Şimdi Ara

Renult Broadway 97 LPG Taktırsammı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
1
Favori
690
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

107.000 kmde aracıma lpg taktirip taktirmama konusunda kararsizim, forumda broadwayle ilgili güncel bir konu yok.Değerli yorumlarınızı bekliyorum.

Agustosta muayenesi geliyor, ruhsatin muayeneyle ilgili kismi dolu yani ruhsat degisecek her halukarda. Muayneyene girmeden taltirsam mi acaba ekonomik olur mu?

Oyle motordan falan anlamam pek, bi sotun olunca gotururum sanayiye birakirim, bu yazlik kislik ayar vs. ile cok urastirir mi? Siralilarda sorun pek olmuyor ama karburatorlude urasirsin diyorlar? Ama benzinde cok pahaliya geliyor, zaten karburatorlu arac enjeksiyonlulara gore de fazla yakiyor.

Yeni araba alacak durumumda yok, oyle 5-10.000-20.000 veremem, ama 700-800 tl sorun olmaz diyorum. zaten yaz geldi iyice pahalandi arabalar.

Gecen sene brc sormustum, 800tl civariydi, sonucta satmayi düşünmüyorum, hem satsamda lpg takilmis aracin fiyati ona gore artar yani ilk taktirma fiyati sorun deil.

Beni sonrası dusunduruyor. Ikide bir ayarini yaptirmak zorunda kalacaksam, ustayla akraba olacaksam hiç gerek yok, acaba bunun otomatigi falan cikmamismidir hala siralilar gibi. Performansta sorun olmaz, baktim bi bayirda zorlandi alirim benzine devam ederim. Hiz falan sorun deil, ayağımi yerden kessin bana yetiyor.

Sözü fazla uzattım farkindayım, tecrubesi olan forumdaşlarin değerli yorumlarini bekliyorum, rica ediyorum karar vermeden once.

Vakit ayirip okuyan/cevap veren arkadaşlara teşekkurler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pessimistil -- 28 Nisan 2015; 20:17:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• kardeş kusura bakma ama broadway ile lpgsiz dolaşan kaldı mı ? Bir sn bile bekleme. Huzur lpgde. Bakma sen sataşanlara.

Selamlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maydanoz -- 29 Nisan 2015; 13:39:14 >
  • Estağfurullah. Heralde bi ben kaldım, Tecruben var midir hocam? Surekli bakimla tamirle ugrasmayalim?

• Biz son kasa araçlara lpg dönüşümü yapıp biniyoruz, insanlar c180 kompresorlara bile akın akın lpg dönüşümü yapıp sorunsuzca biniyor, sen 97'Broadway'a benzinli biniyorsun. Allah kolaylık versin hocam ne diyeyim.

08'Focus'umda 20bin KM'ye gelecek neredeyse lpg montajı en ufak sorun bile yaşamadım. Geçmediğin her saniye hata.
  • pessimistil P kullanıcısına yanıt
    Çok değerli hocam, yaptığın km. yi bilemiyorum, 3 çeşit aracımda var şükür. Ama benzinin sessizliği sorunsuzluğu apayrı. KM/yıl ve sürüş zevkine göre maliyetler ortada. Hiç sorun yaşatmaz değil ama sonuçta ekonomik faydası oldukça var, hele ki bütçeyi kısıtlı ayırıyorsan LPG sana bir araç bile hediye eder uzun yıllar km.yapıyorsan. Ben o hediyeyi almadığıma pişman olmadım değil.
  • Katkılarınız için ayrı ayrı teşekkürler arkadaşlar.

Yeni araçlarda daha sorunsuz olduğu kesin lpg'nin. Zaten araç eski olduğu için şüpheliyim çok sorun çıkarır diye. Yaptığım km gerçekten az. 3.000 km yapmışım geçen yıl. Sadece şehiriçi h.sonları biniyorum arabaya. Ama zaten km'mi arttırmak için lpg istiyorum, biraz gezerim yazın belki lpg taktirirsam ama en fazla yine 4000-5000 km yaparim yani.

Sağa sola da soruyorum. Kime sorsam en az ayda bir ustaya gidersin, değmez şeklinde yorumlar yapılıyor. Şuan aracım maşallah nerdeyse hiç sanayilik iş çıkarmıyor uzun zamandir. Ama kronik ilk binişte çalışmama ve yoğun trafikte hararet sorunu var, ama bunlar bu aracın normal durumu kabullendik. Sorunsuz aracımı mundar etmek de istemiyorum. Sanırım yine kalıcak böyle :/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pessimistil -- 30 Nisan 2015; 11:15:25 >
  • Hocam 94 model broadway aracımız vardı 80000 km lpgli kullandık hic bi sıkıntısı olmadı LPG kaynakli

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    hyundai getz 3 silindir
    11 yıl önce açıldı
    Nissan almera.ya lpg taktıranlar?
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Eski aracım 90 model broadway'di LPG şimdi adını bile hatırlamadığım acaip bi markaydı. Ayar şusunu busunu saymazsak neredeyse 100 bin km bindim araca. sorun olmaz diye bişey yok ama ayda bir sanayiiye gidersin demek çok abartı.
    Benim yaşadığım tek ciddi sıkıntı uzun süre arabayı benzinle kullanmadığımdan artık son dönemde araba benzinde çalışmamaya başlamıştı. Lpg taktırsanız bile arada benzinde binerseniz iyi olur.
  • Yılda 3000km yapıyorsanız, aracı fazla kullanmıyorsanız bence de gerek yok. Amorti etmeniz çok uzun zaman alacaktır. Ama dönüşümden sonra nasıl olsa az yakar daha çok binerim diyorsanız taktırın.

@pessimistil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Exit to DOS -- 30 Nisan 2015; 18:08:21 >
  • Hiç düşünme, her marka kit olur.

• Hocam selam

Bende ilk sahibi olduğumuz Renault Spring Var suan 93,000 km de

Bende geçen sene lpg uygulaması yaptırdım ve Km 25 kr hic geçmedi ekonomik olarak
    Atiker marka taktırdım ve çekiş problemi pek hissetmedim araçta.
    Açıkçası gayet memmunum dünya malı dünyada kalır eğer paşa paşa gezmek istiyorsan sağlam bir yerde lpg yi taktır
  • Sağolun arkadaşlar cevaplarınız için, konuyu takipteyim.

• 92 Model var bizde de. Geçen sene Tartarini marka LPG taktırdık ve bir kere bile sorunla karşılaşmadık. Yani o ayda bir sanayiye gidersin diyenleri aldırma sen. Taktır LPG'ni rahat rahat bin hocam
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.