıyor. Tabi işlemcinin önemsiz olduğu anlamına gelmez.

Ben illa intel olmalı kısmında şüpheliyim. Zira amd nin çok çekirdekli işlemcileri belki de bu tür işlemler için yeterlidir. Çok çekirdek burda bir işe yarıyor olabilir.

Direkt deneyimlemedim ancak şöyle bir düşüncem var; İki ekran kartına iş yaptırıldığını düşünelim. Burada anlık tepkimesi ve çekirdek hızı iyi olan işlemciden ziyade birim zamanda daha fazla işle ilgilenebilen işlemcinin bir avantajı olabilir. Ama olmaya bilirde. Yine tepkimesi iyi olan ve çekirdek hızı iyi olan işlemci bu ekran kartalarına paylaştıralan işi ve kendi üzerine düşün iş daha hızlı yapılmasına ve yapmasına da neden olabilir.

Umarım bu konuyu deneyimlemiş birisi cevap verir. Birbirine benzer intel ve amd işlemcim yok. Ancak windows tarafında quadroya çevrilmiş bir gt630 var. Blender programında çok sayıda öğe yerleştirerek amd 955 ile birlikte nasıl bir performans verecek işlemci ne derece kullanılacak ne kadar zamanda bitecek bi bakabilirim aslında. Aklımda var ne zamandır. Birde linux tarafında nekadar performans alıyorum bir denerim. İşlemci hakkında bir fikir verebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi os_lnx -- 2 Eylül 2015; 1:54:59 >

• quote:

Orijinalden alıntı: os_lnx

quote:

Orijinalden alıntı: MUTAF

bu render konusu için, amd işlemcileri önerirmisiniz? illa intelmi olmalı ?

Render işlemi genelde ekran kartına yaptırılıyor. Tabi işlemcinin önemsiz olduğu anlamına gelmez.

Ben illa intel olmalı kısmında şüpheliyim. Zira amd nin çok çekirdekli işlemcileri belki de bu tür işlemler için yeterlidir. Çok çekirdek burda bir işe yarıyor olabilir.

Direkt deneyimlemedim ancak şöyle bir düşüncem var; İki ekran kartına iş yaptırıldığını düşünelim. Burada anlık tepkimesi ve çekirdek hızı iyi olan işlemciden ziyade birim zamanda daha fazla işle ilgilenebilen işlemcinin bir avantajı olabilir. Ama olmaya bilirde. Yine tepkimesi iyi olan ve çekirdek hızı iyi olan işlemci bu ekran kartalarına paylaştıralan işi ve kendi üzerine düşün iş daha hızlı yapılmasına ve yapmasına da neden olabilir.

Umarım bu konuyu deneyimlemiş birisi cevap verir. Birbirine benzer intel ve amd işlemcim yok. Ancak windows tarafında quadroya çevrilmiş bir gt630 var. Blender programında çok sayıda öğe yerleştirerek amd 955 ile birlikte nasıl bir performans verecek işlemci ne derece kullanılacak ne kadar zamanda bitecek bi bakabilirim aslında. Aklımda var ne zamandır. Birde linux tarafında nekadar performans alıyorum bir denerim. İşlemci hakkında bir fikir verebilir.

Sağol hocam

Yeğenime uygun fiyat bir pc toplucam ama işin ince ayarlarını bilmiyorum
    Yorumlar Intel işlemci üzerine hep, fakat son zamanlarda amd kağıt üzerinde çok iyi işlemciler var.
    İşi bilen arkadaşlar da yorum yaparsa sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MUTAF -- 2 Eylül 2015; 2:01:04 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.