reno clio 1.2 grand tour 2009 model Aracı alırken şehir içi çok yol yapmayacaktık ama bazı sebeplerden günlük 70-90 km şehir içi sayılabilecek yolculuk yapmak zorunda kalıyoruz her gün ( bebeğimizi anneme götür getir durumları ). Ayda da yaklaşık 2,000 ile 2500 km arası.
Geçen gün hesaplama yaptık yaklaşık km de 410 kuruş yakıyorum.
Öncelikle işin ustalara soracağım muğla fethiyede ikamet ediyorum.
Şimdi yaklaşık olarak bir hesaplama yaparsam yanlışsam lütfen düzeltin şehir içi lpg 250 kuruş yaksam buda kmde bana 150 kuruş fark yaratır. Ayda yaptığım km olan 2000 km x 150 kuruş çarpımında lpg li oalrak 300 tl bir kar çıkıyor ortaya. Yani 5-6 ay içinde lpgye ( iyi bir lpg sisteminin brc mesela 1500 ile 1600 arası olduğunu okudum ) yaptığım masrafı geri alabilirim gibi görünüyor.
Öncelikle bu hesaplama yaklaşımım doğru mudur? dedim ya yanlışsam lütfen düzeltin pek bir bilgim yok sağdan soldan edindiğim 250 kuruş bilgi bu lpg nin km ücreti.
Bir diğer sorumda araç malum 1.2 çekişi çok düşer mi? Araçta sıkıntı çıkar mı ileriye dönük yok contadır hararettir yada başka bir sıkıntı?
Kısacası işin ustası bir arkadaş bana bu durumumu açıklayıp kısada olsa bir açıklama ile yaptır yada yaptırma diyebilir mi?
Cevap veren olabilirse çok sevinirim.
Dedim ya anlamıyoruym bu işlerden bide birileri yaptır abi diyor diğerleri bozma abi arabıyı diyor offf offf
Teşekkürler
quote:
Orijinalden alıntı: alphanos
Merhabalar
reno clio 1.2 grand tour 2009 model Aracı alırken şehir içi çok yol yapmayacaktık ama bazı sebeplerden günlük 70-90 km şehir içi sayılabilecek yolculuk yapmak zorunda kalıyoruz her gün ( bebeğimizi anneme götür getir durumları ). Ayda da yaklaşık 2,000 ile 2500 km arası.
Şimdi yaklaşık olarak bir hesaplama yaparsam yanlışsam lütfen düzeltin şehir içi lpg 250 kuruş yaksam buda kmde bana 150 kuruş fark yaratır. Ayda yaptığım km olan 2000 km x 150 kuruş çarpımında lpg li oalrak 300 tl bir kar çıkıyor ortaya. Yani 5-6 ay içinde lpgye ( iyi bir lpg sisteminin brc mesela 1500 ile 1600 arası olduğunu okudum ) yaptığım masrafı geri alabilirim gibi görünüyor.
Öncelikle bu hesaplama yaklaşımım doğru mudur? dedim ya yanlışsam lütfen düzeltin pek bir bilgim yok sağdan soldan edindiğim 250 kuruş bilgi bu lpg nin km ücreti.
Bir diğer sorumda araç malum 1.2 çekişi çok düşer mi? Araçta sıkıntı çıkar mı ileriye dönük yok contadır hararettir yada başka bir sıkıntı?
Kısacası işin ustası bir arkadaş bana bu durumumu açıklayıp kısada olsa bir açıklama ile yaptır yada yaptırma diyebilir mi?
Dedim ya anlamıyoruym bu işlerden bide birileri yaptır abi diyor diğerleri bozma abi arabıyı diyor offf offf
Teşekkürler
Tasarrufunuz %40 olur hesabınız doğru :) Kur farkından dolayı fiyatlara zam yapmak zorunda kaldık bu yüzden güncel fiyatı servisinize sorun, Aracınızda çekiş farkı olmaz, İleriye dönük sıkıntı yaşamazsınız. (BRC ile) Kesinlikle taktırın
Servis önerim, (Size en yakını ile irtibata geçebilirsiniz)
ISTANBUL OTOGAZ - ILHAMI INCE Marmaris Bulvari Sanayi girisi No: 2 Merkez / MUGLA Yetkili : ILHAMI INCE Telefon : 0 252 212 56 68 Faks : 0 252 212 56 68 Mobil : 0555 620 15 72
SISTEM OTOGAZ MUH. SAN. TIC. LTD. STI. 354. sok. No:13 Golbasi Koyu Ortaca / MUGLA Yetkili : ERCAN BULUT Telefon : 0 252 282 25 41 Faks : 0 252 282 25 41 Mobil : 0536 641 75 28
TAHA MUHENDISLIK S.S.Kucuk San.Sit.3.Bl B22 Koru Koyu Milas / MUGLA Yetkili : LEVENT DEMIR Telefon : 0 252 535 53 75 Faks : 0 252 535 53 75 Mobil : 0533 364 52 46 E-Mail : levent-taha@hotmail.com
Teşekkürler
merhabalar. yaptığınız hesap gayet mantıklı. yani maddi olarak kazancınız kesin.benzine oranla ortalama %40 tasarruf elde edersiniz. aracınız LPG dönüşümü için gayet uyumlu bir motora sahibtir. Sakarya'da 0 km Renault otomobillere dönüşüm yapan bir servis olarak söylüyorum. 0 km'de dönüşüm yaptığımız ve şu anda 130.000 km'de aracımız var(1.2 grand tour).
Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler.
Bir tek hangi markayı seçmek kaldı geriye.
Tekrar teşekkürler.
Benim gibi arayıp bilgi bulamayan arkadaşları faydası olsun diye son durumları yazayım.
Öncelikle marka olarak BRC yi tercih ettim.
Aracım dediğim gibi 1.2 reno clio grand tour . 1 gün içinde montajı yapıldı ve teslim aldım.
Araca 50 tl lik benzin ve lpg deposunu toplam 80 tl ye doldurdum.
En önemli konu çekiş kısmı idi. Arana benzinde nasılsa lpg de de aynı hatta biraz daha iyi geldi gibi . Ama psikolojik de olabilir.
Yeni araba çekişten ve hızlanmadan dolayı hiç bir değişiklik göstermedi benzin ile her şey aynı. Lpg ile gittiğinizi unutuyorsunuz.
Yakıt tasarrufu konusunda şu anda 125 km yaptım lpg deposunun yarısına geldim. Depo bitip lpg aldığımda burada diğer arkadaşlar için değerleri yazacağım.
Tabi randıman almak belki birz zaman alabilir. Çünkü 1,000 km de kontrole gitmem gerekiyormuş. Ama olsun ben ölçüme başladım.
Gelişmeleri tekrar buraya yazarım.
Bilen var ise lpg de de devri doğru kullanmak yakıt tasarrufu sağlar mı? Yada lpg de de tasarruf için ne gibi bir kullanımda bulunulabilir?
Son durumları yazmak istedim.
Toplam 260 km yol gittim. 70 tl lik gaz ile.
Bu durumda kabaca 100 tl ye gaza çok dikkatli basarak yol aldığım yolu lpg ile 70 tl ye getirdim.
Ama benzin harcama durmunu da kontrol için hem benzini hemde lpg yi fulledim.
Bakalım bu son durumda ne olacak ona göre son harcama bilgilerini de yazacağım.
benim gibi takıntılı hesap yapan arkadaşlar için son verileir paylaşayim dedim.
Toplamda 90 tl lik gaz ile 350 km nin biraz üzerinde yol gidiyorum şu an tabi bu durumda benzim harcamaıs ne akda roluyor. Buda önemli Bende arabanın depoyu ( tabi benzin çalışanları ile mbu kadar takıntılı hesap yapınca arkadaş oldu ) sonuna kadar yani benzin görünüp artık depoda yer kalmayacak hale kadar doldurduk. Bu 350 km bitiminde tekrar doldurduğumda 2 litreye yakın bir harcama yaptığını gördüm. Eskiden yani 1 ay önce 100 tl ile gaza çok dikaktli bvasark yüksek viteste yavaş giderek devamlı yolbilgisayarına tek gözle bakarak yaptığım 250 -260 km yerine 90 lpg+10 tl benzin ile 350 km yol alıyorum.
Gerçekten çok rahatlattı beni. Brc marka bu ürünü aldığım fethiye bayisindne ve bana bu kıl sorumlarımda sıkılmadan cevap mveren CÜneyit beyede teşeşkür eder. 1.2 aracınız dahai olsa çok km yapıyorsanzı kesinlikle lpg öneririm. Brc marka dışında diğer markalaır denemedim. AMa ben brc ve fethiyedeki servisinden çok memnun kaldım.