Selam arkadaslar bir sorunla karsi karsiyayim yurtdisinda yasiyorum sagolsun kardesim bir arkadasimla bana 22 metre su renkli yanan led,lerden yollamisti bana tek parca halinde geldi yani 22 m seri bir sekilde lehimli baglanarak kumandali her renk oluyor elimde bir trafo vardi 20 amperlik denedim ledler yandi ama bir sorun oldugunu fark ettim baglanti tarafindadiki 2,3 metreye kadar cok net ve canli isik werirken 2 , 3 metreden sonra isigin zayifladigini gørdum bunun icin ne yapmaliyim kac watt veya kac amper,lik trafo almaliyim ki butun isiklar esit yansin ? yardimlarinizi bekliyorum simdiden tsk,ler !
Trafonun amperi ile ilgili bir sorun değil.
Şeridin ara yerlerinde kesme noktaları vardır. O noktalardan bir kısmı çok incedir. Aşırı direnç oluşturup parlaklığı azaltıyordur. Birde ters tarafından bağlamayı dene. Bu seferde son 3m daha az parlak yanıyorsa o 3m kısmı ayrı bağlarsın.
Yok yine 3m sonrasında parlaklık azalıyorsa ledlerin takılı olduğu bakır levha yeterli akım taşıyamıyordur parça parça kullanman gerekebilir.
Çok olasılık var. Elinde ölçü aleti varsa şeridin belli yerlerinde direnç değerlerine bakarak kesin karar verilirse daha iyi olur.