Şimdi Ara

replace ile karakter silme - değiştirme nasıl yapılır ? çok acil

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
1
Favori
7.486
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Arkadaşlar php dosyamda da _GET ile değişken alıyorum geldiği sayfada veri tabanı sorgulaması yaptırıyorum ama yapmam gereken bir yer daha var oda gelen kelime içinde "_""-" (alttire - tire) karakterlerinin gizlenmesini istiyorum...

//session ile gelen değeri aldık
    $gelenokuladi = trim(@$_GET['ad']);// egerki get id dolu ise bunu sessiona aktarıyoruz
    if (!empty($gelenokuladi))
    {
    $_SESSION['kodumuz']=$gelenokuladi;
    }

echo @$_SESSION['kodumuz'];?>//textbox kutusunun value sine yazdırdık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadir-fenomen -- 16 Haziran 2016; 11:55:10 >

• kadir-fenomen kullanıcısına yanıt
    PHP'nin yerleşik fonksiyonu olan str_replace ile bir string içindeki istediğin karakterleri silebilir yada başka bir karakterle değiştirebilirsin. 3 parametre alır, ilki aranan karakter, ikincisi değiştirilecek karakter, üçüncüsü ise stringin kendisi.

Örneğin;

$gelenokuladi = str_replace('_','',$gelenokuladi); // Bu kod alt tire karakterini siler.
    $gelenokuladi = str_replace('_',' ',$gelenokuladi); // Bu kod alt tire karakterini boşluk ile değiştirir.

Birden fazla karakteri bir kerede değiştirmek istiyorsan, 1. ve 2. parametreleri dizi olarak gönderebilirsin.

$gelenokuladi = str_replace(array('_','-'),'',$gelenokuladi); // Bu kod hem tire hem de alt tire karakterini siler.
  • Teşekkür ederim hocam :) çok saol
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.